به وب سایت مجمع هم اندیشی توسعه استان زنجان خوش آمدید
 
منوی اصلی
آب و هوا
وضعیت آب و هوای زنجان
آمار بازدیدها
بازدید امروز: 440
بازدید دیروز: 4,231
بازدید هفته: 6,608
بازدید ماه: 121,642
بازدید کل: 23,783,910
افراد آنلاین: 4
اوقات شرعی

اوقات شرعی به وقت زنجان

اذان صبح:
طلوع خورشید:
اذان ظهر:
غروب خورشید:
اذان مغرب:
تقویم و تاریخ
دوشنبه ، ۳۱ اردیبهشت ۱٤۰۳
Monday , 20 May 2024
الاثنين ، ۱۲ ذو القعدة ۱٤٤۵
اردیبهشت 1403
جپچسدیش
7654321
141312111098
21201918171615
28272625242322
313029
آخرین اخبار
991 - خبر ، اسلام ستیزان ضد بشر و جنایتکار و .... ۱۴۰۳/۰۱/۲۰

خبر ، اسلام ستیزان ضد بشر و جنایتکار و .... 

۱۴۰۳/۰۱/۲۰

وال‌استریت ژورنال:اسرائیل به هیچ‌یک از اهدافش نرسید طول عمر اسرائیل زیر سؤال رفته است
روزنامه وال‌استریت‌ژورنال نیز مثل بسیاری از رسانه‌های عبری زبان اعلام کرده است، رژیم صهیونیستی طی این 6 ماهی که از جنگ غزه می‌گذرد، حتی به یک هدف اعلامی خود نرسیده و برای نخستین بار، طول عمرش زیر سؤال رفته است!
روزنامه آمریکایی وال‌استریت ژورنال نوشته است که تا ۶ اکتبر [۲۰۲۳] -مصادف با 14 مهر ماه 1402 شمسی -اسرائیل در آستانه دوران جدیدی از به رسمیت شناختن در جهان اسلام به نظر می‌رسید. نزدیک به یک توافق صلح با عربستان سعودی که می‌توانست پس از سال‌ها در حاشیه بودن، اسرائیل را به مرکزیت یک خاورمیانه جدید انتقال دهد اما.... در ۷ اکتبر [۲۰۲۳] همه چیز تغییر کرد... امروز اسرائیل بیش از هر زمان دیگری در جهان منزوی شده است. توافق صلح با عربستان سعودی متوقف شده است. این کشور[رژیم] با متحد اصلی خود، ایالات متحده در حال جدل است و فضای فیزیکی زندگی آن به دلیل خطرات در مرزهای شمالی و جنوبی آن کوچک شده است.» در بخش دیگری از این گزارش خواندنی می‌خوانیم: «ظرف شش ماه دنیا برای این ملت[!] کوچک زیر و رو شده است. در ۷ اکتبر- یا همان شنبه سیاه (همان‌طور که اکنون اسرائیلی‌ها آن را می‌نامند) دولت یهودی یک شوک اساسی را تجربه کرد که احساس امنیت و اعتقاد به قدرت ارتشش را بر هم زد. این دولت با تهاجم شدید به غزه پاسخ داد که [...] انزوای ناشی از آن می‌تواند بیشتر از حمله حماس در ۷ اکتبر، تهدیدی برای آینده آن باشد... بنی موریس، مورخ اسرائیلی می‌گوید: طول عمر اسرائیل برای اولین بار از زمان تولدش زیر سؤال رفته است... در حالی که روابط با متحدان عرب مانند مصر و اردن به هم ریخته است. معترضان طرفدار فلسطین در خیابان‌های پایتخت‌های غربی ازدحام کرده‌اند و بعضا خواستار نابودی اسرائیل شده‌اند... اسرائیل، تقریباً به اندازه نیوجرسی [چهارمین ایالت کوچک آمریکا]، فضای زمینی قابل زندگی خود را کاهش داده است. صدها هزار اسرائیلی از غلاف غزه و مرز شمالی نزدیک لبنان از خانه‌های خود تخلیه و آواره شده‌اند. بسیاری از آنها به جنوب نقل مکان کرده‌اند، اما هیچ کدام نتوانسته‌اند به شمال بازگردند. بسیاری هنوز در هتل‌ها زندگی می‌کنند.» این گزارش سپس به حزب‌الله لبنان اشاره کرده و می‌نویسد: «یک جنگ تمام عیار با حزب‌الله لبنان که بسیار قدرتمندتر از حماس است، هر روز محتمل‌تر به نظر می‌رسد. اسرائیل همچنین برای انتقام از سوی ایران یا یکی از [گروه‌های] متحدش به دلیل حمله هوائی به ساختمان دیپلماتیک ایران در سوریه، آماده می‌شود. اسرائیل تأثیر اقتصادی جنگ را تازه احساس کرده است، زیرا صدها هزار نفر از نیروهای ذخیره مجبور به ترک مشاغل خود برای جنگیدن شده‌اند. در میان همه اینها، اسرائیل به هیچ یک از اهداف جنگی خود یعنی بازگرداندن همه [اسیران به اسارت رفته] در ۷ اکتبر و شکست موفقیت‌آمیز حماس در غزه دست نیافته است... همه اینها در حالی اتفاق می‌افتد که اسرائیلی‌ها بر سر رهبری کشور و مدیریت دولت در جنگ اختلاف نظر دارند. ائتلاف نتانیاهو بار دیگر مورد حمله معترضان ضد دولتی قرار گرفت که خواستار برگزاری انتخابات جدید هستند. اختلافات میان اعضای کابینه جنگی خود نتانیاهو بر سر نحوه اولویت دادن به اهداف جنگی به افکار عمومی سرایت کرده است و این حس را عمیق‌تر می‌کند که [دولت] در حال جنگیدن با خود و در عین حال جنگیدن با حماس است... نتانیاهو می‌گوید پیروزی نزدیک است، اما نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد اکثریت ساکنان اراضی اشغالی متقاعد نشده‌اند. حماس هیچ نشانه‌ای از تسلیم نشان نمی‌دهد. عوامل حماس می‌توانند به محض عقب‌نشینی نیروهای اسرائیلی، به مناطق نفوذ کنند که نشانه‌ای از شکل‌گیری [مجدد] مقاومت است.»
الجزیره: اقتصاد اسرائیل فروپاشیده است
از سوی دیگر شبکه تلویزیونی الجزیره نیز با انتشار گزارشی مستند از اوضاع اقتصادی رژیم صهیونیستی اعلام کرد، اقتصاد اسرائیل فروپاشیده است. در این گزارش آمده: رژیم صهیونیستی پس از ۶ ماه جنگ علیه غزه 56 میلیارد دلار خسارت ‌دیده است. این رژیم از کسری شدید بودجه و افزایش بی‌سابقه بدهی دولتی نیز به شدت رنج می‌برد. یدیعوت آحارونوت و والا از رسانه‌های عبری زبان این رژیم نیز همزمان اعلام کرده‌اند، اقتصاد، کشاورزی و صنعت گردشگری این رژیم در مناطقی که مورد حمله مقاومت لبنان و یمن و عراق قرار گرفته‌اند، به طور کامل و صد در صد نابود شده است.
در اتفاقی جالب، در یک روز تمام کارشناسان دعوت شده به شبکه تلویزیونی بی‌بی‌سی نیز به اتفاق اعلام کردند، صهیونیست‌ها در غزه شکست خوردند. آنها دلیل این نتیجه‌گیری را این طور اعلام کردند: «اسرائیل نتوانست گروگان‌ها را آزاد کند و این منبع سرخوردگی برای اسرائیلی‌ها و یک شکست محسوب می‌شود... ‌وضعیتی که قرار بود امنیت اسرائیل را تقویت کند اکنون از هر جهت بدتر شده‌ است و همچنین جایگاه جهانی اسرائیل به شدت به خطر افتاده و اعتبارش از بین رفته ‌است...» روزنامه «هاآرتص» هم گزارش مشابهی منتشر کرده است که در آن آمده ارتش رژیم صهیونیستی بدون تحقق اهداف اصلی خود، نیروهایش را از خان یونس خارج کرد. به نوشته‌ هاآرتص، ترور یحیی السنوار و محمد ضیف از رهبران حماس و گردان‌‌های قسام در کنار آزادی اسرای اسرائیلی از اصلی‌ترین اهداف ارتش رژیم صهیونیستی در حمله زمینی به خان یونس بوده که محقق نشده است.
 
