به وب سایت مجمع هم اندیشی توسعه استان زنجان خوش آمدید
 
منوی اصلی
آب و هوا
وضعیت آب و هوای زنجان
آمار بازدیدها
بازدید امروز: 8,079
بازدید دیروز: 1,814
بازدید هفته: 12,508
بازدید ماه: 13,126
بازدید کل: 28,559,884
افراد آنلاین: 44
اوقات شرعی

اوقات شرعی به وقت زنجان

اذان صبح:
طلوع خورشید:
اذان ظهر:
غروب خورشید:
اذان مغرب:
تقویم و تاریخ
چهارشنبه ، ۰۶ خرداد ۱٤۰۵
Wednesday , 27 May 2026
الأربعاء ، ۱۰ ذو الحجة ۱٤٤۷
خرداد 1405
جپچسدیش
1
8765432
1514131211109
22212019181716
29282726252423
3130
آخرین اخبار
1689 - خبرِ ، اسلام ستیزان ضد بشر و جنایتکار و .... ۱۴۰۵/۰۱/۱۵

 خبرِ ، اسلام ستیزان ضد بشر و جنایتکار و .... 

 ۱۴۰۵/۰۱/۱۵

‫خبرِ ، اسلام ستیزان ضد بشر و جنایتکار و .... ۱۴۰۴/۱۰/۱۰‬‎

آلون مزراحی، تحلیلگر اسرائیلی:( گزارش روز سی و ششم جنگ)
 
