به وب سایت مجمع هم اندیشی توسعه استان زنجان خوش آمدید
 
منوی اصلی
آب و هوا
وضعیت آب و هوای زنجان
آمار بازدیدها
بازدید امروز: 3,533
بازدید دیروز: 15,402
بازدید هفته: 34,866
بازدید ماه: 43,652
بازدید کل: 26,404,925
افراد آنلاین: 125
اوقات شرعی

اوقات شرعی به وقت زنجان

اذان صبح:
طلوع خورشید:
اذان ظهر:
غروب خورشید:
اذان مغرب:
تقویم و تاریخ
سه‌شنبه ، ۱۰ تیر ۱٤۰٤
Tuesday , 1 July 2025
الثلاثاء ، ۶ محرّم ۱٤٤۷
تیر 1404
جپچسدیش
654321
13121110987
20191817161514
27262524232221
31302928
آخرین اخبار
1364 - خبرِ ، اسلام ستیزان ضد بشر و جنایتکار و .... ۱۴۰۴/۰۴/۰۳

خبرِ ، اسلام ستیزان ضد بشر و جنایتکار و .... 

۱۴۰۴/۰۴/۰۳

  

گاردین: پاسخ ایران، شکاف بزرگی در محاسبات اسرائیل ایجاد کرد
روزنامه انگلیسی گاردین تأکید کرد: جنگ علیه ایران، نتیجه معکوس برای آمریکا و اسرائیل داشت و اکنون چند دهه سیاست فشار، تهدید و بی‌‌ثبات‌‌سازی‌، چیزی جز آشفتگی، ضعف و تناقض از خود نشان نمی‌‌دهد.
گاردین در یادداشتی با عنوان«وقتی جنگ، نتیجه معکوس برای آمریکا و اسرائیل می‌دهد»، نوشت: حمله غافلگیرانه اسرائیل علیه ایران، هم‌‌زمان با تشدید فشارهای داخلی بر دولت نتانیاهو رخ داد. این هم‌‌زمانی تصادفی نبود. نتانیاهو، با بهره‌‌گیری از نفوذ خود در دولت ترامپ، عملاً رئیس‌‌جمهور آمریکا را وارد رویارویی‌‌ای کرد که بیش از آن‌‌که خدمت به منافع واشنگتن باشد، در خدمت جاه‌‌طلبی‌‌های منطقه‌‌ای نتانیاهو است. هدف حمله، ظاهراً نابودی زیرساخت‌‌های هسته‌‌ای ایران اعلام شد؛ اما نشانه‌‌ها و تحلیل‌‌ها حاکی از آن است که این عملیات بیشتر رنگ و بوی نمادین داشت تا واقعاً راهبردی. سایت فردو، یکی از اهداف اصلی حملات، از پیش تخلیه شده بود و مقامات آمریکایی نیز اکنون اذعان دارند که این تأسیسات تخریب نشده است.
پاسخ نظامی ایران به این حملات، شکاف بزرگی در محاسبات نظامی اسرائیل ایجاد کرد. موشک‌‌های نقطه‌‌زن ایرانی، سامانه‌‌های پدافندی گنبد آهنین را دور زدند، میلیون‌‌ها نفر از ساکنان اسرائیل را به پناهگاه‌‌ها کشاندند و تصویری جدید از آسیب‌‌پذیری‌‌های راهبردی این رژیم ترسیم کردند. این پاسخ نه‌‌تنها حیثیتی بود، بلکه حامل پیامی روشن برای بازیگران منطقه‌‌ای و فرامنطقه‌‌ای بود: ایران در برابر تجاوز، تنها به سیاست «تحمل» اکتفا نخواهد کرد. از نظر راهبردی، زیرساخت‌‌های هسته‌‌ای ایران به‌‌گونه‌‌ای طراحی شده‌‌اند که در برابر این‌‌گونه حملات دوام بیاورند. پراکندگی جغرافیایی، استتار تأسیسات و عمق ساختاری آنها به‌‌گونه‌‌ای است که نابودی کامل آنها مستلزم حمله زمینی تمام‌‌عیار است؛ سناریویی که در تجربه عراق، به فاجعه‌‌ای تاریخی برای آمریکا انجامید. 
آمریکا و متحدانش طی دهه‌‌های گذشته، بارها و بارها راهبرد فشار حداکثری را علیه ایران آزموده‌‌اند؛ از تحریم‌‌های فلج‌‌کننده اقتصادی گرفته تا ترور دانشمندان هسته‌‌ای و حملات سایبری. اما دستاورد این سیاست‌‌ها نه‌‌تنها فروپاشی یا تسلیم نبوده، بلکه تقویت خودکفایی، افزایش تاب‌‌آوری داخلی و توسعه توانمندی‌‌های بازدارنده ایران را به‌‌همراه داشته است. همچنین برخلاف انتظارات مهاجمان، حمله اخیر باعث بروز ناآرامی داخلی یا شورش عمومی نشد. برعکس، بسیاری از اقشار جامعه، فارغ از گرایش سیاسی یا عقیدتی، تجاوز خارجی را تهدیدی علیه حاکمیت ملی تلقی کردند. نتیجه، شکل‌‌گیری نوعی وحدت و همبستگی در برابر دشمن مشترک بود. 
در کنار حملات نظامی، دستگاه تبلیغاتی غرب و اسرائیل تلاش کرد تا با برجسته‌‌سازی فرزند شاه مخلوع رژيم پهلوی او را به‌‌عنوان گزینه‌‌ای برای دوران پس از جمهوری اسلامی معرفی کند. اما واکنش افکار عمومی ایران نسبت به این پروژه، بیش از آن‌‌که استقبال باشد، تمسخر و بی‌‌اعتنایی بود. این تلاش تنها نشانه‌‌ای از بی‌‌ارتباطی کامل این سیاست‌‌ها با واقعیت‌‌های ایران امروز است.
در واشنگتن نشانه‌‌هایی از تغییر رویکرد دیده می‌شود. برخی از مقامات ارشد، از جمله معاون رئیس‌‌جمهور، خواستار بازنگری در سیاست‌‌های تهاجمی شده‌‌اند. آنان با اشاره به هزینه‌‌های سنگین درگیری مستقیم با ایران، بر ضرورت بازگشت به مذاکره و پرهیز از ادامه مسیر بن‌‌بست تأکید می‌کنند. این چرخش فکری، اگرچه دیرهنگام، اما نشانگر آن است که حتی در درون ساختار حاکمیتی آمریکا نیز سیاست فشار به بن‌‌بست رسیده است.
اسرائیل در کدام وضعیت بیچارگی دست به دامن آتش‌بس شد؟
محافل مختلف عبری، غربی و عربی می‌گویند اسرائیل در روزهای آخر منتهی به آتش‌بس، رمقی برای ادامه جنگ و دریافت ضربات سخت از ایران نداشت و بنابراین ناچار به آتش‌بس شد.
در این‌باره، استیو بنن مشاور سابق ترامپ گفت: اسرائیل رمقی برای ادامه جنگ با ایران نداشت.
این استراتژیست و مشاور پیشین دونالد ترامپ تصریح کرد: اسرائیل وارد درگیری‌ای با ایران شد که فراتر از توانش بود و تنها برای نجات خود، به آتش‌بس تن داد.
وی در توصیف میزان خسارات بالایی که جمهوری اسلامی در پاسخ سنگین موشکی خود به رژیم صهیونیستی تحمل کرد، اظهار کرد: دیروز اوضاع خیلی سختی بود. این آتش‌بس بیشتر برای نجات خود اسرائیل بود. این همان بخش پنهان ماجراست. آنها وارد ماجرائی شدند که فراتر از توانشان بود. تا جایی پیش رفتند که دیگه رمقی براشان نمونده بود. دیروز واقعاً روزی وحشتناک برای مردم اسرائیل بود.
بنن افزود: آن‌ها به این آتش‌بس نیاز داشتند چون مهمات دفاعی‌ آن‌ها رو به اتمام بود و رئیس‌جمهور ترامپ با کمک قطر وارد ماجرا شد.
جفری ساکس تحلیلگر و اقتصاددان آمریکایی هم گفته است: نتانیاهو مدت‌هاست که برای جنگ بزرگ با ایران دندان تیز می‌کرد تا پای آمریکا را هم باز کند. اسرائیل گمان می‌کرد که ایران، پایان داستان است و بدانید که پایان داستان نیست. ایران کشوری بود که حتی در واپسین لحظات هم موشک شلیک کرد. این شاید باعث شد ترامپ و اطرافیانش به این نتیجه برسند که بس است. اسرائیلی‌ها یک مشت ادعای توخالی به ما داده‌اند.
از سوی دیگر رسانه آمریکایی ان‌بی‌سی نیوز به نقل از مقامات آمریکایی که نامشان فاش نشده، گزارش داد که ارتش رژیم صهیونیستی در حال اتمام سلاح، از جمله مهمات خود است. اسرائیل با کمبود سلاح مواجه است.
روزنامه رأی‌الیوم در این زمینه خاطرنشان کرد: موشک‌های ایران، رژیم صهیونیستی را به پذیرش آتش‌بس واداشت و این موضوع نشان‌دهنده پیروزی ایران در جنگ ۱۲ روزه است. دنیا دید که ایران آماده جنگ بزرگ است. اسرائیلی‌ها هیچ کاری نتوانستند در این جنگ انجام دهند؛ آنها بدون اینکه به اهداف دست پیدا کنند، متحمل خسارت‌های سنگینی شدند. 
روزنامه صهیونیستی «یدیعوت آحارونوت» در گزارشی نوشت: ایران پس از ۱۲ روز جنگ، به‌خاطر پروژه‌ای که ۴۰ سال برای آن مبارزه کرد، قصد تسلیم شدن ندارد. احتمالا بخشی از اورانیوم ایران نجات یافت و همچنان بخش بزرگی از زرادخانه موشکی را در اختیار دارد. ایرانی‌ها که در بازی شطرنج مهارت دارند، از موشک‌های خود برای دفاع استفاده خواهند کرد. در سایه داده‌ها و اطلاعات موجود، این سؤال را مطرح کردیم که ارتش اسرائیل اوضاع را چگونه ارزیابی می‌کند؟ آیا تهدید هسته‌ای از بین رفته است؟ آیا ارتش می‌تواند با اطمینان بگوید تمام مسائلی که عملیات به خاطر آنها انجام شد، نابود و یا متوقف شده است؟ همان‌طور که پیش‌بینی می‌شد، هیچ پاسخی دریافت نکردیم و احتمالا کسی پاسخی برای این سؤال ندارد.
