امیرعبداللهیان در نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد:
نسلکشی در غزه ادامه یابد،
آمریکا هم از این آتش در امان نمیماند
۱۴۰۲/۰۸/۰۵
حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران شامگاه پنجشنبه چهارم آبان ماه در نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد درباره فلسطین در مقر سازمان ملل در نیویورک شرکت کرد.
وزیر خارجه طی سخنانی در نشست مجمع عمومی عنوان کرد که ایران نقش سازندهای در کمک به صلح و ثبات و در مبارزه با تروریسم و داعش ایفا کرده است.
رئیسدستگاه دیپلماسی به اوضاع غزه اشاره کرد و افزود: آمریکا و تعدادی از کشورهای اروپایی بدون توجه به منشور ملل متحد و حقوق بینالملل در کنار رژیم اشغالگر اسرائیل ایستادهاند. قطعنامههای شورای امنیت چه بود؟ این قطعنامهها به غیر از این بودند که مردم فلسطین را تروریست خطاب کرده و حق دفاع از خود را برای آنها در نظر نگرفتند. این قطعنامهها از اقدامات جنایتکارانه رژیم صهیونیستی در غزه حمایت کردند.
وی با بیان اینکه شورای امنیت در تامین صلح ناکام مانده است، افزود: آمریکا و شماری از کشورهای اروپایی تماشاگر و نظارهگر کشتار هفت هزار غیرنظامی در کمتر از سه هفته توسط رژیم صهیونیستی و تامینکننده مالی و تسلیحاتی این رژیم هم هستند.
امیرعبداللهیان خاطرنشان کرد: رژیم صهیونیستی در حال ارتکاب نسلکشی در غزه است.
وی به آمریکا توصیه کرد که به جای ارسال راکتها و بمب به غزه تامینکننده صلح باشد و افزود: آمریکا باید از حمایت رژیم صهیونیستی در نسلکشی در غزه دست بردارد. ما همیشه حامی صلح و امنیت بودهایم. امروز در نیویورک و سازمان ملل به صراحت به آمریکا و سیاستمداران آن و کسانی که از نسلکشی در غزه حمایت میکنند، میگویم ما به دنبال توسعه و گسترش جنگ در منطقه نیستیم. اینجا خانه ما و غرب آسیا هم منطقه ماست.
امیرعبداللهیان با تأکید بر اینکه نسلکشی در غزه باید فورا متوقف شود، تصریح کرد: غزه نیازمند کمکهای انساندوستانه فوری است.
وی گفت: براساس قوانین بینالمللی و قطعنامههای مجمع عمومی مردم فلسطین حق مشروع دارند که در برابر اشغالگری مبارزه کنند. رئیس دستگاه دیپلماسی خاطرنشان کرد: آمریکا به عنوان حامی همیشگی و بیقید و شرط اسرائیل، اصلیترین عامل ناکام ماندن تلاشها برای مشخص کردن سرنوشت مردم فلسطین توسط شورای امنیت است.
وی افزود: ما برای مسئله فلسطین فقط از اجرای کامل حق تعیین سرنوشت و تشکیل دولت فلسطین به پایتختی قدس شریف حمایت میکنیم. سرزمین فلسطین متعلق به ساکنان اصلی آن اعم از مسلمانان، مسیحیان و یهودیان است. ایران به حق مردم فلسطین برای مقاومت در برابر اشغالگری باور دارد و معتقد است که همهپرسی در بین مردمان اصلی فلسطین برای تعیین سرنوشت آنها به شکلی که در سازمان ملل ثبت شده باید انجام شود.
اساس و بنیان رژیم صهیونیستی براساس فریب اشغالگری و جنایت است
امیرعبداللهیان عنوان کرد: اساس و بنیان رژیم صهیونیستی براساس فریب، اشغالگری و جنایت است و تاکنون بیش از ۲۰ جنگ در منطقه به راه انداخته است. حتی به کشورهایی که در همسایه این رژیم نیستند نیز حمله کرده است. این رژیم همهگونه جنایات از جمله تجاوز، جنایت علیه بشریت و نسلکشی را انجام داده و بارها این جنایات را مرتکب شده است. این رژیم به هیچ قانونی پایبند نیست.
