به وب سایت مجمع هم اندیشی توسعه استان زنجان خوش آمدید
 
منوی اصلی
آب و هوا
وضعیت آب و هوای زنجان
آمار بازدیدها
بازدید امروز: 3,314
بازدید دیروز: 15,402
بازدید هفته: 34,647
بازدید ماه: 43,433
بازدید کل: 26,404,706
افراد آنلاین: 69
اوقات شرعی

اوقات شرعی به وقت زنجان

اذان صبح:
طلوع خورشید:
اذان ظهر:
غروب خورشید:
اذان مغرب:
تقویم و تاریخ
سه‌شنبه ، ۱۰ تیر ۱٤۰٤
Tuesday , 1 July 2025
الثلاثاء ، ۶ محرّم ۱٤٤۷
تیر 1404
جپچسدیش
654321
13121110987
20191817161514
27262524232221
31302928
آخرین اخبار
1351 - خبرِ ، اسلام ستیزان ضد بشر و جنایتکار و .... ۱۴۰۴/۰۳/۳۰
خبرِ ، اسلام ستیزان ضد بشر و جنایتکار و ....
۱۴۰۴/۰۳/۳۰
  

پدافند اسرائیل فروپاشید
شدید‌ترین حملات ایران در ۴۸ ساعت اخیر 

ششمین و هفتمین روز عملیات انتقامی ایران با شلیک متنوع و پرحجم انواع موشک‌های ایرانی به عمق رژیم صهیونیستی و انهدام اهداف راهبردی و حیاتی و زیرساختی همراه بود.
رادیو ارتش اسرائیل با اشاره به شدت فزاینده حملات ایران، گفت: ایران بزرگ‌ترین موج موشک‌ها را در ۴۸ ساعت اخیر شلیک کرد.
فرماندهی جبهه داخلی ارتش اسرائیل هم تأیید کرد که ایران حداقل یک موشک بالستیک حامل کلاهک بمب خوشه‌ای را به مرکز اسرائیل شلیک کرده است.
کلاهک این موشک هنگام پایین آمدن، در ارتفاع حدود ۷ کیلومتری، شکافته شد و حدود ۲۰ مهمات کوچک‌تر با حدود ۲.۵ کیلوگرم مواد منفجره را در شعاع حدود ۸ کیلومتری پخش کرد.
گزارشگر شبکه صهیونیستی اینترنشنال: برای اولین‌بار ایران از موشک با کلاهک خوشه‌ای استفاده کرد؛ کلاهکی که چندین موشک درون خودش دارد و در یک لحظه چندین هدف را مورد اصابت قرار می‌دهد. روز جمعه بیشترین خرابی و تلفات را داشتیم.
گزارش منابع مستقل حاکی برخورد موشک‌های ایرانی به تل‌آویو، النقب، حیفا و بئرالسبع و باعث بروز خسارت شده است. برخی رسانه‌ها می‌گویند شلیک‌های ایران، رگباری از موشک‌هاست.
امیز تزارفاتی تحلیلگر صهیونیست در کانال تلگرامی نوشت: کل اسرائیل مورد حمله قرار گرفته است. این خیلی غیرمعمول است. تعداد مصدومین خیلی زیاد است.
سایت‌های عبری‌زبان می‌گویند: به نظر می‌رسد ایرانی‌ها ما را فریب دادند. آنها طی 2 روز گذشته تعداد کمی موشک شلیک کردند تا ما را در دام خود بیندازند. ما حریم هوائی خود را باز کردیم و فعالیت‌ها از سر گرفته شد اما حملات موشکی ایران باز هم با قدرت آغاز شد.
شبکه العربیه خبر داد موشک‌های ایرانی، بارها مواضع نظامی در تل‌آویو و حیفا را هدف قرار دادند و انفجارهایی در این دو شهر رخ داده است.
رسانه‌های اسرائیلی گفتند ساختمان بورس اسرائیل در رامات گان، شرق تل‌آویو، مورد اصابت قرار گرفت.
ساختمان وزارت کشور اسرائیل به تلافی هدف قرار گرفتن ساختمان نیروهای امنیت داخلی در تهران هدف قرار گرفت.
منابع عبری می‌گویند: حجم ویرانی‌های برجای مانده از اصابت موشک‌های ایران در دور جدید حملات بسیار بالا است. این رسانه‌ها از برجای ماندن ویرانی‌های گسترده در بئرالسبع خبر دادند.
شبکه العربی به‌ نقل از شهردار بئرالسبع اعلام کرد: برخی موشک‌های شلیک‌شده از ایران به‌طور مستقیم اصابت می‌کند و هیچ تلاشی برای رهگیری آن انجام نمی‌شود.
دکتر «بشیر عبدالفتاح» نویسنده و تحلیلگر اندیشکده الاهرام مصر: موشک‌های ایرانی، پدافند اسرائیل و نتانیاهو را به آتش کشیده‌اند. تلفات اسرائیل فراتر از 1000 نفر است.
شبکه NBC آمریکا در گزارشی اعلام کرد: میزان رهگیری موشک‌های ایران توسط اسرائیل کاهش یافته است. یک مقام اطلاعاتی سابق اسرائیل گفت: با روی آوردن ایران به استفاده از تسلیحات سریع‌تر و دقیق‌تر، میزان رهگیری موشک‌ها توسط پدافند اسرائیل کاهش محسوسی یافته است. 
این مقام اطلاعاتی سابق گفت: ایران همچنان ذخایر موشکی و توانایی انجام حملات مستمر را دارد. موشک‌های سریع‌تری که توسط ایران شلیک شده‌اند، به اسرائیل فرصت کمتری برای آماده‌سازی می‌دهند. ایرانی‌ها یک سیستم راهبری برای مرحله نهائی رسیدن موشک دارند که به آنها کمک می‌کند، بسیار دقیق باشند.
برخی منابع صهیونیست گفتند در مقایسه با روزهای اول، میزان اصابت موشک‌های ایرانی ۳ برابر بیشتر شده است.
