به وب سایت مجمع هم اندیشی توسعه استان زنجان خوش آمدید
 
منوی اصلی
آب و هوا
وضعیت آب و هوای زنجان
آمار بازدیدها
بازدید امروز: 670
بازدید دیروز: 4,231
بازدید هفته: 6,838
بازدید ماه: 120,900
بازدید کل: 23,784,139
افراد آنلاین: 3
اوقات شرعی

اوقات شرعی به وقت زنجان

اذان صبح:
طلوع خورشید:
اذان ظهر:
غروب خورشید:
اذان مغرب:
تقویم و تاریخ
دوشنبه ، ۳۱ اردیبهشت ۱٤۰۳
Monday , 20 May 2024
الاثنين ، ۱۲ ذو القعدة ۱٤٤۵
اردیبهشت 1403
جپچسدیش
7654321
141312111098
21201918171615
28272625242322
313029
آخرین اخبار
13 - هراس سران صهیونیست‌ از تأثیر سخنرانی‌های نصرالله بر جامعه صهیونیستی ۱۳۹۷/۰۵/۱۰

هراس سران صهیونیست‌ از تأثیر سخنرانی‌های نصرالله بر جامعه صهیونیستی


Image result for ‫هراس سران صهیونیست‌ از تأثیر سخنرانی‌های نصرالله بر جامعه صهیونیستی‬‎