حملات ایران شدت گرفته، اسرائیل مجبور به زانو زدن است

پایان هفته پنجم جنگ و شروع روز سی و ششم، مقارن با چند شکست راهبردی آمریکا و اسرائیل در مقابل ایران بود. سرنگونی هفت هواپیمای آمریکا در کنار بسته ماندن تنگه هرمز، ته کشدن بانک اهداف آمریکا و اسرائیل، تشدید حملات راهبردی ایران به عمق رژیم صهیونیستی، و رد کردن دعوت فریبکارانه آمریکا به مذاکره، از جمله تحولات مهم در آغاز هفته ششم جنگ بود که به اذعان تحلیلگران غربی، دست برتر ایران را نشان می‌داد.
شگفتانه ایران برای آمریکا
سرنگونی چند جنگنده آمریکایی در روز جمعه، سر و صدای بسیاری در آمریکا و محافل سیاسی جهان بر پا کرد. چنان که وال استریت ژورنال نوشت: سرنگونی دو هواپیمای جنگی آمریکا جدی‌ترین نمونه از توانایی تهران در بالا بردن هزینه‌های جنگ برای واشنگتن بود. دونالد ترامپ سعی می‌کند تا افکار عمومی آمریکا را قانع کند که جنگ با ایران هم در میدان نظامی موفق بوده و هم در راستای منافع ملی ایالات متحده پیش می‌رود؛ در حالی که واقعیت‌های میدانی از داستان دیگری حکایت دارند. در کنار دستاوردهای تاکتیکی، جنگ هم‌چنان با تردیدهای راهبردی، فشارهای اقتصادی و مهم‌تر از همه، فقدان تسلیم سیاسی ایران روبه‌روست. طبق نظرسنجی رویترز-ایپسوس، ۶۶ درصد آمریکایی‌ها می‌خواهند دخالت آمریکا در این جنگ هرچه زودتر پایان یابد، حتی اگر همۀ اهداف اعلام‌شدۀ دولت محقق نشود؛ ۶۰ درصد نیز با این جنگ مخالف‌اند.
خبرگزاری آمریکایی آسوشیتدپرس از زاویه تحلیلی دیگری نوشت: این، نخستین سرنگونی جنگنده آمریکا توسط یک کشوردر ۲۴ سال گذشته و برخلاف ادعای ترامپ مبنی بر انهدام قدرت دفاعی ایران است. سرنگونی ۲ فروند هواپیمای نظامی آمریکایی، یک حمله بسیار نادر علیه ایالات متحده محسوب می‌شود که طی بیش از ۲۰ سال گذشته بی‌سابقه بوده است.
وبسایت سی‌ان‌ان هم یادآوری کرد: ۷ هواپیمای آمریکا از انواع مختلف در جنگ با ایران منهدم شده و تعدادی دیگر آسیب‌ جدی دیده است. جنگ ایران که پیش از این نیز در میان مردم آمریکا چندان محبوب نبود، وارد مرحله جدید و پیچیده‌تری شده است.
همچنین مالکوم نانس نیروی اطلاعاتی سابق آمریکا و عضو ارشد سابق نیروی دریایی آمریکا گفت: سرنگون کردن یک اف-۱۵ آمریکا در ارتفاع بالا خبر بدی است، اما سرنگونی جنگنده ای-۱۰ وارتاگ نشانه بدتری است. این هواپیما سخت‌جان‌ترین هواپیمای تهاجمیِ عملیات در ارتفاع پایین است که داریم.
شبکه سی‌بی‌اس در ادبیاتی مشابه گفته است: پیامدهای سرنگونی اف-۱۵ برای آمریکا بسیار بدتر از آن چیزی است که در ابتدا تصور می‌شد. علاوه‌بر سرنگونی یک جنگنده اف-۱۵ایی‌، یک هواپیمای ای-۱۰ وارتهاگ که برای عملیات جست‌وجو و نجات این جنگنده اعزام شده بود هم هدف قرار گرفته است. دو فروند بالگرد هم در عملیات نجات مشارکت داشتند. بالگردی که خلبان نجات‌یافته را منتقل می‌کرد، سپس هدف آتش سلاح‌های سبک قرار گرفت و چند عضو خدمه زخمی شدند. مجموعه این رویدادها نشان می‌دهد که با وجود ادعاهای ترامپ، تهدید‌های ایران همچنان کاملاً واقعی و جدی هستند. 
آشکار شدن ضعف آمریکا هزینه حماقت ترامپ است
در حالی که آدام اسمیت، نماینده کنگره آمریکا گفته «ایران، ضعف آمریکا را اشکار کرد و مردم آمریکا هم اکنون هزینه حماقت ترامپ را می‌پردازند»، ژنرال استیون اندرسوناین، ژنرال بازنشسته ارتش آمریکا می‌گوید: ترامپ بزرگ‌ترین فاجعه ژئوپلیتیکی تاریخ آمریکا را رقم زد. او دستش را در لانه زنبور کرد و حالا بلد نیست دستش را بیرون بیاورد! اسیر کردن خلبان مزیت عظیم برای ایران به همراه خواهد داشت. آنها همین الان هم با دو سرنگونی، دستاورد سیاسی دارند.
در این میان، جان بولتون مشاور امنیت ملی آمریکا در دولت اول ترامپ معتقد است: قطعا سرنگونی ۲ جنگنده آمریکا، اعتبار کاخ سفید را کاملا تخریب می‌کند. در این‌جا این کاخ سفید است که خود ما را زخمی کرده نه ایرانی‌ها. ترامپ احتمالا از فاجعه سرنگونی ۲ جنگنده در حالت وحشت به سر می‌برد و آرزو می‌کند راهی پیدا کند تا پیروزی را اعلام کرده و از این جنگ خارج شود، بدون توجه به اینکه تنگه هرمز را باز کرده یا نه.
اریک سؤالول، نماینده کنگره آمریکا در این زمینه تاکید کرد: در سخنرانی رئیس‌جمهور به ما گفته شد که آسمان ایران در اختیار آمریکاست، اما به نظر می‌رسد که این‌طور نیست. ما رئیس‌جمهوری داریم که به نظر می‌رسد بیشتر برای یک سالن رقص برنامه دارد تا یک درگیری در خاورمیانه.
همچنین رابرت پِیپ، مشاور پنتاگون می‌گوید: ایران از این جنگ به عنوان ابرقدرت بیرون می‌آید. ما در طول عمرمان هرگز چنین چیزی ندیده‌ایم: یک مرکز جدید قدرت جهانی که ظرف یک ماه شکل گرفته است.
لوکاس گیج، کهنه‌سرباز و تحلیلگر و فعال رسانه‌ای آمریکایی نیز گفت: من پیش‌بینی کرده بودم.‌ وقتی همین الان داریم بچه‌هامونو تو آسمون از دست می‌دیم، فکر کن رو زمین قراره چه تلفاتی بدیم. مرگ هر آمریکایی هم پای ترامپ و اون دولت بی‌عرضه‌ش نوشته میشه. تو نمی‌تونی نیروی زمینی به ایران بفرستی و انتظار داشته باشی سالم برگردند.
آمریکا، ناامید و بازنده است که برای آتش‌بس له‌له می‌زند
