به وب سایت مجمع هم اندیشی توسعه استان زنجان خوش آمدید
 
منوی اصلی
آب و هوا
وضعیت آب و هوای زنجان
آمار بازدیدها
بازدید امروز: 7,156
بازدید دیروز: 11,477
بازدید هفته: 47,043
بازدید ماه: 103,178
بازدید کل: 28,022,930
افراد آنلاین: 16
اوقات شرعی

اوقات شرعی به وقت زنجان

اذان صبح:
طلوع خورشید:
اذان ظهر:
غروب خورشید:
اذان مغرب:
تقویم و تاریخ
پنج‌شنبه ، ۱۳ آذر ۱٤۰٤
Thursday , 4 December 2025
الخميس ، ۱۳ جمادى الآخر ۱٤٤۷
آذر 1404
جپچسدیش
7654321
141312111098
21201918171615
28272625242322
3029
آخرین اخبار
7399 - تأکید عراقچی بر تقویت مناسبات با هند در زمینه‌های اقتصادی و مواصلاتی ۱۴۰۴/۰۸/۱۱

تأکید عراقچی بر تقویت مناسبات با هند

در زمینه‌های اقتصادی و مواصلاتی

۱۴۰۴/۰۸/۱۱

‫تاکید عراقچی بر تقویت مناسبات ایران با کشورهای آفریقایی‬‎

وزیر امور خارجه در دیدار سفیر جدید ایران در دهلی‌نو بر ضرورت تلاش برای تقویت مناسبات در تمامی حوزه‌های مورد علاقه طرفین به ویژه در زمینه‌های اقتصادی و مواصلاتی و توسعه همکاری و هماهنگی در سازمان‌های بین‌المللی تأکید کرد.
محمد فتحعلی، سفیر جدید جمهوری اسلامی ایران در هند، روز یکشنبه ۱۱ آبان‌ماه پیش از عزیمت به محل مأموریت با سیدعباس عراقچی وزیر امور خارجه دیدار و گزارشی از برنامه پیشنهادی خود برای ایفای وظایف محوله در مسئولیت جدید و وضعیت روابط دوجانبه تهران- دهلی‌نو در زمینه‌های مختلف ارائه کرد.
وزیر امور خارجه ضمن آرزوی موفقیت برای سفیر جدید ایران در دهلی‌نو، با اشاره به پیوندهای تاریخی و فرهنگی بین دو تمدن کهن ایران و هند و پیشینه طولانی روابط دیپلماتیک دو کشور، این ظرفیت‌ها را زمینه‌ای ارزشمند برای گسترش همه‌جانبه همکاری‌ها دانست.
عراقچی در این دیدار بر ضرورت تلاش برای تقویت مناسبات در تمامی حوزه‌های مورد علاقه طرفین به ویژه در زمینه‌های اقتصادی و مواصلاتی و توسعه همکاری و هماهنگی در سازمان‌های بین‌المللی تأکید کرد.
تأکید عراقچی بر تلاش برای آزادی تبعه ایرانی در ترکیه