خبرنگار بی‌بی‌سی در گزارشی گفت: این‌جا اسرائیلی‌ها باور کردند ایران کمر همت برای نابودی اسرائیل بسته است. موشک‌هایی که ایران شلیک می‌کند، خیلی زود به اسرائیل می‌رسند... فقط دو دقیقه فرصت داری تا جانت را نجات دهی.
روزنامه تایمز اسرائیل نوشت: ایران ۴۵ آزمایشگاهِ مؤسسه وایزمن را نابود کرد. حمله ایران ۲ ساختمان را ویران کرد، یک ساختمان علوم‌زیستی و یک ساختمان که هنوز در دست ساخت بود. ده‌ها ساختمان دیگر نیز آسیب دیدند. بسیاری از تجهیزات پیشرفته هم از بین رفته است. یکی از پژوهشگران این مؤسسه گفته: «نتایج ۱۷ سال تحقیق و صدها نمونه را از دست دادیم.»
داگلاس مک‌گرگور سرهنگ بازنشسته ارتش آمریکا تاکید کرد: وضعیت اسرائیل، بحرانی و بسیار وخیم است؛ حدود یک‌سوم تل‌آویو یا به‌طور کامل تخریب شده یا آسیب جدی دیده و به‌نظر می‌رسد این روند همچنان ادامه دارد. اسرائیل اکنون در وضعیت شکننده‌ای قرار دارد؛ تنها چند روز دیگر می‌تواند در برابر حملات موشکی مقاومت کند. سامانه‌های پدافند هوائی آن به‌شدت تحت فشار هستند. افرادی که در داخل اسرائیل هستند، وضعیت را این‌گونه برایم توصیف کرده‌اند: «گنبد آهنین عملاً به یک آبکش تبدیل شده است.»
در همین حال چند ویدئوی منتشرشده نشان می‌دهد صهیونیست‌ها چه در تجمعات و چه با انتشار ویدئوهای شخصی، نسبت به خبط نتانیاهو ابراز انزجار می‌کنند و از ایران می‌خواهند اشتباه مقامات رژیم اسرائیل را ببخشد. در یک تجمع، افراد فریاد می‌زنند. ایران ما غلط کردیم. یک خاخام هم در حال گریه، از ایران عذرخواهی می‌کند و با التماس، خواستار توقف حملات سنگین ایران می‌شود.
خبر دیگر اینکه پس از هشدار سپاه پاسداران و به تلافی حمله به ساختمان صداوسیما، مقر پخش کانال ۱۴ رژیم صهیونیستی در حیفا با موشک بالستیک «سجیل۳» هدف قرار گرفت.
محمد سلیم العوا، اندیشمند و حقوقدان مصری گفت: کسی مانند نتانیاهو در کوچک‌ترین کشور غرب آسیا چندین مرتبه از تغییر نقشه صحبت می‌کند و کسی نیست جواب او را بدهد. تنها قدرتی که با همه توان به او جواب داد، ایران بود. از نتایج حمله‌های موشکی ایران مقدار خیلی کمی از خسارت‌ها درز کرده زیرا ممنوعیت وجود دارد. اسرائیل جرأت انتشار آمار تلفات خود را ندارد.
خبرگزاری بلومبرگ فاش کرد: ایران دوربین‌های خصوصی در اسرائیل را هک کرده و از دوربین‌های امنیتی خصوصی در اسرائیل برای جمع‌آوری اطلاعات و افزایش دقت موشک‌ها استفاده می‌کند.
یکی از حملات دقیق و سنگین موشکی ایران، منطقه سایبر اسپارک در بئرالسبع، را هدف قرار داد. ساختمان تخریب شده، گاو-یام ۴، بخشی از منطقه سایبر اسپارک- پارک فناوری پیشرفته بود که خدمات پیشرفته امنیت سایبری را به ارتش اشغالگر اسرائیل ارائه می‌داد. پارک فناوری در بئرالسبع در حالی مورد حمله موشک‌های ایران قرار گرفت که شرکت مایکروسافت نیز حضور فعالی در این پارک فناوری داشت.
در این پارک فناوری اسرائیل، شرکت‌های معروفی از جمله اینتل، ال‌بیت سیستمز و مایکروسافت حضور داشتند. ایران «پایتخت سایبری اسرائیل» را در هم کوبید.
از سوی دیگر، شهردار حیفا پس از اصابت موشک‌ها به پالایشگاه این شهر اشغالی: پالایشگاه‌های بازان باید فوراً تخلیه شوند و دیگر بازسازی نشوند.
با توجه به وخامت اوضاع، ایهود باراک نخست‌وزیر پیشین رژیم صهیونیستی گفت: هیچ توجیه منطقی برای جنگ با ایران وجود ندارد. آمریکا نمی‌خواهد در این جنگ مداخله کند، چرا که در هیچ جنگی که وارد آن شد، پیروزی نشده.
دنیس سیترونوویچ، رئیس سابق میز ایران در سازمان اطلاعات نظامی ارتش اسرائیل گفت: اگر گزارش‌ها در مورد کاهش ذخایر موشک‌های رهگیر اسرائیل درست باشد و آمریکا به جنگ نپیوندد، اسرائیل باید قبل از اینکه وارد جنگی فرسایشی با زرادخانه محدود موشک‌های «ارو» شود، جنگ با ایران را پایان دهد.
شبکه آمریکایی ان‌بی‌سی هم به نقل از یک مقام ارشد اسرائیلی گفت: ایران احتمالاً می‌تواند حجم فعلی شلیک موشک به اسرائیل را تا ۵ ماه ادامه دهد.
روزنامه معاریو در گزارشی هشدار‌آمیز نوشت: لایه‌های پدافندی اسرائیل، آشکارا فروپاشیده و اوضاع طی روزهای آینده وخیم‌تر می‌شود.


