قالیباف: سیاسیکردن مبارزه با فساد بزرگترین خیانت است ۱۴۰۴/۰۲/۱۹
قالیباف:
سیاسیکردن مبارزه با فساد بزرگترین خیانت است
۱۴۰۴/۰۲/۱۹
رئیسمجلس شورای اسلامی گفت: ناکارآمدی بزرگترین فساد و سیاسیکردن مبارزه با فساد، بزرگترین خیانت است.
محمدباقر قالیباف، رئیسمجلس شورای اسلامی در نشست صمیمی با فعالان فرهنگی و اجتماعی گلستان اظهار کرد: ۷۵ درصد وامها در اختیار کسانی است که از تورم سود میبرند و برخی بانکها خلاف قانون عمل کردهاند، مجلس بر این تخلفات نظارت دارد.
وی با اشاره به ریشههای انقلابی، اداره مردمی کشور را اصلی اسلامی و انقلابی دانست و بیان داشت: بدون مشارکت واقعی مردم، هیچ پروژهای به نتیجه نمیرسد و اگر برسد، ماندگار نیست. همان جوانانی که با کمترین امکانات قهرمان بسکتبال میشوند، میتوانند محور توسعه اقتصادی باشند.
وی یادآور شد: وقتی بنیصدر مانع حضور مردم در جبهه شد، رزمندگان با توکل به خدا ایستادند. امروز هم اقتصاد جبههای است که نیازمند روحیه جهادی، نه شعار لیبرالی است.
رئیسمجلس با اشاره به مبارزه با فساد از طریق بهرهوری تاکید کرد: ناکارآمدی بزرگترین فساد و سیاسیکردن مبارزه با فساد، بزرگترین خیانت است.
رئیس قوه مقننه با بیان اینکه گلستان با وجود رتبه دوم تولید گندم و ظرفیتهای کشاورزی و گردشگری، چهارمین استان محروم است، گفت: چرا از ۳ هزار گروه جهادی و سرمایههای مردمی برای رفع محرومیت استفاده نمیکنیم؟ قالیباف به کمبود ۵۰۰ مگاواتی برق گلستان اشاره کرد و افزود: با ایجاد صندوقهای پروژه، میتوان این کمبودها را جبران کرد.
رئیسمجلس با اشاره به قوانین جهش تولید، تولید دانشبنیان و نظام تأمین مالی، اذعان داشت: بستر قانونی برای خیزش اقتصادی مردمی فراهم است. صندوقهای پروژه از طریق بورس و شرکتهای سهامی عام، سرمایههای راکد مردم را به کار میگیرند. وی افزود: سهام عدالت با ارزش ۲ هزار میلیارد تومان، بدون مدیریت مردمی هدر میرود. باید پنج هزار مدیر لایق از دل مردم برای اداره این سرمایهها انتخاب شوند.
اقتصاد کشور را باید به دست مردم بسپاریم نه مدیران ضعیف
قالیباف همچنین در نشست صمیمانه اقوام شهرستان آزادشهر با اشاره به ضرورت سپردن اقتصاد کشور به مردم اظهار کرد: انقلاب اسلامی آمد تا یک امر ملی را احیا کند، اما امروز مشکل اینجاست که اقتصاد را به مردم نسپردیم و آن را به مدیران ضعیفی مثل من دادیم که خرابش کردند.
وی با بیان اینکه باید اقتصاد را مردمی کرد، گفت: من بارها به دوستانم در مجلس و مدیران استانها گفتهام، اگر میخواهید اقتصاد کشور نجات پیدا کند، دخالت نکنید، فقط راه را برای مردم باز بگذارید.
قالیباف با اشاره به تجربه دو دهه گذشته کشور در مدیریت منابع نفتی، ابراز کرد: روزی در این کشور ۱۲۰ میلیارد دلار درآمد داشتیم و روزی هم
۱۷ میلیارد دلار؛ اما اقتصاد کشور هیچ تغییری نکرد، چون مشکل ما نه پول بلکه ضعف مدیریت است.
