به وب سایت مجمع هم اندیشی توسعه استان زنجان خوش آمدید
 
منوی اصلی
آب و هوا
وضعیت آب و هوای زنجان
آمار بازدیدها
بازدید امروز: 3,699
بازدید دیروز: 13,827
بازدید هفته: 85,432
بازدید ماه: 94,218
بازدید کل: 26,454,772
افراد آنلاین: 46
اوقات شرعی

اوقات شرعی به وقت زنجان

اذان صبح:
طلوع خورشید:
اذان ظهر:
غروب خورشید:
اذان مغرب:
تقویم و تاریخ
جمعه ، ۱۳ تیر ۱٤۰٤
Friday , 4 July 2025
الجمعة ، ۹ محرّم ۱٤٤۷
تیر 1404
جپچسدیش
654321
13121110987
20191817161514
27262524232221
31302928
آخرین اخبار
6609 - عراقچی در نشست خبری مشترک با وزیر خارجه مصر: ۱۴۰۴/۰۳/۱۲
عراقچی در نشست خبری مشترک با وزیر خارجه مصر: 
 بدون احترام به غنی‌سازی ایران قطعاً هیچ‌گونه توافقی در کار نخواهد بود
  ۱۴۰۴/۰۳/۱۲
 
وزیر امور خارجه ایران گفت: پاسخ به طرحی که آمریکا مطرح کرده است 
بر مبنای مواضع و اصول و منافع ایران خواهد بود و حقوق ملت را حفظ خواهد کرد. بدون احترام به غنی‌سازی ایران قطعاً هیچ‌گونه توافقی در کار نخواهد بود.
سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران در سفر به قاهره و در نشست خبری مشترک با «بدر عبدالعاطی» وزیر خارجه مصر خود با اشاره به اینکه ایران و مصر دو کشور بزرگ در منطقه هستند و تاریخ طولانی و تمدنی بسیار ریشه‌دار و عمیق دارند، گفت: دو کشور در نتیجه نقش مهمی در تحقق صلح، امنیت، توسعه و پیشرفت در منطقه ‌ایفا می‌کنند.
وی درباره متن پیشنهادی آمریکا هم گفت: پاسخ مناسب به عناصر طرحی که آمریکا مطرح کرده است را به زودی خواهیم داد. این پاسخ بر مبنای مواضع و اصول و منافع ایران خواهد بود و حقوق ملت را حفظ خواهد کرد. بدون احترام به غنی‌سازی ایران قطعاً هیچ‌گونه توافقی در کار نخواهد بود. رئیس دستگاه دیپلماسی در این نشست خبری ضمن واکنش به تهدیدات رژیم صهیونیستی گفت: فکر نمی‌کنم این اشتباه را مرتکب شود، چون طرفی که متضرر می‌شود اسرائیل است.
خواهان برقراری آتش‌بس فوری و پایدار در غزه هستیم
عراقچی ادامه داد: ما از تلاش‌های مصر و قطر برای برقراری آتش‌بس در غزه تشکر می‌کنیم. ما همچنین خواستار آتش‌بس فوری، پایدار و ادامه‌دار در غزه هستیم و از هر آتش‌بسی حمایت می‌کنیم که مورد پذیرش و حمایت مردم غزه باشد. امیدواریم آتش‌بس سریعاً برقرار شود، پایدار بماند و ادامه یابد، اسرای زندانی تبادل شوند و کمک‌های بشردوستانه به ملت غزه برسد. وی در ادامه این نشست خبری با اشاره به مذاکرات غیرمستقیم ایران و ایالات متحده گفت: جمهوری اسلامی ایران دارای برنامه‌ای هسته‌ای با ماهیتی کاملاً صلح‌آمیز است. این یک دستاورد علمی بسیار بزرگ است که به همت دانشمندان ایرانی حاصل شده و ملت ایران بهای سنگینی برای دستیابی به آن پرداخته‌اند. از جمله، شهدای علمی کشور و دانشمندانی که در راه این مسیر از دست رفتند، نشانه‌ای روشن از عزم و فداکاری ملت ایران در مسیر پیشرفت علمی است. این افتخار علمی، حقی مسلم برای ملت ایران است که بر اساس قواعد بین‌المللی و معاهده NPT (پیمان منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای) به رسمیت شناخته شده است.
تحریم‌های ظالمانه‌ای که علیه ملت ایران اعمال شده‌اند، غیرقابل پذیرش هستند
