به وب سایت مجمع هم اندیشی توسعه استان زنجان خوش آمدید
 
منوی اصلی
آب و هوا
وضعیت آب و هوای زنجان
آمار بازدیدها
بازدید امروز: 3,487
بازدید دیروز: 15,402
بازدید هفته: 34,820
بازدید ماه: 43,606
بازدید کل: 26,404,879
افراد آنلاین: 132
اوقات شرعی

اوقات شرعی به وقت زنجان

اذان صبح:
طلوع خورشید:
اذان ظهر:
غروب خورشید:
اذان مغرب:
تقویم و تاریخ
سه‌شنبه ، ۱۰ تیر ۱٤۰٤
Tuesday , 1 July 2025
الثلاثاء ، ۶ محرّم ۱٤٤۷
تیر 1404
جپچسدیش
654321
13121110987
20191817161514
27262524232221
31302928
آخرین اخبار
6579 - عراقچی: وزیر خارجه عمان راهکارهایی را ارائه کرد ۱۴۰۴/۰۳/۰۲
عراقچی: 
  وزیر خارجه عمان راهکارهایی را ارائه کرد 
  ۱۴۰۴/۰۳/۰۲

‫واکنش طنزآمیز عراقچی به فضای مذاکرات ایران و آمریکا+ فیلم‬‎

وزیر امور خارجه در پایان مذاکرات در رم گفت که وزیر خارجه عمان راهکا‌رهایی را برای رفع موانع پیشنهاد کرد و قرار شد کار کارشناسی بیشتری توسط دو طرف درباره ایده‌ها صورت بگیرد و به پایتخت‌ها منتقل شود، بدون اینکه هیچ تعهدی برای هر طرف داشته باشد.
سیدعباس عراقچی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران روز جمعه دوم خردادماه و پس از پایان دور پنجم مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا به ریاست وی و استیو ویتکاف نماینده ویژه دونالد ترامپ در امور خاورمیانه و با واسطه بدر البوسعیدی وزیر خارجه عمان به تشریح این نشست پرداخت.
وی درباره این دور از مذاکرات که حدود سه ساعت به طول انجامید، گفت: این دور از مذاکرات یکی از حرفه‌ای‌ترین ادوار مذاکراتی بود که تا الان داشتیم. یک بار دیگر مواضع و اصول جمهوری اسلامی ایران درخصوص مذاکرات بیان کردیم. مواضع ما کاملا روشن است و بر آنها ایستادگی داریم.
وزیر خارجه بیان کرد: فکر می‌کنم الان درک بهتر و روشن‌تری از مواضع ما نزد طرف آمریکایی وجود دارد.
عراقچی گفت: البوسعیدی وزیر خارجه عمان در این دور تلاش کرد راهکا‌رهایی را معرفی کند برای اینکه موانع موجود برطرف و بشود پیشرفت کرد. روی ایده‌های مختلف بحث شد و ایشان ایده‌هایی داشت که قرار شد کار کارشناسی بیشتری توسط دو طرف درباره ایده‌ها صورت بگیرد. به پایتخت‌ها منتقل شود بدون اینکه هیچ تعهدی برای هر طرف داشته باشد و بنای ما بررسی راهکارها و پیشنهادهایی است که می‌تواند احتمالا راهگشا باشد با حفظ اصول و مواضع ایران.
به گزارش فارس، رئیس دستگاه دیپلماسی بیان کرد: قرار است دو طرف دیدگاه‌های خود را نسبت به پیشنهادات و راهکارها ارائه دهند و بعد دور بعدی مذاکرات تنظیم شود امیدوارم در دور بعدی اگر این راهکارها در پایتخت‌ها مورد توجه قرار بگیرد، بتوانیم یک مقدار وارد جزئیات شویم.
 مذاکرات پیچیده‌‌تر از آن است که با چند جلسه حل و فصل شود
این دیپلمات عالی‌رتبه ایرانی بیان کرد: مذاکرات پیچیده‌تر از آن است که با یکی دو سه جلسه حل و فصل شود. همین که در مسیر معقولی قرار داریم یک پیشرفت است.
عراقچی ادامه داد: امیدوارم در یکی دو جلسه آینده با توجه به برداشت بهتری که نسبت به مواضع ایران وجود دارد، بتوانیم به راهکارهایی برسیم که در مذاکرات قابل پیشرفت باشد. هنوز در آن مرحله نیستیم، ولی ناامید هم نیستیم. امروز با توجه به بحث‌هایی که صورت گرفت و راهکارهایی که توسط عمان برای رفع موانع پیشنهاد شد، احتمال پیشرفت وجود دارد.
عمان: دور پنجم مذاکرات ایران و آمریکا با مقداری پیشرفت پایان یافت
لحظاتی پس از گزارش منابع رسانه‌ای از پایان یافتن دور پنجم مذاکرات ایران و آمریکا، «بدر البوسعیدی» وزیر خارجه عمان روز جمعه در شبکه اجتماعی «ایکس» نوشت: «پنجمین دور مذاکرات ایران و آمریکا امروز در رم با پیشرفت‌هایی هرچند نه قطعی به پایان رسید.»
او افزود: «ما امیدواریم که در روزهای آینده مسائل باقی‌مانده روشن شود تا بتوانیم به سمت هدف مشترک دستیابی به یک توافق پایدار و شرافتمندانه پیش برویم.»
بقایی: زمان و مکان دور بعدی مذاکرات متعاقبا تعیین و اعلام می‌شود
