به وب سایت مجمع هم اندیشی توسعه استان زنجان خوش آمدید
 
منوی اصلی
آب و هوا
وضعیت آب و هوای زنجان
آمار بازدیدها
بازدید امروز: 337
بازدید دیروز: 4,134
بازدید هفته: 4,471
بازدید ماه: 225,054
بازدید کل: 26,585,334
افراد آنلاین: 95
اوقات شرعی

اوقات شرعی به وقت زنجان

اذان صبح:
طلوع خورشید:
اذان ظهر:
غروب خورشید:
اذان مغرب:
تقویم و تاریخ
یکشنبه ، ۲۹ تیر ۱٤۰٤
Sunday , 20 July 2025
الأحد ، ۲۵ محرّم ۱٤٤۷
تیر 1404
جپچسدیش
654321
13121110987
20191817161514
27262524232221
31302928
آخرین اخبار
3929 - ایران در رسانه های جهان ۱۴۰۲/۰۸/۰۵
ایران در رسانه های جهان
   ۱۴۰۲/۰۸/۰۵
ایران در رسانه های جهان: از احتمال حمله اسرائیل تا «اعترافات» آشتیانی
 
امتناع آمریکا از درگیری با ایران روزنامه صهیونیستی را عصبانی کرد
روزنامه صهیونیستی «تایمز اسرائیل» می‌گوید مقامات غربی خود را به خواب زده یا از سوی ایران جادو شده‌اند وگرنه می‌دانند که پشت‌صحنه حماس، ایران قرار دارد.
این روزنامه از قول یکی از عناصر ورشکسته اپوزیسیون نوشت: آیا وقت آن فرا نرسیده که اروپا و آمریکا، سپاه پاسداران را در لیست گروه‌های تروریستی قرار دهند؟ در میان مردم ایران یک اصطلاح عامیانه وجود دارد که معمولا برای کسی که مسخ دیگری شده، یا در برابر یک وضعیت نامناسب اقدامی نمی‌کند به‌کار برده می‌شود، این است: «مگر با جادو زبانت را بسته‌اند؟!»
این عبارت، حکایت جمهوری اسلامی و غرب به‌خصوص آمریکاست که همه نوع شرارت را می‌بینند اما ترجیح می‌دهند سکوت کنند و در مواقعی حتی با او همراهی نشان دهند!
گرچه در میان اساتید علوم غریبه در ایران این شایعه به‌صورت جدی دهان به دهان می‌شود که رژیم ملاها با جادو دهان غرب را بسته، اما از این عوام‌گرایی که بگذریم واقعیت این است که جامعه غربی و به‌خصوص ابرقدرتی به‌نام آمریکا طی چند سال اخیر به‌گونه‌ای مرعوبانه با جمهوری اسلامی رفتار کرده که خیلی‌ها به مزاح می‌گویند شاید این ملاهای حاکم در ایران هستند که دارند سران کاخ سفید را کنترل می‌کنند!
دولت آمریکا چند ماه قبل با وجود هشدارهای اپوزیسیون ایران، مبلغ عظیمی باج برای آزادی چند زندانی آمریکایی- ایرانی به جمهوری اسلامی پرداخت.
زمانی که حماس به اسرائیل حمله کرد واشنگتن سراسیمه در نقش وکیل مدافع ملاهای ایران هم ظاهر شد و سخنگویان بخش‌های مختلف هیئت حاکمه آمریکا خیلی زود و قبل از هرگونه تفحص مدعی شدند ردپایی از تلاش جمهوری اسلامی ایران برای تحریک حماس به حمله به اسرائیل پیدا نکرده‌اند! این در حالی است که تقریبا همان روز حمله حماس، در حالی ‌که تروریست‌ها در غزه و تهران غرق در شادی و شعف بودند، سران حماس ضمن تشکر از همراهی جهان اسلام‌، تشکر ویژه‌ای از حمایت جمهوری اسلامی داشتند که به وضوح نشان می‌دهد تهران در پشت‌صحنه این جنایت هولناک بوده است.
با وجود اذعان و اعتراف ده‌ها باره سران حماس و جهاد اسلامی به حمایت ایران، غربی‌ها و آمریکایی‌ها چشم و زبان‌شان با جادو بسته شده و هیچ‌چیزی را نمی‌بینند.
صدها نماز جمعه در ایران که مسئولان رسمی جمهوری اسلامی طی آن و در عرض چند دهه اذعان به تلاش برای نابودی اسرائیل و حمایت لجستیکی و مالی از گروه‌های فلسطینی کرده‌اند به‌کل از سوی سران غربی و آمریکایی نادیده گرفته شده و می‌شود و حتی در میان مسئولان دموکرات آمریکایی، مسابقه بی‌شرمانه برای بهتر تبرئه کردن جمهوری اسلامی دیده می‌شود.
اگر اعترافات سران حماس طی چند سال اخیر را کافی قلمداد کنیم به‌طور آشکاری محرز می‌شود که ملاها در حکومت ولایت فقیه در تهران همه نوع حمایت از مالی تا تسلیحاتی را از حماس و گروه‌های دیگر به‌عمل آورده‌اند.
به‌عنوان نمونه تازه می‌توان به سفر اخیر وزیر خارجه جمهوری اسلامی به لبنان آن هم در بحبوحه نبرد اسرائیل با حماس اشاره کرد، او علنا در لبنان با نصرالله و سران حماس و جهاد اسلامی دیدار و حتی تهدید به گشایش جبهه دوم علیه اسرائیل و تغییر موازنه جنگ می‌کند!
همه اینها رسمی و علنی اتفاق می‌افتد. در عالم واقع، کمک‌های مالی و تسلیحاتی جمهوری اسلامی به حماس و جهاد اسلامی مثل روز روشن است. اظهارات مقامات خواب‌زده آمریکا مبنی بر ندیدن ردپایی از دخالت جمهوری اسلامی ایران در آتش‌افروزی‌های حماس علیه اسرائیل به همان اندازه مضحک است که ادعای مسئولان اروپایی مبنی بر نبودن دلایل کافی برای قرار دادن نام سپاه در لیست گروه‌های تروریستی.
 