فرسودگی اسرائیل در غزه و کابوس کُشنده «انتقام ایران»
در حالی که ایران درموضوع انتقام جدی است، محافل صهیونیستی با انواع ترفند‌ها تقلا می‌کنند تا شاید عملیات انتقامی ایران منتفی شود.
جنگ غزه، ارتش و اقتصاد و دولت صهیونیستی را شدیدا فرسوده کرده، و پس از شش ماه نسل‌کشی، نه چشم‌اندازی از موفقیت حداقلی دیده می‌شود و نه ارتش و اقتصاد رژیم تا پیش از این، درگیر جنگی بوده که بیش از چند روز یا چند هفته طول بکشد. گزارش محافل صهیونیستی، وخامت اوضاع را نشان می‌دهد:
- رادیو ارتش: برای نخستین بار از آغاز جنگ، همه نیروهای زمینی به استثنای تیپ ناحال از نوار غزه خارج شدند.
- اسرائیل هیوم: ارتش در خان‌یونس قادر به دستیابی به دستاوردی در مورد افراد ربوده شده نیست.
- روزنامه ‌هاآرتص: سربازان اسرائیل در حالی جنوب غزه را ترک می‌کنند که به اهداف خود نزدیک هم نیستند. پیروزی آن‌ چنان که نتانیاهو توصیف می‌کند، نزدیک نیست. چند افسر ارتش گفتند عقب‌نشینی از غزه به‌دلیل خستگی شدید در جنگ رخ داد؛ نه‌ برای ابراز حسن‌نیت در مذاکرات تبادل اسرا.
- شبکه ۱۲ اسرائیل: با وجود گذشت ۶ ماه از آغاز جنگ، هنوز ۱۰۰ هزار اسرائیلی در پی صدور دستورات تخلیه از خانه‌هایشان آواره هستند و هیچ چشم‌اندازی برای آنها وجود ندارد.
- شبکه کان: اسرائیل فاقد هرگونه استراتژی برای اداره جنگ است، بنابراین نمی‌تواند مذاکرات را پیش ببرد.
- شبکه الجزیره: اقتصاد رژیم صهیونیستی در ۶ ماه جنگ، متحمل خسارت ۵۶ میلیارد دلاری شده و با کسری شدید بودجه دست و پنجه نرم می‌کند.
- هرتزل‌ هالوی رئيس ستاد کل ارتش اسرائیل: ما مشغول جنگی هستیم که تاکنون، تجربه نکرده بودیم. ما درحال پرداخت هزینه سنگینی هستیم و سربازان و فرماندهان زیادی را از دست دادیم.
- معاون سابق شورای امنیت‌ ملی اسرائیل: «نشانه‌های زیادی وجود دارد که ایران پاسخ نظامی خواهد داد. اسرائیل در بزرگ‌ترین ‌ضعف استراتژیک تاریخ خود قرار دارد. اما دولت، به شیوه‌ای نابخردانه ما را در آستانه شکست در جنگ با دشمنی قدرتمندتر، پیچیده‌تر و مرموز‌تر از همیشه، قرار می‌دهد؛ در بعد سیاسی، اختلافات با ایالات‌متحده؛ و در بُعد بین‌المللی، آسیب شدید به وجهه اسرائیل. اسرائیل درجریان رسیدگی‌ حقوقی بی‌سابقه در دیوان بین‌المللی دادگستری و دیوان بین‌المللی کیفری است. اسرائیلی‌ها هنوز از درک عمق فاجعه عاجزند: ضربه‌ای که صدها، شاید هزاران اسرائیلی متحمل خواهند شد، زیرا در هر کشوری که پا بگذارند با خطر دستگیری مواجه خواهند شد. در بعد نظامی، ارتش اسرائیل در جدی‌ترین بحران قرار دارد. رئیس و همه ستاد کل، و اکثر افسران ارشد، مقصر شکست هستند. آمریکا و بقیه دوستان ما از عمق‌ شکست نظامی و نحوه استفاده از «نیروی بی‌بندوبار» در غزه شوکه شدند. نیروی رزمی پس از ۶ماه بسیار فرسوده شده و نیروهای ذخیره تحت فشار بی‌سابقه‌ای قرار دارند».
در حالی که دولت نتانیاهو وانمود می‌کرد مقاومت غزه را سرکوب نموده، حملات مقاومت طی چند روز گذشته مجددا رو به شدت گذاشت و فقط در یک روز، بالغ بر ۱۴ نظامی صهیونیست به هلاکت رسیدند. همزمان و در حالی که تل‌آویو و کرانه باختری، شاهد عملیات شهادت‌طلبانه بود، حزب‌الله لبنان و مقاومت عراق، از بلندی‌های اشغالی جولان تا بندر ایلات را آماج حملات خود قرار دادند. مقاومت یمن هم در یک روز، سه کشتی وابسته به اسرائیل و آمریکا را مورد هدف قرار داد.
