به وب سایت مجمع هم اندیشی توسعه استان زنجان خوش آمدید
 
منوی اصلی
اوقات شرعی

اوقات شرعی به وقت زنجان

اذان صبح:
طلوع خورشید:
اذان ظهر:
غروب خورشید:
اذان مغرب:
آمار بازدید
بازدید امروز: 18,361
بازدید دیروز: 11,093
بازدید هفته: 44,438
بازدید ماه: 505,421
بازدید کل: 30,915,468
افراد آنلاین: 64
تقویم و تاریخ
دوشنبه ، ۲۷ مهر ۱٤۰۵
Monday , 19 October 2026
الاثنين ، ۸ جمادى الأول ۱٤٤۸
مهر 1405
جپچسدیش
321
10987654
17161514131211
24232221201918
302928272625
آخرین اخبار
عراقچی: ایران در برابر تهدیدها سر خم نمی‌کند ۱۴۰۵/۰۷/۲۶
عراقچی:
 ایران در برابر تهدیدها سر خم نمی‌کند
  ۱۴۰۵/۰۷/۲۶

وزیر امور خارجه در پاسخ به پرسشی درباره تهدیدهای اخیر آمریکا علیه ایران و تأکید جمهوری اسلامی ایران بر دیپلماسی گفت: پاسخ ما به تهدیدها همواره روشن بوده است؛ ما در برابر تهدیدها به هیچ وجه سر خم نمی‌کنیم و آمادگی دفاع از خود را داریم.
سیدعباس عراقچی، وزیر امور خارجه در حاشیه اجلاس وزیران امور خارجه سازمان همکاری اسلامی در بغداد با اشاره به برگزاری نشست شورای وزیران این سازمان و انتقال ریاست آن به عراق، اظهار کرد: این اجلاس نشست معمول سالانه سازمان همکاری اسلامی است که امسال ریاست آن به عراق منتقل شد. عراق به‌عنوان کشور دوست و همسایه ایران، اهمیت زیادی برای جمهوری اسلامی دارد و موفقیت این کشور در اداره سازمان همکاری اسلامی نیز حائز اهمیت است. 
وی با اشاره به مشارکت کشورهای عضو در این اجلاس افزود: استقبال خوبی از نشست صورت گرفت و حدود ۲۰ وزیر امور خارجه و بیش از ۲۰ معاون وزیر امور خارجه از کشورهای عضو در آن شرکت کردند که از نظر استانداردهای سازمان همکاری اسلامی، رقم قابل‌توجهی است. 
وزیر امور خارجه با اشاره به کاهش نقش‌آفرینی سازمان همکاری اسلامی در سال‌های اخیر تصریح کرد: متأسفانه به دلایل مختلف، از اهمیت و نقش‌آفرینی این سازمان کاسته شده و در مسائل جهان اسلام، حضور و ظهور پررنگی نداشته است. 
عراقچی ادامه داد: با انتقال ریاست سازمان به عراق و انتخاب دبیرکل جدید که وزیر امور خارجه سابق بریتانیا بوده است، امیدواریم این سازمان جان تازه‌ای بگیرد و نقش جدی‌تری در مسائل جهان اسلام و روابط میان کشورهای اسلامی ایفا کند. 
وی با تأکید بر ضرورت ایفای نقش سازنده سازمان همکاری اسلامی در حل اختلافات میان کشورهای مسلمان گفت: این موضوع را در دیدار با نخست‌وزیر عراق، وزیر امور خارجه این کشور و دبیرکل جدید سازمان مطرح کردم. دبیرکل جدید نیز به این موضوع علاقه‌مند بود و امیدواریم سازمان همکاری اسلامی وارد دوره جدیدی شود و نقش سازنده‌تری در مسائل جهان اسلام داشته باشد. 
ایران در صورت رعایت‌نشدن مواضعش از قطعنامه مربوط به یمن حمایت نمی‌کند
عراقچی درباره بیانیه پایانی و قطعنامه‌های اجلاس نیز گفت: در زمان حاضر، قطعنامه‌ها هنوز به تصویب نرسیده‌اند و نگارش بیانیه نهائی نیز کامل نشده است. همکاران ما از روزهای گذشته تلاش کرده‌اند در تدوین همه قطعنامه‌ها مشارکت داشته باشند.  وی با بیان اینکه تقریباً تمام قطعنامه‌ها تکرار قطعنامه‌های سال گذشته هستند، افزود: در موضوع یمن بحث‌های جدی در این اجلاس صورت گرفت. عربستان سعودی دیدگاه‌های خود را مطرح کرد و ما نیز مواضع خود را بیان کردیم. سایر کشورها نیز دیدگاه‌های خود را داشتند و قطعنامه‌ای در این زمینه در دست بررسی است که هنوز نهائی نشده است. 
وزیر امور خارجه تأکید کرد: امیدواریم انصاف و توازن در قطعنامه مربوط به یمن و بیانیه نهائی اجلاس رعایت شود. طبیعتاً اگر این اتفاق نیفتد، جمهوری اسلامی ایران نمی‌تواند به آن بپیوندد و خود را از قطعنامه مربوطه جدا خواهد کرد. ممکن است تحفظ خود را اعلام کنیم یا صراحتاً بگوییم که آن را قبول نداریم؛ این موضوع به متن نهائی قطعنامه بستگی دارد. 
