به وب سایت مجمع هم اندیشی توسعه استان زنجان خوش آمدید
 
منوی اصلی
آب و هوا
وضعیت آب و هوای زنجان
آمار بازدیدها
بازدید امروز: 11,837
بازدید دیروز: 15,402
بازدید هفته: 43,170
بازدید ماه: 51,956
بازدید کل: 26,412,892
افراد آنلاین: 91
اوقات شرعی

اوقات شرعی به وقت زنجان

اذان صبح:
طلوع خورشید:
اذان ظهر:
غروب خورشید:
اذان مغرب:
تقویم و تاریخ
سه‌شنبه ، ۱۰ تیر ۱٤۰٤
Tuesday , 1 July 2025
الثلاثاء ، ۶ محرّم ۱٤٤۷
تیر 1404
جپچسدیش
654321
13121110987
20191817161514
27262524232221
31302928
آخرین اخبار
۱۸۶ - شهيد مطهرى :ساده‌زیستی پیامبران‌، رمز محبوبیت آنان/ ۱۴۰۳/۰۴/۲۳
ساده‌زیستی پیامبران‌، رمز محبوبیت آنان
  ۱۴۰۳/۰۴/۲۳
مرتضی مطهری - دانشنامه‌ی اسلامی
على بن ابى طالب‌(ع) در خطبه معروف ۱۵۹ نهج‌البلاغه‌، پيغمبران عظام را چنين توصيف مى‌‏كنند: زندگى آنها ساده بود، حتى آن پيغمبرانى كه سلطنت مى ‏كردند،مثل داود پيغمبر‌(ع) و سليمان پيغمبر(ع). داود با آن‏همه قدرت و مكنتى كه داشت زندگى شخصى او ساده بود، زره مى ‏بافت و همان زرهى را كه به دست خودش بافته بود در بازار مى ‏فروخت و از اين طريق زندگى مى ‏كرد.  درباره حضرت عيسى مسيح مى‏فرمايد: دابَّتُهُ رِجْلاهُ‏‌، حضرت عيسى آنچنان آزاد و ساده زندگى مى ‏كرد كه مركب او دو پايش و ابزار او دو دستش بود. سِراجُهُ بِاللَّيْلِ الْقَمَر، چراغ شب او ماه بود. حضرت عيسى حتى اسير چراغ و مركب هم نبود.(نهج‌البلاغه فيض الاسلام، خطبه 159، صص 507 و508) همه پيغمبران الهى چنين بودند.آنها چنين زندگى مى ‏كردند كه مى ‏توانستند جامعه ‏خودشان را رهبرى كنند.
* مجموعه آثار استاد شهيد مطهرى (احياى تفكر اسلامى) 

ج‏25، صص: 4

 

دیدن ساعات نورانی و ساعات تیره و تار عمر در قیامت
 
در اخبار و احاديث وارد شده است كه در روز قيامت، گذشته انسان را به او ارائه مى‏‌دهند و انسان‌ها (قطعات) مختلف (عمرشان را) مى‌بينند؛ يک نفر مى‏‌بيند بيشترِ اين قطعات تيره است، ديگرى مى‏‌بيند بيشتر اين قطعات سفيد و برّاق است. يكى ممكن است در تمام اينها چند نقطه سياه ببيند و همه را سفيد ببيند و ديگرى برعكس چند نقطه سفيد ببيند و همه را سياه ببيند. 
آن ساعاتى كه اين زمان را، اين عمر را روشن و نورانى نگه داشته‏‌اى، آن ساعاتى كه پروازى داشته‏‌اى، شورى داشته‏‌اى، عشقى داشته‌اى، دلت به ياد خدايت زنده بوده است، آن ساعات همان ساعات درخشان نورانى است.  آن ساعاتى كه در آن ساعات خدمتى كرده‌اى، كار مفيدى انجام داده‌اى، ساعات نورانى توست.   اما آن ساعاتى كه در آن ساعات غافل بوده‌اى، غرق در شهوات بوده‌اى، برخلاف رضاى خدا قدم برداشته‌اى، آنها دوران تيرگى و تاريكى عمر توست.
* استاد مطهری، آزادی معنوی، ص۴۱

82-481- با تلخیص و ویرایش

 
تمایز افراد در توافق یا عدم توافق دو کانون روحی انسان
گاهی میان این دو کانون (عقلی و روحی) توافق و هماهنگی حاصل می‌شود چیزی را دل می‌پسندد و عقل هم خوبی آن را تصدیق و اعتراف می‌کند. در این گونه موارد انسان دچار اشکال و محظوری نمی‌شود. ولی بسیار اتفاق می‌افتد که این توافق و هماهنگی حاصل نمی‌شود، مثلاً دل چیزی را می‌پسندد و شیفته و مایل می‌شود ولی عقل دوراندیش و حسابگر تصدیق و امضا نمی‌کند و یا آنکه عقل خوبی چیزی را تصدیق می‌کند و گواهی می‌دهد ولی برای دل ناپسند و دشوار است. اینجاست که کشمکش و تنازع میان قلب و عقل در می‌گیرد و اینجاست که افراد با یکدیگر مختلف می‌شوند، بعضی فرمان عقل را می‌پذیرند و بعضی دیگر فرمان دل را.(1)
____________
1- بیست گفتار، شهید مرتضی مطهری(ره)، ص 193