ایهود باراک، نخست‌وزیر اسبق گفته است: «با وضعیتی پیچیده و بی‌سابقه مواجهیم، ایران و حزب‌الله به حملات خود ادامه داده و حماس هنوز از شکست‌ خوردن دور است. به خاطر این وضعیت، دولت نتانیاهو باید فردا یا زودتر منحل شود».
در این وضعیت فرساینده، قاطعیت ایران برای گرفتن انتقام خون شهدای اقدام تروریستی اخیر، قوز بالای قوز برای اسرائیلی شده که کابوس مجازات شدن از چند جبهه رهایش نمی‌کند.
مقامات صهیونیستی از یک‌سو زبان به لاف تهدید گشودند؛ اما رسانه‌های‌شان پس از مشاهده بی‌تاثیری، وارد فاز دیگری شده‌اند. روزنامه جروزالم پست مدعی شد: «ایران از طریق عمان به آمریکا پیام داده که در صورت آتش‌بس دائمی در غزه و عدم حمله به رفح، از اقدام تلافی‌جویانه مستقیم علیه اسرائیل دست خواهد کشید». سایت اسرائیلی ترور آلارم هم نوشت: «اگر ایران به تل‌آویو یا حیفا حمله کند، اسرائیل ۹ سایت ایرانی را خواهد زد. ایران به اسرائیل اطلاع داده که از پاسخ به حمله هوائی که در آن فرماندهان ارشد سپاه در سوریه کشته شدند، خودداری خواهد کرد»! برخی دیگر از محافل صهیونیستی و غربی هم نوشتند که «آمریکا از ایران مهلت خواسته تا پاسخ نظامی به جنایت اسرائیل ندهد و در مقابل آمریکا، اسرائیل را موظف به آتش‌بس و خاتمه جنگ غزه کند».
ادبیات برخی رسانه‌های غربی هم این‌گونه است که: «ایران به آمریکا گفته که می‌تواند با امضای توافق آتش‌بس دائمی در غزه از حمله مستقیم به اسرائیل جلوگیری کند» و «ایران از طریق عمان پیامی را به آمریکا رساند مبنی بر این که ما مستقیماً به اسرائیل حمله خواهیم کرد، مگر اینکه جنگ غزه متوقف شود و ارتش اسرائیل عقب‌نشینی کند» و «مقامات آمریکایی از ایران مهلت خواسته‌اند تا پاسخ نظامی به اسرائیل ندهد و در مقابل، اسرائیل را موظف به آتش‌بس و خاتمه جنگ غزه کند».
این فضاسازی در حالی است که جنایات صهیونیست‌ها در غزه اشباع شده و بحران پدید آمده، در اثر استقامت غزه، به سمت دولت نتانیاهو و اقتصاد و ارتش رژیم کمانه کرده است. رژیم ناچار است حتی بدون هیچ توافقی با مقاومت فلسطین، عقب‌نشینی نماید. در واقع صهیونیست‌های درمانده و حامیان آمریکایی آن می‌خواهند نیاز اضطراری رژیم را به عنوان امتیاز به مقاومت بفروشند!
اما فارغ از بازی رسانه‌ای صهیونیست‌ها، معاون سیاسی دفتر رئیس‌جمهور چند روز قبل تاکید کرد: «ایران در پیامی مکتوب به آمریکا هشدار داد در دام نتانیاهو نیفتد: کنار بکش تا ضربه نخوری. در پاسخ، آمریکا از ایران درخواست کرد که اهداف آمریکایی را نزند».
وزیر امور خارجه هم در در دیدار مقام یمنی در عمان گفت «ایران علاوه‌بر اقدامات قانونی با استفاده از حقوق شناخته شده در چارچوب حقوق بین‌الملل، متجاوزان را تنبیه خواهد کرد». امیر عبداللهیان دیروز با صراحت بیشتری در دمشق تاکید کرد: «اتفاقی که رژیم صهیونیستی رقم زد، ثابت کرد مقامات این رژیم به هیچ تعهد بین‌المللی و ضابطه انسانی پایبند نیستند. این رژیم تنبیه خواهد شد و پاسخ لازم را خواهد گرفت. نتانیاهو آخرین دست و پا‌ها را می‌زند».
یادآور می‌شود جان مرشایمر، نظریه‌پرداز آمریکایی چند روز قبل تاکید کرد: «حمله به کنسولگری ایران ضربه بزرگی به قانون بین‌الملل بود، اسرائیل مضطر است، همچون یک یاغی رفتار می‌کند و می‌خواهد به هر قیمت خود را از افتضاحی که در غزه به بار آورده خارج کند». در همین حال، وبسایت آمریکایی FREEPRESS چند روز قبل در ارزیابی جنگ شش ماهه نوشت: «ایران، در حال بُردن جنگ است».
 