اوری گلدبرگ، تحلیلگر سیاسی در تل‌آویو هم می‌نویسد: اسرائیل در حال تمام کردن ذخیره موشک‌های دفاعی بود. فکر نمی‌کنم اسرائیل واقعا بتواند در یک جنگ فرسایشی موشکی با ایران دوام بیاورد. خسارات در اسرائيل شروع به انباشته شدن کرده بود. اسرائیل وضعیت خوبی ندارد. سیستم دفاع هوائی معروف ما توانست تعدادی از موشک‌های ایران را رهگیری کند. اما تعداد زیادی هم به هدف خوردند و خسارات مرگباری وارد کردند. ما توان جنگیدن با ایران را نداریم!
«احمد دراوشه»، خبرنگار شبکه قطری العربی از تل‌آویو گزارش داد: پیروز این میدان، موشک‌های ایرانی هستند که توانستند پیشرفته‌ترین سامانه‌های دنیا را شکست دهند و همه را شگفت‌زده کنند. به اعتراف محافل اسرائیلی و تحلیلگران نظامی آن، موشک‌های ایرانی بسیار دقیق و ویرانگر هستند و همه را غافلگیر کرده‌اند؛ این حجم از ویرانی، پروپاگاندای اسرائیل درباره جنگ با ایران را حتی نزد خود اسرائیلی‌ها زیر سؤال برده است. ترس، وحشت و سردرگمی نسبت به موشک‌های ایران در اسرائیل دیده می‌شود.
از سوی دیگر روزنامه وال استریت ژورنال درباره خسارت‌های وارده به رژیم صهیونیستی نوشت: هزینه‌های سنگین جنگ اخیر علیه ایران، برای اسرائیل تنها در ده روز نخست به بیش از ۷ میلیارد دلار رسیده است. 
برخی سانه‌های عبری گفته‌اند جنگ علیه ایران ۲۲ میلیارد شِکِل برای اسرائیل هزینه داشت. برخی دیگر هم از خسارت ۲۰ میلیارد دلاری خبر داده‌اند.
در حالی که صندوق‌های غرامت رژیم صهیونیستی هم می‌گویند از آغاز جنگ با ایران، ۳۸۷۰۰ درخواست غرامت دریافت کرده‌اند، کانال ۱۵ تلویزیون رژیم صهیونیستی گزارش داد: هزینه خسارت وارده به مؤسسه تحقیقاتی وایزمن در نتیجه موشک باران ایران بالغ بر ۲ میلیارد شِکِل (۶۰۰ میلیون دلار) شده است.
رئیس دانشگاه بن گوریون هم به‌هاآرتص گفته است: ۴ دانشگاه و مؤسسه تحقیقاتی اسرائیلی در حملات ایران به حیفا، تل‌آویو و بئرشبع موشکباران شدند. سی ساختمان از شصت ساختمان دانشگاه بن گوریون در نتیجه بمباران ایران آسیب دیدند یا ویران شدند. فارغ‌التحصیلان این دانشگاه، خلبانان نیروی هوائی و اکثر مقامات ارشد در بخش تحقیقات اطلاعاتی هستند. علاوه‌بر این، سیستم‌های پدافندی مانند گنبد آهنین، فلاخن داوود و سایر موارد محصول فناوری اسرائیلی هستند که از تحقیقات دانشگاهی سرچشمه گرفته‌اند. به نظر می‌رسد که ایرانی‌ها اهمیت دانشگاه‌های اسرائیلی را بهتر از برخی از وزرای اسرائیلی درک می‌کنند.
در حالی که سرلشکر «گیورا آیلند»، رئیس سابق شورای امنیت رژیم گفته «منافع اسرائیل در پایان دادن به جنگ و تن‌دادن به آتش‌بس بود و ادامه جنگ به صلاح نبود»، یوسف حدّاد، خبرنگار کانال ۱۲ اسرائیل اعتراف کرد: ما نتوانستیم ایران را شکست دهیم و تاوان آن را هم در آینده خواهیم پرداخت؛ اکنون جهان عرب از موفقیت ایران، حس پیروزی دارند.
«محمد ابوبکر» تحلیلگر فلسطینی امور خاورمیانه می‌گوید: هر بار که صدای آژیر خطر را می‌شنوم، می‌دانم که موشک‌های ایران آماده‌اند تا اسرائیل را از شمال تا جنوب درهم بکوبند؛ از ۸۰ سال پیش تا به امروز، این برای نخستین بار است که شاهد چنین ویرانه‌ای در تل‌آویو، بئر السبع و مراکز مهم صهیونیستی هستیم. تمامی ارتش‌های عربی که با اسرائیل وارد جنگ شدند حتی یک لحظه هم نتوانستند بخشی از آنچه که ایران رقم زده، را خلق کنند. موشک‌های ایران، دل‌های ما را خنک می‌کند. ایران به تنهائی وارد جنگ با صهیونیست‌ها و آمریکایی‌ها شد؛ آن هم پس از اینکه تمامی عرب‌ها تصمیم گرفتند شرافت و کرامت را کنار گذاشته و مسیر خواری، تسلیم شدن و خیانت را در پیش بگیرند و ایران به تنهائی از تمامی امت اسلامی دفاع ‌کند. این نوشته صرفاً پیام تشکر از دولت و ملت ایران است؛ ملتی که به هیچ عنوان با تسلیم شدن میانه ندارد.
گزارشگر بی‌بی‌سی هم در گزارشی از تل‌آویو گفت: پیروز این جنگ، ایران است. کشوری که بیش از ۴۰ سال از همه طرف تحریم بوده، توانست در برابر اسرائیل و آمریکا بایستد. ویرانی‌هایی که ما در غزه و جنوب لبنان می‌دیدیم، این بار در خود اسرائیل شاهد آن هستیم.
مخالفت ۵۶ درصد مردم آمریکا با حمله به تأسیسات هسته‌ای ایران
نظرسنجی شبکه سی‌بی‌اس بی‌بی‌سی در آمریکا نشان می‌دهد اکثر رأی‌دهندگان آمریکایی با حمله هوائی ارتش این کشور به تأسیسات هسته‌ای ایران مخالف بوده‌اند.
در این نظرسجی، ۵۶ درصد با حمله انجام شده علیه تأسیسات هسته‌ای ایران مخالفت کردند. بخش بزرگی در پاسخ به این نظرسنجی گفته‌اند که رئیس‌جمهور باید ابتدا موافقت کنگره را برای این حمله جلب می‌کرد.
نکته قابل توجه در نتایج این نظرسنجی نحوه پاسخگویی شرکت‌کنندگانی است که خود را نه دموکرات و نه جمهوریخواه می‌دانند و اصطلاحاً خود را «مستقل» می‌خوانند.
در میان مستقل‌ها، ۶۴ درصد مخالف حمله و تنها ۳۶ درصد حامی آن بوده‌اند؛ یعنی رأی‌دهندگان مستقل درباره این حملات هوائی به طرز چشمگیری همسو با دموکرات‌ها نظر داده‌اند. ۸۷ درصد دموکرات‌ها مخالف حمله بوده‌اند.
در همین حال، دیوید اسمیت تحلیلگر آمریکایی در گفت‌و‌گو با پیرس مورگان، مجری برنامه «تاک ‌تی‌وی» اظهار کرد: چرا یک آمریکایی یا انگلیسی باید به خاطر منافع اسرائیل با ایران بجنگد؟ این چه توجیهی دارد؟ ایران همیشه آماده مذاکره بوده... حتی نتانیاهو هم نتوانست ادعا کند ایران امروز سلاح هسته‌ای دارد، او همیشه می‌گوید «شاید سال آینده»، این دروغی است که 30 سال تکرار می‌شود. تمام ارزیابی‌های اطلاعاتی می‌گویند ایران سلاح هسته‌ای ندارد و به دنبال آن نیست، تنها طرفی که مخفیانه سلاح هسته‌ای دارد و عضو NPT نیست، اسرائیل است و این واقعاً مسخره است.
دبیرکل کارگزاران: توانایی موشکی و پهپادی به داد ایران رسید
دبیرکل حزب کارگزاران می‌گوید در جنگ با اسرائیل، توانایی موشکی و پهپادی به داد ایران رسید.
حتماً به یاد دارید که حساب کاربری منتسب به آقای ‌هاشمی‌ رفسنجانی، اوایل فروردین ۱۳۹۵ در توئیتر نوشت: «دنیای فردا دنیای گفتمان‌هاست، نه دنیای موشک‌ها».
این توئیت اعتراض بسیاری را برانگیخت و بنابراین اطرافیان آقای ‌هاشمی اقدام به انکار و تکذیب کردند. اما او مجدداً سی‌ام‌ مرداد همان سال در اجلاس آموزش‌و‌پرورش و در اظهاراتی حیرت‌انگیز گفت: «اگر می‌بینید آلمان و ژاپن این روزها محکم‌ترین اقتصاد دنیا را دارند، اینها بعد از جنگ جهانی دوم از اینکه نیروی نظامی داشته باشند محروم شدند... نیروهای نظامی بیشترین خرج کشورهای در حال جنگ را می‌بردند و از این‌رو با این اقدام پول‌هایشان آزاد شد و به ‌دنبال کارهای علمی و تولیدی رفته و اقتصاد دانش‌بنیان برای خود درست کردند، لذا دیگر آسیب‌پذیر هم نیستند، این راه در ایران باز شده است»!
۹ سال بعد، آقای حسین مرعشی دبیرکل کارگزاران به جماران گفته است: توانایی موشکی و پهپادی به داد ایران رسید.
رئیس‌دفتر مرحوم ‌هاشمی در دوران ریاست‌جمهوری وی گفت: علی‌رغم اینکه ضربه اولیه را سنگین خوردیم، غافلگیر شدیم و آغاز حمله صهیونیست‌ها برای ما روز بسیار سختی بود و سرداران‌مان را از دست دادیم، ولی ایران خیلی سریع توانست موقعیت خودش را پیدا و سازمان خودش را بازسازی کند و به دشمن پاسخ بدهد. توانایی موشکی و پهپادی به داد ایران رسید؛ و ما توانستیم در برابر هر ضربه‌ای که دشمن به ما زده بود، ضربه بزرگ‌تری را به خاک اسرائیل بزنیم». 
اکنون باید پرسید چه کسانی با نفوذ در اطراف برخی مسئولان قصد داشتند ضمن تزریق تحلیل‌های فلج‌کننده، ایران را از درون به سمت خلع قدرت دفاعی ببرند؟
اگر نگرش هیجان‌زده و موهوم درباره برجام دو پیش رفته بود، امروز در برابر اشرار جنایتکاری مانند اسرائیل و آمریکا، کدام قدرت دفاعی بازدارنده برای ملت ایران باقی‌ مانده بود که اشرار را مجازات کنند و عقب برانند؟!

