۷۷۵ - فرازی از وصیت نامه سردار شهید رضا چراغی از فرماندهان لشکر محمد رسولالله(ص) : فرماندهی شجاع با قلبی مهربان ۱۴۰۴/۰۱/۲۳
فرازی از وصیت نامه سردار شهید رضا چراغی از فرماندهان لشکر محمد رسولالله(ص) :
فرماندهی شجاع با قلبی مهربان
۱۴۰۴/۰۱/۲۳
سردار شهید رضا چراغی یکی از فرماندهان برجسته و با اخلاق دوران دفاع مقدس بود که 25 فروردین در سال ۱۳۶۲ به شهادت رسید. این شهید از جمله شخصیتهایی بود که در عرصه فرماندهی با شجاعت و دلسوزی در خط مقدم جبهه حضور داشت و در هدایت و رهبری نیروهای خود نقش مهمی ایفا کرد. به مناسبت فرا رسیدن سالگرد شهادت این سردار شهید، به ویژگیها و تاثیرات شهید چراغی در دوران دفاع مقدس اشاره میکنیم.
فرماندهی با جسارت و درایت
شهید رضا چراغی متولد ۱۳۳۷ در تهران بود. این شهید از ابتدای جنگ تحمیلی در کنار سایر جوانان ایرانی به جبهههای جنگ پیوست و با فعالیتهایش در بسیج و سپاه، به سرعت در میان رزمندگان شناخته شد. وی به عنوان فرمانده گردان در لشکر محمد رسولالله (ص)، نقشی مهم در عملیاتهای مختلف ایفا کرد. فرماندهی او از ویژگیهایی چون جسارت، درایت و توانمندی بالا در مدیریت نیروها برخوردار بود. شهید چراغی نه تنها فرماندهی شجاع، بلکه انسانی با قلبی مهربان و دلسوز برای رزمندگان خود بود.
نقش شهید رضا چراغی در جبهه
شهید چراغی در دوران جنگ تحمیلی به ویژه در عملیاتهای بزرگی مانند عملیاتهای بیتالمقدس و فتح ۴، حضوری فعال داشت. او با شناخت دقیق از نیازهای رزمندگان، همواره سعی داشت تا با توجه به تواناییهای نیروهای خود، بهترین تصمیمات را در میدان جنگ بگیرد. فرماندهی او در زمان عملیاتها و مواجهه با شرایط سخت جنگ، همواره به تقویت روحیه رزمندگان کمک میکرد.
شهید چراغی همچنین به عنوان فرمانده، در مناطق مختلف جبهههای غرب و جنوب کشور فعالیت داشت و در بسیاری از عملیاتهای حساس با مدیریت دقیق و شجاعانه، موفقیتهای چشمگیری به دست آورد. یکی از ویژگیهای برجسته او، توجه ویژه به وضعیت روحی و روانی نیروهای خود بود، به طوری که در کنار وظایف فرماندهی، همواره به ارتقای روحیه و همبستگی نیروهایش اهمیت میداد.
شهادت شهید چراغی
شهید رضا چراغی در سال ۱۳۶۲ و در جریان یکی از عملیاتهای بزرگ در منطقه غرب کشور، به شهادت رسید. او در عملیاتهای مختلف، خود را در معرض خطر قرار میداد تا با هدایت نیروهایش، دشمن را شکست دهد. سرانجام در همان عملیات، در اثر اصابت تیر دشمن به شهادت رسید. شهادت او ضایعهای بزرگ برای لشکر محمد رسولالله (ص) و برای تمامی رزمندگان اسلام بود.