 
افتخار بزرگ برای سپاه و ننگی برای داعش و اسرائیل
 
گزارش بی‌بی‌سی، از یک‌سو ننگ برای داعش است که تظاهر به مبارزه با دشمنان اسلام می‌کند اما با منفورترین دشمنان اسلام و بشریت (رژیم اشغالگر قدس/ قاتل بیش از 40 هزار مسلمان مظلوم در غزه)، هم‌جبهه شده است.
در عین حال، از وجهی دیگر، ننگ مضاعفی برای رژیم بی‌آبروی صهیونیستی است که در کنار گروهی بدنام و تروریست و جنایتکار ایستاده است. از منظر سوم و مهم‌تر، این اعتبار و آبرو برای جمهوری اسلامی ایران و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است که دشمنان‌شان، روسیاه‌ترین و بی‌آبروترین جنایتکاران روزگار معاصر هستند.
پایگاه اینترنتی بی‌بی‌سی فارسی در تحلیلی با عنوان «جنگی پنهان که علنی شد؛ کدام فرماندهان سپاه پاسداران در سوریه کشته شدند؟»، نوشت: پس از حمله هوائی به ساختمان کنسولگری ایران در دمشق که به کشته شدن هفت فرمانده و مستشار نظامی سپاه پاسداران انجامید، رویارویی و جنگ پنهان ایران و اسرائیل، با وجود عدم تمایل دو طرف به رویارویی مستقیم، وارد مرحله تازه‌ای شد؛ علنی‌تر از همیشه.
ایران از زمان آغاز جنگ داخلی سوریه، حضور نظامی‌اش در حمایت از دولت بشار اسد را همواره «مستشاری» توصیف کرده است. با این‌حال تعداد زیادی از فرماندهان رده بالای سپاه پاسداران، عمدتا سپاه قدس، در سوریه چه در جنگ با مخالفان حکومت بشار اسد و چه در حملات اسرائیل کشته شده‌اند.
حملاتی که به صورت مشخص فرماندهان سپاه در سوریه را هدف قرار می‌دهد، بعد از کشته شدن قاسم سلیمانی در عراق در ژانویه ۲۰۲۰ و به‌ویژه بعد از حمله هفتم اکتبر ۲۰۲۳ حماس به اسرائیل، شدت بیشتری گرفته است. دوشنبه ۱۳ فروردین، هفت فرمانده و مستشار ارشد سپاه در حالی در دمشق کشته شدند که تنها کمتر از یک هفته قبل از آن، در یک حمله هوایی، یکی دیگر از فرماندهان سپاه کشته شد. اکنون پاسخ احتمالی ایران باعث نگرانی‌های زیادی شده است تا جایی که جان کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید تاکید کرد که آمریکا در حمله به کنسولگری ایران در دمشق «هیچ دخالتی» نداشته است.
