به وب سایت مجمع هم اندیشی توسعه استان زنجان خوش آمدید
 
منوی اصلی
آب و هوا
وضعیت آب و هوای زنجان
آمار بازدیدها
بازدید امروز: 4,200
بازدید دیروز: 13,053
بازدید هفته: 30,296
بازدید ماه: 137,777
بازدید کل: 26,004,481
افراد آنلاین: 50
اوقات شرعی

اوقات شرعی به وقت زنجان

اذان صبح:
طلوع خورشید:
اذان ظهر:
غروب خورشید:
اذان مغرب:
تقویم و تاریخ
دوشنبه ، ۱۵ اردیبهشت ۱٤۰٤
Monday , 5 May 2025
الاثنين ، ۷ ذو القعدة ۱٤٤۶
اردیبهشت 1404
جپچسدیش
54321
1211109876
19181716151413
26252423222120
3130292827
آخرین اخبار
847 - آسیب‌شناسی انقلاب ضرورتی برای تداوم آن(پرسش و پاسخ) ۱۳۹۸/۱۱/۱۹

 آسیب‌شناسی انقلاب ضرورتی برای تداوم آن

(پرسش و پاسخ)

Image result for آسیب‌شناسی انقلاب


پرسش:انقلاب اسلامی و نظام برآمده از آن برای استمرار و تداوم خود چه آفات و آسیب‌هایی را باید از میان بردارد تا در پرتو آن بتواند به مسیر رشد و تعالی خود ادامه دهد؟

پاسخ:در مسیر تولد و رشد هر پدیده‌ای ممکن است،‌ آسیب‌ها و آفت‌هایی بروز کند و از تحقق یا استمرار آن جلوگیری نماید، از این رو اگر پدیده‌ای بخواهد ایجاد گردد یا دوام پیدا کند باید علاوه بر وجود مقتضی، مانع یا موانعی وجود نداشته باشد، موانع همان آسیب‌ها و آفاتی هستند که اگر زدوده نشوند، ادامه حیات آن پدیده را با مشکلات جدی روبه‌رو می‌سازند. ممکن است تصور شود که سخن گفتن از آسیب‌های انقلاب اسلامی، نشانه ضعف انقلاب و یا موجب ضعف آن خواهد شد. اما این تصور درست نیست، زیرا اگر فرضا انقلاب ضعف‌هایی داشته باشد که مسلما خالی از ضعف نیست، در آن صورت بیان آن ضعف‌ها و توجه به آفات و آسیب‌ها و بررسی آنها بیشتر به سود انقلاب است تا سخن نگفتن و سکوت و بی‌توجهی. بنابراین شناخت ضعف‌ها و آسیب‌های قطعی یا احتمالی،‌ می‌تواند مقدمه‌ای  برای چاره‌اندیشی و علاج باشد و آسیب‌شناسی انقلاب از این حیث، نه تنها امری منفی و مضر نیست، بلکه مفید و ضروری است. بدین لحاظ گریز از بررسی ضعف‌ها و آسیب‌ها و غفلت از آفات و عوارض، خود ضعف بزرگی است که می‌تواند منشا مشکلات و معایب بیشتری باشد و علاج و رهایی را سخت‌تر نماید.
مفهوم آسیب‌شناسی
آسیب‌شناسی یعنی شناسایی آن دسته از عوامل مهم و موثری که به وجود آمدن و تداوم حیات آنها می‌تواند فرآیند تحقق اهداف هر نظام و سیستمی را متوقف و یا به صورت محسوسی کند نماید. آسیب‌شناسی انقلاب اسلامی به معنی بررسی واقع‌بینانه مشکلات، اشکالات،‌ انحرافات، آفات، تحریفات و موانع رشد و کمال انقلاب اسلامی است.
انواع آسیب‌ها
آسیب‌ها و آفات انقلاب اسلامی در موارد و ابعاد گوناگونی می‌تواند مطرح باشد اما در اینجا ما به صورت اجمال و فهرست‌وار و براساس اولویت‌ها برخی از اهم آفات و آسیب‌ها را مطرح می‌کنیم:
1- آندلسی کردن جامعه
آنچه در آندلس (اسپانیای فعلی) در سده پانزدهم میلادی به وقوع پیوست نمونه تلخ و غمباری است که می‌تواند بهترین گواه اهمیت این آسیب برای نابودی یک انقلاب و حرکت اجتماعی عظیم باشد. چرا که در آن روزگار اسلام با سپاهی اندک و فداکار توانست اسپانیا را تا سلسله کوه‌های «پیرنه» (مرزهای فرانسه) فتح کند، و چند قرن بر آن سرزمین حاکم شود،‌ اما طرح جامع دشمنان حکومت اسلامی اندلس در ابعاد و محورهای گوناگون که عمدتا بر محور گسترش فسق، فجور و فساد اخلاق متمرکز بود،‌ موجب شد که ارتش صلیبی با یک هجوم عمارت چند قرنی حکومت اسلامی اندلس را در کمترین زمان از بین ببرند و مسلمانان را نابود کنند.
2- بالکانی کردن کشور
یکی از مهم‌ترین آسیب‌هایی که در ابعاد فرهنگی، سیاسی و اجتماعی، انقلاب اسلامی و نظام منبعث از آن را مورد تهدید جدی قرار می‌دهد، تهدید وحدت ملی و تمامیت ارضی کشور است که از آن به بالکانیزه شدن یاد شده است. بر این اساس امام راحل(ره) بر مسئله وحدت ملی و وحدت کلمه بیشترین تاکید را داشتند. براساس تحقیقی وحدت کلمه در گفته‌ها و نوشته‌های امام راحل(ره) بیشترین فراوانی را نسبت به سایر واژه‌ها به خود اختصاص داده است. که این مهم هم ناظر بر مرز پیروزی و هم معطوف به بقا و تداوم انقلاب و نظام برآمده از آن است و بالعکس هرگونه اختلاف و تفرقه، عامل اصلی نفوذ دشمنان و تهدیدکننده امنیت و اقتدار ملی و مانع تداوم انقلاب اسلامی است.
از بین رفتن منازعات قومی، سیاسی و مذهبی،‌ و تفرقه در میان نیروهای وفادار به نظام، افزایش اعتماد اقشار و گروه‌های مختلف نسبت به نظام،  اجماع و وفاق نخبگان جامعه در خصوص اهداف برنامه‌ها و سیاست‌های کلان نظام، وحدت و همدلی مردم در تصمیم‌گیری‌های نظام و از بین بردن مشکلات، پایبندی مردم و مسئولین به اصول،‌ قوانین و ارزش‌های نظام اسلامی، و مشارکت فعال مردم در تعیین سرنوشت خود و انتخابات‌ها از جمله اهم عواملی است که کشور را از بالکانیزه شدن جلوگیری می‌کند.
اهم آسیب‌های دیگری که فهرست‌وار به آنها اشاره می‌کنیم:
1- طبقاتی کردن جامعه
2- استحاله فرهنگی
3- ترویج فسق و فجور و فساد اخلاقی
4- تهاجم فرهنگی و جنگ روانی دشمنان
5- اغتشاش و اختلال در امنیت ملی
6- گسست فرهنگی نسل‌ها
7- بی‌عدالتی و عدم احقاق حقوق مردم
8- ناکارآمدی نهادهای سازمانی نظام
9- اشرافی‌گری مسئولان و تسری آن‌ در جامعه
10- عدم شایسته‌سالاری در تصدی مسئولیت‌ها و اعمال باندبازی