به وب سایت مجمع هم اندیشی توسعه استان زنجان خوش آمدید
 
منوی اصلی
آب و هوا
وضعیت آب و هوای زنجان
آمار بازدیدها
بازدید امروز: 1,299
بازدید دیروز: 13,053
بازدید هفته: 27,395
بازدید ماه: 134,876
بازدید کل: 26,001,581
افراد آنلاین: 53
اوقات شرعی

اوقات شرعی به وقت زنجان

اذان صبح:
طلوع خورشید:
اذان ظهر:
غروب خورشید:
اذان مغرب:
تقویم و تاریخ
دوشنبه ، ۱۵ اردیبهشت ۱٤۰٤
Monday , 5 May 2025
الاثنين ، ۷ ذو القعدة ۱٤٤۶
اردیبهشت 1404
جپچسدیش
54321
1211109876
19181716151413
26252423222120
3130292827
آخرین اخبار
285 - با امضای ولایمیر پوتین روسیه رسما از پیمان «آسمان‌های باز» خارج شد ۱۴۰۰/۰۳/۱۷

با امضای ولایمیر پوتین

روسیه رسما از پیمان «آسمان‌های باز» خارج شد 

  ۱۴۰۰/۰۳/۱۷

پوتین لایحه خروج روسیه از پیمان آسمان های باز را امضا کرد
روسیه به تعلل دولت جدید آمریکا در بازگشت به پیمان «آسمان‌های باز»، واکنش نشان داد و رسما از این پیمان خارج شد.

در پی تعلل دولت جدید آمریکا از پیوستن مجدد این کشور به پیمان «آسمان‌های باز»، «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه، دیروز قانون خروج از این پیمان را امضا کرد. به گزارش خبرگزاری فارس، بر اساس پیمان مذکور، پروازهای نظارتی غیرمسلح در آسمان کشورهای عضو‌، میسر می‌شود.
پوتین در حالی دست به چنین اقدامی زد که قرار است اواخر ماه جاری میلادی با «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا، دیدار کند. مسکو اعلام کرد، تصمیم واشنگتن برای عدم پیوستن مجدد به این معاهده، یک اشتباه سیاسی است. دولت آمریکا اخیرا به مسکو اطلاع داده بود که قصد ندارد به این معاهده بپیوندد.
وزارت خارجه روسیه هم طی بیانیه‌ای اعلام کرد، خروج آمریکا از پیمان آسمان‌های باز، این پیمان را تحت‌الشعاع قرار‌داده است و از این رو، مسکو قصد خروج از این پیمان را دارد.
دولت «دونالد ترامپ» اوایل آذر سال گذشته، طی بیانیه‌ای، اعلام کرده بود که آمریکا رسما از پیمان آسمان‌های باز خارج شده است.
معاهده آسمان‌های باز به کشورهای عضو اجازه می‌دهد از حریم هوایی یکدیگر برای پروازهای تجسسی استفاده کنند. این معاهده بین ۳۴ کشور جهان منعقد شده و هدف از آن، ایجاد درکی متقابل بین کشورهای امضاکننده درخصوص تحرکات و فعالیت‌های نظامی احتمالاً نگران‌کننده بوده است.
روسیه و آمریکا جزو اولین کشورهایی بودند که این معاهده را در سال ۱۹۹۲ امضا کرده‌اند. این معاهده از اول ژانویه ۲۰۰۲ اجرایی شده بود.
جو بایدن در زمان کارزار انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا تصمیم ترامپ برای خروج از این معاهده را کوته‌فکری خوانده و گفته بود، این اقدام تنش‌ها میان غرب و روسیه و همچنین خطر محاسبات غلط و یا احتمال درگیری را افزایش می‌دهد.