بدرقه باشکوه محمد کاسبی به خانه ابدی
۱۴۰۴/۰۷/۲۲
مراسم تشییع پیکر زندهیاد محمد کاسبی، بازیگر پیشکسوت سینما، تئاتر و تلویزیون، صبح دیروز با حضور جمعی از هنرمندان، مدیران فرهنگی و مردم در حوزه هنری برگزار شد.
در این مراسم که با قرائت آیاتی از قرآن کریم آغاز شد و اجرای آن را رسالت بوذری بر عهده داشت، حجتالاسلام محمد قمی، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، ضمن تسلیت این ضایعه، از نقش مؤثر کاسبی در تأسیس حوزه هنری یاد کرد و او را «انسانی اهل صداقت، صراحت و غیرت» دانست. وی با اشاره به آخرین گفتوگوی خود با آن هنرمند گفت: «حتی در سختترین روزهای بیماری، دغدغه اتحاد جامعه و تأثیر آثار هنری بر آن را داشت.»
در ادامه، مجید مجیدی کارگردان سینما با بیان اینکه «رفاقت من با محمد به درازای خود انقلاب است»، از ویژگیهای اخلاقی و مردمی کاسبی سخن گفت و افزود: «محمد کاسبی هنرمندی با مرام و بافضیلت بود که هیچگاه از اعتقادات و باورهای انقلابیاش جدا نشد.»
مسعود دهنمکی نیز با یادآوری همکاری خود با کاسبی در سریال دادستان، او را «ابوذرِ حوزه بازیگری» خواند و گفت: «کاسبی تا آخرین روزهای عمرش عدالتخواه ماند و بیپروا حقیقت را بیان میکرد.»
پس از اجرای قطعهای معنوی توسط حسامالدین سراج و پخش کلیپی از آثار هنری زندهیاد کاسبی، کوروش سلیمانی، مدیر تئاتر شهر، از او به عنوان «نماد پدر ایرانی در سینما» یاد کرد و افزود: «محبوبیت کاسبی در دل مردم، نشان از عشق و صداقتی دارد که در تمام نقشهایش جاری بود.»
در بخش پایانی، دختران محمد کاسبی، سحر و یلدا، در فضائی احساسی دلنوشتهای برای پدرشان قرائت کردند و با او وداعی تأثربرانگیز داشتند.
پیکر زندهیاد محمد کاسبی پس از اقامه نماز میت، با حضور گسترده مردم و هنرمندانی چون مجید مجیدی، مسعود دهنمکی، کوروش زارعی، محمدمهدی اسماعیلی، محمود رضوی، وحید جلیلی، حسین یاری، مهوش وقاری و جمعی دیگر از فعالان فرهنگی و هنری، به سمت قطعه هنرمندان بهشت زهرا (س) بدرقه شد.
کاسبی، از چهرههای مؤثر هنر انقلاب اسلامی، با آثاری چون توبه نصوح، دو چشم بیسو، پدر و دادستان در خاطره نسلهای مختلف مردم ایران ماندگار شده است.