به وب سایت مجمع هم اندیشی توسعه استان زنجان خوش آمدید
 
منوی اصلی
آب و هوا
وضعیت آب و هوای زنجان
آمار بازدیدها
بازدید امروز: 25
بازدید دیروز: 4,134
بازدید هفته: 4,159
بازدید ماه: 224,742
بازدید کل: 26,585,023
افراد آنلاین: 14
اوقات شرعی

اوقات شرعی به وقت زنجان

اذان صبح:
طلوع خورشید:
اذان ظهر:
غروب خورشید:
اذان مغرب:
تقویم و تاریخ
شنبه ، ۲۸ تیر ۱٤۰٤
Sunday , 20 July 2025
الأحد ، ۲۵ محرّم ۱٤٤۷
تیر 1404
جپچسدیش
654321
13121110987
20191817161514
27262524232221
31302928
آخرین اخبار
عراقچی: اروپا از سیاست فرسوده فشار و تهدید به اجرای مکانیزم ماشه دست بردارد ۱۴۰۴/۰۴/۲۷

عراقچی: اروپا از سیاست فرسوده فشار و تهدید

به اجرای مکانیزم ماشه دست بردارد

۱۴۰۴/۰۴/۲۷

‫هشدار تهدیدآمیز عراقچی درباره اعمال مکانیسم ماشه توسط اروپا – DW – ۱۴۰۴/۲/۲۲‬‎

وزیر امور خارجه با اشاره به گفت‌وگوی تلفنی‌اش با وزرای خارجه ۳ کشور اروپایی و خانم کالاس گفت: اگر اتحادیه اروپا و سه کشور اروپایی می‌خواهند نقشی ایفا کنند، باید مسئولانه رفتار کنند و از سیاست‌ فرسوده تهدید و فشار، از جمله تهدید به اجرای سازوکار «اسنپ‌بک»، دست بردارند.
سیدعباس عراقچی، وزیر امور خارجه روز جمعه ۲۷ تیرماه درباره کنفرانس تلفنی مشترکش با وزرای خارجه انگلیس، فرانسه و آلمان و ‌همچنین مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت: اگر اتحادیه اروپا و سه کشور اروپایی می‌خواهند نقشی ایفا کنند، باید مسئولانه رفتار کنند 
وی در این باره عنوان کرد: دیشب یک کنفرانس تلفنی مشترک با وزرای خارجه سه کشور اروپایی (E3) و مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا داشتم و در آن نکات زیر را به‌روشنی بیان کردم
وزیر خارجه در تشریح مواردی که به همتایان اروپایی و کابا کالاس عنوان کرده، بیان کرد: این ایالات متحده بود که از توافقی که طی دو سال و با هماهنگی اتحادیه اروپا در سال ۲۰۱۵ حاصل شده بود، خارج شد، نه ایران؛ و این آمریکا بود که در ژوئن امسال میز مذاکره را ترک کرد و به‌جای آن گزینه نظامی را برگزید، نه ایران.
به گزارش فارس، عراقچی گفت: هر دور جدیدی از مذاکرات فقط زمانی ممکن خواهد بود که طرف مقابل برای یک توافق هسته‌ای عادلانه، متوازن و مبتنی بر منافع متقابل آمادگی داشته باشد.
وی افزود: اگر اتحادیه اروپا و سه کشور اروپایی می‌خواهند نقشی ایفا کنند، باید مسئولانه رفتار کنند و از سیاست‌ فرسوده تهدید و فشار، از جمله تهدید به اجرای سازوکار «اسنپ بک» که فاقد هرگونه مبنای اخلاقی و حقوقی برای آن هستند، دست بردارند.