دیوید پاین (تحلیلگر ارشد خاورمیانه و افسر سابق ستاد فرماندهی ارتش آمریکا) نگاهی عمیق‌تر به ماجرای جنگ دارد. او می‌نویسد: خبر فوری مبنی بر اینکه «ایران تمام خواسته‌های آمریکا را رد کرد و حاضر به دیدار در پاکستان نشد»، در واشینگتن شوک بزرگی بود، اما در علم ژئوپلیتیک واکنشی کاملاً منطقی است. معمولاً طرفی که برای آتش‌بس له‌له می‌زند و ناامید است، طرف بازنده است. با وجود تمام پروپاگاندای رسانه‌ای، این ترامپ است که پیام آتش‌بس می‌فرستد. در مقابل، ایران با آگاهی از دست برتر (تنگه هرمز، موشک‌های سالم و تسلط لجستیکی) نیازی به توقف جنگ نمی‌بیند، مگر با پذیرش تمام شروط و دیکته کردن پیروزی استراتژیک. واشینگتن گمان می‌کند پیاده کردن لشکر ۸۲ هوابرد (نیروهای واکنش سریع) در جزیره خارگ، یک فتح نظامی است؛ اما از نگاه تهران، این یک گروگان‌گیری استراتژیک داوطلبانه است! وقتی تکاوران آمریکا پیاده شوند، نیروی هوائی به دلیل ترس از آتش خودی فلج می‌شود. حالا تصور کنید هزاران کماندو آمریکایی پیاده شوند؛ جزیره‌ای که برق آن قطع شده و در محاصره کامل موشک‌ها و قایق‌های تندرو است. آنها دیگر نیروی مهاجم نیستند؛ گوشت قربانی و «گروگان‌های دوفاکتو» در خلیج‌فارس خواهند بود! استراتژی ایران این است: اجازه دهید در باتلاق جغرافیایی خلیج‌فارس (چه در خارک و چه در سواحل) پیاده شوند. وقتی هزاران سرباز در منطقه کور لجستیکی گیر افتادند و ناوگان دریایی آمریکا قادر به نزدیک شدن و نجات آنها نبود، واشینگتن مجبور می‌شود در موضع ضعف مطلق تمام شروط ایران را چشم‌بسته امضا کند. ماشین جنگی آمریکا در حال ورود به پیچیده‌ترین تله قرن بیست‌ویکم است. وقتی غرور جایگزین استراتژی شود، امپراتوری‌ها با پای خود به سمت گیوتین می‌روند.
سرگردان میان باتلاق ادامه جنگ یا تحقیر ناشی از عقب‌نشینی
دیروز نشریه پولیتیکو به نقل از مقامات آمریکایی هشدار داد «اهداف قابل حمله در ایران در حال ته کشیدن است»: مقام‌های نظامی آمریکا هشدار داده‌اند پنتاگون در حال نزدیک شدن به نقطه‌ای است که اهداف راهبردی مهمی برای حمله در ایران باقی نمانده، در حالی که ترامپ همچنان تاکید دارد تا چند هفته دیگر به حملات ادامه خواهد داد. بر اساس اظهارات دو مقام فعلی وزارت پنتاگون، جدول زمانی که ترامپ در سخنرانی خود اعلام کرد- ادامه حملات تا دو یا سه هفته دیگر- گزینه‌های محدودی برای انجام حملات هوائی مؤثر باقی می‌گذارد. چالش‌ها با کنترل ایران بر تنگه هرمز و همچنین ماهیت متفاوت این جنگ، تشدید شده است. این وضعیت می‌تواند به تهران اهرم فشاری بدهد که از مذاکره یا بازگشایی مسیرهای حیاتی خودداری کند و در نتیجه چرخه‌ای فرسایشی شکل بگیرد. ترامپ در هیچ شرایطی نمی‌تواند به‌سادگی عقب‌نشینی کند؛ اما اگر خارج شود تحقیر می‌شود و اگر بماند، در باتلاق گیر خواهد کرد. اکنون اهداف نظامی قابل دسترسی بدون عملیات زمینی بسیار محدود شده‌اند. هدف قرار دادن ذخایر موشکی بالستیک ایران هر روز دشوارتر می‌شود، زیرا احتمالا در پناهگاه‌های مستحکم نگهداری می‌شوند. در این میان، راهبرد تهران برای طولانی کردن درگیری تا حدی نتیجه‌بخش بوده و با افزایش قیمت انرژی، فشار بر دولت ترامپ برای پایان دادن به جنگ را افزایش داده است.
استیصال یک بازنده منفور
اکنون این اتفاق نظر وجود دارد که گفتار و رفتار ترامپ، از درماندگی و بیچارگی وی حکایت می‌کند. در این باره، مجله آمریکایی نیشن نوشت: آخرین سخنرانی ترامپ درباره ایران، استیصال یک بازنده را نشان داد. جنگ ترامپ فاجعه‌ای است که پیوسته تشدید می‌شود. او بیش از پیش منفور شده است و سخنرانی‌هایش هیچ‌کدام از این دو واقعیت را تغییر نخواهد داد.
نشریه انگلیسی دیلی‌میل هم می‌نویسد: حملات ایران، معادلات جنگ را برهم زده است. تصاویر تازه منتشرشده، پرده از ابعاد تکان‌دهنده‌ای از نبرد هوائی در جریان جنگ ایران با آمریکا و اسرائیل برداشته‌اند. حملات پهپادی ایران حالا به یکی از تعیین‌کننده‌ترین عوامل میدان تبدیل شده است. شواهد ماهواره‌ای نشان می‌دهد پایگاه‌های نظامی، باندهای فرود و تأسیسات حیاتی در نقاط مختلف منطقه با دقت هدف قرار گرفته و دچار خسارات جدی شده‌اند. برخی حملات حتی موفق شده‌اند از لایه‌های دفاعی عبور کرده و مستقیماً به اهداف حساس اصابت کنند. تحلیلگران می‌گویند استفاده همزمان از پهپادها، پرواز در ارتفاع پایین و هدف‌گیری نقاط لجستیکی، نشان از یک استراتژی پیچیده و حساب‌شده دارد.
افزایش ناامیدی صهیونیست‌ها از دروغ‌های نتانیاهو
اما در رژیم صهیونیستی، شرایط از ابعاد مختلف بحرانی گزارش می‌شود. در حالی که زیر ساخت‌های نظامی و امنیتی و اقتصادی و انرژی اسرائیل، زیر ضرب ایران و حزب‌الله است، شائیل بن افرائیم تحلیلگر صهیونیست مسائل ژئوپلیتیک در یاداشتی نوشت: نتانیاهو از احتمال بالای پایان زودهنگام جنگ بسیار ناامید است. نتانیاهو از آنچه که او «صنعت عظیم رکود اقتصادی» نامید که برای سرکوب روحیه عمومی اسرائیل در طول جنگ تلاش می‌کند، انتقاد کرد. او می‌داند که آمریکا و اسرائیل، در حال شکست در جنگ هستند و افکار عمومی اسرائیل علیه او شده است.
از سوی دیگر، به گزارش رادیو فردا، «نظرسنجی‌ها در اسرائیل نشان می‌دهد که از شمار حامیان جنگ به میزان قابل‌توجهی کاسته شده است. همزمان، درصدی قابل‌تأمل از اسرائیلی‌ها در درستی سخنان مقامات کشورشان که مدعی وارد کردن ضربات سنگین به توان موشکی ایران هستند دچار تردید شده‌اند».