رژیم صهیونیستی با گذشت ۱۲ سال از جنگ ۲۰۰۶ و با وجود درک تأثیر سخنرانی‌های «سید حسن نصرالله» بر افکار عمومی یهودیان در فلسطین اشغالی، این رژیم  هیچ چاره‌ای برای مقابله با آن پیدا نکرده است.
یکی از مهم‌ترین ابزارهای مبارزاتی حزب‌الله در جنگ سال 2006، سیدحسن نصرالله دبیرکل این حزب بود. وی به‌عنوان سلاحی تأثیرگذار و مورد اطمینان در سرزمین‌های ‌اشغالی مطرح بود و دوست و دشمن منتظر سخنرانی‌ها و اعلام مواضع او به‌عنوان یک رهبر صادق و مورد اطمینان بودند.
این در حالی بود که افکار عمومی رژیم صهیونیستی اطمینانی به شخصیت‌های سیاسی و فرماندهان نظامی خودشان نداشتند چرا که اعتماد به سران این رژیم، میان جامعه صهیونیستی کاهش پیدا کرده بود.
با مشاهده پژوهش‌هایی که در داخل مؤسسات امنیتی داخلی و خارجی رژیم صهیونیستی و مراکز پژوهشی این رژیم صورت گرفته، متوجه می‌شویم که در همه آنها تمرکز ویژه‌ای بر شخصیت سید حسن نصرالله دبیرکل حزب‌الله لبنان شده و کارشناسان صهیونیست او را به‌عنوان یک سلاح تأثیرگذار معرفی کرده و گفته‌اند که تأثیرگذاری او کمتر از ناوگان موشکی حزب‌الله نیست.
«گادی آیزنکوت» فرمانده کنونی ستاد ارتش رژیم صهیونیستی قبلا در رساله کارشناسی ارشد خود، تحقیقاتی را درباره دشمن اصلی اسرائیل در جبهه شمالی این رژیم پرداخته است. این رساله توصیفی کلی از مجموعه پژوهش‌های صورت‌گرفته طی سال‌های گذشته در رابطه با شخصیت دبیرکل حزب‌الله داشته و آن را بخشی از روند جنگ نظامی حزب‌الله علیه رژیم صهیونیستی می‌داند.
روزنامه صهیونیستی «یدیعوت آحارونوت» پژوهش مذکور را یکی از مهم‌ترین پژوهش‌ها درباره دشمن اصلی صهیونیست‌ها (نصرالله) می‌داند.
یکی از اولین مطالب نوشته‌شده درخصوص سخنرانی‌های نصرالله و تأثیرگذاری این سخنرانی‌ها طی جنگ سال 2006 و سال‌های قبل از این جنگ، بر جامعه صهیونیستی، همین رساله است. این رساله در مجله تخصصی «چشم هفتم»، که متخصص نقد و ارزیابی رسانه‌های دیداری و شنیداری عبری‌زبان است، منتشر شد. «زفی بارئیل» نویسنده این رساله، تحلیلگر‌ مسائل غرب آسیا در روزنامه صهیونیستی «هاآرتص» است. او در این رساله، چنین اعتراف می‌کند: سید حسن نصرالله میان افکار عمومی اسرائیل و رسانه‌های عبری‌زبان، سه شخصیت متفاوت دارد: دشمنی تلخ و فرمانده جبهه کاتیوشا، کارشناس مسائل نظامی و کارشناس جامعه و ارتش اسرائیل.
این کارشناس نظامی صهیونیست می‌افزاید، همان طور که رهبران و افکار عمومی لبنان و جهان عرب منتظر سخنرانی‌های وی بودند، رهبران و افکار عمومی اسرائیلی از جمله تحلیلگران رسانه‌های عبری‌زبان نیز منتظر سخنرانی سید حسن نصرالله بودند، گویا هیچ جنگی در دوران معاصر به‌اندازه جنگ اخیر، تحت تأثیر سخنرانی‌ها و اظهارات یک فرد، قرار نداشته است. این سخنرانی‌ها مملو از بیان واقعیت‌ها و تحلیل‌ها و تفسیرها و مطالب ارزش افزوده بود و همین موضوع بوده که همیشه آن را در رأس اولویت و اهمیت خبری قرار می‌داده و برای اطلاع از وقایع و تحولات روزهای آینده جنگ بسیار بااهمیت بوده است.
هارئیل در پژوهش خود به این نکته ‌اشاره می‌کند که سید حسن نصرالله به‌عنوان یک شخصیت مورد اعتماد مطرح شد صدها هزار نفر از اسرائیلی‌ها و صهیونیست‌ها به سخنان وی اطمینان کامل داشتند. بسیاری از آنها، او را به‌حق، کسی می‌‌دانستند که باعث اخراج اسرائیل از لبنان شده و سیستم بازدارنده گسترده‌ای در برابر آن، ایجاد کرده است.
هارئیل برای بیان موقعیت دبیرکل حزب‌الله نزد افکار عمومی جامعه صهیونیستی می‌گوید: به‌صورت خلاصه باید گفت که نصرالله برای اولین بار قاعده مورد توافق در رسانه‌های اسرائیل را بر هم زد و همه او را رهبری عربی می‌دیدند که چرت نمی‌زند، دروغ نمی‌گوید و اظهاراتش کاملاً دقیق است.
همین ویژگی‌ها بود که مسئولان سانسور رژیم صهیونیستی را در زمان جنگ به‌وحشت انداخت و آنها برای جلوگیری از تأثیرگذاری سخنرانی‌های سید حسن نصرالله در طول جنگ اقدام به سانسور این سخنرانی‌ها کردند.
نصرالله رهبری متفاوت
