به وب سایت مجمع هم اندیشی توسعه استان زنجان خوش آمدید
 
منوی اصلی
آب و هوا
وضعیت آب و هوای زنجان
آمار بازدیدها
بازدید امروز: 13,319
بازدید دیروز: 11,199
بازدید هفته: 29,250
بازدید ماه: 38,036
بازدید کل: 26,399,313
افراد آنلاین: 31
اوقات شرعی

اوقات شرعی به وقت زنجان

اذان صبح:
طلوع خورشید:
اذان ظهر:
غروب خورشید:
اذان مغرب:
تقویم و تاریخ
دوشنبه ، ۰۹ تیر ۱٤۰٤
Monday , 30 June 2025
الاثنين ، ۵ محرّم ۱٤٤۷
تیر 1404
جپچسدیش
654321
13121110987
20191817161514
27262524232221
31302928
آخرین اخبار
۲۵۷ - شهيد مطهرى : آموزش عملی تواضع / علت حساسیت اسلام به حریم میان زن و مرد ۱۴۰۴/۰۲/۲۰
آموزش عملی تواضع
 ۱۴۰۴/۰۲/۲۰
مرتضی مطهری - دانشنامه‌ی اسلامی
عیسی(ع) به حواریین گفت: «من خواهش و حاجتی دارم، اگر قول می‌دهید آن را برآورید بگویم». حواریین گفتند: «هر چه امر کنی اطاعت می‌کنیم». عیسی از جا حرکت کرد و پاهای یکایک آنها را شست. حواریین در خود احساس ناراحتی می‌کردند، ولی چون قول داده بودند خواهش عیسی(ع) را بپذیرند تسلیم شدند و عیسی پای همه را شست. همین‌‌که کار به انجام رسید، حواریین گفتند: «تو معلم ما هستی، شایسته این بود که ما پای تو را می‌شستیم نه تو پای ما را.» عیسی(ع) فرمود: «این کار را کردم برای اینکه به شما بفهمانم که از همه مردم سزاوارتر به اینکه خدمت مردم را به عهده بگیرد «عالِم» است. این کار را کردم تا تواضع کرده باشم و شما درس تواضع را فرا گیرید و بعد از من که عهده‌دار تعلیم و ارشاد مردم می‌شوید راه و روش خود را تواضع و خدمت خلق قرار دهید. اساساً حکمت در زمینه تواضع رشد می‌کند نه در زمینه تکبر، همان‌گونه که گیاه در زمین نرم دشت می‌روید نه در زمین سخت کوهستان.»
* استاد شهید مطهری، داستان راستان، ج۱، ص۲۳۴-۲۳۳
 

 

 علت حساسیت اسلام به حریم میان زن و مرد

اسلام با کسی دشمنی ندارد. اگر قائل به حریم میان زن و مرد است؛ آن اندازه حریم که مرد حق ندارد از زن دیگر به هر وسیله که باشد لذت ببرد، از آن جهت است که در تمام این‌ها کامیابی جنسی هست. 
اسلام تمام کارهایش از روی حساب است. اگر فقط این بود که مردی با زنی دست می‌داد و نه فقط دست دادن بلکه یکدیگر را می‌بوسیدند، باهم می‌رقصیدند و کار به همین‌جا خاتمه پیدا می‌کرد و جای دیگر را خراب نمی‌کرد و بنیان اجتماع بشر را متزلزل نمی‌کرد، اسلام حسود نبود، می‌گفت برو این کارها را انجام بده.  این کارها آن بنیان و اساس اصلی اجتماع و آن مرکز تربیت انسان را که خانواده است از بین می‌برد. ما اگر این را اجازه بدهیم باید فاتحه کانون خانوادگی را برای همیشه بخوانیم. وای به آنجا که بشر بخواهد در دنیا زندگی کند ولی نه در کانون خانوادگی. 
* استاد مطهری، تناسب حقوق مرد و زن در اسلام 
(در دست انتشار توسط انتشارات صدرا)