پیش از این منابع اروپایی از تماس تلفنی وزرای خارجه سه کشور اروپایی آلمان، فرانسه و انگلیس به همراه کایا کالاس مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با عباس عراقچی خبر دادند. بر اساس بیانیه وزارت خارجه فرانسه، وزرای خارجه ۳ کشور و مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در این گفت‌وگو، بر تصمیم خود برای استفاده از سازوکار «بازگشت خودکار تحریم‌ها» اسنپ‌بک (مکانیزم ماشه)تأکید کرده‌اند. اروپایی‌ها از ایران خواسته‌اند هرچه سریع‌تر به مسیر دیپلماسی بازگردد و تا پایان تابستان پیشرفتی واقعی، قابل راستی‌آزمایی و پایدار در مذاکرات حاصل شود، چرا که مهلت توافق فعلی در مهرماه (اکتبر) به پایان می‌رسد.
رایزنی تلفنی عراقچی و همتای مصری درباره اوضاع منطقه از جمله سوریه
عراقچی و بدر عبدالعاطی وزیر خارجه مصر، پنجشنبه شب ۲۶ تیرماه در تماسی تلفنی درخصوص آخرین تحولات منطقه رایزنی و تبادل‌نظر کردند.
عراقچی در این گفت‌وگو با ابراز نگرانی شدید از تحولات اخیر در سوریه و حملات رژیم صهیونیستی به این کشور و لبنان و ادامه نسل‌کشی‌ در غزه، بر ضرورت اقدام هماهنگ کشورهای منطقه برای مقابله با سیاست‌های جنگ‌افروزانه و توسعه‌طلبانه رژیم صهیونیستی که برهم زننده ثبات و امنیت کل منطقه است، تاکید کرد.
وزیر خارجه مصر نیز بر موضع این کشور در حمایت از تمامیت سرزمینی سوریه و حفظ حقوق همه اقلیت‌ها و مقابله با تلاش‌ها برای تجزیه این کشور تاکید کرد.
گزارش عراقچی از حضور در نشست وزرای سازمان همکاری شانگهای در چین
عراقچی روز پنجشنبه ۲۶ تیرماه در گزارشی درباره سفرش به چین عنوان کرد: در روزهای اخیر به منظور شرکت در بیست و پنجمین اجلاس وزرای امور خارجه کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای به چین سفر کردم. 
وی که در این سفر با رئیس‌جمهور چین و وزرای خارجه روسیه، چین، هند، قرقیزستان، ازبکستان و پاکستان داشت، در این باره افزود: در حاشیه این اجلاس، فرصت ارزشمندی برای دیدار و گفت‌وگو با آقای شی جین‌پینگ، رئیس‌جمهور چین و همچنین وزرای امور خارجه کشورهای شرکت‌کننده فراهم شد که طی آن رایزنی‌های سازنده و مفیدی صورت گرفت.
عراقچی خاطرنشان کرد: در سخنرانی خود در این اجلاس، به تجاوزات و اقدامات جنگ‌طلبانه رژیم صهیونیستی با حمایت ایالات متحده در منطقه اشاره کردم و نسبت به نقض مستمر قوانین و حقوق بین‌المللی توسط این رژیم هشدار دادم.
رئیس دستگاه دیپلماسی بیان کرد: همچنین، ضمن تأکید بر حقوق مسلم ملت ایران در بهره‌مندی از فناوری صلح‌آمیز هسته‌ای، مراتب قدردانی جمهوری اسلامی ایران از حمایت‌های قاطع کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای در برابر جنگ تحمیلی اخیر رژیم صهیونیستی علیه کشورمان ابراز کردم.
وزیر خارجه در سخنرانی خود در این نشست در این باره گفت: بر اساس تصمیم شورای سران کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای (شماره ۲) 
مورخ ۷ ژوئن ۲۰۱۲، (بخش ۵، بند ۵.۲)، بدین‌وسیله به‌صورت رسمی از شورای سران سهش (سازمان همکاری شانگهای) درخواست می‌کنم که وضعیت تجاوز (علیه ایران) را در سریع‌ترین زمان ممکن مورد بررسی قرار داده و تصمیمی در جهت ارائه حمایت سیاسی لازم و سایر مساعدت‌های مرتبط به جمهوری اسلامی ایران اتخاذ کند.