آمار مشخصی از تعداد فرماندهان و مستشاران رده بالای سپاه که در سوریه کشته شده‌اند در دست نیست. محمدرضا زاهدی‌، از فرماندهان باسابقه سپاه بود که فرماندهی لشکر ۱۴ امام حسین اصفهان، نیروی زمینی سپاه، نیروی هوائی سپاه و معاونت عملیات کل سپاه را برعهده داشت. او زمانی که ۲۰ ساله بود به سپاه پاسداران پیوست و در طول هشت سال جنگ ایران و عراق، از فرماندهان میانی سپاه بود. او سال ۱۳۶۵ فرمانده لشکر ۱۴ امام حسین شد، لشکری که معروف‌ترین فرمانده‌اش حسین خرازی بود که در اسفند ۱۳۶۵ و در عملیات کربلای ۵ کشته شد. زاهدی از امضاکنندگان نامه‌ ۲۴ فرمانده سپاه به محمد خاتمی رئیس‌جمهور وقت در سال ۱۳۷۸ بود. زاهدی همچنین سابقه حضور در جنگ ۳۳ روزه لبنان و اسرائیل در سال ۲۰۰۶ در کنار عماد مغنیه را در کارنامه دارد. بعد از قاسم سلیمانی، بسیاری او را مهم‌ترین فرمانده سپاه می‌دانند که به دست نیروهای خارجی کشته شده است.
بامداد ۷ فروردین هم تصاویری از حمله موشکی در دیرالزور منتشر شد که طی آن یک فرمانده سپاه و ۱۴ شبه ‌نظامی عراقی و سوری کشته شدند. رسانه‌های داخلی از کشته شدن بهروز واحدی، از مستشاران نیروی قدس در حمله هوائی اسرائیل خبر دادند. ۳۰ دی ۱۴۰۲ هم در محله المزه، پنج عضو ارشد سپاه به نام‌های حجت‌الله امیدوار، علی آقازاده، حسین محمدی، سعید کریمی و محمدامین صمدی کشته شدند. ۴ دی ۱۴۰۲، انفجار در محله زینبیه به کشته شدن سید رضی موسوی انجامید که به عنوان مرد شماره دو سپاه قدس بعد از سلیمانی نام برده می‌شود. موسوی با حزب‌الله رابطه نزدیکی داشت. «عملیات صحرای السویداء» از جمله عملیات‌های مهمی بود که باعث شد ارتش سوریه در مرداد ۱۳۹۶ تسلط کامل به مرزهای سوریه و اردن پیدا کند.
بی‌بی‌سی در ادامه فهرستی از جمله شهیدان «پناه تقی‌زاده و محمدعلی عطایی، داوود جعفری، محمدعلی الله‌دادی، حسن شاطری، حسین همدانی، عبدالله اسکندری، اسماعیل حیدری،‌ هادی کجباف، فرشاد حسونی‌زاده، حمید مختاربند، حسنعلی شمس‌آبادی، غلامرضا رسایی‌، مصطفی صدرزاده، احمد غلامی، محمد جمالی پاقلعه، حمید طباطبایی‌مهر» و ... را منتشر کرده، که در 11 سال گذشته توسط رژیم صهیونیستی و گروه‌های تروریستی مثل داعش، در سوریه به شهادت رسیده‌اند.
یادآور می‌شود همان گونه که رژیم صهیونیستی رژیمی جعلی- تروریستی است و بسیاری از اتباع آن از کشورهای دیگر به فلسطین اشغالی منتقل شده‌اند، گروهک‌هایی مانند داعش و النصره هم که ادعای حکومت بر سوریه و عراق را داشتند، با نیروهایی جمع‌آوری شده از کشورهای دیگر، قوام یافته بودند.
 