وال‌استریت ژورنال: اسرائیل تاب جنگ ندارد
از داخل تحت فشار قرار گرفته است

روزنامه آمریکایی تاکید کرد: اسرادیل تاب و توان ادامه جنگ را ندارد و به خاطر بحران اقتصادی، از درون برای توقف جنگ با ایران تحت فشار قرار گرفته است.
وال‌استریت ژورنال نوشت: جنگ اسرائیل با ایران در هر روز صدها میلیون دلار هزینه به این رژیم تحمیل کرده و این میزان بالای هزینه موجب می‌شود این رژیم قادر به ادامه دادن به این حملات در بلندمدت نباشد.
کارشناسان به روزنامه «وال‌استریت ژورنال»‌ گفتند بزرگ‌ترین هزینه‌ای که اسرائیلی‌ها در نتیجه اقدامات خود علیه ایران متحمل می‌شوند مربوط به بخش پدافند هوائی است و تنها موشک‌های رهگیر پدافند این رژیم که در مقابل حملات تلافی‌جویانه ایران به رژیم ناموفق نشان داده‌اند در هر روز ده‌ها و حتی تا ۲۰۰ میلیون دلار هزینه برای آن ایجاد می‌کنند. 
هزینه‌های عظیم دیگری که اسرائیل در جنگ با ایران متحمل می‌شود مرتبط با مهمات و جنگنده‌هایش در کنار خسارات گسترده‌ای که به ساختمان‌هایش در نتیجه حملات ایران وارد شده، هستند.
طبق برآورد جدید منتشرشده از سوی وال‌استریت ژورنال، هزینه اسرائیل به منظور بازسازی یا ترمیم خساراتی که در این درگیری پذیرفته دست‌کم ۴۰۰میلیون دلار است. در نتیجه این هزینه‌های فزاینده بزرگ، اسرائیل برای آنکه به جنگ سریعاً پایان دهد، تحت فشار قرار گرفته است.
«کارنیت فلاگ»، رئیس سابق بانک مرکزی اسرائیل با تاکید بر هزینه‌های بالای این جنگ برای اسرائیلی‌ها گفت: فاکتور اصلی که واقعاً هزینه جنگ را تعیین خواهد کرد، طول مدت آن است.
او با ذکر اینکه اقتصاد اسرائیل تنها می‌تواند یک نبرد کوتاه‌مدت را تحمل کند، گفت: «هزینه نبرد برای ۲ هفته یا یک ماه بسیار متفاوت با هزینه آن برای یک هفته خواهد بود.» همچنین «یهوشوا کالیسکی»، پژوهشگر انستیتوی مطالعات امنیت در تل‌آویو گفت: سامانه «فلاخن داوود» که مشترکاً با آمریکا برای هدف گرفتن موشک‌های کوتاه تا بلندبرد طراحی شده، در هر بار فعال‌شدن با فرض شلیک ۲ رهگیر که تعداد حداقلی است 700هزار دلار هزینه ایجاد می‌کند.
به گفته کالیسکی سامانه پدافندی اسرائیل برای مقابله با موشک‌های بالستیک دوربردی که جو زمین را ترک می‌کنند موسوم به «پیکان۳» نیز به ازای شلیک هر موشک رهگیر حدود چهار میلیون دلار هزینه ایجاد می‌کند در حالی که نسخه قدیمی‌تر سامانه یعنی «پیکان۲» به ازای شلیک هر موشک سه میلیون دلار هزینه برمی‌دارد.
