981 - دکتر ابراهیم کارخانه ای : راهکارهای ستادی و عملیاتی مقابله پرشتاب با کرونا ۱۳۹۸/۱۲/۲۵
راهکارهای ستادی و عملیاتی مقابله پرشتاب با کرونا
۱۳۹۸/۱۲/۲۵
اشاعه و گسترش ویروس کرونا در مظان جنگ بیولوژیک تمام عیاری است که با هدف قرار دادن جان انسان ها؛ ابعاد اجتماعی فرهنگی و اقتصادی کشورها را هدف قرار داده است و بیم آن میرود که در تهاجمی گسترده، کشورهایی که توان مقابله با آن را ندارند با چالشهای جدی همه جانبه مواجه گردند؛ لذا بر مدیریت اجرایی کشور است که با تمام قدرت همه توانمندیهای مادی و معنوی کشور را در قالب برنامهریزی هدفمند در جهت مبارزه با این ویروس به میدان آورد. بر این اساس ۱۴ مورد ذیل به عنوان بخشی از راهکاری ستادی و عملیاتی جهت مقابله تا ریشهکنی کامل این ویروس پیشنهاد میگردد.
افزون بر آن ورود نیروهای مسلح حسب فرمان رهبری معظم انقلاب با تشکیل قرارگاه بهداشتی و درمانی و همگام با دیگر فعالیتها موجبات تحول، همافزایی و شتاب فزاینده در غلبه بر این جنگ بیولوژیک را در پی خواهد داشت:
۱- تشکیل ستاد ملی هماهنگی مدیریت و مقابله با کرونا زیر نظر بالاترین مقام اجرایی کشور و متناظر آن در استانها زیر نظر استاندار با هدف بسیج هماهنگ همه توانمندیهای دستگاههای اجرایی کشور.
۲- تشکیل کارکردهای عملیاتی با هدف برنامهریزی و به
میدان آوردن همه توانمندیهای درمانی، امدادی، پیشگیری و پشتیبانی کشور در جهت مقابله همه جانبه با این ویروس در قالب تشکیل.
- کارگروه ملی درمان کرونا
- کارگروه ملی تامین و تجهیز مقابله با کرونا
- کارگروه ملی پیشگیری از اشاعه کرونا
- کارگروه ملی تحقیق و توسعه مبارزه با ویروس کرونا
- کار گروه ملی تامین و آموزش نیروی انسانی مقابله با کرونا
- کار گروه ملی مبارزه با احتکار و سوداگری با کرونا.
کارگروههای عملیاتی ۶ گانه فوق با عضویت کلیه دستگاه های ذیربط و فرماندهی بالاترین مقام دستگاه اجرایی که بیشترین نقش را در آن بهعهده دارد در سطح کشور و متناظر آنها در استانها تشکیل می گردد. بر این اساس تصمیمات کلی در «ستاد ملی هماهنگی مدیریت و مقابله با کرونا» اخذ و برای اجرا به کارگروهای عملیاتی ابلاغ میگردد.
۳- اختصاص موقت یک شبکه تلویزیونی به کرونا که ضمن پرکردن هدفمند اوقات فراغت مردم در خانه، بهطور مستمر اطلاعات ستادی و راه های مقابله با کرونا و نحوه مطمئن تأمین مایحتاج روزانه زندگی مردم را با حفظ روحیه نشاط در جامعه تا ریشهکنی کامل کرونا فراهم نماید.
۴- موظف نمودن کلیه وزارتخانهها و سازمانهای دولتی، عمومی و غیر دولتی به ایفای نقش برنامه محور در مقابله با کرونا و پرهیز از صدور بخشنامه های تشریفاتی و رفع کننده تکلیف الزام آنها به ارائه برنامه های عملیاتی و میدانی به «ستاد هماهنگی مدیریت و مقابله با کرونا» برای اجراء در کارگروههای عملیاتی.
۵- اتخاذ تدابیر لازم در جهت توسعه مراکز بستری و درمانی در صورت گسترش و اشاعه فزاینده کرونا؛ از طریق اختصاص سالنهای سرپوشیده، و آماده سازی و تجهیز آنها برای پذیرش بیمار در شرایط بحرانی.
۶- اتخاذ تدابیر و سازوکار لازم در جهت رعایت قرنطینه خانگی و شهری با هدف جلوگیری از اشاعه بیماری با استفاده از توانمندیهای بسیج و نیروهای مردمی در محلات شهری و برون شهری و نیز تشکیل تیمهای اضطراری پزشکی به منظور مداوای بیماران در منازل توسط پزشکان عمومی و در صورت ضرورت هدایت بیماران به بیمارستانهای از قبل پیش بینی شده.
۷- تشکیل تیمهای غربالگری کرونا متشکل از نیروهای بسیجی و داوطلب آموزش دیده؛ مستقر در مراکز بهداشتی ، مدارس و مساجد جهت پایش سلامت افراد و اعزام افراد مشکوک به مراکز درمانی.
۸- تشکیل هستههای امدادرسانی به خانوادههای ناتوان از طریق کمیته امداد امام خمینی و سازمان بهزیستی که تهیه مایحتاج عمومی با رعایت شرایط حساس کنونی برای آنها میسر نمیباشد.
۹- منطقهای نمودن استانهای همجوار در جهت ایجاد هماهنگیهای لازم و اتخاذ سیاست واحد و همافزایی امکانات در مواجهه با پیشگیری و درمان کرونا.
۱۰- الزام کلیه دستگاهها اعم از دولتی و خصوصی به آیندهپژوهی و اتخاذ ساز و کار لازم برای جلوگیری از صدمات و جبران خسارتهای ناشی از کرونا که در حالت گذار به اقتصاد کشور تحمیل میگردد.
۱۱- تحرک گسترده و پیگیر دستگاه دیپلماسی و سیاسی در مقابله با فرصتطلبی کشورهای سلطهگر و جنایتکار در جهت ضربهزدن به امنیت ملی و سلامت جامعه از طریق اتخاذ تدابیر قدرتمندانه و مدبرانه در میدان جنگ بیولوژیک؛ با هدف باز داشتن کشورها از اعمال تحریمها و مفتضح نمودن سیاستهای گرگصفتانه آمریکا و کشورهای همسو در عرصه بینالمللی.
۱۲- ساماندهی و مدیریت فضای مجازی کشور از تخریب فرهنگ اسلامی و ملی و مسائل روحی و روانی جامعه و برخورد قاطع با قانونشکنان و تقویت شبکه ملی اطلاعات در جهت ارتقاء امنیت ملی اطلاعات و زیرساختهای فضای سایبری کشور در شرایط حساس کنونی.
۱۳- اتخاد تدابیر لازم برای جلوگیری از خستگی مفرط و ناکارآمدی کادر درمانی و حفظ روحیه نشاط و کارآمدی آنها از طریق مدیریت هدفمند منابع انسانی و همافزایی توان بیمارستانها در معالجه هماهنگ بیماران و در صورت لزوم آموزش نیروهای انسانی لازم در جهت تقویت کادر خدماتی و درمانی در سطح کشور.
۱۴- همانگونه که می بایست تدابیر لازم به منظور در امان ماندن جسم انسان از حمله ویروس کرونا اندیشیده شود، می باید برنامه ریزی لازم برای در امان ماندن روح انسان از گناه و آلودگی به معصیت و نافرمانی خداوند نیز در مدنظر قرار گیرد، بدون شک هماهنگی این دو، نزول رحمت و عنایت خداوندی بر سرزمین جسم و جان انسان را در پی خواهد داشت.