وزیر خارجه با بیان اینکه اشغالگری بیرحمانه به آپارتاید منجر شده است، افزود: این به مجوز کشتار علیه مردم فلسطین تبدیل شده است و این چهره واقعی رژیم صهیونیستی است.
مسخره است که رژیم صهیونیستی خود را قربانی نشان دهد
به گزارش فارس، رئیس دستگاه دیپلماسی با بیان اینکه تلاشهای مردم فلسطین و از جمله گروه حماس برای مقابله با اشغالگری حق ذاتی و مشروع آنها و برای مقابله با اشغالگری است، گفت: باید حق مشروع دفاع از خود در برابر اشغالگر را به آنها اعطا کرد. مسخره است که رژیم صهیونیستی خود را قربانی نشان دهد.
امیرعبداللهیان با ذکر این نکته که طوفانالاقصی فقط واکنشی به ادامه تجاوز به مردم فلسطین و ادامه اشغالگری بود، افزود: این عملیات فوران غم و خشم مردم فلسطین علیه ۷۵ سال اشغالگری و جنایات گسترده رژیم صهیونیستی و به خصوص دولت نتانیاهو است.
وی ادامه داد: براساس قوانین بینالملل، مقاومت مسلحانه حق ذاتی مردم فلسطین است و نیازی به اجازه دیگر کشورها برای اجرای این حق ندارند و این حق براساس حقوق شناخته شده بینالمللی است.
کسانی که مدام درباره جلوگیری از این درگیریها صحبت میکنند به خصوص ما که در ایران به دنبال گسترش این درگیری نیستیم، باید بگوییم اگر کسانی هستند که نمیخواهند این جنگ گسترش یابد، باید به رژیم صهیونیستی فشار بیاورند که جنایات جنگی آن متوقف شود.
رئیسدستگاه دیپلماسی با بیان اینکه رهبران حماس برای آزادی اسرای غیرنظامی آمادگی خود را به ما اعلام کردهاند، گفت: ما آماده ایفای نقش خود برای برقراری صلح و ثبات در منطقه هستیم. ایران به همراه قطر و ترکیه آماده نقشآفرینی است.
وی بر ضرورت آزادی ۶ هزار زندانی فلسطینی توسط رژیم صهیونیستی تأکید کرد.
امیرعبداللهیان با اشاره به کشتار بیش از هفت هزار غیرنظامی فلسطینی که حدود سه هزار نفر از آنها کودک بودند و زخمی شدن ۱۷ هزار نفر و اینکه غذا و برق و آب مردم غیرنظامی قطع شده و به صورت بیرحمانه مناطق مسکونی، بیمارستانها، مدارس و کلیساها و زیرساختها هدف بمباران قرار میگیرند، خاطرنشان کرد: اقدامات آمریکا که به صورت مستقیم در این درگیریها شرکت کرده و حمایت مالی و نظامی از اسرائیل، نقض منشور سازمان ملل و الزامات و مسئولیتهای آمریکاست و باید به جامعه بینالملل پاسخگو باشد.
وزیر خارجه با بیان اینکه آمریکا در جنایت علیه مردم فلسطین مشارکت میکند، افزود: آمریکا مدیریت جنگ کنونی را برعهده دارد و این در حالی است که دیگران را به خویشتنداری دعوت میکند.
نتیجه هرگونه عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی محکوم به شکست است
وی اعلام کرد که نتیجه هرگونه عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی محکوم به شکست است.
رئیسدستگاه دیپلماسی بیان کرد: انتظار میرود قطعنامهای بسیار قوی در مجمع عمومی سازمان ملل به تصویب برسانیم که خواستار توقف فوری خشونتها و نسلکشی غیرنظامیان باشد و منجر به ارسال کمکهای انساندوستانه به مردم غزه که به شدت نیازمند این کمکها هستند، شود.
امیرعبداللهیان: نمایندگی ایران برای به نتیجه نرسیدن قطعنامه آمریکا تلاش زیادی کرد
وزیر امور خارجه در بدو ورود در جمع خبرنگاران نیز اعلام کرد که شرایط منطقه غرب آسیا با توجه به اتفاقاتی که روی مردم غیرنظامی غزه در جریان است، قتل عام، نسلکشی و حمایتهایی که آمریکا و تعداد محدودی از کشورهای اروپایی به صورت کورکورانه اما تمامعیار از رژیم صهیونیستی انجام میدهند به نقطه نگرانکنندهای برای همه کشورهای منطقه رسیده و هر آن احتمال خارج شدن کنترل از دست همه طرفها وجود دارد.