حمله سایبری به صنایع نظامی و هسته‌ای آمریکا
گروه هکری وابسته به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در موج تازه‌ای از حملات گسترده به صنایع هسته‌ای، نظامی، کشتی‌رانی و حمل‌ونقل، اهدافی را در اروپا، آمریکا، خاورمیانه و مدیترانه هدف قرار داده است.
شرکت انگلیسی «پرایس‌واترهاوس‌کوپرز» مدعی شد مهاجمان سایبری برخی صنایع هسته‌ای، دفاعی، کشتی‌رانی و حمل‌ونقل را در آمریکا و اروپا هدف حمله قرار داده‌اند.
به گزارش شبکه اینترنشنال، این شرکت گروه اعلام کرد: گروهی هکری با اجرای بدافزاری اختصاصی به نام «آی‌مپ‌لودر» (IMAPLoader) به شناسایی سیستم قربانیان و جاسوسی از آنها پرداخته است. این حملات به گروهی به نام «یلو لایدرک» (Yellow Liderc) منتسب شده است. این گروه با نام‌های دیگری مانند «تورتیس‌شل»، «امپریال کیتن» و «تی‌ای۴۶۵» نیز شناخته می‌شود.
یلو لایدرک با استفاده از بدافزار اختصاصی خود و با ساخت حساب‌های مختلف ایمیل در سرویس روسی «یاندکس»، اطلاعات حیاتی موجود در رایانه قربانیان را به زیرساخت تحت کنترل خود منتقل کرده است. براساس گزارش موجود، حملات یادشده در بازه زمانی سال‌های ۲۰۲۲ تا ۲۰۲۳ صورت گرفته‌اند.
هکرها در این حملات با نفوذ به سایت‌های مختلف موفق شده‌اند کدهای مخرب خود را در آنها جا‌سازی کنند. این کار به آنها اجازه داده به شناسایی و جمع‌آوری جزئیات مرتبط با بازدیدکنندگان سایت‌ها نظیر اطلاعات جغرافیایی، زمان بازدید و اطلاعات سیستم‌های آنها بپردازند.
پرایس‌واترهاوس‌کوپرز همچنین از شناسایی چندین وب‌سایت فیشینگ مرتبط با این گروه خبر داد. برخی از این وب‌سایت‌ها حوزه گردشگری و سفر در اروپا را هدف قرار داده‌اند. هکرها برای این حملات خود به جعل صفحه ورود حساب مایکروسافت پرداخته‌اند. علاوه‌بر این، اسنادی از فایل‌های اکسل آلوده به بدافزار از این گروه کشف شده است.
گروه هکری یلو لایدرک دست‌کم از سال ۲۰۱۸ فعالیت خود را آغاز کرده و در اغلب حمله‌های خود، با تزریق کدهای مخرب به وب‌سایت‌های مختلف، قربانیان را هدف قرار داده است. اوایل ماه مِی ‌سال جاری شرکت امنیت سایبری «کلیر اسکای» با انتشار گزارشی از حمله این گروه به هشت وب‌سایت حوزه حمل‌ونقل و مالی در اسرائیل خبر داده بود. آن حملات نیز شباهت زیادی به حملات گزارش‌شده فعلی داشتند.
پرایس‌واترهاوس‌کوپرز می‌گوید این گروه هکری، وابسته به سپاه پاسداران و تهدیدی دائمی برای بسیاری از صنایع به‌شمار می‌آید.
 