وزیر امور خارجه برای دومین بار در ۳ ماه گذشته با پدر احمدرضا بیضایی شهروند زندانی در ترکیه ملاقات و بر تداوم تلاش‌ها برای آزادی او تأکید کرد.
وحید جلال‌زاده معاون کنسولی، مجلس و ایرانیان وزارت امور خارجه در این زمینه در شبکه ایکس نوشت: عراقچی در سفر به تبریز، برای دومین بار در سه ماه گذشته با پدر احمدرضا بیضایی زندانی در ترکیه دیدار کرد و پای صحبت‌های این پدر شهید نشست و گزارش پیگیری‌های وزارت خارجه را ارائه کرد و گفت که از همه ابزارهای خود برای آزادی ایشان استفاده خواهیم کرد.
 واکنش عراقچی به اوضاع جاری در سودان
خبر دیگر اینکه، عراقچی شامگاه شنبه با وزیر خارجه سودان به صورت تلفنی گفت‌وگو‌ کرد.
وزیر امور خارجه به اوضاع جاری در سودان پرداخت ‌و گفت: تروریسم و خشونت علیه افراد بی‌گناه، به هر شکل و در هر نقطه از جهان، باید همواره محکوم شود.
وی در این باره عنوان کرد: در تماس با همتای سودانی خود، آقای محی‌الدین سالم، مراتب اندوه و نگرانی عمیق جمهوری اسلامی ایران را نسبت به کشتار فاجعه‌بار غیرنظامیان بی‌گناه در شهر فاشر ابراز کرده و بر همبستگی ایران با دولت و ملت سودان تأکید کردم.
عراقچی افزود: برخی، تروریست‌ها را به دو دسته «خوب» و «بد» تقسیم می‌کنند و از آن‌هایی حمایت می‌کنند که به قول خودشان، برای تحقق منافع آنها «کارهای کثیف» انجام می‌دهند.
رئیس دستگاه دیپلماسی خاطرنشان کرد: چنین استانداردهای دوگانه تأسف‌باری که مدت‌ها است از سوی دولت‌های غربی دنبال می‌شود، نباید در سال ۲۰۲۵ جایی داشته باشد.
وزیر امور خارجه در همین خصوص در شبکه ایکس نوشت: تروریسم و خشونت علیه افراد بی‌گناه، به هر شکل و در هر نقطه از جهان، باید همواره محکوم شود.
عراقچی شامگاه جمعه ۹ آبان‌ماه نیز در تماس تلفنی با محی‌الدین سالم وزیر خارجه سودان، حملات اخیر و کشتار غیرنظامیان در شهر فاشر را محکوم کرد و بر حمایت جمهوری اسلامی ایران از تمامیت و یکپارچگی سرزمینی سودان تاکید کرد.
وزیر امور خارجه سودان ضمن ارائه گزارشی از آخرین تحولات کشورش، از حمایت‌های ایران از دولت قانونی سودان و همبستگی با مردم این کشور قدردانی کرد.