 

 

رسانه‌های صهیونیست:حجم ویرانی‌ها در اسرائیل بی‌سابقه است

رسانه‌های صهیونیستی با اذعان به شدت حملات موشکی ایران، گزارش دادند که حجم ویرانی‌های اخیر در اراضی اشغالی بی‌سابقه بوده و خسارات وارده دست‌کم به پنج میلیارد شِکِل رسیده است. به گفته این رسانه‌ها، پژوهشکده وایزمن و پالایشگاه بازان از جمله مراکز حیاتی هستند که بیشترین آسیب را متحمل شده‌اند.
منابع آمریکایی از ناکامی حملات ایالات متحده به تأسیسات هسته‌ای ایران خبر داده و تاکید کرده‌اند که این حملات تنها چند ماه برنامه هسته‌ای ایران را به تعویق انداخته است. رسانه‌های صهیونیستی نیز با اذعان به ویرانی‌های بی‌سابقه ناشی از حملات موشکی ایران، از نارضایتی گسترده و فشارهای اقتصادی داخلی خبر می‌دهند. مجموع این تحولات، شکست سیاسی - نظامی بزرگی را برای اسرائیل و متحدانش در منطقه رقم زده است.
نخست‌وزیر سابق رژیم صهیونیستی: موشک‌های ایران خسارات گسترده‌ای وارد کردند
«ایهود اولمرت» نخست‌وزیر سابق رژیم صهیونیستی ضمن ابراز امیدواری برای اعلام انتخابات زودهنگام توسط «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر این رژیم، توضیح داد: «ما مطمئن هستیم که اگر انتخابات زودهنگام برگزار شود، کابینه نتانیاهو سقوط خواهد کرد. نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که اپوزیسیون شانس خوبی برای پیروزی در انتخابات آتی دارد». نخست‌وزیر سابق رژیم صهیونیستی در ادامه درباره جنگ ۱۲ روزه رژیم صهیونیستی با ایران که به تن‌‌دادن تل‌آویو به آتش‌بس منجر شد، گفت: «موشک‌های ایرانی خسارات گسترده‌ای به شهرهای اسرائیل وارد کردند.»
سفیر آمریکا در اسرائیل: دیشب بالاخره راحت خوابیدیم
مایک ‌هاکبی، سفیر آمریکا در اسرائیل در واکنش به آتش‌بس میان اسرائیل و جمهوری اسلامی ایران به شبکه آمریکایی فاکس‌نیوز گفت: بعد از هفته‌ها دویدن به سمت پناهگاه‌ها، دیشب را تا صبح خوابیدیم و این فوق‌العاده بود.
جان کری: دانش و حافظه هسته‌ای ایران با بمباران از بین نمی‌رود
جان کِری، وزیر خارجه اسبق آمریکا به ادعای دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور این کشور درباره موفقیت حمله به تاسیسات هسته‌ای ایران واکنش نشان داد. کری در گفت‌وگو با سی‌ان‌ان گفت: شما نمی‌توانید حافظه را بمباران و نحوه ساختن بمب را از آن پاک کنید. شما نمی‌توانید دانشی که آنها (ایران) توسعه داده‌اند را بمباران کنید. وی تاکید کرد: شما قادر نیستید که بیشمار مهندس و تکنسینی که سال‌هاست روی این موضوع کار می‌کنند را بمباران کنید؛ کسانی که سر کارشان باز خواهند گشت.
رسانه‌های عبری: هزینه خسارت‌ها حداقل پنج میلیارد شِکِل است
رسانه‌های عبری‌زبان اذعان کردند که حجم ویرانی‌های برجای مانده از حملات موشکی ایران طی روزهای گذشته بی‌سابقه است. این رسانه‌ها گزارش دادند که هزینه این خسارت‌ها دست‌کم به پنج میلیارد شِکِل (واحد پول رژیم صهیونیستی) می‌رسد. رسانه‌های صهیونیستی تاکید کردند که پژوهشکده وایزمن و پالایشگاه بازان بیشترین حجم خسارت‌ها را متحمل شده‌اند.
رسانه‌های عبری: ترامپ و نتانیاهو خوشحال نباشند؛ چیزی محقق نشده است
رسانه‌های عبری‌زبان اذعان کردند که بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی و دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا زود جشن گرفتند چرا که سرویس اطلاعات آمریکا اعلام کرده ذخایر اورانیوم ایران آسیبی ندیده است.
تحلیلگران عرب‌زبان: ایران قدرت بلامنازع منطقه
رضوان قاسم، رئیس مرکز مطالعات راهبردی و روابط بین‌الملل بروگن و کارشناس مسائل سیاسی با انتشار یک پست نوشت: ایران تا قبل از آنکه اسرائیل را مجبور نکرد که تجاوزات خود را علیه این کشور متوقف کند آتش‌بس را نپذیرفت. بدین‌ترتیب ایران در این جنگ پیروز و تبدیل به قدرت بلامنازع خاورمیانه شده است. ایرانی‌ها بیشتر از قدرت خود از عقلشان استفاده می‌کنند.
همچنین دکتر سام یوسف، تحلیلگر، پژوهشگر و نویسنده برجسته مصری - آمریکایی تاکید کرد: تعجب می‌کنم برخی اعراب صهیونیست در خصوص جنگ ایران و اسرائیل و آتش‌بس اظهار نظر می‌کنند. شما عرب‌های بدون کشور و بدون آرمان هستید؛ تنها کارکرد ارتش‌های شما سرکوب معترضان علیه حاکمان این کشورها و حمایت از اسرائیل است. پس دهانتان را ببندید.
اسماعیل الثوابته، مدیر دفتر اطلاع‌رسانی دولت غزه نیز نوشت: پاسخ ایران معادله را تعیین کرد. اشغالگرانی که تهدید می‌کردند امروزه دست به دامن آتش‌بس شده‌اند. آنها ضربات دقیق و دردناکی را در عمق راهبردی اسرائیل تجربه کردند. این ضربات قلب اراضی اشغالی را به لرزه درآورد.
رأی الیوم: دنیا دید که ایران آماده جنگ بزرگ است