 

ایروانی: شورای امنیت به مصونیت اسرائیل پایان دهد

سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل حملات اسرائیل علیه سوریه را نتیجه‌ مستقیم سکوت شورای امنیت و ناتوانی جامعه‌ بین‌المللی در اتخاذ اقدامات بازدارنده خواند و گفت: شورا باید مسئولیت‌های خود را مطابق منشور ایفا کرده، به مصونیت این رژیم پایان دهد و آن را در قبال نقض‌های مکرر و فاحش خود پاسخگو سازد.
امیرسعید ایروانی، سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد، در نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد با موضوع: «اوضاع در خاورمیانه (سوریه)» سخنرانی کرد
وی با بیان اینکه حملات نظامی گسترده‌ اخیر رژیم صهیونیستی علیه جمهوری عربی سوریه را قویاً محکوم می‌کنیم، گفت: این اقدامات عامدانه‌ تجاوزکارانه، از جمله حملات به دمشق، زیرساخت‌ها و تأسیسات عمومی و دولتی را هدف قرار داده‌اند. چنین اقداماتی بیانگر تشدید تنش خطرناک از سوی رژیمی است که همچنان بخش‌هایی از خاک سوریه را به‌صورت غیرقانونی اشغال کرده و ضمن نقض آشکار حقوق بین‌الملل و منشور ملل متحد، به اشغالگری ادامه می‌دهد.
نماینده ایران افزود: این حملات نظامی در حالی صورت می‌گیرد که اشغالگری رژیم اسرائیل در جولان اشغالی سوریه همچنان ادامه دارد. رژیم اسرائیل طی دهه‌ها به سیاست الحاق غیرقانونی و گسترش شهرک‌سازی در این سرزمین اشغالی ادامه داده است، در حالی که این اقدامات در تضاد کامل با منشور ملل متحد و قطعنامه‌های متعدد شورای امنیت قرار دارد.
ایروانی با ذکر این نکته که رژیم اسرائیل به جدی‌ترین و خطرناک‌ترین تهدید علیه صلح و امنیت منطقه‌ای بدل شده است، اظهار داشت: این امر ناشی از تداوم اقدامات تجاوزکارانه‌ آن رژیم و همچنین حمایت‌های سیاسی و نظامی بی‌قید و شرطی است که از سوی ایالات متحده آمریکا و برخی کشورهای غربی دریافت می‌کند. این دولت‌ها باید مسئولیت خود را در قبال تسهیل اقدامات غیرقانونی و جنایات فجیع رژیم اسرائیل که نه‌تنها امنیت منطقه بلکه صلح و امنیت بین‌المللی را نیز در معرض تهدید قرار داده‌اند، به‌طور کامل برعهده گیرند.
نماینده ایران در سازمان ملل گفت: حملات صورت‌ گرفته علیه سوریه، نتیجه‌ مستقیم سکوت شورای امنیت و ناتوانی جامعه‌ بین‌المللی در اتخاذ اقدامات بازدارنده است. رژیم اسرائیل هیچ‌گاه در قبال نقض‌های مکرر و نظام‌مند حقوق بین‌الملل با هیچ‌گونه پیامدی مواجه نشده و با مصونیت کامل به اقدامات تجاوزکارانه‌ خود ادامه می‌دهد. 
وی گفت: این تجاوز اخیر در ادامه‌ اقدامات نظامی ۱۲ ‌روزه‌ رژیم اسرائیل علیه جمهوری اسلامی ایران صورت گرفت که نقضی آشکار از منشور ملل متحد و حقوق بین‌الملل به‌شمار می‌رود. رژیم اسرائیل، با بهره‌مندی کامل و بی‌قید‌وشرط از حمایت ایالات متحده، به‌طور عامدانه تأسیسات هسته‌ای صلح‌آمیز جمهوری اسلامی ایران را که تحت پادمان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی قرار دارند، به همراه زیرساخت‌های غیرنظامی از جمله بیمارستان‌ها و مناطق مسکونی، هدف قرار داد. 