 
خطیب‌زاده، معاون وزیر امور خارجه: افسانه شکست‌ناپذیری اسرائیل پس از پاسخ ایران فرو ریخت

معاون وزیر امور خارجه گفت: افسانه شکست‌ناپذیری اسرائیل پس از پاسخ ایران فرو ریخت. متجاوز به ایران بدون تردید از تصمیم خود پشیمان خواهد شد. ما مردمی صلح‌طلب هستیم؛ اما اگر جنگ به ما تحمیل شود، خوب می‌جنگیم.
سعید خطیب‌زاده، معاون وزیر امور خارجه و رئیس مرکز مطالعات سیاسی و بین‌المللی وزارت امور خارجه، در گفت‌وگوی اختصاصی با شبکه تلویزیونی CTV بلاروس، به بررسی مسائل امنیتی، روابط بین‌المللی و چالش‌های جهانی پرداخت.
به گزارش ایسنا، این گفت‌وگو در حاشیه سومین اجلاس ساختار امنیت اوراسیایی در بلاروس انجام شد و خطیب‌زاده از دولت میزبان برای دعوت و برگزاری موفق این اجلاس تشکر کرد.
وی امنیت را برای ایران نه یک مفهوم انتزاعی بلکه تجربه‌ای عینی توصیف کرد و به حملات اخیر رژیم صهیونیستی و آمریکا به ایران اشاره کرد و بیان داشت: در تابستان گذشته، آمریکا و رژیم صهیونیستی به ایران حمله کردند. در این حمله در عملیات ترور شماری از دانشمندان و فرماندهان عالی‌رتبه ما در حالی‌که به همراه خانواده‌هایشان در نیمه‌های شب ترور شده و به شهادت رسیدند. آنان گمان کردند ایران تسلیم می‌شود؛ اما پاسخ ایران قاطع و کوبنده بود و دوازده روز بعد خودشان درخواست آتش‌بس کردند.
معاون وزیر امور خارجه ایران همچنین به اقدامات رژیم صهیونیستی در منطقه اشاره کرد و گفت: رژیم صهیونیستی در دو سال گذشته به کشورهای متعددی در خاورمیانه تجاوز کرده و بخش‌هایی از سوریه را اشغال کرده است اما با حمله به ایران، بزرگ‌ترین اشتباه تاریخ خود را مرتکب شد.
وی تاکید کرد: افسانه شکست‌ناپذیری اسرائیل پس از پاسخ ایران فرو ریخت.
خطیب‌زاده با طرح این هشدار که جاه‌طلبی‌های ژئوپلیتیکی آمریکا و اسرائیل همچنان ادامه دارد، افزود: جاه‌طلبی‌های ژئوپلیتیکی آمریکا و اسرائیل پایان نیافته است؛ آنان هیچ پایبندی به قوانین بین‌المللی ندارند. ما در ایران در پی آنیم که پیش از هر چیز از وقوع جنگ جدید جلوگیری کنیم، اما اگر جنگی دیگر آغاز شود، ایران راه دیگری ندارد مگر اینکه یک پیروزی قاطع علیه متجاوز به دست آورد. متجاوز بدون تردید از تصمیم خود پشیمان خواهد شد.
معاون وزیر امور خارجه در بخش دیگری از این گفت‌وگو به تحلیل برنامه‌های ایالات متحده پرداخت و اظهار داشت: پیش از هر چیز باید ببینیم برنامه‌ ایالات متحده چیست و چه چیزی در سر دارند. امروز آمریکا آشکارا از ابزار زور علیه دیگر کشورها استفاده می‌کند و در عریان‌ترین حالت چندین دهه گذشته خود در استفاده از زور بر علیه دیگران است. هدف اصلی آمریکا تضمین هژمونی و سلطه بر دیگر کشورها از طریق قدرت نظامی است. تبدیل وزارت دفاع به «وزارت جنگ» در همین چارچوب قابل فهم است.
وی به اظهارات ترامپ اشاره کرد و گفت: ترامپ در تلویزیون صریحاً گفت که ایالات متحده دیگر نمی‌خواهد طبق قوانین بین‌المللی و مبتنی بر اصول سیاسی صحیح رفتار کند، بلکه تنها می‌خواهد به هر قیمتی «پیروز» میدان باشد. در اظهارات اخیر خود از کشتار مردم ونزوئلا به عنوان یک اتفاق طبیعی نام برد، مردم فلسطین را تهدید کرد که برایشان جهنم به‌پا خواهد کرد و نسل‌کشی اتفاق افتاده را معمولی جلوه داد. این رفتارها نشان می‌دهد که وضعیت قبلی و نظم جهانی که می‌شناختیم، به واسطه اقدامات آمریکا و متحدانش به‌کلی تغییر کرده است. آمریکا و کارگزار منطقه‌ای‌اش، اسرائیل، تجدید‌نظر طلب فعال شده‌اند.