روزنامه الکترونیکی رأی الیوم در گزارشی به قلم سلام العبیدی تحلیلگر عراقی نوشت که ایران بعد از پایان جنگ، همچنان ۶۰۰ کیلوگرم اورانیوم غنی‌شده به میزان ۶۰ درصد و تعداد زیادی دانشمند هسته‌ای و امکانات فنی و تکنولوژیک در اختیار دارد. وی افزود که از نظر تئوری، امکان غنی‌سازی این اورانیوم به میزان ۹۰ درصد طی چند ماه وجود دارد، اما ایران تاکنون بنا به فتوای امام خامنه‌ای این اقدام را انجام نداده است. العبیدی با اشاره به اینکه این جنگ به ایران تحمیل شد، تصریح کرد که نکته مهم این بود که راهکار پایان این جنگ در دست تهران بود و ایران در ساعات پایانی جنگ به صورت نمادین بار دیگر سرزمین‌های اشغالی را هدف حملات شدید موشکی خود قرار داد. رأی الیوم افزود: دنیا دید که ایرانی‌ها چگونه مبارزه می‌کنند و آماده جنگ بزرگ هستند، اما دشمنان ایران برای جنگ آماده نیستند. آنها بعد از اینکه متوجه شدند افکار عمومی ایران علیه حاکمیت خود قیام نخواهد کرد، ترجیح دادند جنگ را متوقف کنند. این مقاله با اشاره به اینکه «اسرائیلی‌ها هیچ کاری نتوانستند در این جنگ انجام دهند» تصریح کرد که آنها بدون اینکه به اهداف اصلی خود دست پیدا کنند، متحمل خسارت‌های سنگینی شدند. فرصت‌های نتانیاهو در آستانه اتمام است، اما به نظر می‌رسد ترامپ موفق شده از این بحران خارج شود.
تل‌آویو: هزاران اسرائیلی درخواست غرامت کرده‌اند
شبکه ۱۳ تلویزیون رژیم صهیونیستی اذعان کرد که با وجود اجرای آتش‌بس، کابینه این رژیم با مشکلات اقتصادی و شهری زیادی در پی جنگ با ایران رو‌به‌رو است. در ادامه این گزارش آمده است: هزاران درخواست برای دریافت غرامت به نهادهای رژیم صهیونیستی ارسال شده است. بر اساس این گزارش، تل‌آویو و مناطق مرکزی بیشترین خسارت‌ها را دیده‌اند و ۲۵ هزار درخواست غرامت به دست سازمان مالیات رسیده است. تاکنون تنها به یک‌سوم این درخواست‌ها پاسخ داده شده است و روند بررسی کامل خسارت‌ها چندین هفته به طول می‌انجامد.



 

معاریو: ایران در جنگ نه‌تنها تضعیف نشد بلکه قوی‌تر بیرون آمد
یازدهمین روز جنگ ایران با رژیم صهیونیستی، قبل از فرا‌رسیدن آتش‌بس ادعایی، با شدیدترین ضربات موشکی کشورمان به دشمن همراه بود.
رسانه‌های صهیونیست خبر دادند که در پی برخورد موشک‌های ایران به بئرالسبع دست‌کم ۸ نفر (در برخی گزارش‌ها 8 نفر) کشته و حداقل ۳۰ نفر زخمی شدند. رادیو اسرائیل گفت: ویرانی گسترده در شعاع صدها متر، و آسیب به ده‌ها ساختمان و مغازه در بئرالسبع در اطراف محل انفجار موشک‌ها اتفاق افتاده است.
سازمان بهداشت اسرائیل بعدازظهر سه‌شنبه در اطلاعیه‌ای اعلام کرد ۳۲۳۸ نفر به دنبال عملیات‌های موشکی ایران مجروح و به بیمارستان‌ها منتقل شدند که حال ۲۳ نفر وخیم گزارش شده است.
برخی رسانه‌های صهیونیستی یادآوری کردند: نتانیاهو در ۱۸ ژوئن گفته بود «هدف عملیات در ایران از بین بردن تهدید موشک‌های بالستیک است». اما این موشک‌ها امروز (سه شنبه) مجدد به اسرائیل اصابت کرد.
اسموتریچ وزیر دارایی رژیم صهیونیستی هم گفت: شکی نیست صبح امروز طعم تلخی داشت
خبرنگار ضدایرانی بی‌بی‌سی اذعان کرد: به جرأت می‌توانم بگویم در 11 روزی که ما این‌جا بودیم حملات امروز صبح ایران بی‌سابقه بود. اگر به چشم‌های من نگاه کنی دیشب ۱۰ بار از خواب پریدم از بس که آژیر زدند که باید به پناهگاه برویم. ایران با قدرت از این جنگ خارج شد، حملات امروز ایران بی‌سابقه بود.
یوم سامیا، ژنرال نیروهای ذخیره ارتش رژیم صهیونیستی تصریح کرد: این ایران است که کنترل اوضاع را به دست گرفت و زمان آتش‌بس را تعیین کرد.
منوشه امیر مدیر رادیو اسرائیل در این‌باره عنوان کرد: حملات موشکی امروز صبح ایران یک زخم شدیدی بر پیکر اسرائیل بود؛ اسرائیل باید آتش‌بس را پیشنهاد می‌داد.
سرتیپ ناجی ملاعب، تحلیلگر نظامی و استراتژیک الجزیره هم گفت: «در گذشته عملیات‌ها به‌ صورت ترکیبی انجام می‌شد؛ مثلاً با مشارکت پهپادها، موشک‌های کروز و موشک‌های هایپرسونیک اما حالا، ایران تنها یک موشک شلیک می‌کند که طی ۷ دقیقه به هدف می‌رسد، بدون آن‌که توسط رادارها شناسایی شود؛ این مسئله برای اسرائیل به‌شدت نگران‌کننده است».
صندوق پرداخت خسارات رژیم صهیونیستی خسارات وارد آمده به اسرائیل در طول جنگ با ایران را حدود پنج میلیارد شکِل یعنی ۲ برابر خسارات جنگ علیه غزه تخمین زد و این در حالی است که خسارات بسیاری از کارخانه‌های آسیب‌دیده هنوز ارزیابی نشده‌اند.
روزنامه یدیعوت آحارونوت نیز گزارش داد: یک بررسی تحقیقاتی نشان می‌دهد، مشکلات بی‌خوابی و کم‌خوابی ناشی از اضطراب و استرس در میان ساکنان اسرائیل در پی جنگ با ایران به‌شدت افزایش یافته است. تمام جامعه صهیونیستی طی ماه‌های گذشته دچار بحران‌های روانی متعددی شده است. یکی از برجسته‌ترین این بحران‌ها، مشکل ناتوانی در خوابیدن مانند گذشته است. مشکلی که از هفتم اکتبر همراه ما بود، حالا در جریان جنگ با ایران به بحرانی جدی‌تر بدل شده است. چگونه می‌توان زیر آتش حملات، با هشدارهای شبانه، شلیک موشک‌ها و اضطراب دائمی، خواب راحتی داشت؟
مجری شبکه سی‌ان‌ان هم گفته است: آنچه که سرنوشت روابط منطقه‌ای و بین‌المللی پس از جنگ را تعیین می‌کند، این است که ایرانیان با حمله به اسرائیل به جهان نشان دادند چه کسانی هستند.
روزنامه معاریو در تحلیلی نوشت: ایران از این جنگ، قدرتمند خارج شد. ایران با وجود حملات و فشارهای اخیر، نه‌تنها تضعیف نشد، بلکه قوی‌تر از قبل از این جنگ بیرون آمد.