نظرسنجی اندیشکدهٔ «سیاست ملت یهود» حاکی است درصد اسرائیلی‌هایی که معتقدند گفتهٔ نتانیاهو در مورد «سقوط جمهوری اسلامی» محقق خواهد شد، به میزان ملموسی کاهش یافته است.
بر اساس نظرسنجی اندیشکدهٔ «مطالعات ملی اسرائیل»، در آغاز جنگ، ۶۹ درصد اسرائیلی‌ها امیدوار بودند حکومت ایران در نتیجهٔ جنگ متحمل ضربات جبران‌ناپذیر شود، اما در هفتهٔ پنجم جنگ این میزان به ۴۳ درصد رسیده است. 
در این میان، روزنامهٔ‌هاآرتص نوشت: نتانیاهو با تکیه به ایالات متحده‌ای به جنگ دوم با ایران رفت که آن آمریکایی که او می‌شناخت، در رهگذر تحولات عمیق در جامعه و سیاست آمریکا، دیگر وجود ندارد. نتانیاهو اما دوباره منتقدانش را که اکثراً نیروهای اطلاعاتی و نظامی پیشین هستند و این روزها می‌گویند که او راه خروج از جنگ را پیش‌بینی نکرده است، به شدت مورد انتقاد قرار داده و آن‌ها را «بیکاران بدعنق چپیده در استودیوها» نامیده است. او در پیام شب عید پسح از منتقدان خود پرسید: «چه بلایی بر سرتان آمده، چرا دستاوردها را نمی‌بینید؟»
آتش بس نه؛ ایران مصمم به دیکته کردن شرایط خود است
دنی سیترینوویچ مدیر سابق امور ایران دراطلاعات نظامی ارتش اسرائیل می‌گوید «از دیدگاه رهبری فعلی ایران، بعید است که چرخه آشنای تشدید- آتش‌بس- تشدید مجدد در این دور از درگیری تکرار شود.» او می‌افزاید: تصمیم‌گیرندگان ایرانی احتمالاً ترجیح می‌دهند که به جای آتش‌بس، به جنگ ادامه دهند، آتش‌بسی که تنها مقدمه‌ای برای دور بعدی خصومت‌ها باشد. در غیاب تضمین‌هایی که شرایط استراتژیک اصلی آنها را در نظر بگیرد، ایران انگیزه کمی برای پایان دادن به کارزار فعلی دارد. در حالی که ایران ممکن است زمان شروع درگیری را تعیین نکرده باشد، اما مصمم است شرایطی را شکل دهد که تحت آن پایان یابد. 
تا زمانی که این شرایط برآورده نشود، تهران با فرض اینکه جنگ فرسایشی به ویژه با توجه به فشارهای اقتصادی و سیستماتیک قابل توجه اعمال شده بر منطقه و سیستم جهانی به نفع آن است، آماده است تا این رویارویی را ادامه دهد و هزینه‌ها را متحمل شود. به ویژه از طریق اختلالات مرتبط با تنگه هرمز. علاوه‌بر این، با فعال شدن مجدد «محور مقاومت»، ایران صرفاً به نمایندگی از خود عمل نمی‌کند و هرگونه آتش‌بس نمی‌تواند صرفاً به منطقه خلیج‌فارس محدود شود. ایران احتمالاً آماده است تا در صورت لزوم، کارزار فعلی را برای هفته‌ها و احتمالاً ماه‌ها ادامه دهد.
برگ برنده ایران، قوی‌تر از سلاح هسته‌ای است
آلون بن داوید تحلیلگر کانال ۱۳ عبری هم درباره رویکرد ایران می‌گوید: با توجه به پول‌هایی که درآمدهای نفتی سرازیر می‌شود، ایران می‌تواند به سرعت صنایع آسیب‌دیده را بازسازی کند. جای تعجب نیست که ایران جرات کند ادعای حاکمیت بر تنگه هرمز را داشته باشد و برای عبور کشتی‌ها عوارض وضع کند. در ماه اول جنگ، ایران درآمدهای نفتی و مشتقات آن را دو برابر کرد. باید این جمله را دو بار خواند تا ماهیت نبرد را درک کرد. این یک نبرد اقتصادی است که با روش‌های نظامی حل نخواهد شد. به نظر می‌رسد ترامپ، شروع به درک موضوع کرده که در این نبرد با دشواری زیادی مواجه خواهد شد و شاید پیروزی در آن غیرممکن باشد. ایران سال‌ها برای مقابله با چنین نبردی در برابر قوی‌ترین قدرت جهان آماده شده و توانایی فلج کردن صادرات نفت از خلیج‌فارس را ساخته است، منطقه‌ای که 20٪ نفت جهان را تامین می‌کند. توانایی ایران بسیار فراتر از کنترل تنگه هرمز است؛ موشک‌ها و پهپادهای آن با برد ۲۰۰۰ کیلومتر می‌توانند حرکت تجاری در دریای عرب و خلیج عمان را نیز مختل کنند. فلج کردن حرکت کشتی‌های تجاری کار سختی نیست. فقط کافی است یک کشتی توسط پهپاد، موشک یا مین هدف قرار گیرد تا شرکت‌های بیمه به طور کامل ناوبری را متوقف کنند. حتی حوثی‌ها در یمن، با توانایی‌های بسیار محدود در مقایسه با ایران، این موضوع را اثبات کرده‌اند. ایران توانست پس از ضربه اول، به سرعت بهبود یابد و تمرکز خود را بر هدف اصلی گذاشت؛ کنترل صادرات انرژی از خلیج‌فارس. این برگ برنده ایران، از سلاح هسته‌ای قوی‌تر است.
اسرائیل با این اوضاع مجبور است زانو بزند و و تسلیم شود
سرانجام، این تحلیل «آلون مزراحی» نویسنده اسرائیلی، خواندنی است: حملات ایران و حزب‌الله به مواضع و زیرساختهای نظامی اسرائیل به شدت افزایش پیدا کرده است. امروز پایگاه‌های نیروی هوائی و کارخانه‌های نظامی اسرائیل هدف قرار گرفتند. حملات به زیرساختهای نظامی اسرائیل، شدیدترین حملات ایران در ده روز گذشته به شمار می‌رود. احساس می‌کنم اگر اوضاع به همین منوال پیش برود، اسرائیل مجبور به زانو زدن و تسلیم خواهد شد، یا ظرف چند هفته با فروپاشی کامل و نابودی مواجه خواهد شد؛ نه طی چند سال و چند ماه، بلکه ظرف چند هفته. ایران در عرض ۴ هفته به دستاوردی باورنکردنی دست یافته و باعث شده آمریکا و اسرائیل به شدت به دنبال راه‌هایی برای پایان دادن به این وضعیت باشند. خبر بد برای آنها این است که این وضعیت به این زودی‌ها یا قبل از اینکه ایران، واقعیت را برای همیشه تغییر دهد، پایان نخواهد یافت.