خطیب‌زاده بر لزوم مقاومت جمعی تاکید کرد: آنها دیگر به هیچ ارزش اخلاقی، سیاسی یا بین‌المللی پایبند نیستند. برای ما، برای بلاروس، برای چین و روسیه و دیگر کشورهای مستقل جهان، این به معنای آن است که نباید اجازه دهیم آینده‌مان به بازی گرفته شود. ما نمی‌توانیم اجازه دهیم آنها با سرنوشت ملت‌هایمان قمار کنند. راهی جز مقاومت و ایستادگی نداریم. متجاوزان تصور می‌کنند می‌توانند «جهان جنوب» را وادار به تسلیم کنند، اما اشتباه می‌کنند.
وی افزود: از آنجا که رویکرد آنها راهبردی برای بازنویسی نظم جهانی است، نمی‌توانیم در برابر چنین سیاست‌هایی به‌صورت انفرادی و مقطعی و یا تاکتیکی واکنش نشان دهیم. باید با هم متحد شویم و راهبردی مشترک اتخاذ کنیم. تنها در آن صورت می‌توانیم در برابر رقیب پیروز شویم.
معاون وزیر امور خارجه به سخنان رئیس‌جمهور بلاروس اشاره کرد و گفت: آنچه آقای لوکاشنکو در کنفرانس گفت، بسیار مهم است. سازمان‌هایی مانند بریکس، سازمان همکاری شانگهای و کشورهای «جهان جنوب» باید این آگاهی را به اقدام تبدیل کنند تا طرف مقابل را وادار به عقب‌نشینی نمایند.
وی تصریح کرد: ما هیچ‌گاه به دنبال تقابل نبودیم، اما آنها مسیر تقابل را در پیش گرفتند. در میانه مذاکرات بودیم، ولی با اقداماتشان مسیر دیپلماسی را تغییر دادند و به ما حمله کردند. ما مردمی صلح‌طلب هستیم؛ اما اگر جنگ به ما تحمیل شود، خوب می‌جنگیم. ایران کهن‌ترین تمدن‌ زنده جهان است و در روابط بین‌المللی تنها زبان احترام و عدالت را می‌پذیرد.
خطیب‌زاده درخصوص برنامه هسته‌ای ایران گفت: بلاروس از حق مشروع کشورها در دستیابی به انرژی و توسعه فناوری هسته‌ای حمایت می‌کند و ما از این موضع استقبال می‌کنیم. این موضع، اصولی و عادلانه است. میان کشورهایی که برای خود «حق مطلق» قائل می‌شوند و کشورهایی که به‌دلایل سیاسی از حقوق خود محروم می‌شوند، تفاوتی در استفاده صلح‌آمیز از فن‌آوری هسته‌ای قائل نمی‌شویم. از حق ایران برای استفاده صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای قاطعانه دفاع می‌کنیم.
وی تاریخچه برنامه هسته‌ای ایران را یادآور شد و افزود: برنامه هسته‌ای ایران در دوران پیش از انقلاب اسلامی ایران و با کمک آمریکا آغاز شد؛ آمریکایی‌ها دانشمندان ایرانی را آموزش دادند. اما پس از انقلاب، همین کشور مانع ایران شد. ایران عضو معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای است، در حالی که رژیم صهیونیستی حتی عضو این پیمان نیست و زرادخانه هسته‌ای خود را پنهان نمی‌کند.
معاون وزیر امور خارجه به بازرسی‌های آژانس اشاره کرد و گفت: هنگام حمله آمریکا و اسرائیل به ایران، ۲۲ بازرس آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در ایران حضور داشتند و در همان زمان مشغول فعالیت بودند. بیشترین حجم بازرسی‌های تاریخ آژانس در ایران انجام شد و هیچ انحرافی یافت نشد. مدیرکل آژانس نیز دو هفته پیش تأیید کرد که پیش و پس از آن حملات هیچ تخلفی مشاهده نشده است.
وی تاکید کرد: آنان به‌خوبی می‌دانند که ایران به دنبال تولید سلاح کشتار‌جمعی نیست. مشکل اصلی‌شان این است که استقلال ایران را نمی‌پذیرند و نمی‌توانند با کشوری مستقل رابطه‌ای برابر داشته باشند. هدفشان فقط این است که ایران در موضع ضعف قرار داشته و نتواند از خود دفاع کند. آنها می‌گویند: یا با ما باشید و طبق شرایط ما، یا اگر نه، هیچ حق و امکانی نخواهید داشت. پاسخ ایران روشن است: ما اقمار هیچ قدرتی نیستیم، کما اینکه برای خود نیز قمری نمی‌خواهیم. اجازه نمی‌دهیم با زبان زور با ما سخن گفته شود. ما مرزها، حقوق و توان خود را می‌شناسیم و به آن باور داریم.