وی ادامه داد: سه شنبه این هفته نشست شورای امنیت به موضوع فلسطین پرداخت و وزیر امور خارجه برزیل دعوتی را به عمل آورده بود که من در این نشست حضور پیدا کنم. اما به خاطر اینکه دوشنبه تا دیروقت نشست ۳+۳ قفقاز جنوبی را در تهران داشتیم، امکان اینکه بهموقع برسیم، فراهم نبود.
در نتیجه روز چهارشنبه در نشست مجمع عمومی مواضع جمهوری اسلامی ایران در موضوع تحولات منطقه را بیان خواهیم کرد.
رایزنی با گوترش در دستورکار است
رئیسدستگاه دیپلماسی اضافه کرد: در عین حال فرصتی است با آقای آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل راجع به تحولات از نزدیک رایزنی داشته باشیم و چند برنامهای که در مدت حضور کوتاهم در نیویورک دنبال خواهم کرد.
وزیر خارجه همچنین درباره قطعنامههای پیشنهادی در موضوع فلسطین نیز بیان کرد: روسیه، آمریکا و برزیل هر کدام پیشنویسهایی را ارائه دادند. پیشنویس مربوط به آمریکا و روسیه به نتیجه نرسید و رای نیاورد یا وتو شد. در حال حاضر متن پیشنهادی برزیل به عنوان رئیسدورهای شورای امنیت در دستورکار قرار دارد.
امیرعبداللهیان خاطرنشان کرد: در موضوع متن پیشنهادی آمریکا نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در نیویورک فعالانه عمل کرد که اهداف مدنظر ما که تامینکننده ثبات، امنیت و آرامش در منطقه بود در این قطعنامه دیده نشده بود تحرک نمایندگی به این کمک کرد که در مجموع قطعنامه آمریکا با وتوی چین و روسیه همراه شود.
وزیر خارجه ادامه داد: در تهران دو شب پیش در این رابطه با آقای لاوروف رایزنی به عمل آمده بود و با چین هم در این رابطه مشورتهایی انجام شده بود. اما در نیویورک همکاران من و سفیر ایران تلاش زیادی را کردند که این قطعنامه با آن محتوای یکجانبه به نتیجه نرسد.
به گزارش فارس، روسیه و چین از حق وتوی خود در شورای امنیت سازمان ملل علیه پیشنویس قطعنامه آمریکا درباره غزه استفاده کردند و این قطعنامه به نتیجه نرسید. نماینده روسیه در این باره گفت که: «پیشنویس قطعنامه آمریکا نمیتواند به تصویب برسد چون اعتبار شورای امنیت سازمان ملل را به طول کامل از بین میبرد». نماینده چین هم اعلام کرد: «در پیشنویس قطعنامه آمریکا هیچ اشارهای به اشغال فلسطین از مدتها پیش، نشده است».
حماس یک جنبش آزادیبخش فلسطینی در مقابل پدیده اشغالگری
وزیر امور خارجه درباره حماس و گروههای مقاومت فلسطین نیز اظهار داشت: ما همواره با صدای بلند اعلام کردهایم که حماس (جنبش مقاومت اسلامی فلسطین) یک جنبش آزادیبخش فلسطینی است که در مقابل پدیده شوم اشغالگری عمل کرده و این حق بر اساس حقوق بینالملل به هر جریان آزادیبخشی داده شده که کشورش یا بخشی از سرزمینش مورد اشغال قرار میگیرد.
به گفته رئیسدستگاه دیپلماسی، آنچه مربوط به اقدام گروههای مقاومت و گروههای فلسطینی آزادیبخش در مقابله با اشغالگری است،کاملا ریشه در حقوق بینالملل و منشور سازمان ملل دارد.
رایزنی وزرای خارجه ایران و اردن درباره اوضاع فلسطین
خبر دیگر اینکه، امیرعبداللهیان شامگاه پنجشنبه چهارم آبان ماه در نیویورک با «ایمن الصفدی» معاون نخستوزیر و وزیر امور خارجه اردن، درباره پیشنویس قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل برای پایان یافتن جنایات رژیم صهیونیستی گفتوگو و رایزنی
کرد.