اکونومیست: قدرت آتش نیروهای محور مقاومت تهاجم زمینی اسرائیل به غزه را به تعویق می‌اندازد
هفته‌نامه اکونومیست روز 25 اکتبر 3 آبان در گزارشی به بررسی قدرت نظامی نیروهای محور مقاومت که در ادبیات غربی‌ها با نام نیروهای نیابتی ایران نام برده می‌شود و میزان و تاثیر آنان بر ادامه جنگ حماس و رژیم صهیونیستی پرداخته است.
این هفته‌نامه چاپ لندن نوشت: هر درگیری در خاورمیانه شامل شبکه پیچیده‌ای از متحدان و دشمنان است. اگر شبه‌نظامیان تحت حمایت ایران- «محور مقاومت»- مشارکت خود را افزایش دهند، خطر گسترش جنگ بین اسرائیل و حماس به فراتر از مرزهای کنونی آن وجود دارد. تا اینجای کار تا حدی احتیاط نشان داده‌اند اما تهاجم زمینی اسرائیل به غزه می‌تواند آن را تغییر دهد.
اکونومیست افزود: اسرائیل دارای نیروی هوایی، سیستم دفاع هوایی گنبد آهنین است که می‌تواند موشک‌ها را رهگیری کند و از حمایت آمریکا برخوردار است اما توازن آتش میان دو طرف مثل گذشته نابرابر نیست. گروه‌های مورد حمایت ایران، شامل حماس، حزب‌الله و حوثی‌ها، در دهه گذشته سلاح‌های باکیفیت‌تری به دست آورده‌اند. نقشه‌های ما قابلیت‌های زرادخانه آنها را نشان می‌دهد.
در ادامه این گزارش عنوان شده است: ابتدا حماس را در نظر بگیرید. گمان می‌رود که شبه‌نظامیان حاکم غزه موشک‌هایی دارند که می‌توانند تا شمال بلندی‌های جولان برسند اما این گروه بیشتر به مجموعه گسترده پرتابه‌های کم‌هزینه خود متکی است. 7 اکتبر حماس چندین هزار از این موشک‌ها را به سمت اسرائیل پرتاب کرد. بیشتر آنها به آن سوی مرز رسیدند اما برخی تا حومه جنوبی تل‌آویو نیز رسیدند. 
این هفته‌نامه مطرح اقتصادی بین‌المللی همچنین اذعان داشت: فراتر از غزه، خطر جنگ حزب‌الله، مسلح‌ترین بازیگر غیردولتی جهان، وجود دارد. تخمین زده می‌شود که زرادخانه موشکی آن 150000فروند باشد. در میان آنها صدها موشک بالستیک فاتح 110 وجود دارد که گمان می‌رود بردی معادل 260 کیلومتر داشته باشد و بیشتر رژیم صهیونیستی را در دسترس خود قرار دهد. 
اکونومیست همچنین مدعی است: با کمک ایران، این گروه در یک دهه گذشته کمیت و کیفیت زرادخانه خود را بسیار افزایش داده است. به‌ویژه دارای پرتابگرهای کوچک و چابکی است که شلیک بی‌رویه راکت را امکان‌پذیر می‌کند. مقابله با چنین تسلیحاتی با نیروی هوایی سخت‌تر است، به این معنی که اسرائیل برای اطمینان از توقف آنها باید نیروهای خود را به لبنان بفرستد. جنگ با حزب‌الله نه‌تنها جبهه دوم را در لبنان باز می‌کند، بلکه می‌تواند جبهه سومی را در شرق سوریه باز کند، جایی که این گروه و دیگر جنگجویان مورد حمایت ایران پایگاه‌هایی دارند.
این رسانه انگلیسی در ادامه همچنین تصریح کرد: رژیم صهیونیستی در جنوب با شبه‌نظامیان حوثی(انصارالله یمن) که کنترل پایتخت یمن را در اختیار دارند، رو‌به‌رو است. قدرت حوثی‌ها گرچه کمتر از حزب‌الله است و در نگاه اولیه آنها احتمالاً زرادخانه بزرگی از موشک‌های دوربرد که قادر به رسیدن به اسرائیل باشد، ندارند، به گفته اندیشکده آمریکایی GlobalSecurity.org، یکی از دوربردترین موشک‌های آن، بورکان- h2 است، این موشک بالستیک می‌تواند حدود 900 کیلومتر را طی کند.
در ادامه گزارش عنوان شده است: گزارش‌های دیگر حاکی از آن است که دامنه و برد آتش این گروه (انصارالله یمن) ممکن است فراتر رود. در رژه اخیر، موشک‌های کوتاه‌برد و دوربرد جدید خود ازجمله موشک‌های بالستیک طوفان با برد تا 1900 کیلومتر را به نمایش گذاشت. (مشخص نیست که آیا حوثی‌ها اکنون می‌توانند این موشک‌ها را خارج از رژه‌های نظامی مستقر کنند یا خیر) یک ناوشکن آمریکایی اخیراً سه موشک کروز میان‌برد و تعدادی پهپاد پرتاب شده توسط حوثی‌ها به سمت اسرائیل را رهگیری کرد. حمله ناموفق حوثی‌ها این نگرانی را ایجاد کرد که سلاح‌های آنها فراتر از تخمین‌های فعلی باشد.
اکونومیست در پایان گزارش مدعی شده است: تهدیدهای ناشی از محور ایران ممکن است حرکت بعدی اسرائیل را بسیار محدود کند. یکی از دلایلی که این کشور حمله خود به غزه را به تعویق انداخته است، ممکن است تقویت آمادگی‌ها برای گشایش جبهه دوم باشد. احتمالاً ایران خود مستقیماً به اسرائیل حمله نخواهد کرد، اگرچه این موضوع دور از ذهن نیست. دوست دارد مستقیما درگیر جنگ نشود. ایران به نایبانش اجازه می‌دهد که نبرد را انجام دهند.
 