رئیسمجلس افزود: امروز کارآفرینان و سرمایهگذاران با همان روحیه جهاد اقتصادی، مثل شهید سلیمانی که با پای برهنه به میدان رفت، در حال تلاش هستند. به همین دلیل من دست همه آنها را میبوسم.
قالیباف همچنین درباره وضعیت معادن زغالسنگ کشور توضیح داد: در حوزه زغالسنگ، هم بهرهبرداری، هم مدیریت، هم ایمنی دچار مشکل است. حوادثی که در این بخش رخ داده، مجلس را موظف کرده که با جدیت به دنبال اصلاح و ساماندهی این بخش باشد.
وی همچنین درباره ارتباط با دنیا گفت: هیچ عقل و عدالتی نمیگوید بدون دنیا زندگی کنیم. ما باید با دنیا ارتباط داشته باشیم اما هرگز اجازه نداریم از عزتمان بگذریم.
رئیس قوه مقننه ادامه داد: مذاکره ابزار است، اما اگر مذاکره به این معنا باشد که دشمن به ما بگوید چه کنیم و ما اطاعت کنیم، این نه شرافتمندانه است و نه پذیرفتنی. مقام معظم رهبری نیز صراحتاً این مدل را رد کردند.
قالیباف در ادامه خاطرنشان کرد: قانون نظام تأمین مالی و سرمایهگذاری ابلاغ شده و باید از سرمایههای مردم در این مسیر استفاده کنیم. این راه واقعی خنثیسازی تحریمها است.
قانون خاص زغالسنگ تا سه ماه آینده به صحن میآید
رئیسمجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه معادن زغالسنگ یکی از ظرفیتهای مغفول کشور هستند، تأکید کرد: قانون خاص زغالسنگ در کمیسیونهای مجلس نهائی شده و طی دو تا سه ماه آینده در صحن علنی مجلس مطرح خواهد شد تا بسیاری از مشکلات موجود این حوزه در ابعاد مختلف برطرف شود.
وی همچنین ادامه داد: در عین حال، باید همزمان مسائل روزمره و نقطهای را نیز به شکل مستمر پیگیری و حل کنیم؛ اما راهکار اساسی، تصویب و اجرای همین قانون جدید است تا بتوانیم حداقل بخشی از مشکلات را کاهش دهیم و مسیر را برای بهرهبرداری درست از معادن کشور هموار کنیم.
۳۳ درصد برق دنیا از زغالسنگ تأمین میشود
رئیس دستگاه قانونگذاری با اشاره به ذخایر گسترده زغالسنگ در کشور تشریح کرد: همین الان که اینجا هستیم، در منطقه طبس بیش از یک میلیارد تُن ذخیره زغالسنگ حرارتی داریم. اما متأسفانه حتی یک یا دو مگاوات برق هم از محل این انرژی تولید نمیشود. این در شرایطی است که امروز حدود
۳۳ درصد برق دنیا از زغالسنگ تأمین میشود.
قالیباف با انتقاد از مصرف نادرست منابع انرژی در کشور عنوان کرد: امروز دنیا فقط ۹ درصد برق خود را از گاز تولید میکند، اما ما بیش از ۹۰ درصد برق کشور را با گاز تولید میکنیم؛ گازی که میتوانست ارزش افزوده بسیار بیشتری داشته باشد. این سیاستها به ضرر اقتصاد ما است.
وی خطاب به مسئولان استانی و کشوری گفت: در این مسیر باید کنار هم بایستیم. اگر میخواهیم برای کارگران زغالسنگ، برای جادهها، برای معادن کاری کنیم، باید با همافزایی و روحیه جهادی وارد شویم. بارها گفتهام اقتصاد با فرهنگ جهاد و شهادت قابل حل است؛ ممکن است بپرسند چه ربطی دارد، اما باید بدانیم که نگاه فرهنگی پایهای برای نگاه اقتصادی است.