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران که شامگاه چهارشنبه به وقت محلی برای رایزنیهای بینالمللی درباره اوضاع فلسطین و منطقه وارد نیویورک شد، پنجشنبه در حاشیه نشست ویژه مجمع عمومی سازمان ملل متحد درخصوص قطعنامه مطروحه مجمع عمومی سازمان ملل با همتای اردنی گفتوگو کرد و افزود: این قطعنامه باید شامل سه عنصر باشد: آتشبس فوری، لزوم دسترسی و ارسال مستمر کمکهای انساندوستانه به مردم مظلوم غزه، و مقابله با کوچ اجباری.
معاون نخستوزیر و وزیر امور خارجه اردن نیز ضمن محکومیت حملات رژیم صهیونیستی علیه مردم مظلوم فلسطین، بر لزوم وجود سه عنصر مورد اشاره توسط امیرعبداللهیان در قطعنامه پیشنهادی برزیل تأکید کرد.
طرفین همچنین بر ضرورت همافزایی و همکاری کشورهای اسلامی در حمایت از حقوق مردم فلسطین تأکید کردند.
توقف نسلکشی صهیونیستها در غزه محور گفتوگوی امیرعبداللهیان با همتای اندونزیایی
پنجشنبه شب چهارم آبان ماه و در حاشیه نشست ویژه فلسطین در مجمع عمومی، حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران همچنین با خانم «رتنو مرسودی» وزیر امور خارجه اندونزی دیدار و درباره قطعنامه پیشنهادی برزیل به شورای امنیت برای پایان یافتن جنایات رژیم صهیونیستی تبادلنظر کرد.
وی در این دیدار گفت: این قطعنامهها باید شامل سه عنصر اساسی باشد: آتشبس فوری، لزوم دسترسی و ارسال مستمر کمکهای انساندوستانه به مردم مظلوم فلسطین و مقابله با کوچ اجباری.
رئیسدستگاه دیپلماسی در این دیدار با اشاره به جنایات رژیم صهیونیستی گفت: رژیم صهیونیستی در حال نسلکشی در فلسطین است. اگر نسلکشی در غزه ادامه یابد، جنگافروزان خود، از این آتش در امان نمیمانند.
امیرعبداللهیان افزود: اقدام اخیر ملت فلسطین و سازمان آزادیبخش حماس علیه اشغالگران، بر مبنای قواعد قابل اعمال حقوق بینالملل، عملی کاملاً مشروع بوده و حق ذاتی آنهاست.
خانم رتنو مرسودی وزیر امور خارجه اندونزی نیز وضعیت انسانی در غزه را اسفبار خواند و بر ضرورت هم افزایی برای توقف کشتار مردم بیدفاع غزه، لزوم استمرار ارسال کمکهای انساندوستانه به غزه و توقف کوچ اجباری ساکنان غزه تأکید کرد.
به گزارش فارس، وی وضع بیمارستان اهدایی اندونزی در غزه را به دلیل فقدان دارو و امکانات پزشکی بسیار نگرانکننده خواند.
امیرعبداللهیان در گفتگو با رادیو ملی آمریکا؛
منطقه به بشکه باروت تبدیل شده است

به گزارش پایگاه خبری صراط به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در مصاحبه با رادیوی ملی آمریکا (ان پی آر) افزود: اولا ما به دنبال گسترش دامنه درگیری نیستیم بلکه دیگران را نیز تشویق میکنیم هر چه زودتر به سمت توقف جنایت جنگی پیش بروند. اما شرایط پیچیده است. تحمل اینکه بیش از هفت هزار نفر در بمباران و حملات رژیم صهیونیستی کشته شده اند، برای منطقه ما دشوار است. تصویری که ما در منطقه میبینیم این است که به خاطر تداوم جنایات رژیم اسرائیل، منطقه به یک بشکه باروت تبدیل شده است.