اسماعیل بقایی سخنگوی وزارت امور خارجه عصر روز جمعه دوم خردادماه درباره دور پنجم مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا در رم با واسطه وزیر خارجه عمان گفت: دور پنجم مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا در رم پایان یافت. در این دور، مجددا مواضع اصولی ایران به‌ صورت صریح و شفاف تشریح شد. مذاکرات در فضائی آرام و حرفه‌ای برگزار شد. 
ریاست این دور از مذاکرات به عهده سیدعباس عراقچی وزیر امور خارجه ایران و استیو ویتکاف نماینده ویژه ترامپ در امور خاورمیانه با واسطه وزیر خارجه عمان بود که امروز در اقامتگاه سفیر عمان در رم برگزار و حدود سه ساعت به طول انجامید.
بقایی بیان کرد: وزیر خارجه عمان برای عبور از موانع، راهکارها و ایده‌هایی پیشنهاد کرده بود که رئوس و محورهای آنها در این دور مورد بررسی قرار گرفت.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی ادامه داد: قرار شد به موازات بررسی بیشتر در پایتخت‌ها، وزیر خارجه عمان کار بر روی جزئیات ایده‌های پیشنهادی را ادامه داده و برای بررسی‌های تکمیلی در اختیار دو طرف قرار دهد. 
وی گفت: زمان و مکان دور بعدی مذاکرات متعاقبا تعیین و اعلام خواهد شد.
این دور از مذاکرات در شرایطی برگزار شد که شاهد رویکرد زیادخواهانه آمریکایی‌ها درباره غنی‌سازی در ایران بودیم که البته با واکنش تند و قاطع ایران رو‌به‌رو شد اینکه غنی‌سازی در ایران ادامه خواهد یافت و ایران از این حق چشم‌پوشی نخواهد کرد.
دور نخست و دورهای سوم و چهارم این مذاکرات در مسقط و دور دوم در رم برگزار شد. نخستین دور این گفت‌وگوها شنبه ۲۳ فروردین‌ماه در مسقط، دور دوم ۳۰ فروردین‌ماه در رم، دور سوم ششم اردیبهشت‌ماه در مسقط و با حضور کارشناسان فنی و دور چهارم هم ۱۳ اردیبهشت در رم برگزار شد.
آکسیوس: ویتکاف پیش از مذاکره با ایران با مقامات اسرائیلی دیدار کرد
پیش از شروع مذاکرات ایران و آمریکا، بامداد جمعه ۲ مقام صهیونیستی اعلام کردند که «ران درمر» وزیر امور راهبردی رژیم صهیونیستی و «دیوید بارنیه» رئیس موساد روز جمعه در حاشیه مذاکرات غیرمستقیم با ایران در رم با «استیون ویتکاف» فرستاده ویژه ترامپ به امور خاورمیانه دیدار خواهند کرد.
در همین راستا، پایگاه خبری «آکسیوس» پس از پایان یافتن دور پنجم مذاکرات ایران و آمریکا گزارش کرد: «استیو ویتکاف، مذاکره‌کننده ارشد آمریکا پیش از مذاکره با ایران با وزیر امور راهبردی اسرائیل و رئیس موساد دیدار کرده است.»
دور پنجم مذاکرات ایران و آمریکا ساعت ۱۵ روز جمعه به وقت تهران در محل اقامت سفیر عمان در ایتالیا آغاز شد و بیش از سه ساعت به طول انجامید.
به گزارش ایسنا، هیئت‌های ایرانی و آمریکایی به ریاست «سید عباس عراقچی» و «استیو ویتکاف» در جریان مذاکرات به صورت جداگانه با وزیر خارجه عمان نیز دیدار و رایزنی کردند.
وزیر خارجه عمان در دور پنجم مذاکرات نیز مانند چهار دور قبلی نقش واسطه و میانجی را در مذاکرات غیر مستقیم ایران و آمریکا ایفا کرد. 
این برای دومین بار بود که مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا در ایتالیا برگزار شده است. دور دوم این گفت‌وگوها نیز در رم برگزار شده بود.
دور پنجم گفت‌وگوهای ایران و آمریکا در حالی برگزار شد که با توجه به افزایش اختلافات بین دو طرف و اظهارات زیاده‌خواهانه آمریکا مبنی بر توقف غنی‌سازی در ایران و مخالفت صریح و جدی ایران با این موضوع، امکان برگزاری این دور از مذاکرات کمرنگ شده بود ولی بنا به درخواست و پیگیری‌های وزیر خارجه عمان، دو طرف بار دیگر در پشت مذاکره حضور پیدا کردند و با میانجیگری وزیر خارجه عمان، گفت‌وگوهای غیرمستقیم خود را به پیش بردند.
پس از پایان یافتن این دور از مذاکرات، خبرگزاری انگلیسی «رویترز» به نقل از یک منبع آگاه ایرانی و نزدیک به هیئت مذاکره‌کننده این کشور، گزارش کرد: «انتظار می‌رود مذاکرات ایران و آمریکا ادامه پیدا کند. عمان زمان و مکان دور بعدی را اعلام خواهد کرد.»