تاثیرات و میراث شهید رضا چراغی
شهادت شهید چراغی نه تنها ضایعهای برای خانوادهاش و رزمندگان لشکر محمد رسولالله (ص) بود، بلکه یک پیام بزرگ داشت: ایثار، فداکاری و فرماندهی در میدان جنگ هیچگاه از ذهن و قلب مردم ایران محو نخواهد شد. میراث شهید چراغی در واقع به روحیه جهاد و ایستادگی در برابر دشمنان اسلام و میهن مربوط میشود.فرماندهانی چون شهید چراغی با فداکاریهای خود، مفاهیم شجاعت، صداقت، و ایمان را در دل رزمندگان زنده نگه میداشتند و یاد و نام آنها همواره به عنوان نمادهای مقاومت و دلاوری در تاریخ ایران باقی خواهد ماند.شهید رضا چراغی با شخصیت برجسته و فرماندهی دلسوزانهاش، در دوران جنگ تحمیلی نقش مهمی ایفا کرد و در نهایت جان خود را فدای دفاع از میهن و آرمانهای انقلاب اسلامی کرد. او یکی از الگوهای برتر فرماندهی در جنگ ایران و عراق به شمار میرود که همواره با شجاعت، از خودگذشتگی و اخلاص در خط مقدم جبههها حضور داشت. یاد و خاطره او همیشه در دل مردم و رزمندگان زنده خواهد ماند.
فرازی از وصیت نامه سردار شهید رضا چراغی از فرماندهان لشکر محمد رسولالله(ص) :
«اي همه كساني كه سفارشم به گوش و ديدهتان خواهد رسيد، مبادا روحانيت را تنها بگذاريد. بدانيد كه تمام تلاش ابر قدرتها در از بين بردن اسلام، روبهروي روحانيت قرار دارد. شاهد اين مدعا را در اسناد لانه جاسوسي بخوانيد كه چه قدر آمريكا از ملا ميترسيد. با يك نمود عيني در همين صد سال اخير ببينيد هر جا كوچكترين حركت، قيامي، جنبشي شده با رهبري همين روحانيت بوده، قيام سيد جمالالدين اسدآبادي، نهضت و جنبش تنباكو، قيام ميرزا كوچك خان جنگلي، قيام شيخ محمد خياباني، نهضتي كه ميرزاي اول در عراق آغاز نمود و با يك فتوا مردم، با بيل استعمار انگليس را بيرون راندند، نهضت شيخ محمد عبده، نهضت اخوانالمسلمين با رهبري حسن البناء و سيد قطب، جنبش مشروطيت با رهبري آيت الله طباطبائي و بهبهاني و الي آخر، تمامي اينها با رهبري روحانيت بوده و وقتی اين سخن امام را به ياد ميآورم كه چرا ميخواهند اين قدرت را بشكنيد. شكست روحانيت، شكست اسلام است، به فكر ميافتم كه چرا؟ چرا؟ من خود امام عزيز و رهبر انقلاب را هم در يك جرياني به نام روحانيت ميبينم؛ نه مانند آن گروه منحرف كه امام را تنها ميبينند، من استمرار حركت انبياء را ولايت فقيه ميدانم و برايم مشخص شد كه پس از ۴۰ سال فقيه بزرگوار آيت ا... منتظري در همين جريان روحانيت ادامه دهنده راه اوست و باز به شما برادران و خواهرانم گوشزد ميكنم كه روحانيت را كنار مگذاريد.
سفارش دوم من درباره سپاه ميباشد به عنوان بازوي مسلح ولايت فقيه و روحانيت؛ بايد سپاه آن چنان شود كه پاسداران به عنوان فريضه واجب خدمت نمايند، نه به عنوان شغل. چرا كه اين دو بازوي ولي فقيه سپاه و روحانيت شغلي ندارند و نبايد سپاهي بودن و روحاني بودن را شغل حساب نمود، چه قدر ابر قدرتها از اين سپاه نو پا ميترسند؛ چرا كه برادر سپاهي به عنوان فريضه وارد سپاه ميگردد، نه حق مأموريت ميخواهد؛ نه فوقالعاده بدي آب و هوا، بلكه هر كجا كه سختتر باشد وارد ميشود كه اجرش عظيمتر است.
قبلاً اگر ترس ما از ليبرالها بود كه مبادا خط امام را خدشهدار كنند، اكنون ديگر ليبرالها به زبالهدان تاريخ افتادهاند و انقلاب سوم هم پيروز شد. منافقين كه در تدارك بودند كه پس از حيات امام، نهضت را منحرف نمايند زودتر روي آب آمدند و رو در روي ملت مسلِم قرار گرفتند. تلاش تمامي شما بايد اين باشد كه ريشه منافقين بدتر از كفار را بركنيد و در اين صورت آمريكا بايد تا صدها سال گورش را گم كند و دست از ايران بشويد و منتظر باشد كه ديگر ما به سراغ او برويم. »