جمهوری آذربایجان:برای ایجاد کریدور زمینی به ایران چشم دوخته‌ایم 

 

مشاور ارشد سیاست خارجی رئیس‌جمهور جمهوری آذربایجان گفت، باکو دیگر علاقه‌ای به ایجاد کریدور زمینی از طریق خاک ارمنستان ندارد و درعوض درباره این موضوع با ایران گفت‌وگو خواهد کرد.
 یک مقام ارشد جمهوری آذربایجان روز چهارشنبه درشهر «باکو» گفت که این کشور دیگر علاقه‌ای به ایجاد کریدور زمینی از طریق ارمنستان به «نخجوان» ندارد و درعوض درباره این موضوع با ایران گفت‌وگو خواهد کرد.
به گزارش خبرگزاری «رویترز» ساخت کریدور بالقوه از طریق ایران که هم مرز با ارمنستان و جمهوری آذربایجان است می‌تواند به کاهش تنش‌ها در منطقه  کمک کند.
«حکمت حاجی‌اف» مشاور ارشد سیاست خارجی «الهام علی اف» رئیس‌جمهور جمهوری آذربایجان گفت: «باکو هیچ برنامه‌ای برای تصرف زنگزور نداشته است.»
او گفت: «بعد از اینکه دو طرف در مورد افتتاح این کریدور به توافق نرسیدند، این پروژه جذابیت خود را برای ما از دست داد. ما می‌توانیم این پروژه را با ایران انجام دهیم.»
وزیر خارجه ارمنستان نیز اعلام کرد که علاقه‌مند به برقراری خط ریلی با ایران و روسیه و آسیای مرکزی است. مقامات ارشد ارمنستان بارها به اهمیت روابط با ایران اشاره کرده‌اند. ایران از بزرگ‌ترین صادر کنندگان کالا به ارمنستان محسوب می‌شود. ایران دارای مرکز تجاری در ارمنستان است و گفته می‌‌شود که ایران قصد دارد حجم تجاری با ارمنستان را به سه میلیارد دلار برساند.
ارمنستان پس از تصرف منطقه مورد مناقشه قره باغ کوهستانی توسط جمهوری آذربایجان در سپتامبر، با ترس از اینکه مجبور به دادن امتیازات ارضی بیشتر شود با ایجاد چنین کریدوری مخالفت کرده است. در این بین جمهوری آذربایجان در هفته‌های اخیر درخواست خود برای ایجاد کریدور حمل‌ونقل از طریق ارمنستان را مطرح کرده بود تا در مذاکرات جاری صلح بین باکو و ایروان گنجانده شود.
پس از بازپس‌گیری قره باغ توسط باکو، وزرای خارجه دو کشور روز یکشنبه در تهران با حضور وزرای خارجه ایران، ترکیه و روسیه دیدار کردند.
به گزارش فارس، در تحولی دیگر، «نیکول پاشینیان» نخست‌وزیر ارمنستان روز چهارشنبه گفت که دیدار برنامه‌ریزی شده او با علی اف در «بروکسل» برگزار نخواهد شد. پاشینیان گفت ارمنستان به دنبال توضیح از مقامات اتحادیه اروپا در این زمینه است.