زِوی اکشتاین، رئیس انستیتو سیاست اقتصادی آرون گفت: در روزهای اخیر اقتصاد اسرائیل در نتیجه حملات ایران تعطیل شده است. فقط کارگران صنایع حیاتی به کار فراخوانده می‌شوند و تجارت‌های بسیاری بسته هستند.»
«ایال شالِو»، یک مهندس ارشد اسرائیلی گفت: «انهدام‌های ناشی از موشک‌های بالستیک بزرگ ایران در تمام جنگ‌های دهه‌های اخیر اسرائیل دیده نشده است. صدها ساختمان از بین رفته یا شدیداً آسیب دیده‌اند و بازسازی و ترمیم آنها صدها میلیون دلار هزینه خواهد گذاشت.»
در همین حال روزنامه جروزالم‌پست خبر داد که اسرائیل دست به دامن دیپلمات‌ها شد! این روزنامه نوشت که تل‌آویو به اطلاع مقامات غربی رسانده برای راهکار دیپلماتیک آماده است.
ژنرال «نمرود شیفر» رئیس سابق ستاد نیروی هوائی رژیم هم گفت: موشک‌های ایرانی دیدگاه ما را تغییر خواهند داد؛ ما در این جنگ پیروز نخواهیم شد. هرچه زودتر باید اقدامات دیپلماتیک را آغاز کنیم تا از تلفات بیشتر جلوگیری کنیم؛ من نمی‌خواهم به موشک بعدی ایرانی‌ها حتی فکر هم کنم!


 اکونومیست: اسرائیل پیروز نمی‌شود
بلکه دچار فرسایش خواهد شد

 نشریه اکونومیست در تحلیلی با ارائه ۳ دلیل کلیدی ناکامی اسرائیل در جنگ با ایران نوشت: اسرائیل در جنگ مستقیم با ایران شانسی برای پیروزی ندارد.
اکوومیست می‌نویسد: ایران کشوری با عمق استراتژیک و وسعت جغرافیایی بسیار بالا است و برخلاف غزه یا جنوب لبنان، نمی‌توان آن را در بازه زمانی کوتاه و با چند عملیات محدود، به ‌طور مؤثر فلج کرد. پراکندگی پایگاه‌های موشکی و مراکز نظامی در سراسر کشور، قدرت ضربه‌پذیری ایران را کاهش داده و کارایی حملات نقطه‌ای اسرائیل را زیر سؤال برده است. فاصله چند‌ هزار کیلومتری میان ایران و اسرائیل، انجام عملیات نظامی گسترده و مداوم را برای تل‌آویو بسیار دشوار می‌سازد. اسرائیل برای حفظ توان حمله، نیازمند پایگاه‌های واسطه و یا حمایت فعال ایالات‌متحده است؛ امری که در شرایط فعلی به دلیل بلاتکلیفی سیاست خارجی آمریکا، قطعی نیست.
اگرچه در داخل ایران نارضایتی‌هایی از شرایط اقتصادی و اجتماعی وجود دارد، اما در زمان تهدید خارجی، نوعی انسجام و همبستگی ملی حول محور نظام سیاسی شکل می‌گیرد. این ویژگی باعث می‌شود طرح‌هایی نظیر براندازی سریع یا فروپاشی درونی کارایی نداشته باشند.
در نتیجه جنگ مستقیم اسرائیل با ایران، نه‌تنها دستاورد نظامی قطعی برای تل‌آویو نخواهد داشت، بلکه ممکن است اسرائیل را درگیر یک بحران فرسایشی منطقه‌ای و پرهزینه کند؛ مگر آنکه مسیر گفت‌وگو و میانجی‌گری جایگزین درگیری شود.