یکی از مطالب منتشرشده در سرزمین‌های ‌اشغالی درخصوص سیدحسن ‌نصرالله، پژوهشی بود که جمعیت رسانه‌ای رژیم صهیونیستی موسوم به «مسکروت مدیا» در پاییز سال 2012 تحت عنوان «سخنرانی‌های تلویزیونی سید حسن نصرالله در طول جنگ دوم لبنان» به آن ‌اشاره کرد. این پژوهش به بررسی سخنرانی‌های هفت‌گانه دبیرکل حزب‌الله در طول این جنگ پرداخته و پیام‌های لفظی و غیرلفظی این سخنرانی‌ها را مورد بررسی قرار داده و تأکید می‌کند که وی بیشترین تأثیرگذاری را در ذهن مخاطب دارد، چرا که اظهاراتش همراه با حرکات دست و نشانه‌های صورت، نشان‌دهنده اعتبار و راستگویی و جدیت و آگاهی بالای او است.
این پژوهش آکادمیک، بسیار طولانی و مملو از اطلاعات و شاخص‌های آماری و لیست‌های مختلفی است که شاخص‌های تأثیرگذاری سخنرانی‌های نصرالله در افکار عمومی رژیم صهیونیستی به‌ویژه در زمان جنگ دوم لبنان را بررسی کرده و آن را سلاحی تأثیرگذار کنار درگیری‌های نظامی معرفی می‌کند.
یکی از مسائل جالب که در این پژوهش به آن ‌اشاره شده، این است که مؤلفان این گزارش حسن نصرالله را به‌خلاف سایر رهبران عربی، یک شخصیت مورد اعتماد و با اعتبار میان اسرائیلی‌ها می‌دانند و تأکید می‌کنند که اقدامات رسانه‌های عبری‌زبان برای تخریب وجهه نصرالله و از بین بردن اعتبار و جایگاه وی نزد افکار عمومی با شکست مواجه شده و تأثیر معکوس داشته است.
این گزارش تأکید می‌کند که سخنرانی‌های مکرر تلویزیونی سید حسن نصرالله همراه با تصاویر و صدای وی و حرکات دستش باعث تقویت ویژه موقعیت وی شد، علاوه ‌بر اینکه این سخنرانی‌ها کاملاً منطبق بر حوادث و تحولات میدانی حال و آینده بود و همین موضوع اعتبار و راستگویی او را نیز میان مخاطبان افزایش داد. این روند طی سال‌های قبل از جنگ، یعنی از قبل از سال 2000 تاکنون آغاز شده و در طی جنگ 33روزه و پس از آن نیز ادامه پیدا کرده است.
تصویر سید حسن نصرالله بعد از 18 سال از عقب‌نشینی رژیم صهیونیستی از جنوب لبنان در سال 2000 و 12 سال پس از جنگ جولای 2006 همچنان در ذهن اسرائیلی‌ها و سرکردگان و مؤسسات امنیتی رژیم صهیونیستی باقی مانده است. این موضوع غیر قابل انکار است که تصمیم‌سازان تل‌آویو نسبت به این پدیده و خطرات ناشی از آن همچنان آگاهی دارند و تلاش می‌کنند از تأثیرگذاری این پدیده بر افکار عمومی رژیم صهیونیستی بکاهند، اما به‌نظر می‌رسد که موفقیتی در این زمینه به دست نمی‌آورند. بیشتر نویسندگان و استراتژیست‌های صهیونیست که در این زمینه فعالیت می‌کنند، از ضرورت جلوگیری از این روند سخن می‌گویند، اما همچنان نمی‌توانند استراتژی را برای رژیم صهیونیستی جهت مقابله با سید حسن نصرالله و کاستن از اعتبار و صداقت وی به دست‌ بیاورند.
در همین رابطه، نشریه «نیوزویک» آمریکا حدود یک سال پیش، مقاله‌ای که سرتیپ ذخیره «گابی سیبونی» مدیر برنامه مسائل نظامی و استراتژیک در مرکز مطالعات امنیت داخلی تل‌آویو نوشته بود، را منتشر کرد. در این مقاله به ضرورت مقابله با سخنرانی‌های سید حسن نصرالله و تأثیرات منفی آن بر افکار عمومی و ارتش رژیم صهیونیستی در زمان جنگ و صلح ‌اشاره شده بود.
سیبونی در این مقاله تأکید داشت که باید مؤسسات امنیتی رژیم صهیونیستی استراتژی ویژه‌ای برای تقویت افکار عمومی اسرائیل در برابر تلاش‌های صورت‌گرفته از سوی حزب‌الله و دبیرکل آن اتخاذ کنند.
وی این بخش را جزء جدایی‌ناپذیر آماده‌سازی‌ها برای تقابل نظامی معرفی کرده و می‌نویسد، این موضوع نقش بسیار حساسی در درگیری‌های آینده داشته و این نقش کمتر از تلاش‌های جنگی موجود در این زمینه نیست.
وی افزود: این جنگ، جنگ تأثیرگذاری و ادراک است و این همان ویژگی است که سخنرانی‌های سید حسن نصرالله از آن برخوردار است.
مقاله سیبونی و تأکیدهای موجود در این مقاله، با توجه به جایگاه و موقعیت وی، نشان می‌دهد که رژیم صهیونیستی هنوز با گذشت 12 سال از جنگ سال 2006 و با وجود درک خطرات وجهه نصرالله برای افکار عمومی جامعه صهیونیستی، هیچ چاره‌ای برای تقابل با این پدیده و جلوگیری از تأثیرات آن پیدا نکرده است.
منبع: تسنیم