 


پیدا و پنهان درخواست آتش‌بس پس از ضرب شست شاهکار ایران
بررسی میدانی تحولات جنگ نشان می‌دهد که آمریکا و اسرائیل پس از شکست در نقشه اولیه (عملیات غافلگیرانه و فلج‌کننده) و دریافت ضربات سهمگین از ایران، به شکل تاکتیکی خواستار آتش‌بس شده‌اند.
بدیهی است آتش‌بسی که اشراری مانند نتانیاهو و ترامپ طرف آن باشند، سست و شکننده و نامعتبر است. ترامپ طرف جنگ است و نمی‌تواند بانی آتش‌بس باشد. او طرف دعواست و نه میانجی. او و نتانیاهو، درباره بی‌ثباتی در تعهد، رسوای عالم هستند. سر سوزنی نباید از احتمال تکرار شرارت دشمن غفلت کرد. صهیونیست‌ها به هیچ تعهد آتش‌بسی پایبند نبوده‌اند.
با این حال، دعوت به آتش‌بس، پس از دریافت ضربات دردناک و حیثیتی از ایران، قابل‌توجه است. ایران از ساعت بیست دوشنبه تا شش بامداد سه‌شنبه (در کمتر از 10 ساعت)، دو ضربه حیثیتی دردناک به دشمن زد.
اینکه ترامپ بلافاصله پس از حمله موشکی ایران به پایگاه بزرگ آمریکا در قطر، دعوت به آتش‌بس می‌کند و جرئت اقدام متقابل به خود نمی‌دهد، و ساعتی بعد نتانیاهو را پای آتش‌بس می‌آورد، حاوی نکات قابل تأملی است. آمریکا در هشتاد سال پس از جنگ جهانی، هرگز در برابر تهدید نظامی- چه رسد به ضربت درناک- عقب‌نشینی نکرده و مورد ایران، استثناء است.
آنها در جنگ جهانی دوم، با بمباران بندر پرل هاربر از سوی ژاپن مواجه شدند و پا به جنگ گذاشتند و جنگ را با بمباران اتمی ژاپن به پایان بردند. پس از آن کسی جرئت نکرده بود حتی نگاه چپ به پایگاه‌های آمریکا بکند. 63 سال قبل (۱۹۶۲ میلادی)، در پی استقرار موشک‌های بالستیک شوروی در خاک کوبا، آمریکا و شوروی تا مرز آماده‌باش برای جنگ هسته‌ای پیش رفتند، اما تهدید آمریکا، شوروی را وادار به عقب‌نشینی کرد.
تنها ایران است که شرارت نظامی و تروریستی آمریکا در سال‌های 1398 و 1404 را با در هم کوبیدن دو پایگاه بزرگ پنتاگون در العدید قطر و عین‌الاسد عراق پاسخ داده و از ژنرال‌های و افسران آمریکا زهر چشم گرفته است. البته بزرگ‌ترین پایگاه آمریکا در منطقه، خود رژیم صهیونیستی است و به همین علت هم آمریکا سامانه پدافندی فوق‌مدرن و محدود خود به نام تاد را در اسرائیل مستقر کرد و حال آن که اغلب پایگاه‌های دیگرش، فاقد این سامانه هستند.
با این حال، ایران سامانه تاد را در کنار سه‌لایه پدافندی رژیم صهیونیستی تبدیل به آبکش کرد؛ و مناطق مختلف در شمال و جنوب و مرکز سرزمین‌های اشغالی را زیر ضرب موشک‌های سجیل و فتاح و خیبرشکن گرفت؛ از جمله چند پایگاه‌های نظامی، مجاورت ساختمان‌های وزارت جنگ و کشور، مقر موساد و امان (اطلاعات نظامی ارتش)، ساختمان بورس، پالایشگاه و نیروگاه حیفا، نیروگاه برق اشدود، صدها بلوک ساختمانی، مرکز تحقیقاتی علمی بزرگ وایزمن تل‌آویو و...
این در حالی است که جمهوری اسلامی ایران، هنوز از موشک‌ها و تسلیحات جدید‌تر خود رونمایی نکرده است. آمریکا و اسرائیل، زمانی مجبور به دعوت به آتش‌بس شدند که قدرت‌نمایی ایران، زیرساخت محاسبات آنها را منهدم کرده بود. این واقعیت در گزارش‌های مستند محافل اسرائیلی و آمریکایی کاملاً مشهود است. آنچه در ادامه می‌خوانید، تحلیل‌های منتشره از سوی منابع صهیونیستی و آمریکایی در سه چهار روز منتهی به درخواست آتش‌بس است و توضیح می‌دهد که چرا ترامپ و نتانیاهو با غلط درآمدن محاسبه، سراغ سناریوی دولبه آتش‌بس رفتند:
- شبکه ۱۱ اسرائیل: ایران می‌خواهد با ادامه حملات متقابل اسرائیل را وارد یک جنگ فرسایشی کند.
- شبکه ۱۲ عبری: اسرائیل به این نتیجه رسیده که ایران در روزهای اخیر سیاست خود را به جنگ فرسایشی تغییر داده است. مقامات اسرائیلی می‌گویند جنگ با ایران دارد بیش از تصور اولیه آنها طول می‌کشد.
- شبکه ۱۲ اسرائیل: معلوم نیست که راهبرد اسرائیل برای خروج از ورطه جنگ با ایران چیست؟
- روزنامه هاآرتص: اگر جنگ شهرها ادامه یابد، روزبه‌روز اسرائیلی‌های بیشتری شروع به پرسیدن این سؤال خواهند کرد که آیا زندگی در کشوری که دائماً زیر موشکباران است، ارزشش را دارد؟ اسرائیل باید از جنگ فرسایشیِ تمام‌عیار و ویرانگر با ایران اجتناب کند. باید راه‌حلی پیدا کرد. خطرناک‌ترین سناریوی ممکن برای اسرائیل، جنگ فرسایشی است. 
- یدیعوت آحارونوت: برآورد اولیه ارتش اسرائیل این بود که عملیات در ایران بعد از ۲ هفته با موفقیت به پایان می‌رسد. اما در حال حاضر، زمان پایان جنگ برای ارتش مبهم است.
- روزنامه اسرائیل‌هیوم: گزارش‌ها مبنی بر کاهش موشک‌های پدافندی، حکایت از وجود چالش‌های فزاینده‌ای برای اسرائیل دارد. «جنگ طولانی» با دکترین امنیتی در تضاد است و ممکن است به ضرر ما تمام شود.
- روزنامه معاریو: لایه‌های پدافندی اسرائیل، آشکارا فرو پاشیده و اوضاع در آینده وخیم‌تر می‌شود.
- یدیعوت آحارونوت به نقل از افسر اسرائیلی: مکان‌هایی که موشک‌‌های ایرانی اصابت کرده‌، شبیه میدان جنگ هستند. ویرانی‌هایی که در خیابان‌‌های تل‌‌آویو دیدیم، وحشتناک و دیوانه‌‌کننده است.
- یوسی ملمن، تحلیلگر صهیونیست: سرخوشی ما زیاد دوام نیاورد. آیا اصلاً لازم بود وارد جنگ شویم، آن‌ هم در برابر ایرانی‌ها؟ به آمادگی آنها برای فداکاری اشاره کردم، همان‌طور که در ۸ سال جنگ فرسایشی با صدام نشان دادند.
- گزارشگر  BBC: در تل‌آویو با هرکس صحبت می‌‌کنم، آثار ناامیدی و استیصال را می‌‌بینم. شگفتی‌های ایران در راه است و مهمات ضد هوائی اسرائیل رو به اتمام. پدافند، خسته و مستهلک شده. اسرائیل انتظار نداشت حملات ایران این‌قدر گسترده باشد.
- خبرنگار سی‌ان‌ان: ترس، هرج‌ومرج و اضطراب، خیابان‌‌های تل‌آویو را پر کرده. خیابان‌‌ها مملو از آوار است. موشک‌های جدید ایران بسیار دقیق عمل کردند و قادر به مانور پیچیده هستند.
- مک‌ گرگور، سرهنگ بازنشسته ارتش آمریکا: وضعیت اسرائیل، بسیار وخیم است؛ یک‌‌سوم تل‌آویو یا به ‌طور کامل تخریب شده یا آسیب جدی دیده است. اسرائیل در وضعیتی شکننده‌ قرار دارد و تنها چند روز دیگر می‌‌تواند مقاومت کند.
- دنیل دیویس، سرهنگ بازنشسته ارتش آمریکا: وقت آن رسیده که نیرو‌های خود را از سوریه و عراق خارج کنیم. به موشک‌‌های ایران که بدون هیچ مشکلی گنبدآهنین را سوراخ می‌‌کنند، نگاه کنید؛ اکثر نیروهای ما حتی دفاع موشکی کمتری دارند.
- سناتور کریس مورفی با انتقاد شدید از حملات دولت ترامپ به ایران و زیر سؤال بردن اهداف آن: ترامپ نه تأسیسات کلیدی فردو را نابود کرد و نه اورانیوم غنی‌شده ایران را از بین برد، بلکه با برهم زدن توافق دیپلماتیک و نزدیک‌تر کردن تهران به مسکو، تنها امنیت نیروهای آمریکایی در منطقه را به خطر انداخت.
آنچه گفته شد، روایت شکست راهبردی اسرائیل و آمریکا تا امروز جنگ است. اما آتش‌بس ادعایی، سست‌تر از آن است که به عنوان پایان یا حتی توقف جنگ تلقی شود. بنابراین باید با آماده زدن ضربات دردناک‌تر به بزرگ‌ترین پایگاه آمریکا یعنی رژیم صهیونیستی بود.

