خبرِ ، اسلام ستیزان ضد بشر و جنایتکار و .... ۱۴۰۴/۰۲/۱۹
خبرِ ، اسلام ستیزان ضد بشر و جنایتکار و ....
۱۴۰۴/۰۲/۱۹

فرستاده ویژه ریاست جمهوری آمریکا ادعا کرد اگر ایران پای میز مذاکرات با آمریکا «اشتباه» کند، «برایشان بد میشود.»
به گزارش ایسنا، «استیو ویتکاف» فرستاده ویژه رئیسجمهور آمریکا در اظهاراتی بدون توجه به رویکرد کشور خودش مدعی شد که اگر ایران در میز مذاکرات با آمریکا دچار «اشتباه» شود، همانطور که «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا گفته «جایگزین بدی برایشان به دنبال خواهد داشت».
فرستاده ویژه دونالد ترامپ طی مصاحبهای با پایگاه خبری محافظهکار «بریتبارت» گفت: «اگر ایران این اشتباه را مرتکب شود که میتواند در مذاکرات زمان را به تعویق بیندازد، جایگزین بدی در انتظار آنها خواهد بود؛ درست همانطور که رئیسجمهور ایالات متحده گفته است.»
این ادعای ویتکاف در حالی عنوان شده است که وزارت خزانهداری آمریکا روز پنجشنبه با انتشار بیانیهای از اعمال تحریمهای تازه علیه ایران و صادرات نفت آن خبر داد.
با وجود ادعای رئیسجمهور آمریکا برای انتخاب دیپلماسی با ایران، دولت او در سایه گفتوگوهای غیرمستقیم خود با ایران، از هیچ تلاشی برای هجمه وارد کردن به ملت و دولت ایران دریغ نکرده است.
ویتکاف شایعه اختلاف خود و روبیو را تکذیب کرد
ویتکاف همچنین در بخش دیگری از مصاحبه خود با بریتبارت نیوز با تکذیب گزاره پولیتیکو، اختلاف میان خود و مارکو روبیو وزیر امورخارجه آمریکا اظهار داشت: این موضوع کاملاً نادرست است.
وی گفت: «این کاملاً خبر جعلی است. من و وزیر خارجه دوستان نزدیکی هستیم. ما فقط یک رابطه کاری محترمانه نداریم. ما یک دوستی واقعی و عمیق داریم و با هم مشورت میکنیم - ما دائماً با هم صحبت میکنیم. من ممکن است پنج تا هفت بار در روز با وزیر خارجه صحبت کنم. اینها تماسهای تلفنی ماست. من حتی در مورد تماسهای اتاق وضعیت یا جلساتی که با هم داریم یا جلسات مشترکمان در دفتر بیضی صحبت نمیکنم. ما - هیچ فاصلهای بین ما نیست. ما در رویکرد سیاستی خود بسیار بسیار مشابه هستیم. بنابراین وقتی آن گزارش را خواندم، با خودم گفتم، دقیقاً درباره چه کسی حرف میزنند؟ من واقعاً نتوانستم بفهمم که دربارهی چه کسی صحبت میکنند.»
در آستانه دور جدید مذاکرات آمریکا مجددا تحریمهای جدیدی علیه ایران اعمال کرد
وزارت خزانهداری آمریکا در آستانه نشست آتی مذاکرات در روزهای آینده تحریمهای جدیدی علیه ایران اعمال کرد.
در تحریمهای جدید دو شهروند خارجی، 11 شرکت خارجی و 6 نفتکش خارجی به لیست تحریمهای جدید آمریکا اضافه شدند. این تحریمها در راستای تلاش دیرینه دولت ترامپ برای کاهش صادرات نفت ایران صورت میگیرد.
وزارت خزانهداری آمریکا اعلام کرد که این تحریمها برای فشار به شرکتهایی است که به واردات نفت از ایران میپردازند.
بر اساس اعلام وزارت خزانهداری، این تحریمها بر شرکتها و نفتکشهایی صورت گرفته که در راستای تسهیل فروش نفت ایران فعالیت میکردند.
ترامپ: خواستار توافق با ایران هستم
«دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا شامگاه پنجشنبه از توافق تجاری تازه بین واشنگتن و لندن خبر داد.
او گفت: «این توافق بسیار خوبی برای هر ۲ کشور خواهد بود. بسیاری از کشورها خواستار توافق با آمریکا هستند.»
«کر استارمر» نخستوزیر انگلیس نیز که بهصورت تلفنی در این نشست حضور پیدا کرده بود، گفت: «این توافق برای هر ۲ کشور بزرگ است.»