نشریه آمریکایی:
ایران پیروز جنگ انرژی در تنگه هرمز است

احتمال اینکه ایران کنترل جریان انرژی از تنگه هرمز را حفظ کند و به پیروز بزرگ تبدیل شود روزبه‌روز بیشتر می‌شود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، نشریه اقتصادی فورچون طی گزارشی با بیان اینکه ایران در حال پیروزی در جنگ انرژی در منطقه تنگه هرمز است نوشت: اگرچه ممکن است آمریکا در هفته‌های آینده به تهدیدهای مکرر ترامپ برای حملات بیشتر به ایران عمل کند، اما احتمال اینکه ایران کنترل جریان انرژی از تنگه هرمز را تا حدی حفظ کند، روزبه‌روز بیشتر می‌شود و در نهایت می‌تواند به «پیروزی بزرگی» برای ایران در این جنگ تبدیل شود.
این پیروزی بالقوه برای ایران و متحدانش روسیه و چین، به قیمت‌های بالاتر نفت و گاز و تورم بیشتر در بلندمدت منجر خواهد شد و وضعیت جهان را به طرز محسوسی بدتر از قبل جنگی که آمریکا و اسرائیل آغاز کردند، خواهد کرد.
مت رید، معاون شرکت مشاوره ژئوپلیتیک و انرژی «فورین ریپورتز» گفت: تصرف تنگه و کنترل ترافیک از طریق آن – حتی اگر این کنترل ناقص باشد – برای ایران یک پیروزی بزرگ است. ایران مطمئن است که تا حدی بر این آبراه کنترل خواهد داشت و بر دریافت عوارض برای مشروعیت بخشیدن به نقش خود و پرداخت هزینه بازسازی پس از جنگ اصرار خواهد کرد.
گزینه‌های دیگر یا تشدید فشار نظامی آمریکا (از جمله اعزام نیروی زمینی) است یا تداوم بن‌بست فعلی برای مدت طولانی‌تر. ترامپ گفته حملات دو یا سه هفته دیگر تشدید می‌شود، اما به کشورهای دیگر هم می‌گوید که باید نفت خود را خودشان تأمین کنند و آمریکا نیازی به کنترل تنگه ندارد.
ایران از منظر انرژی، برنده و بازنده را انتخاب می‌کند. اجازه می‌دهد قطره‌چکانی محموله به چین، ویتنام، مالزی و فیلیپین برود – گروهی که شامل نیازمندترین کشورهای آسیایی است – اما این محموله‌ها به صورت جداگانه مذاکره می‌شوند. طبق گزارش S&P Global، ترافیک کلی کشتی‌ها از خلیج‌فارس در مارس به تنها 5 درصد سطح فوریه سقوط کرد و این حجم تاکنون در‌آوریل فقط اندکی افزایش یافته
 است.
اگر این وضعیت بیش از حد طول بکشد، اقتصادهای سراسر جهان از هم می‌پاشند. ترک‌خوردگی‌ها دارند ظاهر می‌شوند. اگر ایران کنترل تنگه را بیشتر حفظ کند، همه بازنده‌ایم، چون قیمت نفت و سایر کالاها به سطوح غیرقابل تحمل صعود می‌کند. تنها راه جلوگیری از این نتیجه، پیروزی قاطع آمریکا یا توافق صلح با ایران در آینده‌ای نسبتاً نزدیک است.
به گفته کارشناسان، حتی در بهترین سناریو یعنی آتش‌بس یا صلح در آینده نزدیک، جریان ترافیک تا اواسط تابستان به حالت عادی برنمی‌گردد و آن جریان نمی‌تواند جای صدها میلیون بشکه از دست رفته در این میان را بگیرد. قیمت‌ها ممکن است سال‌ها بالا
 بماند.