ایروانی افزود: این حملات غیرقانونی منجر به شهادت بیش از ۱۱۰۰ غیرنظامی شد که در بین آنان ۴۱ کودک و ۱۲۶ زن حضور داشتند. در نتیجه‌ این تجاوز، هفت بیمارستان، یازده دستگاه آمبولانس، و بیش از ۳۵۰۰ واحد مسکونی به‌طور کامل تخریب گردیدند. این واقعیات انکارناپذیر، به‌روشنی ماهیت جنایتکارانه و تجاوزگرانه‌ رژیم اسرائیل را آشکار می‌سازد.
این دیپلمات ارشد ایرانی بیان کرد: ریشه‌های بی‌ثباتی کاملاً روشن‌ هستند: اشغالگری غیرقانونی رژیم اسرائیل، تجاوزات مکرر، نقض‌های نظام‌مند و گسترده‌ حقوق بین‌الملل و منشور ملل متحد و حمایت بی‌قید و شرطی که این رژیم از سوی یکی از اعضای دائم شورای امنیت دریافت می‌کند. اکنون زمان آن فرا رسیده است که شورای امنیت وارد عمل شود. 
ایروانی افزود: شورا باید مسئولیت‌های خود را مطابق منشور ایفا کرده، به مصونیت رژیم اسرائیل پایان دهد و این رژیم را در قبال نقض‌های مکرر و فاحش خود پاسخگو سازد. تداوم بی‌عملی شورای امنیت، صرفاً موجب وقیح‌تر شدن متجاوزان شده است.
به گفته وی این سکوت، به ‌ویژه در شرایطی که رژیم اسرائیل در غزه مرتکب جنایات جمعی از جمله به‌کارگیری گرسنگی به‌عنوان روش جنگی، قتل ده‌ها هزار غیرنظامی از جمله زنان و کودکان، و تخریب نظام‌مند زیرساخت‌های حیاتی می‌شود، بسیار نگران‌‌کننده و غیرقابل پذیرش است. تنها از طریق تحقق عدالت، تضمین پاسخگویی، و پایان دادن به اشغالگری و تجاوزات رژیم اسرائیل است که منطقه‌ ما می‌تواند به سوی صلح واقعی، ثبات پایدار و امنیت جمعی گام بردارد.
سفیر و نماینده دائم ایران عنوان کرد: ما بار دیگر حمایت قاطع خود را از حاکمیت، وحدت ملی و تمامیت ارضی جمهوری عربی سوریه اعلام می‌کنیم. از دولت موقت سوریه می‌خواهیم که به‌طور کامل حقوق همه اقلیت‌ها را محترم شمرده و اختلافات داخلی را از طریق گفت‌وگوی فراگیر و ابزارهای مسالمت‌آمیز حل‌ و فصل کند. اصول بنیادین حقوق بین‌الملل و منشور ملل متحد، به‌ویژه ممنوعیت توسل به زور، احترام به حاکمیت و تمامیت ارضی، و اصل عدم مداخله در امور داخلی دولت‌ها باید به‌طور کامل و سختگیرانه رعایت شود. 
وی افزود: رژیم اسرائیل هیچ‌گونه توجیه حقوقی یا اخلاقی برای نقض حاکمیت سوریه یا مداخله در امور داخلی آن، تحت عنوان فریبکارانه‌ حمایت از حقوق اقلیت‌ها، ندارد. چنین اقدامات غیرقانونی، نقضی آشکار از حقوق بین‌الملل و منشور ملل متحد محسوب می‌شود و باید بدون هیچ‌گونه ابهامی از سوی این شورا محکوم شود.


 



 

 

 

 

 

تاریخ خبر: ۱٤۰٤/۰٤/۲۸، ۰۶:۱٤:۱۲       بازدیدها: 34