 


عقبگرد تحریمی ترامپ پس از قدرت‌نمایی ایران
قدرت‌نمایی ایران در حمله به پایگاه آمریکایی العدید در قطر، موجب عقب‌نشینی ترامپ از تحریم‌های نفتی شد! 
ترامپ دیروز در شبکه ایکس نوشت: «چین اکنون می‌تواند به خرید نفت از ایران ادامه دهد. امیدوارم که آنها مقدار زیادی نفت از آمریکا نیز خریداری کنند. این افتخار بزرگی برای من بود که این اتفاق را رقم بزنم».
این عقبگرد در حالی است که ترامپ تمام چهار ماه گذشته تقلا کرد تا با وضع تحریم‌های چند‌لایه، صادرات نفت ایران را متوقف کند و حتی به صفر برساند. اما نتوانست از عهده صادرات نفت ایران برآید. معنای دیگر توئیت ترامپ این است که او از سوی چین به خاطر ایجاد تنش با ایران و احتمال انسداد تنگه هرمز و نوسان صادرات و قیمت نفت، تحت فشار بوده است. ایران دوشنبه شب با هدف گرفتن پایگاه نظامی آمریکا در قطر نشان داد آماده اعمال محدودیت برای کشتی‌ها و نفتکش‌های مرتبط با آمریکا و اسرائیل در تنگه هرمز هم هست.
در همین حال، محمد هورامی تحلیلگر شبکه روداو عراق درباره اهمیت حمله ایران گفت: پس از جنگ جهانی دوم‌، پایگاه رسمی آمریکا تنها ۲‌بار مورد حمله قرار گرفته‌، هر دوبار از طرف ایران بوده است یعنی هیچ کشوری بجز ایران به طور رسمی به آمریکا پاسخ نظامی نداده است. پایگاه هوائی العدید که به نام فرودگاه ابونخله نیز شناخته می‌شود، بزرگ‌ترین پایگاه نظامی ایالات‌متحده در منطقه غرب آسیا است و ایران با حمله به این پایگاه دو‌ هدف مشخص داشت: اول نشان داد بر سر امنیت خود با کسی تعارف ندارد حتی اگر کشور دوستی مثل قطر باشد دوم اینکه بزرگ‌ترین پایگاه آمریکا را زد.
خبرگزاری رویترز هم به نقل از شرکت کشتیرانی‌ هاپاگ لوید: ما همچنان از تنگه هرمز استفاده می‌کنیم، اما اوضاع همچنان بی‌ثبات است.
در همین حال، سناتور کریس مورفی طی مصاحبه‌ای با شبکه خبری سی‌ان‌ان، ضمن انتقاد شدید از حمله دولت ترامپ به ایران و زیر‌ سؤال بردن اهداف آن، گفت: او نه تأسیسات کلیدی فردو را نابود نکرد و نه اورانیوم غنی‌شده ایران را از بین برد، بلکه با برهم زدن توافق دیپلماتیک و نزدیکتر کردن تهران به مسکو، تنها امنیت نیروهای آمریکایی در منطقه را به خطر انداخت.
حمدین صباحی نامزد پیشین ریاست‌جمهوری مصر هم گفته است: اقدام ایران نه حمله به قطر بلکه حق مشروع برای تنبیه متجاوز آمریکایی بود. اگر ادعا می‌شود «از العدید به ایران حمله نشده بود پس ایران هم نباید به العدید حمله می‌کرد» باید جواب داد مگر از فردو به آمریکا و اسرائیل حمله شده بود که آن را هدف قرار دادند؟! نباید زیاد به گفته‌های ترامپ اعتماد کرد زیرا وی را فردی بسیار دروغگو می‌دانم...

 