لحظاتی پس از استعفا
رئیس ستاد ارتش آمریکا: یک مشت دیوانه ارتش آمریکا را به سوی ویرانی می‌برند

رئیس ستاد ارتش آمریکا کمی پس از برکناری از سمتش با فشارهای وزیر جنگ، به شدت از رویکرد دولت ترامپ در جنگ با ایران انتقاد کرد.
«رندی جورج» رئیس سابق ستاد ارتش آمریکا در اظهاراتی تند پس از برکناری از سمت خود توسط «پیت هگست» گفت: «یک دیوانه، ارتش بزرگ آمریکا را به سوی ویرانی و نابودی خواهد کشاند.» «رندی جورج» که با فشارهای پی‌در‌پی «پیت هگست» وزیر جنگ آمریکا مجبور شد از سمتش کناره‌گیری کند، در حالی این اظهارات را مطرح کرده که آمریکا با همراهی رژیم صهیونیستی جنگ متجاوزانه علیه ایران را وارد ششمین هفته کرده است.«هگست» در روزهای گذشته چند ژنرال بلندپایه را از سمت‌های خود برکنار کرده است. این جابه‌جایی‌های گسترده در حالی صورت می‌گیرد که ارتش آمریکا هزاران نیروی نظامی را در حالت آماده‌باش نگه داشته است. تحلیلگران معتقدند برکناری فرماندهان باتجربه در میانه عملیات متجاوزانه مشترک با رژیم صهیونیستی علیه ایران اقدامی بسیار غیرعادی محسوب می‌شود.
در داخل آمریکا نیز برخی از قانونگذاران نسبت به کنار گذاشتن فرماندهان ابراز نگرانی کرده‌اند. «یوجیند وایندمن» نماینده کنگره، ژنرال جورج را «یک خدمتگزار بزرگ و سربازی شایسته» توصیف کرد و گفت که دیدن کنار گذاشته شدن فرماندهی با چنین جایگاهی «ناامیدکننده» است.در همین حال، پنتاگون تاکنون از ارائه دلیل مشخصی برای این برکناری‌های گسترده خودداری و تنها به «از دست رفتن اعتماد به رهبری» یا تمایل برای اجرای «چشم‌انداز ترامپ و هگست» اشاره کرده است.

در ادامه کناره‌گیری 12 ژنرال ارشد اتفاق افتاد
شکاف بزرگ در پنتاگون ومخالفت 30 ژنرال دیگربا ترامپ