سیستم امنیتی و سیاسی اسرائیل کاملا فروپاشیده است
خبرنگار رادیو ملی آمریکا (ان پی آر) سوال کرد: آیا شما متحدان خودتان را تشویق میکنید که خویشتنداری کنند؟
وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران ایران در پاسخ گفت: آنها خودشان تصمیم میگیرند. هر لحظه هم امکان هر تصمیمی از سوی آنان وجود دارد. اما آمریکا را تشویق میکنیم دست از حمایت مطلقش از رژیم اسرائیل بردارد. بر اساس اطلاعاتی که ما در منطقه داریم، سیستم امنیتی و سیاسی اسرائیل کاملا فروپاشیده است. شهروندان اسرائیلی هیچ اعتمادی به نتانیاهو و سیستم امنیتی شان ندارند. الان فقط ماشین جنگی اسرائیل کار میکند. فرماندهی و مدیریتشان با آمریکا است. البته اگر بخواهم منصفانه بگویم نتانیاهو هم سهم دارد. چون اگر حملات و جنگ متوقف شود، در کمتر از دو روز سقوط میکند.
کشتار در غزه و کرانه باختری ادامه یابد، هر احتمالی متصور است
خبرنگار رادیو ملی آمریکا پرسید: شما در ۱۶ اکتبر گفتید که اگر حملات متوقف نشود، یکسری حملات پیشدستانه از سوی گروههای دیگر مقاومت شاهد خواهیم بود و الان میبینیم این اتفاقات در مرز اسرائیل و لبنان رخ میدهد. آیا منظورتان از آن حملات، همین اتفاقاتی است که در حال رخ دادن است؟
وزیر خارجه ایران پاسخ داد: من دو هفته پیش در سفر به منطقه با سران برخی کشورهای منطقه رایزنی داشتم. البته با رهبران مقاومت لبنان و فلسطین هم گفتگو کردم. من برداشت خودم را از حرفها و برنامههای آنها گفتم. دست آنها روی ماشه است. خیلی قویتر و عمیقتر و قویتر از آنچه تا الان دیده ایم؛ لذا فکر میکنم در صورت ادامه این قضیه، کشتار زنان و کودکان و غیرنظامیان در غزه و کرانه باختری، هر احتمالی متصور است. البته آنها خیلی خوب درک میکنند اگر درغزه شرایط تغییر کند، فردا اسرائیل به سراغ آنها میآید؛ لذا آنها برای امنیتشان، محاسبات خودشان را دارند و خودشان تصمیم میگیرند. من امیدوارم تا دیر نشده، اقدامات بین المللی و سیاسی کمک کند که فورا حملات به غیرنظامیان در غزه متوقف شود و کمکهای انسان دوستانه به غزه ارسال شود.
ایران هیچگاه کشتن غیرنظامیان را تایید نکرده است/از حماس حمایت سیاسی میکنیم
خبرنگار رادیو ملی آمریکا در ادامه سوال کرد: حماس روز هفتم اکتبر حمله کرد و تعداد زیادی از غیرنظامیان را کشت. سخنگوی حماس در گفتگو با رسانهها تایید کرد که از حمایت و کمک ایران بهره منده بوده است. ایران چه حمایت و کمکی از حماس و این حمله داشته است؟
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران پاسخ داد: از نظر ما حماس یک جنبش آزادیبخش فلسطینی است. آنها با اشغالگر مبارزه میکنند. من در سخنرانی ام در مجمع عمومی سازمان ملل گفتم بر اساس قوانین بین الملل عمل میکنند. البته ایران هیچگاه کشتن غیرنظامیان را تایید نکرده است، اما از اقدامات جنبشهای آزادیبخش برای اینکه سرزمین تحت اشغال خود را آزاد کنند، ما حمایت سیاسی میکنیم؛ لذا حمایت ما سیاسی است. امروز آنها به اندازه کافی موشک، راکت، پهپاد و امکانات دارند و از همه جا به راحتی میتوانند تهیه کنند.
در این هنگام، خبرنگار رادیو ملی آمریکا از وزیر خارجه ایران سوال کرد: پس شما انکار میکنید که به آنها آموزش دادید؟ هماهنگی داشتید یا سلاح به آنها دادید؟
امیرعبداللهیان در پاسخ گفت: من از وضع موجود صحبت میکنم. الان آنها همه خودشان همه امکانات دارند، مربیانی برای آموزش دارند و به همین دلیل آنها خودشان تصمیم گرفتند عملیات طوفان الاقصی را انجام بدهند.