المیادین:ایران مقاوم ماند اسرائیل از پا افتاد

المیادین در یادداشتی تحلیلی نوشت: در حالی‌که اقتصاد رژیم صهیونیستی با سقوط شِکِل، فرار سرمایه‌ها و رکود سنگین دست‌و‌پنجه نرم می‌کند، ایران با تکیه بر اقتصاد مقاومتی توانسته ثبات خود را حفظ کند.
پایگاه خبری المیادین روز دوشنبه در یادداشتی به قلم زیاد ناصرالدین با عنوان «اقتصاد در خط آتش؛ زخمی عمیق‌تر از حملات نظامی» به بررسی بحران اقتصادی عمیق رژیم صهیونیستی در مقابل پایداری ساختار اقتصادی جمهوری اسلامی ایران پرداخته است.
شِکِل 3 درصد از ارزش خود را از دست داد
 شتاب در تبدیل سرمایه‌ها به ارز خارجی و طلا در این یادداشت آمده است: ارز اسرائیل، شِکِل، تنها در مدت کوتاهی 
۳ درصد از ارزش خود را از دست داده و این کاهش همزمان با فرار گسترده سرمایه‌ها به سمت ارزهای خارجی و طلا همراه شده است؛ به‌گونه‌ای که بازارها خود را برای یک دوره طولانی از بی‌ثباتی آماده می‌کنند.
در گزارشی که از سوی مؤسسه مطالعات مالی بین‌المللی در ژوئن ۲۰۲۵ منتشر شده، کارشناس اقتصادی مارک اشتاین تأکید کرده است که افت ارزش شِکِل و تمایل فزاینده سرمایه‌گذاران به خرید طلا و ارز خارجی، نشانه‌ای قوی از انتظار بازار برای دوره‌ای طولانی از بحران و عدم ‌اطمینان است.
گردشگری و صنعت هوایی: فلج کامل
المیادین افزود: پس از تعلیق پروازها و بسته شدن آسمان‌ها، بخش گردشگری و هواپیمایی اسرائیل دچار فروپاشی شد. بیش از ۷۰درصد این بخش دچار زیان شده و عملاً تعطیل شده است. اکنون، بیش از ۶ میلیون شهرک‌نشین در داخل سرزمین اشغالی به گروگان جغرافیا درآمده‌اند؛ اقتصادی که به عنوان «بزرگ‌ترین اقتصاد تفریحی خاورمیانه» شناخته می‌شد، دیگر قادر به تأمین ابتدائی‌ترین نیازهای جابه‌جایی جمعیت خود نیست.
بر اساس گزارش اتاق گردشگری اسرائیل در ژوئن ۲۰۲۵، شرکت‌های هواپیمایی و گردشگری نزدیک به ۷۵درصد از درآمد خود را از دست داده‌اند و بیش از ۸۰درصد پروازها لغو شده‌اند.
به اعتقاد نویسنده، این بحران صرفاً موقتی نیست، بلکه تأثیرات بلندمدتی بر اعتبار گردشگری اسرائیل و صنعت هتل‌داری خواهد داشت، به‌ویژه در شرایطی که بسیاری از کارکنان این حوزه به دنبال ترک آن هستند.
سرمایه‌گذاری‌های معلق و رکود فناورانه
به نوشته المیادین، اقتصاد اسرائیل در حال تجربه یک رکود بی‌سابقه در ورود سرمایه‌های خارجی است. تعداد زیادی از پروژه‌های استارت‌آپی، به‌ویژه در حوزه فناوری – که روزگاری نماد افتخار اقتصادی رژیم بود – به تعویق افتاده‌اند. با کاهش اعتماد سرمایه‌گذاران جهانی، شرکت‌ها در حال انتقال فعالیت‌های خود به مناطق باثبات‌تر هستند.
بر اساس داده‌های بانک مرکزی اسرائیل در سه‌ماهه دوم سال ۲۰۲۵، سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی در بخش فناوری نسبت به فصل قبل، ۴۰درصد کاهش یافته است.
ایران و اقتصاد صمود (مقاومتی)
به نوشته المیادین،‌ در سوی دیگر این معادله، ایران قرار دارد. کشوری با جمعیتی بالغ بر ۹۰ میلیون نفر که نزدیک به ۴۵ سال است تحت سخت‌ترین تحریم‌ها و محاصره اقتصادی قرار دارد. 
المیادین در ادامه تاکید کرد: این تحریم‌ها منجر به انزوای مالی کامل، ممنوعیت در انتقال پول و توسعه زیرساخت‌های خارجی،‌ هدف قرار گرفتن پالایشگاه‌ها و تأسیسات صنعتی و بحران سوخت و افزایش قیمت مواد غذایی و کندی تولید خواهد شد.
نویسنده افزود؛‌ اما به‌رغم این فشارها، اقتصاد ایران فرو نپاشیده است. چون بر پایه رفاه ظاهری یا کمک‌های خارجی بنا نشده، بلکه بر مبنای مدل «ترمیمی» و متکی به توان داخلی شکل گرفته است. ایرانی‌ها برخلاف برخی ملت‌ها، به فرار از وطن خود روی نیاورده‌اند، بلکه بر خاک و هویت خویش پای فشرده‌اند. این در حالی‌ست که به اعتقاد نویسنده، هویتی که رژیم اشغالگر سال‌ها در جهان تبلیغ کرده، در نخستین بحران واقعی به لرزه افتاده است.
وی تصریح کرد که اقتصاد ایران بر «انعطاف‌پذیری درونی» استوار است و همین امر آن را در برابر فشارهای خارجی مقاوم ساخته است.
دو الگو، یک تضاد عمیق
در پایان یادداشت، المیادین می‌نویسد: این یک نبرد میان دو مدل اقتصادی است: از یک‌سو، اقتصادی که با حمایت قدرت‌های بزرگ جهان شکل گرفته اما فاقد ریشه، هویت یا پایداری واقعی است؛ و از سوی دیگر، اقتصادی که تحت محاصره، حمله و محدودیت‌های دائمی بوده اما ریشه‌دار، مقاوم و متکی به مردم خویش است.
نویسنده یادآور می‌شود که پیروزی در چنین نبردی نه با اعداد و ارقام بودجه و فناوری تعیین می‌شود، بلکه با میزان انسجام اجتماعی و توان ایستادگی در دوران بحران‌ها. آن‌که بتواند در طوفان بایستد، پیروز نهائی است؛ چرا که مقاومت واقعی، نیرویی است شکست‌ناپذیر.
نیویورک تایمز: برنامه هسته‌ای ایرانی‌ها با هویت ملی‌شان درهم تنیده و با بمباران از بین نمی‌رود
روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز در گزارشی اظهار داشت: با وجود آسیب‌هایی که در نتیجه حمله آمریکا و اسرائیل به تاسیسات هسته‌ای ایران وارد شده، برنامه هسته‌ای ایران پابرجا می‌ماند.
این روزنامه آمریکایی افزود: بمب‌ها به تنهائی نمی‌توانند دانشی را از بین ببرند که ایرانی‌ها در طی چند دهه و از سال ۱۹۵۷ اندوخته‌اند.
 فارین پالیسی: جنگ ترامپ با ایران می‌تواندبه شکست راهبردی آمریکا منجر شود
نشریه آمریکایی فارین پالیسی نیز در گزارشی با بررسی ابعاد اقدام نظامی ترامپ بر علیه ایران نوشت: اگر دولت ترامپ بدون راهبرد دقیق، دامنه اهداف نظامی‌اش را گسترش دهد، ممکن است این جنگ به شکستی راهبردی برای آمریکا منجر شود.
این نشریه آمریکایی اظهار داشت: اشتباه خطرناک‌تر این است که واشنگتن بخواهد با ابزارهای محدود، اهدافی گسترده‌تر همچون تغییر حکومت در تهران را دنبال کند. آمریکا نباید خود را درگیر آینده سیاسی ایران کند، به‌ویژه زمانی‌که هیچ اپوزیسیون قدرتمند و سازمان‌یافته‌ای برای جایگزینی حکومت فعلی وجود ندارد.
در ادامه این گزارش آمده است: تهران ممکن است برخلاف محاسبات غرب، واکنش تند و غیرقابل پیش‌بینی نشان دهد. حملات آمریکا ممکن است انگیزه ایران برای حرکت به‌سمت ایجاد قدرت بازدارندگی هسته‌ای را افزایش دهد.
مورفی: ترامپ نه فردو، نه غنی‌سازی را نابود کرد فقط آمریکا را به خطر انداخت
سناتور دموکرات ایالت کنتیکت کریس مورفی در مصاحبه با شبکه سی‌ان‌ان که بخش‌هایی از آن منتشر شده، تجاوز نظامی دولت این کشور به ایران در همراهی با اسرائیل را زیر سؤال برد و با بیان این که «مردم آمریکا جنگ بیشتری در خاورمیانه نمی‌خواهند»، گفت که به دنبال پاسخگو کردن ترامپ به‌خاطر حملات غیرقانونی‌اش به ایران است. 
او در اظهارات خود گفت که هنوز ارزیابی خسارات به تاسیسات هسته‌ای ایران بعد از حملات آمریکا انجام نشده و قرار است فردا عصر در نشستی محرمانه در سنا گزارشی در این خصوص ارائه شود که او ابراز امیدواری کرد به برخی سؤالات پاسخ دهد اما گفت که اطلاعاتی که تاکنون وجود دارد نشان می‌دهد که «ما نتوانستیم ضربه مهلک به برنامه هسته‌ای آنها (ایران) بزنیم و ممکن است هنوز تا نیم تُن اورانیوم غنی‌شده تا سطح شصت درصد داشته باشند که نزدیک به چیزی است که برای یک سلاح هسته‌ای نیاز است».
این سناتور آمریکایی افزود «ممکن است که ما فقط به فردو آسیب زده باشیم، ممکن است آن را نابود نکرده باشیم. بنابراین مسئله این است که اگر برنامه هسته‌ای آنها اساساً هنوز دست‌نخورده باقی مانده و حالا که می‌دانند تنها راه بقای رژیم، سرعت بخشیدن به دستیابی به آن تسلیحات است، این وضعیت را برای آمریکا بدتر می‌کند نه بهتر».
وی در ادامه مدعی شد: «بنابراین، ما هنوز تمام حقایق مربوط به میزان تأثیرگذاری این حمله را در اختیار نداریم، اما مطمئناً محاسبات رژیم ایران را تغییر خواهد داد».  