قالیباف همچنین با اشاره به مسئولیتپذیری شخصیاش نسبت به مسائل استان گلستان بیان داشت: در مورد آزادشهر و استان گلستان من نه با هویت حقوقی، بلکه با هویت حقیقی خودم پیگیر مسائل هستم. بارها به دوستان گفتهام این استان برای من اهمیت دارد و تأکید کردهام که حتی در سه روز هم میشود کارهای بزرگی انجام داد.
وی در بخش دیگری از سخنانش به انتقادها پاسخ داد و گفت: بودجه استان را دو برابر کردیم، جداول آن ابلاغ شده است. اگر کسی میگوید قالیباف عرضه نداشت، باید بداند که تخصیص هم دادهایم.
قالیباف خطاب به حاضران اظهار داشت: من بهطور ویژه در خدمت شما هستم و به همه شما خدا قوت میگویم. از صمیم دل به تلاشهای شما افتخار میکنم. اینجا نماد وحدت و کار است و امید است با عزم همگانی، گامهای بزرگی برداشته خواهد شد.
ظرفیتها و تنوع قومی گلستان باید به موتور توسعه تبدیل شود
رئیسمجلس همچنین در آئین بزرگداشت شاعر شهیر ترکمن، مختومقلی فراغی اظهار کرد: در سفر به گلستان بیش از هر زمان دیگر متوجه ظرفیتهای عظیم این استان شدم؛ بهویژه ظرفیت نیروی انسانی فرهیخته و انسجام اقوام و مذاهب مختلف که سرمایهای گرانبها برای کشور است. وی با بیان اینکه در گلستان، تنوع قومی و مذهبی نهتنها چالش نیست، بلکه فرصت و برکتی است که از فرهنگ اصیل ایرانی و اسلامی و بزرگان گذشته به ارث رسیده، افزود: محبت، همزیستی و وحدت اقوام و مذاهب در این استان بهصورت واقعی و دلی وجود دارد. قالیباف با اشاره به برنامه هفتم توسعه گفت: مهمترین سند امروز کشور برای تحول، برنامه هفتم است که دولت، مجلس و قوه قضائیه به آن متعهد هستند. ما در مجلس تلاش کردهایم این برنامه به دور از اقتصاد دولتی و با تکیه بر توان مردم تدوین شود.
وی ادامه داد: در لایحه بودجه ۱۴۰۴، بودجه استان گلستان ۹۴ درصد افزایش پیدا کرده است؛ اما معتقدم این هم کفایت نمیکند و باید با اصلاح ساختارها و بهرهگیری از ظرفیتهای بومی، تحولی جدی در اقتصاد استان رقم بزنیم. قالیباف با تأکید بر اینکه یکی از موانع جدی توسعه، قوانین ناکارآمد و دست و پاگیر است، تصریح کرد: متأسفانه بیش از ۱۲ هزار عنوان قانونی وجود دارد که بسیاری از آنها نهتنها کارآمد نیستند بلکه زمینهساز فساد هستند. ما در مجلس دوازدهم تصمیم گرفتهایم این قوانین را پالایش کنیم و آنها را به کمتر از ۵۰ قانون جامع و کاربردی کاهش دهیم. رئیسمجلس عنوان کرد: در استان گلستان همه نوع ظرفیت وجود دارد؛ از زمین حاصلخیز و منابع آبی تا مرزهای تجاری، کشاورزی، گردشگری و نیروی انسانی خلاق. اما آنچه نداریم، ساختاری است که این ظرفیتها را در اختیار مردم قرار دهد. این وظیفه ماست که قوانین و سیاستها را بهگونهای اصلاح کنیم که مردم بتوانند خودشان موتور توسعه باشند. وی ابراز امیدواری کرد و اذعان داشت: امید است با اجرای کامل برنامه هفتم، بتوانیم سال آینده در چنین روزی، دستاوردهای ملموسی از تحول در قانونگذاری و توسعه مردمی را به مردم عرضه کنیم.
تاریخ خبر: ۱٤۰٤/۰۲/۲۰، ۰۶:۲۷:۰۳ بازدیدها: 4