خبرنگار رادیو ملی آمریکا در ادامه سوال کرد: برخی از ویدئوهایی که توسط نیروهای اسرائیلی که خیلی از آنها توسط جنگجویان حماس گرفته شده است، منتشر شده است، نشان دادند که افراد حماس حمله کردند به خودروها و منازل غیرنظامیان. اجساد غیرنظامیان را دیدیم که غیرمسلح بودند و حتی قتل غیرنظامیان را دیدیم. شما گفتید که کشتن غیرنظامیان را تایید نمیکنید. پس چرا به این مساله در سخنرانی یا سخنان خود هیچ اشارهای نکردید؟
وزیر خارجه ایران پاسخ داد: اسرائیل در سه هفته گذشته بیش از ۷ هزار زن و کودک و غیرنظامی را از طریق بمباران و حملاتش به قتل رسانده است. از اخبار رسانههای رژیم اسرائیل شنیدم که میگویند حدود ۱۴۰۰ نفر در عملیات طوفان الاقصی در مناطق اشغالی کشته شده اند. الان در غزه ۷ هزار کشته شده اند. چه تناسبی وجود دارد؟ ما مخالفان کشتن غیرنظامیان هستیم، ولی آیا شما این سوال را از رژیم اسرائیل هم پرسیده اید که ۷ هزار نفر را در سه هفته در بمباران کشتند؟ آنچه ما امروز در غزه میبینیم یک نسل کشی و قتل عام است.
حماس انگیزهای برای نگهداشتن اسرای غیرنظامی ندارد
خبرنگار رادیو ملی آمریکا در ادامه با بیان اینکه «بله ما قطعا از مقامات اسرائیلی در این باره سوال کردیم. خیلیها در دنیا این سوال را از آنان میکنند»، از وزیر خارجه ایران پرسید:، ولی آیا شما از مقامات حماس که متحد ایران هستند، خواسته اید در این باره به شما توضیح دهند؟
وزیر خارجه ایران در پاسخ گفت: من با آقای اسماعیل هنیه چند روز پیش در دوحه قطر ملاقات داشتم. ایشان گفت ما آمادگی داریم برای مدت طولانی در سطح نظامی با ارتش اسرائیل نبرد کنیم. گفت میتوانیم توافق کنیم، غیرنظامیان را هیچ یک از طرفین هدف قرار ندهد، اما در سطح نظامی دو طرف میتوانیم برای مدت طولانی ادامه بدهیم.
حتی ما با مقامات قطر گفتگوهایی داشتیم که چطور میتوان به آزادی اسرای غیرنظامی کمک کرد. من این را با آقای اسماعیل هنیه مطرح کردم. او گفت ما هیچ انگیزهای برای نگهداشتن اسرای غیرنظامی نداریم؛ لذا به محض اینکه آتش بس برقرار بشود، اینها را شناسایی و تفکیک و غیرنظامیان را آزاد خواهیم کرد.
خبرنگار رادیو ملی آمریکا سوال کرد: چرا این را پیش شرط قرار دهیم که اول آتش بس شود. تعدادی هم آزاد شده اند. چرا حماس را تشویق نکنیم که غیرنظامیان را آزاد کنند؟
وزیر خارجه ایران نیز در پاسخ گفت: وقتی آنها غیرنظامیان را بصورت انبوه میکشند چه منطقی وجود دارد که از یک طرف، دستشان باز باشد برای کشتن فلسطینیان، ولی از آن طرف، سریع برای آزادی غیرنظامیان اقدام کنند؟ ضمن اینکه رهبر سیاسی حماس گفت ما یک فرصتی نیاز داریم که اینها را بتوانیم تفکیک و شناسایی کنیم، نظامی را از غیرنظامی. چرا شما با سوالتان از ادامه جنگ طرفداری میکنید؟ چرا برای آتش بس تلاش نمیشود؟
خبرنگار رادیو ملی آمریکا در این هنگام سوال کرد که با این صحبت، در واقع تایید میکنید که آنها گروگان هستند و برای هدفی دستگیر شده اند؟
وزیر خارجه ایران نیز پاسخ داد: آنها اسیر هستند. حتما اگر فردا بخواهند درباره آزادی اسرای غیرنظامی صحبت کنند، نمیتوانند ۵ تا ۶ هزار اسیر فلسطینی را نادیده بگیرند. اما الان بحث آنها این است که آماده اند غیرنظامیان را آزاد کنند و میتواند صلیب سرخ جهانی یا سازمان ملل مکانیزمی داشته باشد که این آزادی انجام شود.