عراقچی با اشاره به وجود جریان‌هایی در سازمان همکاری اسلامی که به مواضع عربستان سعودی نزدیک هستند، گفت: این یک واقعیت است که باید در نظر گرفته شود. ما رایزنی‌های گسترده‌ای انجام داده‌ایم و در سخنرانی خود نیز به‌روشنی راه‌حل عادلانه را مطرح کردیم و امیدواریم این دیدگاه مورد توجه قرار گیرد. 
شروط ایران برای بازگشایی تنگه هرمز روشن است
وزیر امور خارجه در پاسخ به پرسشی درباره شروط ایران و احتمال بازنگری در مواضع هسته‌ای کشورمان اظهار کرد: شرایط ما کاملاً روشن است و در قالب یک طرح هفت‌بندی به طرف آمریکایی ارائه شده است. طرف آمریکایی نیز نظرات خود را ارائه کرده که در حال بررسی آن‌ها هستیم. 
وی افزود: از نظر ما، اگر واقعاً صداقتی در طرف آمریکایی وجود داشته باشد ـ که در حال حاضر وجود ندارد ـ مسیر کاملاً مشخصی برای بازگشایی تنگه هرمز وجود دارد. اگر به شروط ما عمل شود، تنگه هرمز در روز ششم باز خواهد شد و در روز هفتم مذاکرات آغاز می‌شود. 
عراقچی با تأکید بر اینکه شروط ایران غیرمتعارف نیست، گفت: این شروط مواردی هستند که آمریکا پیش‌تر در یادداشت تفاهم قبلی و مذاکرات دیگر، خود را به آن‌ها متعهد کرده بود. ما این شروط را کاملاً عادلانه می‌دانیم و معتقدیم اگر آمریکا اراده‌ای برای بازگشایی تنگه هرمز داشته باشد، می‌تواند در عرض چند روز آن‌ها را اجرا کند و تنگه هرمز نیز باز خواهد شد. 
گفت‌وگو با وزیر امور خارجه لبنان درباره روابط دوجانبه
عراقچی درباره دیدار خود با یوسف رَجّی، وزیر امور خارجه لبنان، نیز اظهار کرد: در این دیدار درباره مسائل داخلی لبنان و موضوعات مورد اختلاف میان دو کشور گفت‌وگو کردیم. 
وی با اشاره به موضوع سفیر ایران در لبنان و سایر مسائل مورد اختلاف افزود: درباره این موضوعات صحبت کردیم و نتایج خوبی نیز به دست آمد تا بتوانیم مشکلات موجود را پشت سر بگذاریم و به روابط بهتری میان دو دولت فکر کنیم. 
وزیر امور خارجه همچنین درباره موضع ایران نسبت به تصمیم‌های داخلی لبنان گفت: موضوعاتی که در حوزه مسائل داخلی لبنان قرار دارند، طبیعتاً مربوط به خود این کشور هستند و جمهوری اسلامی ایران با تصمیم‌هایی که در این زمینه گرفته می‌شود، مخالفت نخواهد کرد. 
امروز نسبت به جنگ‌های گذشته تجربیات ارزشمندی به دست آورده‌ایم
عراقچی در پاسخ به پرسشی درباره تهدیدهای اخیر آمریکا علیه ایران و تأکید جمهوری اسلامی بر دیپلماسی گفت: پاسخ ما به تهدیدها همواره روشن بوده است؛ ما در برابر تهدیدها به هیچ وجه سر خم نمی‌کنیم و آمادگی دفاع از خود را داریم. 
وی ادامه داد: امروز نسبت به جنگ‌های گذشته، هم تجربیات ارزشمندی به دست آورده‌ایم و هم آمادگی بیشتری داریم و می‌توانیم به‌خوبی از خود دفاع کنیم. 
وزیر امور خارجه در عین حال با تأکید بر آمادگی ایران برای ادامه مسیر دیپلماسی تصریح کرد: ما برای دیپلماسی نیز آمادگی داریم، به شرط آنکه این مسیر عزتمندانه و شرافتمندانه باشد و حقوق ملت ایران را تأمین کند. 
عراقچی با اشاره به طرح هفت‌بندی و هفت‌روزه ایران که به گفته وی در نیویورک ارائه شده است، اظهار کرد: در این اجلاس نیز بر این طرح تأکید کردیم. کشورهای مختلف علاقه‌مندند که منطقه بیش از این درگیر تهدید و تنش نشود و راه‌حلی صلح‌آمیز پیدا شود. جمهوری اسلامی ایران در این زمینه پیش‌قدم بوده و اراده خود را برای حرکت در این مسیر نشان داده است. 
به گزارش مهر، وی در پایان خاطرنشان کرد: ما هر دو مسیر دفاع و دیپلماسی را همزمان پیش می‌بریم. جامعه بین‌المللی باید بداند و می‌داند که جمهوری اسلامی ایران اهل دیپلماسی، منطق و گفت‌وگو است؛ در عین حال، اگر مورد تهاجم قرار بگیرد، با قدرت از خود دفاع خواهد کرد. این دو مسیر هیچ تناقضی با یکدیگر ندارند. 