 
اقدامات تاکتیکی اسرائیل عاجز از مقابله با راهبرد پیچیده ایران است
«ایران، بازی طولانی و پیچیده‌‌ای را علیه اسرائیل سازمان داده که مزیت‌‌های آن زیاد است و بعید است اسرائیل با اقدامات تاکتیکی، از پس این بازی راهبردی برآید».
 ری تکیه، عضو شورای روابط خارجی آمریکا و رئول مارک گرشت، افسر سابق سازمان سیا در تحلیل مشترکی که از سوی وبسایت «مطبوعات آزاد» منتشر شده، نوشتند: آیا برای جنگ غزه و تمام رویارویی‌‌های تکمیلی آن پایانی وجود دارد؟ نیروهای نظامی اسرائیل در حال مقابله با حماس- مهم‌ترین عضو سنی محور مقاومت ایران- هستند. اما ضربه زدن دوره‌‌ای اسرائیل به دشمنانش در لبنان، سوریه، غزه و کرانه باختری، دشمنانش را از بین نمی‌‌برد. عزم اسرائیل برای ادامه جنگ، به‌رغم کمپین فشار تهاجمی فزاینده دولت بایدن برای توقف آن، بازدارندگی اسرائیل در خاورمیانه را باورپذیرتر می‌کند، حتی اگر ویرانی در غزه یک فاجعه برای روابط عمومی باشد.  اما این پیروزی‌‌های تاکتیکی کوتاه‌‌مدت، مزیت‌‌های جمهوری اسلامی را تغییر نمی‌‌دهد و مزیت‌‌ها برای ایران بسیار است.
جداسازی تاکتیک‌‌ها از استراتژی در خاورمیانه تقریبا غیرممکن است. برای اسرائیلی‌‌ها، که در یک محیط پرتنش با اتحادهای در حال تغییر و بدون متحدان منطقه‌‌ای زندگی می‌کنند، انباشتن پیروزی‌‌های تاکتیکی یک استراتژی است. به عبارت دیگر، یک استراتژی بزرگ در قبال دشمن اصلی خود یعنی ایران ایجاد نکرده است. در عوض، امید داشت که انباشته شدن پیروزی‌‌های تاکتیکی، همراه با این انتظار که آمریکا در نهایت علیه جمهوری اسلامی مداخله نظامی خواهد کرد، به زیان ایران تمام شود. جمهوری اسلامی استراتژی بزرگی را برای دستیابی به تسلط منطقه‌‌ای دنبال کرده است. همزمان با گسترش محور نیروهای نیابتی، شاهد توسعه موشک‌‌های ایران هستیم. 
برای ایران، جنگ غزه فرصت‌‌هایی دارد: ممکن است ده‌‌ها‌هزار سرباز ارتش اسرائیل در نوارغزه گرفتار شوند، زیرا هیچ جایگزینی برای اشغال آنجا احتمالا کارساز نباشد. مقاومت مسلحانه ممکن است برای سال‌ها ادامه یابد. این که اسرائیل مجبور شد بیمارستان الشفا را از نیروهای حماس پاکسازی کند، پس از آنکه بیمارستان را در اوایل جنگ پاکسازی کرد، نشانه خوبی از برنامه بلندمدت اسرائیل نیست.
با وجود امیدهای بسیاری در تل‌‌آویو و کاخ سفید، اما عادی‌سازی اسرائیل و عربستان احتمالا مرده است. در یک روز- ۷ اکتبر- اسلام‌‌گرایان سنی و شیعه یک اتحاد در حال ظهور سنی-اسرائیلی را شکست دادند. حماس و تهران درک بهتری از «خیابان عربی» (افکار عمومی جهان عرب که اغلب در مخالفت با دولت‌‌ها هستند) نسبت به دشمنان خود داشتند.
«محور مقاومت» ایران به طرز چشمگیری مقاوم است. آخرین تهاجم ویرانگر اسرائیل به لبنان در سال ۲۰۰۶ ممکن است مشکلاتی برای این جریان ایجاد کرده باشد اما کمترین آسیب طولانی‌‌مدت را به این جریان وارد کرد.  امروز، ذخایر موشکی حزب‌الله، بزرگ‌تر و کشنده‌‌تر از سال ۲۰۰۶ است. سیستم تونل‌‌ها و ظرفیت متعارف آن هم گسترده‌‌تر است. انباشت موشک‌‌های میان‌برد و کوتاه‌برد آن ممکن است برای اسرائیل بسیار زیان بار باشد. اگر جنگ تمام عیار آغاز شود، حزب‌الله ممکن است بتواند تل‌آویو را قبل از اینکه نیروی هوائی اسرائیل بتواند سایت‌‌های پرتاب را سرکوب کند، مهار کند. موشک‌‌های بزرگ‌تر و دوربردتر در سوریه را اضافه کنید  به عبارت دیگر یک ایران مسلح به سلاح‌‌های متعارف و نیروهای نیابتی آن ممکن است در حال حاضر موجب بازدارندگی اسرائیل مجهز به سلاح هسته‌‌ای شده باشد.
آمریکایی‌‌ها و اسرائیلی‌‌ها سال‌هاست که از درگیر شدن و افزایش تنش با ایران اجتناب می‌کنند و همین مسئله باعث جسورتر شدن تهران شده است. اما دیپلماسی و تعبیرهایی که از آن وجود دارد، تحریم‌‌ها و حملات تلافی‌جویانه مسیر خود را طی کرده است. کاری که تل‌‌آویو در حال حاضر انجام می‌دهد یعنی تلاش برای شکست دادن نیروهای نیابتی ایران، زمانی که تهران هسته‌‌ای شود، بسیار دشوارتر خواهد شد. تل‌‌آویو ممکن است مجبور شود که یک دوئل دائمی سطح پایین با نیروهای نیابتی ایرانی را بپذیرد. مشکل لاینحل فلسطین از کرانه باختری، غزه، و احتمالا از درون خود سرزمین‌‌های فلسطینی، اسرائیل را می‌‌بلعد.
 