ماهیت سرزمین فلسطین از نظر حقوق بین الملل، اشغالی است
خبرنگار رادیوی ملی آمریکا سپس پرسید: میدانم موجودیت اسرائیل را به رسمیت نمیشناسید، اما میلیونها نفر اسرائیلی در آنجا زندگی میکنند و خیلیها در آنجا به دنیا آمده اند و دوست دارند زندگی مسالمت آمیزی داشته باشند و دوست داشتند زندگی مسالمت آمیزی با همسایگان فلسطینی خود داشته باشند تا اینکه به دست حماس کشته شدند. آیا واقعا آنها حق ندارند زندگی کنند و زندگی خوب و مسالمت آمیزی داشته باشند؟
وزیر خارجه ایران پاسخ داد: این مساله به نظرم باید ریشهای حل شود. کسی که سرزمینی را اشغال کرده است حتی اگر این اشغال، دهها سال طول بکشد، ماهیت آن سرزمین از نظر حقوق بین الملل، اشغالی بودن است. اگر الان قومی بیایند و بخشی از نیویورک را اشغال بکنند، واکنش آمریکا چه خواهد بود؟ آن اشغال را به رسمیت میشناسد و اجازه میدهد آنها با آرامش زندگی کنند؟
راهکار ما برگزاری رفراندوم بین همه ساکنان اصیل فلسطینی است
خبرنگار رادیو ملی آمریکا گفت: اکثر دنیا، دولت اسرائیل را به رسمیت شناخته است.
وزیر خارجه ایران نیز پاسخ داد:، ولی آن سرزمین متعلق به اکثر دنیا نیست. آن سرزمین متعلق به مردمان اصیل فلسطین شامل یهودی، مسیحی و مسلمان است. ما یک پیشنهاد خیلی عالی ارائه دادیم؛ راه حل کاملا دمکراتیک و پیشنهادمان را در سازمان ملل هم به ثبت رساندیم. پیشنهاد ما برگزاری رفراندوم بین همه ساکنان اصیل فلسطینی یعنی مسلمان، مسیحی و یهودی است. این رفراندوم کمک کند که نسبت به سرنوشت خودشان تصمیم بگیرند.
چرا اجازه نمیدهند بر اساس قطعنامههای مجمع عمومی سازمان ملل، مردم فلسطین نسبت به سرنوشت خودشان تصمیم بگیرند؟ منطق ما در به رسمیت نشناختن اسرائیل به حقوق بین الملل و قواعد مسلم حقوق بین الملل برمی گردد. البته اسرائیلیها در این سالها کارهایی کردند که هیچ حقی برای فلسطینیها در هیچ بخشی از سرزمین فلسطین قائل نیستند.
طرح سلطان عمان هنوز روی میز است
خبرنگار رادیو ملی آمریکا بعنوان آخرین سوال از وزیر امور خارجه ایران پرسید: قبل از حمله ۷ اکتبر، آمریکا، ایران و دیگران به توافق رسیدند که اتباع آمریکا را آزاد کنند و درقبال آن ۶ میلیارد دلار از درآمدهای ایران ناشی از فروش نفت آزاد شد. بعد از این اتفاق، چه چیزی متصور خواهد بود؟ آیا این مسیر ادامه پیدا خواهد کرد؟
وزیر امور خارجه ایران پاسخ داد: ما برای بازگشت همه طرفها به تعهداتشان در برجام ماهها گفتگو کردیم. الان مدتی است طرحی از طرف سلطان عمان در این رابطه روی میز قرار دارد. آنچه که برای تبادل زندانیان ایران و آمریکا اتفاق افتاد، بخشی از آن بود. آن طرح هنوز روی میز است. ما همچنان از بازگشت همه طرفها به تعهداتشان در برجام استقبال میکنیم.
خبرنگار رادیو ملی آمریکا سوال کرد: آیا ایران از آن ۶ میلیارد دلار پول آزاد شده خود چیزی خرج کرده است؟
وزیر خارجه ایران پاسخ داد: آن پول متعلق به خود ما است.
این خبرنگار آمریکایی پرسید:، ولی آیا آن را دریافت کرده اید؟
وزیر خارجه ایران پاسخ داد: این پول به حسابی که مورد نظر ما است، آمد. (واریز شد.)