استارمر در ادامه از «تلاشهای ترامپ برای رسیدن به این توافق» قدردانی کرد.
ترامپ پس از پایان یافتن سخنان استارمر ادعا کرد: «انگلیس و آمریکا سالهاست که برای رسیدن به توافق تلاش کردند. اما اکنون توانستیم به توافق برسیم.»
کاتن: ترامپ خواستار توافق قوی با ایران است
«تام کاتن» سناتور جمهوریخواه مشهور به تفکرات جنگ طلبانه و ضدایرانی عصر پنجشنبه در گفتوگو با شبکه آمریکایی ادعا کرد: ««ترامپ خواستار برچیدن کامل برنامه هستهای ایران است. ترامپ حاضر است با ایران توافق کند.»
او در ادامه گفتوگوی خود با شبکه آمریکایی «فاکسنیوز» مدعی شد: «همانطور که روبیو گفته است، ایران هیچ دلیلی برای غنیسازی اورانیوم ندارد. رئیسجمهور ترامپ همواره آشکارا گفته که ایران حق رسیدن به سلاح هستهای ندارد. به هفتمین سالگرد یکی از بهترین تصمیمات ترامپ یعنی خروج او از توافق هستهای با ایران نزدیک میشویم.»
کاتن ادعا کرد: «توافق هستهای اوباما با ایران فاجعهبار بود. ترامپ به دنبال رسیدن توافقی بهتر از برجام است. او گفت که این توافق به معنای برچیدن کامل برنامه هستهای ایران خواهد بود.»
او دوباره مدعی شد: «ایران هیچ دلیلی برای غنیسازی اورانیوم ندارد. ایران باید برنامه هستهای خود را از بین ببرد. ترامپ حاضر است با ایران به توافقی خوب و قوی دست پیدا کند. اما او معطل ایرانیان نخواهد شد و اجازه نخواهد داد این کشور نزدیک به سطح تسلیحاتی اورانیوم غنیسازی کند.»
ادعای اسرائیل هیوم: ترامپ دیگر منتظر نتانیاهو نمیماند
یک روزنامه عبری فاش کرد که روابط شخصی میان بنیامین نتانیاهو نخستوزیر رژیم صهیونیستی و دونالد ترامپ رئیسجمهور آمریکا، بهشدت تیره شده و دو طرف احساس «ناامیدی متقابل» دارند. منابع نزدیک به ترامپ نیز میگویند: «رئیسجمهور تصمیم گرفته بدون اتکا به اسرائیل، گامهای خود در خاورمیانه را بردارد».
در حالی که گزارشها حاکی از احساس ناامیدی نتانیاهو نسبت به ترامپ است، اسرائیل هیوم نوشت که رئیسجمهور آمریکا نیز «تحمل خود را در برابر نخستوزیر اسرائیل از دست داده است».
دو منبع آگاه در حلقه نزدیکان ترامپ در گفتوگوهای محرمانهای که به دست «اسرائیل هیوم» رسیده، تأکید کردند: «ترامپ تصمیم گرفته دیگر منتظر اسرائیل نماند و بدون هماهنگی با نتانیاهو، گامهای خود را در خاورمیانه بردارد».
این منابع توضیح دادند که رئیسجمهور آمریکا مصمم به اتخاذ تصمیماتی است که به باور او جایگاه ایالات متحده را تقویت خواهد کرد، به ویژه در رابطه با عربستان سعودی و کشورهای عربی حوزه خلیج فارس.
این روزنامه احتمال داد که عادیسازی روابط با عربستان سعودی یکی از این اقدامات باشد، هرچند که «قرار بود اسرائیل نیز در این روند مشارکت داشته باشد».
بنا بر این گزارش، ترامپ بر این باور است که «نتانیاهو در اتخاذ تصمیمات لازم تأخیر دارد»، و به همین دلیل، رئیسجمهور آمریکا «دیگر حاضر نیست منتظر اسرائیل بماند و تصمیم گرفته بدون آن پیش برود».
دلیل خشم ترامپ از نتانیاهو
اسرائیل هیوم نوشت که ترامپ از دست نتانیاهو «عصبانی و خشمگین» است زیرا معتقد است که او و طرفدارانش تلاش کردهاند مایک والتز مشاور امنیت ملی آمریکا که اخیراً برکنار شده را برای اتخاذ اقدامات نظامی علیه ایران تحت فشار قرار دهند.
این رسانه اسرائیلی در ادامه بعید ندانست که همین خشم ترامپ موجب کنار گذاشتن اسرائیل از توافق آتشبس با یمن بوده است.