 

جان بولتون: ایران حتی بعد از ژنرال قاسم سلیمانی هم ضعیف نشد و اکنون قدرت منطقه‌ای است

جان بولتون مشاور اسبق امنیت ملی آمریکا در دوران ریاست جمهوری دونالد ترامپ که نقش مهمی در ترور ظالمانه و تروریستی شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی داشت عنوان داشت: واضح است که ایران چندین وسیله قدرت در منطقه دارد و ما قدرت ایران را با حماس و حزب‌الله و انصار‌الله و شبه نظامیان شیعه در عراق و سوریه می‌بینیم.
وی افزود: سلیمانی در بین فرماندهان ایرانی بی‌نظیر بود از او همواره به عنوان فرزند آیت‌الله خامنه‌ای یاد می‌شد. قدرت ایران در منطقه اکنون آشکار است. به نظرم ما مدت طولانی درباره قدرت ایران در منطقه نگران بودیم و شما این قدرت را اکنون در حال نمایش می‌بینید. با این حال فکر نمی‌کنم که سلیمانی غیر قابل تعویض بوده است و جای او را پر کردند.

 

رئیس گروه اتحاد علیه ایران هسته‌ای:قدرت منطقه‌ای ایران خاری در چشم آمریکا است
مارک والاس، رئیس گروه اتحاد علیه ایران هسته‌ای (United Against Nuclear Iran) که یکی از ارکان هجمه رسانه‌ای و تبلیغاتی علیه ایران در آمریکا به شمار آمده و سعی بر افزایش فشارها و تحریم‌ها علیه ایران داشته و دارد، در یک مصاحبه تلویزیونی گفت: سیاست بایدن شکست خورده است. وی در این زمینه عنوان داشت: سیاست بایدن‌، سیاست مهار نظامی که سودای کنترل بر منطقه را بر سر می‌گذراند اشتباه است.
والاس افزود: ایران حتی با وجود حضور نیروهای ائتلاف تنگه باب المندب را در کنترل دارد. ایران همچنین کنترل تنگه هرمز را نیز در دست دارد. ایران و متحدینش کنترل دو مورد از مهم‌ترین آبراهه‌های تجاری دنیا را دست دارند. در حال گسترش حمایت از نیروهای نیابتی هستند و به دور زدن تحریم و فروش نفت ادامه می‌دهند. سیاست مهار اصولا غلط است.
رئیس گروه اتحاد علیه ایران هسته‌ای همچنین اظهار داشت: ایران به نیروهای آمریکایی حمله می‌کند ولی آمریکا پس از هشدار حملاتی به نیروهای نیابتی می‌کند.
 
«جان مرشایمر» نظریه‌پرداز و استاد مشهور آمریکایی: حمله اسرائیل به کنسولگری ایران از سر استیصال بود
«جان مرشایمر»، نظریه‌پرداز و استاد مشهور آمریکایی در مصاحبه‌ای حمله اسرائیل به بخش کنسولی ایران در دمشق در روز 13 فروردین را ضربه‌ای بزرگ به قانون بین‌الملل توصیف کرده است. 
او در مصاحبه با «گلن‌گرینوالد»، مؤسس وب‌سایت «اینترسپت» گفت: «اسرائیل اساساً از کنترل خارج شده است. وقتی شما با آنچه درخصوص حمله به یک کاروان کمک‌های انسانی در غزه رخ داد همراهی می‌کنید مشاهده می‌کنید هیچ محدودیتی برای کارهایی که اسرائیل می‌تواند انجام دهد وجود ندارد، آنها احساس می‌کنند آزادند هر کاری که تمایل دارند انجام دهند.»
وی اضافه کرد: «داریم درباره بمباران کنسولگری ایران در دمشق صحبت می‌کنیم، فکر می‌کنم این ضربه‌ای بزرگ به نظم بین‌الملل قانون‌محور است که ایالات متحده این‌همه آن را تحسین می‌کند، اسرائیلی‌‌‌ها مثل یاغی‌ها رفتار می‌کنند و ایالات متحده در هر اتفاقی از آنها دفاع می‌کند.»
جنگنده‌های رژیم صهیونیستی غروب دوشنبه 13 فروردین‌ماه ساختمان کنسولگری ایران در خیابان المزه دمشق را هدف حملات هوائی قرار دادند. در این حمله 7 مستشار ایرانی و چندین فرد سوریه‌ای به شهادت رسیدند.
عده زیادی از کشورها این حمله را محکوم کردند اما ایالات متحده آمریکا چند روز بعد از این حمله به‌همراه متحدان غربی خود از تصویب بیانیه‌ای در شورای امنیت سازمان ملل متحد برای محکوم کردن این حمله جلوگیری کرد.
جان مرشایمر در ادامه اظهارات خود به انتقاد از حمایت‌های آمریکا از این رفتارهای اسرائیل پرداخت. او گفت: «این برای ایالات متحده خوب نیست، قطعاً این مسئله برای کل سیاست بین‌المللی خوب نیست.»
این استاد دانشگاه در ادامه انگیزه‌های اسرائیل از حمله به ساختمان کنسولی ایران را به شکست رژیم در جنگ غزه مرتبط کرد. او گفت: «نمی‌دانم هدفشان چیست، درک انگیزه‌شان دشوار است، می‌توان گفت که مستأصلند؛ دارند دست‌وپا می‌زنند. اوضاع در غزه خوب پیش نمی‌رود، با حزب‌الله اوضاع خوب نیست. اخبار خیلی بدی درخصوص اسرائیلی‌ها وجود دارد.»
به گزارش تسنیم، مرشایمر اضافه کرد: «می‌توان گفت که دارند تنش‌ها را بالا می‌برند چون می‌خواهند تلاش کنند خودشان را از باتلاق خارج کنند. ممکن است مسئله این هم باشد که می‌خواهند آمریکا را به جنگ با ایران بکشانند که این هم جزو اهداف بلندمدت حکومت اسرائیل است، این مسئله مطمئناً برای ایالات متحده خوب نیست.»