 

بقائی: آقای مکرون! آتش گاهی به خانه طراحانش بازمی‌گردد

سخنگوی وزارت امور خارجه با انتقاد از رویکرد دولت فرانسه در قبال تحولات داخلی ایران و اعتراضات اخیر فرانسه، خطاب به رئیس‌جمهور این کشور نوشت: آقای مکرون! حالا که آتش در خانه خودتان افتاده است و در آمریکا فریاد «نه به پادشاه» بلند است، به خاطر بسپارید که تاریخ همیشه از پنجره‌ای که ائتلاف‌های نامبارک برایش باز می‌کنند، به تماشای سوختن جهان نمی‌نشیند؛ گاهی همان پنجره را می‌شکند و به داخل خانه صاحبانش برمی‌گردد.
اسماعیل بقائی، سخنگوی وزارت امور خارجه با انتشار پیامی در صفحه شخصی خود در فضای مجازی با یادآوری مواضع و عملکرد فرانسه در قبال تحولات داخلی ایران در دی‌ماه ۱۴۰۴ و نیز تجاوز نظامی آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه کشورمان، درباره رویکرد دولت فرانسه در برخورد با اعتراضات اخیر این کشور نوشت: آقای مکرون! یادتان هست که در ماه ژانویه گذشته برای کسانی که با فراخوان‌های شرورانه از خارج ایران به مراکز انتظامی و مؤسسات عمومی کشور ما تعرض می‌کردند، نسخه «تجمع مسالمت‌آمیز بدون ترس از مجازات» می‌پیچیدید؟! حالا، در جمهوری خودتان، می‌گویید تخریب و حمله به نهادها تحمل نمی‌شود و عاملان آن به شدت مجازات خواهند شد!
بقائی افزود: نیز از یاد نبرده‌ایم که اندک زمانی پیش از تجاوز نظامی علیه ایران، پیامکی به رئیس‌جمهور آمریکا زدید و وعده دادید: «می‌توانیم کارهای بزرگی درباره ایران انجام دهیم.» بعداً مشخص شد که منظورتان از آن «کارهای بزرگ» همراهی با تجاوز و جنایاتی بود که آتش آن دامن منطقه و جهان را نیز گرفت.
به گزارش ایرنا، سخنگوی وزارت امور خارجه خطاب به رئیس‌جمهور فرانسه نوشت: آقای مکرون! حالا که آتش در خانه خودتان افتاده است و در آمریکا فریاد «نه به پادشاه» بلند است، به خاطر بسپارید که تاریخ همیشه از پنجره‌ای که ائتلاف‌های نامبارک برایش باز می‌کنند، به تماشای سوختن جهان نمی‌نشیند؛ گاهی همان پنجره را می‌شکند و به داخل خانه صاحبانش برمی‌گردد.
بقائی در انتها به نقل از «ژان دو لافونتن» نویسنده فرانسوی تأکید کرد: حیله‌ای که ماهرانه‌تر بافته شده، ممکن است بیشتر به زیان طراحش تمام شود؛ و خیانت، چه‌بسا به سوی صاحب خود بازگردد.

 

 

 

 

تاریخ خبر: ۱٤۰۵/۰۷/۲۷، ۰۵:۳۰:۰۶       بازدیدها: 3