این روزنامه گزارش داده که «حتی پس از اعلام ترامپ درباره توافق با یمن، نمایندگان اسرائیل که مسئول روابط با آمریکا هستند، به مدت یک روز کامل نتوانستهاند هیچ اطلاعاتی از کارکنان کاخ سفید درباره اتفاقات جاری دریافت کنند».
ترامپ در سفر دورهای به غرب آسیا به سرزمینهای اشغالی نمیرود
بر اساس این گزارش، «ترامپ در حال حاضر قصد ندارد در چارچوب سفر هفته جاری به خاورمیانه(غرب آسیا)، به اسرائیل برود» و احتمالا شکاف میان ترامپ و نتانیاهو ناشی از اظهارات اخیر نخستوزیر رژیم صهیونیستی و وزیر جنگش اسرائیل کاتز نیز باشد که «از آمادگی برای مقابله با شرایطی که اسرائیل ممکن است بهتنهائی در جنگ قرار گیرد» سخن گفته بودند.
تغییر نام خلیج مکزیک در مجلس نمایندگان آمریکا!
در راستای فرمان اجرائی ترامپ، مجلس نمایندگان آمریکا نام خلیج مکزیک را به خلیج آمریکا تغییر داد.
از سه ماه پیش که ترامپ قدرت را در کاخسفید به دست گرفته، وی مجموعه اقداماتی را برخلاف قوانین و قواعده آمره بینالمللی آغاز کرده است که در خود آمریکا و غرب انتقادات زیادی را برانگیخته است. تلاش برای تصاحب کانادا، کانال پاناما و جزیره گرینلند را میتوان در همین راستا ارزیابی کرد. او در یک اقدام احمقانه دیگر نام تاریخی خلیج مکزیک را هم با صدور فرمانی اجرائی به خلیج آمریکا تغییر داد، اقدامی که به گفته رسانههای آمریکا نمادین محسوب میشود و ارزش دیگری ندارد. برخی اخبار و گزارشها حاکی است وی تصمیم گرفته است که نام تاریخی خلیجفارس را نیز تغییر دهد، اقدامی که با واکنش قاطع و یکپارچه همه ایرانیان وطندوست در سرتاسر جهان مواجه شده است.
جمهوریخواهان مجلس نمایندگان آمریکا نیز روز پنجشنبه به وقت محلی در راستای ارضای خودشیفتگی ترامپ طرحی را برای تغییر نام خلیج مکزیک به خلیج آمریکا تصویب کردند که اولین گام در تدوین فرمان اجرائی دونالد ترامپ در روز تحلیف وی است. به گزارش ایرنا، مجلس نمایندگان آمریکا، این طرح را با عنوان «قانون خلیج آمریکا» با ۲۱۱ رأی موافق در برابر ۲۰۶ رأی مخالف تصویب کرد و آن را برای بررسی به مجلس سنا فرستاد؛ جایی که آینده آن مبهم به نظر میرسد. برای تصویب این قانون در سنا، حداقل هفت دموکرات باید به همه جمهوریخواهان بپیوندند که احتمال آن ضعیف به نظر میرسد.
با این حال، فعلاً جمهوریخواهان تصویب این قانون در مجلس نمایندگان را به عنوان پیروزی برای دستورکار ترامپ و شعار «اول آمریکا»ی او تبلیغ میکنند. مایک جانسون رئیسمجلس نمایندگان، تابلوی بزرگی را در بیرون دفتر خود به نمایش گذاشت که نقشهای با برچسب «خلیج آمریکا» را نشان میداد که اقدامی تبلیغاتی به نظر میرسد.
این طرح، چهار صفحهای، میخواهد که تمام اسناد آمریکا از جمله قوانین، نقشهها، مقررات، اسناد و مدارک به این آبراه با عنوان خلیج آمریکا اشاره کنند. دموکراتها بهشدت با این طرح مخالفت و استدلال کردند که تصویب این قانون، راه هوشمندانهای برای استفاده از وقت مجلس در چنین زمان پرخبری نیست. در حالی که این طرح حمایت گسترده جمهوریخواهان را به خود جلب کرد، برخی از میانهروها نیز از تمرکز بر این طرح عمدتاً نمادین در زمانی که اعضا میتوانستند بر سایر مسائل مهمتری تمرکز کنند، ابراز نارضایتی کردند.
تا لحظه تنظیم این گزارش مکزیک واکنشی به این اقدام مجلس نمایندگان آمریکا نداشته است.
تاریخ خبر: ۱٤۰٤/۰۲/۲۰، ۰۶:۲۶:٤۳ بازدیدها: 3