 

اعتراف تحلیلگران و مقامات رژیم صهیونیستی به شکست در مقابل ایران
 
ژنرال صهیونیست: این ایران بود که زمان آتش‌بس را تعیین کرد

تحلیلگران و مقامات رژیم صهیونیستی به شکست در مقابل ایران و حملات سنگین علیه این رژیم اعتراف کردند.
در دوازدهمین روز از حمله ایران به رژیم غاصب صهیونیستی، تحلیلگران و مقامات رژیم صهیونیستی، شکست در مقابل ایران را اذعان کردند.
  نماینده صهیونیست: ایران همچنان پابرجاست 
و می‌تواند ما را هدف قرار دهد
«عمیت هالیوی» نماینده پارلمان رژیم صهیونیستی اذعان کرد: باید گفت نظام ایران همچنان پابرجاست. این کشور همچنان موشک‌های زیادی در اختیار دارد و می‌تواند ما را هدف قرار دهد.
شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی نیز گزارش داده بود: برآوردهای صورت گرفته در اسرائیل حاکی از آن است که ایران هنوز از سلاح‌های دوربرد و خطرناک خود استفاده نکرده است؛ موشک‌های سنگین که بیش از یک تُن مواد منفجره دارند و موشک‌های کروز که ردیابی و رهگیری آنها دشوار است.
  ژنرال صهیونیست: ایران زمان آتش‌بس را تعیین کرد
همچنین «یوم سامیا» ژنرال نیروهای ذخیره ارتش رژیم صهیونیستی گزارش داد: این ایران بود که کنترل اوضاع را به دست گرفت و زمان آتش‌بس را تعیین کرد.
وی اضافه کرد: ما تنها چند سال آرامش برای خود خریدیم آن هم به قیمت گزاف و درد و رنج برای نسل‌های بعدی.
  تحلیلگر عرب‌زبان: هدف از جنگ تحمیلی
 تسلیم کردن ایران بود که حاصل نشد
«خلیل نصرالله» تحلیلگر امور منطقه تاکید کرد: ایرانی‌ها تاکید داشتند که آخرین حملات را آنها انجام دهند. شش موج حمله موشکی در جنگی که به آنها تحمیل شد صورت گرفت.
وی اضافه کرد: قرار بود از طریق این جنگ تحمیلی، ایران را تسلیم کنند اما این هدف حاصل نشد.
نصرالله تصریح کرد: این جنگ طولانی به پایان رسید اما نبرد همچنان ادامه دارد.
  کالکالیست: هزینه جنگ با ایران
اسرائیل را به مرز فروپاشی برد
هزینه‌های امنیتی اسرائیل در جنگ با ایران تاکنون به حدود ۲۰ میلیارد شِکِل (۵.۷ میلیارد دلار) رسیده است؛ از این مقدار، ۱۵ میلیارد شِکِل صرف هزینه‌های مستقیم نظامی و ۵ میلیارد شِکِل نیز به صندوق جبران خسارات حملات موشکی اختصاص یافته است. این روند موجب افزایش قابل‌توجه کسری بودجه دولت اسرائیل شده است.
  کسری بودجه فراتر از پیش‌بینی‌ها
دولت اسرائیل برای سومین بار متوالی در آستانه عبور از سقف کسری بودجه تعیین‌شده خود قرار دارد. طبق برآوردهای فعالان بازار سرمایه در داخل و خارج از اسرائیل، کسری بودجه دولت در سال ۲۰۲۵ از مرز ۶درصد تولید ناخالص داخلی فراتر خواهد رفت؛ این در حالی است که سقف تعیین‌شده برای کسری، ۴.۹درصد در نظر گرفته شده بود.
بر اساس گزارش رسمی حسابرس کل در سال ۲۰۲۳، کسری بودجه ۴.۲درصد تولید ناخالص داخلی اعلام شد؛ اما آمارهای واقعی نشان می‌دهند که کسری به ۵.۱درصد رسیده است. در سال ۲۰۲۴ نیز وزارت دارایی اسرائیل اعلام کرد که کسری بودجه به ۶.۹درصد رسیده، در حالی که دفتر آمار مرکزی رقم واقعی را حدود ۸.۳درصد برآورد کرده است. به گفته کارشناسان، این ارقام در هر سه سال، نشانه‌ای از یک بحران مالی جدی و مزمن هستند.
  هشدار بزرگ‌ترین بانک جهان
در پایان هفته گذشته، بانک جی‌پی مورگان چیس، به عنوان بزرگ‌ترین بانک سرمایه‌گذاری در جهان، پیش‌بینی خود از کسری بودجه اسرائیل را به‌طور قابل توجهی افزایش داد؛ از ۵درصد به ۶.۲درصد از تولید ناخالص داخلی، که به معنای افزایش بیش از ۲۵ میلیارد شِکِل کسری جدید است.در گزارش تحلیلی بانک آمده است: «فرض ما این است که افزایش هزینه‌های نظامی و کاهش درآمدهای مالیاتی، کسری بودجه امسال را بیش از ۱درصد افزایش خواهد داد و به حدود ۶.۲درصد خواهد رساند، که اندکی کمتر از سطح سال گذشته یعنی ۶.۸ درصد است.»
همچنین افزوده است: «اگرچه پرداخت خسارت به اموال از طریق صندوق جبران خسارات، تأثیر فوری بر بودجه دولت نخواهد داشت، اما تأمین مالی مجدد این صندوق در میان‌مدت بر انتشار اوراق قرضه تأثیر خواهد گذاشت.»جی‌پی مورگان قصد دارد انتشار اوراق قرضه دولتی اسرائیل را به‌صورت مستقیم از طرف وزارت دارایی انجام دهد.
 پیش‌بینی افت تولید و کاهش مالیات‌ها
به گزارش وبگاه اقتصادی اسرائیلی کالکالیست در روز دوشنبه، «شموئل آبرامسون»، اقتصاددان ارشد وزارت دارایی اسرائیل، در حال تدوین پیش‌نویس جدیدی برای بودجه ۲۰۲۵ است که شامل افزایش بودجه جنگ خواهد بود. وزیر دارایی، «بزالل اسموتریچ»، نیز این موضوع را تأیید کرده است.طبق اعلام وزارت دارایی اسرائیل، انتظار می‌رود تولید ناخالص داخلی کاهش یابد و این کاهش، منجر به افت درآمدهای مالیاتی شود؛ هرچند این وزارتخانه معتقد است که اقتصاد کشور هنوز توان تطبیق با شرایط را دارد.
  تأثیر کمک‌های نظامی آمریکا بر کسری
از دیدگاه کارشناسان سرمایه‌گذاری در مؤسسه مالی «میتاو»، بخشی از هزینه‌های جنگ علیه ایران از محل کمک‌های نظامی آمریکا تأمین می‌شود و بنابراین به‌طور مستقیم بر کسری بودجه تأثیر نمی‌گذارد.
با این حال، آن‌گونه که «الکس زبرزینسکی»، اقتصاددان ارشد این مؤسسه تأکید می‌کند: «اگر ذخایر مهمات از بودجه داخلی جایگزین شود نه از محل کمک‌های آمریکا، آنگاه فشار کسری بودجه بیشتر خواهد شد.»
زبرزینسکی همچنین تأکید کرد که هزینه‌های امنیتی که خارج از شمول کمک‌های آمریکایی قرار دارند، مانند جبران خسارت‌ها و بازسازی زیرساخت‌ها، بار مالی مستقیمی بر بودجه خواهند داشت. آیا پایان جنگ با ایران می‌تواند بار غزه را سبک کند؟ در پایان کالکالیست نوشت، کارشناسان امیدوارند که پایان احتمالی جنگ با ایران، راه را برای کاهش هزینه‌های نظامی در نوار غزه هموار کند. در این صورت، بخشی از بودجه‌های امنیتی می‌تواند به جای میدان نبرد، صرف بازسازی داخلی یا تثبیت اقتصادی شود.
  حملات کوبنده اخیر ایران به رژیم صهیونیستی
«عزام ابو العدس» کارشناس مسائل داخلی رژیم صهیونیستی دور جدید حملات موشکی ایران علیه سرزمین‌های اشغالی که صبح دیروز انجام شد را با وجود تعداد کم موشک‌ها، استثنایی خواند.
وی تاکید کرد که یک موشک ایرانی اصابت دقیقی به یک مقر نظامی در بئرالسبع داشته است.
وی افزود که در منطقه الخضیره نیز موشک ایران به یک موقعیت حساس و امنیتی اصابت کرده است.
این کارشناس عرب‌زبان تاکید کرد که ایران با این حملات این پیام را مخابره کرد که همچنان توان نظامی بسیار قدرتمندی دارد.
رادیو رژیم صهیونیستی صبح دیروز گزارش داد: حملات موشکی ایران به بئرالسبع باعث برجای ماندن ویرانی‌های گسترده به شعاع صدها متر و تخریب ساختمان‌ها شده است.
  تل‌آویو: برجای ماندن ویرانی‌های گسترده 
به شعاع صدها متر
همچنین رادیو رژیم صهیونیستی گزارش داد: حملات موشکی ایران به بئرالسبع باعث برجای ماندن ویرانی‌های گسترده به شعاع صدها متر و تخریب ساختمان‌ها شده است.
ایران از صبح دیروز طی پنج موج موشکی، مناطق مختلف اراضی اشغالی را هدف قرار داد.