اختلاف‌ها در وزارت جنگ آمریکا درباره نحوه ادارة جنگ با ایران روز به روز بیشتر و بیشتر می‌شود. گزارش‌ها نشان می‌دهد پس از برکناری 12 ژنرال ارشد نیز مخالفت‌ها با اداره جنگ فروکش نکرده و دست کم 30 ژنرال ارشد آمریکایی با حمله زمینی به ایران مخالفت کرده‌اند.
36 روز از جنگ آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه کشورمان می‌گذرد، این روزها برای اطلاع از اوضاع جنگ کافی است به رسانه‌ها و اندیشکده‌های غربی سری بزنید، مقامات، کارشناسان، اندیشکده‌ها، رسانه‌ها، مشاوران خود ترامپ، کهنه سربازان و بسیاری دیگر در آمریکا بر این باور هستند ترامپ قادر نیست ایران را وادار به تسلیم کرده یا اهداف جنگی خود را محقق کند لذا تا دیر نشده و سربازان آمریکایی بیشتری کشته نشده‌اند رئیس‌جمهور بیمار و متوهم آمریکا باید جنگ را خاتمه دهد. نیویورک تایمزدر گزارشی درباره شکست آمریکا در جنگ نوشته است کنترل کامل وقایع جنگ از دست ترامپ خارج شده و راه خروج از جنگ هنوز نامشخص است. این روزنامه تأکید می‌کند که فشارهای واردشده به ایران هنوز این کشور را به تسلیم واداشته و ترامپ نتوانسته به اهداف اصلی خود، از جمله تغییر رژیم یا پایان سریع جنگ، دست یابد. نیویورک تایمز با بیان اینکه ایرانی‌ها موفق شده‌اند ترافیک دریایی در تنگه هرمز را مختل کنند و ساختار اصلی قدرت همچنان پابرجاست، می‌نویسد: ترامپ جنگ را کوتاه‌مدت و موفق جلوه می‌دهد، اما واقعیت نشان می‌دهد کنترل کامل وقایع از دست او خارج شده و راه خروج از جنگ هنوز نامشخص است. برخی گمانه‌زنی‌ها حاکی است ترامپ به خاطر استیصال و شکست در جنگ هوائی به دنبال اعزام نیروی زمینی به ایران است اشتباهی که به گفته کارشناسان می‌تواند درهای جهنم را به روی سربازان آمریکایی باز کند. دیروز «لوکاس گیج» کهنه سرباز، تحلیلگر و فعال رسانه‌ای آمریکایی در پیامی ضمن هشدار درخصوص ماجراجویی‌هایی جدید احتمالی آمریکا در خاورمیانه، خطاب به دونالد ترامپ تاکید کرد:« سربازان آمریکایی را از ایران زنده بیرون نخواهید آورد.» «گیج» در پیامی در حساب کاربری خود در رسانه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) خطاب به دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا و دولت این کشور، نوشت: «به شما هشدار داده بودم، اگر ما همین الان داریم نیروهای خود را در آسمان از دست می‌دهیم، فقط تصور کنید که چه تعداد تلفات بر روی زمین خواهیم داد.وی افزود: «ترامپ و دولت احمق او مسئولیت مرگ هر آمریکایی را بر عهده خواهند داشت». این تحلیلگر آمریکایی همچنین در پیام دیگری با انتشار نقشه جمهوری اسلامی ایران، نوشت:« اگر سربازان آمریکایی را به این‌جا بفرستید، آنها را زنده بیرون نخواهید آورد.»
مخالفت ژنرال‌ها با حمله زمینی 
با عیان شدن نشانه‌های شکست آمریکا در جنگ، دودستگی در پنتاگون دربارة نحوه مدیریت جنگ به اوج خود رسیده است.«پیت گست» وزیر جنگ ترامپ برای کنترل اوضاع و سرکوب مخالفت‌ها طی روزهای گذشته مجبور شد که 12 ژنرال برجسته آمریکایی از جمله رئیس ستاد ارتش این کشور را که مخالف طرح‌های جنگی وی در ایران بودند را اخراج کند. «کریس مورفی» سناتور دموکرات کنگره دربارة این اخراج‌ها در توئیتی نوشت:« احتمالاً ژنرال‌های باتجربه دارند به هگزت می‌گویند که طرح‌هایش برای جنگ با ایران عملی نیست، فاجعه‌بار و مرگبار است».برخی از کاربران در فضای مجازی به زبان طعنه و کنایه، عزل مقام‌های ارشد نظامی پس از ناکامی در محقق کردن هدف اعلام‌شده واشنگتن برای سرنگونی حکومت ایران را «تغییر رژیم در ارتش آمریکا» توصیف کرده‌اند. 
گزارش‌ها نشان می‌دهد اخراج 12 ژنرال برجسته پنتاگون نیز مانع ادامه مخالفت‌ها با جنگ در ارتش آمریکا نشده است. دیروز رسانه‌های آمریکایی از مخالفت دست کم30 ژنرال آمریکایی با هرگونه حمله زمینی به ایران خبر دادند.به گزارش ایسنا به نقل از راشا تودی این مخالفت از سوی این ۳۰ ژنرال آمریکایی در انجام حمله زمینی علیه ایران در حالی صورت می‌گیرد که تاکنون ۱۲ مقام ارشد ارتش آمریکا از جمله رئیس ستاد مشترک به دلیل مخالفت با عملیات علیه ایران برکنار شده‌اند. به نوشته راشا تودی مخالفت این ژنرال‌ها در حالی صورت می‌گیرد 
که اسرائیل حتی یک سرباز هم برای حضور در این عملیات زمینی اعزام نمی‌کند اما انتظار دارد آمریکایی‌ها برایش جان بدهند.
اختلال روانی وزیر جنگ آمریکا
روزنامه آمریکایی نزدیک به دولت دونالد ترامپ هم در گزارشی مشکلات روحی و روانی در میانة جنگ با ایران را دلیل برکناری ژنرال‌ها توسط وزیر جنگ آمریکا دانسته و نوشته است: «پیت هگزت ظاهرا بابت از دست دادن شغلش، پارانوئید شده است.» «نیویورک پست: در گزارش دیروز خود درباره برکناری پر سر و صدای ژنرال‌های کارکشته ارشد آمریکایی توسط هگزت به سراغ مقامات این کشور رفت.مقامات دولت ترامپ به به این رسانه گفتند که وزیر جنگ آمریکا نگران است که وزیر ارتش این کشور «دن دریسکول»، جایش را بگیرد و «هگزت» شغلش را از دست بدهد. دریکسول، روابط نزدیک و دوستانه‌ای با معاون رئیس‌جمهور آمریکا «جی دی ونس» دارد. وزیر جنگ آمریکا روز پنجشنبه خواستار استعفای ژنرال رندی جورج، رئیس ستاد ارتش شد که دستیار ارشد دریسکول هم بود.یک مقام رسمی دولت ترامپ به نیویورک پست گفت: «همه اینها ناشی از ناامنی و پارانویایی است که هگزت از زمان ماجرای سیگنال‌گیت در خود ایجاد کرده است...این واقعاً به هگزت آسیب زده است. او سعی می‌کند همه اطرافیان دریسکول را بدون هیچ دلیلی رنج دهد.»اشاره او به رسوایی وزیر جنگ آمریکا در ابتدای دولت دوم ترامپ بود که در پیام رسانه سیگنال، اطلاعات محرمانه درباره برنامه حملات نظامی آمریکا علیه یمن را افشا کرده بود.نیویورک پست با اشاره به برکناری چندین ژنرال ارشد آمریکایی توسط هگزت نوشت: «به نظر می‌رسد تنش‌های فزاینده‌ای در وزارت جنگ وجود دارد.»
از آرزو تا واقعیت
روزنامه آمریکایی نیویورکر هم در گزارشی با اشاره به دیدگاه‌های رؤیایی دونالد ترامپ و پیت هگست درباره جنگ علیه ایران، نوشت: رئیس‌جمهور آمریکا و وزیر جنگ این کشور شاید آرزو کنند در جهانی زندگی می‌کردند که هر کسی بیشترین بمب را می‌اندازد، به هر چه می‌خواهد می‌رسد اما این جنگ نشان داد که شرایط آن با آرزوهای آنها متفاوت است.
به گزارش ایرنا در گزارش نیویورکر آمده است: ترامپ و هگست با نگاهی ساده‌انگارانه و تهاجمی، تصور می‌کردند که جنگ با بمباران گسترده به نتیجه می‌رسد اما واقعیت جنگ ایران خلاف این تصور را نشان داده است. بر اساس این گزارش، حملات آمریکا نه به فروپاشی ساختار حاکمیت ایران منجر شده و نه توانسته است به هدف‌های سیاسی اعلام شده از سوی رئیس‌جمهور و دولت آمریکا برسد.در ادامه این گزارش آمده است: با وجود اینکه ترامپ مدعی شده است به دلیل پیروزی در جنگ احتمال دارد به نبرد با ایران خاتمه دهد، تصمیم او برای «عقب‌نشینی منظم» بیشتر از ملاحظات سیاسی از جمله نگرانی از بازار جهانی نفت و مخالفت افکار عمومی آمریکا با ادامه جنگ نشأت گرفته است. این گزارش می‌افزاید: از سوی دیگر وزیر جنگ ترامپ شخصی است که هیجانات و احساسات بیشتر از تدبیر و منطق در تصمیم‌گیری‌های او نقش بازی می‌کند و از سوی دیگر رفتارهای نمایشی و هیجانی او نشانه‌ای از فرهنگ جنگ‌طلبانه و بی‌اعتنایی به پیامدهای انسانی آن است. بر اساس این گزارش، ترامپ و هگست به‌جای ارائه یک راه‌حل واقعی برای بحران، بیشتر در پی نمایش قدرت و جلب پایگاه سیاسی خود بوده‌اند. در پایان گزارش نیویورکر آمده است: جنگ، برخلاف روایت آنها، میدان فخر فروشی نیست و بدون طرح سیاسی روشن، فقط فاجعه‌ای جدید به دنبال خواهد داشت.
سخنرانی یک بازنده
 از سوی دیگر با وجود گذشت چندین روز از سخنرانی ترامپ علیه مردم ایران و تهدید ایرانیان به «بازگشت به عصر حجر»، هنوز بازتاب‌های این سخنان در رسانه‌های داخل آمریکا ادامه دارد؛ تا آنجا که نشریه «نیشن» این سخنان را ناشی از «ناامیدی و استیصال» دونالد ترامپ دانسته است. به گزارش فارس این هفته‌نامه آمریکایی تأکید کرده که جنگی که ترامپ راه انداخته «یک فاجعه» است و روز به روز هم بزرگ‌تر می‌شود. این نشریه سخنرانی ترامپ را «کسل‌کننده، یکنواخت و حوصله‌سربر» توصیف کرده و نوشته است که هرکسی که به دنبال توضیحی منسجم درباره دلیل جنگ آمریکا و مسیر آینده این درگیری بود، «کاملاً ناامید» شد. نیشن نوشته است جنگ «به طور فزاینده‌ای شبیه یک شکست بزرگ به نظر می‌رسد.»این نشریه تأکید کرده که با وجود اینکه ترامپ تلاش می‌کرد خود را جسور نشان دهد، سخنرانی او «بوی ناامیدی» می‌داد. این رسانه تصریح کرده است که ترامپ خود را در تله جنگی به دام انداخته است که نمی‌داند چطور آن را به پایان برساند. نیشن هم مانند بسیاری دیگر از رسانه‌های غربی بر دشواری باز کردن تنگه هرمز تأکید کرده و نوشته است: بعید است آمریکا و اسرائیل بتوانند به راحتی این آبراه را باز کنند و سایر کشورها هم حاضر به کمک به آن‌ها نیستند. نیشن می‌نویسد علی‌رغم تمام ترورها و حملات، ایران مقاوم ایستاده است و سخنان ترامپ هم علیه این کشور بیشتر «بلوف» بود تا واقعیت.

 

خواننده آمریکایی: کاخ سفید فاسد است

خراس اسپرینگستین، خواننده مشهور آمریکایی، در سخنرانی آتشین افتتاحیه تور خود در مینیاپولیس، رئیس‌جمهور آمریکا را به شدت مورد انتقاد قرار داد و کاخ سفید را «فاسد» خوانوی در این کنسرت سه‌ساعته که شامل ۲۷ آهنگ بود، گفت: «ما رئیس‌جمهوری داریم که نمی‌تواند حقیقت را تحمل کند. ما در دوران بسیار تاریکی زندگی می‌کنیم و ارزش‌های آمریکایی ما که ۲۵۰ سال ما را سرپا نگه داشته‌اند، به شکلی بی‌سابقه به چالش کشیده شده‌اند.» اسپرینگستین با اشاره به مشکلات داخلی آمریکا افزود: «مهاجران بدون طی مراحل قانونی به کشورهای بیگانه تبعید می‌شوند. دادستان کل ما دستورات خود را مستقیماً از کاخ سفید فاسد می‌گیرد. رئیس‌جمهور و خانواده‌اش با میلیاردها دلار تجارت در فسادی بی‌سابقه خود را ثروتمند می‌کنند.»
وی همچنین گفت: «ما در حال رها کردن ناتو و نظم جهانی هستیم که ۸۰ سال ما را در امنیت نگه داشته است. آمریکا دیگر سرزمین آزادی نیست، بلکه ملتی سرکوبگر و غیرقابل پیش‌بینی شده است.» این خواننده تأکید کرد: «این تراژدی آمریکایی فقط می‌تواند توسط مردم آمریکا متوقف شود.»