وزیر امور خارجه ایران ادامه داد: در این میان، تنها طرفی که سلاح هسته‌ای در اختیار دارد و به‌صورت آشکار با آن تهدید می‌کند، رژیم صهیونیستی است. در جریان جنگ غزه، شاهد بودیم که مقامات رسمی این رژیم به‌صراحت تهدید به استفاده از سلاح هسته‌ای علیه مردم غزه کردند، اما متأسفانه غرب چشمان خود را بست و این تهدیدات را نادیده گرفت. در عوض، فشارها بر ایران افزایش یافته و جمهوری اسلامی را تهدید می‌کنند؛ در حالی که ایران دارای برنامه‌ای کاملاً صلح‌آمیز در زمینه انرژی هسته‌ای است. هدف اصلی آن‌ها جلوگیری از دست‌یابی ایران و دیگر کشورهای منطقه به دانش و دستاوردهای علمی است، تا منطقه را از پیشرفت محروم نگه دارند؛ در حالی‌که در مقابل، از رژیمی حمایت می‌کنند که در اختیار داشتن سلاح هسته‌ای و ارتکاب جنایت نسل‌کشی، اکنون بر کسی پوشیده نیست. ما به‌رغم این سیاست‌های دوگانه، به مذاکرات خود ادامه خواهیم داد تا از حقوق ملت ایران به‌طور کامل دفاع و آن را احقاق کنیم.
وزیر امور خارجه مصر: قطعاً مشورت‌های ما با طرف ایرانی ادامه دارد
«بدر عبدالعاطی» وزیر امور خارجه مصر نیز در نشست خبری مشترک در پاسخ به سؤالی درباره احتمال برقراری روابط دیپلماتیک بین تهران و قاهره و همچنین مسائل منطقه‌ای گفت: تحول در رابطه بین دو کشور ایجاد شده و این موضوع در خدمت دو کشور و مصالح منطقه است. هدف مصر، کاهش تنش‌ها در منطقه است. قطعا مشورت‌های ما با طرف ایرانی ادامه دارد.
وی با اشاره به توسعه رابطه قاهره با ایران و کشورهای حوزه خلیج‌فارس گفت: ما بر اصول عدم دخالت در امور کشورها، حسن همجواری و حفظ حاکمیت‌ها توافق داریم. این خط اساسی سیاست خارجی مصر است. یک کشور به تنهائی نمی‌تواند با خطرها مقابله کند و بین کشورها باید همکاری وجود داشته باشد.
ضرورت اقدام جمعی و مؤثر کشورهای اسلامی برای بازداشتن رژیم از ادامه ارتکاب جنایات در غزه
همچنین وزیر امور خارجه کشورمان با «عبدالفتاح السیسی» رئیس‌جمهور مصر دیدار کرد. در این دیدار، درخصوص روابط دوجانبه و تحولات مهم منطقه‌ای و بین‌المللی گفت‌وگو و تبادل‌نظر شد. عراقچی در این دیدار ضمن ابلاغ سلام‌های گرم رئیس‌جمهور پزشکیان به همتای مصری و ابراز خرسندی از تقویت تماس‌ها و دیدارها میان مقامات دو کشور در ماه‌های اخیر، مشورت‌ها و همکاری میان دو کشور مهم ایران و مصر درخصوص تحولات حساس جاری در منطقه را مفید و سازنده ارزیابی و بر ضرورت تداوم این رایزنی‌ها تاکید کرد.
وی با اشاره به وضعیت دردناک مردم مظلوم فلسطین در نوار غزه در نتیجه تداوم نسل‌کشی رژیم صهیونیستی، بر ضرورت اقدام جمعی و مؤثر کشورهای اسلامی برای بازداشتن رژیم از ادامه ارتکاب جنایات خود در غزه و توقف توسعه‌طلبی و اشغالگری در لبنان و سوریه تاکید کرد.
تاکید رئیس‌جمهور مصر بر توسعه روابط دوجانبه با ایران بر اساس منافع و احترام متقابل
رئیس‌جمهور مصر نیز ضمن ابلاغ درودهای خود به رئیس‌جمهور کشورمان، بر تداوم رایزنی‌ها و مشورت‌های نزدیک دو کشور و توسعه روابط دوجانبه بر اساس منافع و احترام متقابل تاکید کرد. «السیسی» همچنین با اشاره به تلاش‌های مصر برای توقف نسل‌کشی و کشتار در غزه، بر موضع کشورش برای کنترل و جلوگیری از افزایش تنش‌ها در منطقه و برقراری آرامش و تامین مصالح امت اسلامی تاکید کرد.در این دیدار، راجع به آخرین وضعیت روند گفت‌وگوهای غیرمستقیم ایران- آمریکا نیز بحث شد.
رابطه ایران و مصر در ابعاد مختلف رو به جلو و در مسیر پیشرفت است
همچنین وزیر امور خارجه کشورمان در دیداری جداگانه نیز با «بدر عبدالعاطی» همتای مصری خود دیدار کرد. در این دیدار، درخصوص روابط دوجانبه و تحولات جاری منطقه‌ای و بین‌المللی رایزنی شد. عراقچی در این دیدار، تماس‌ها و دیدارهای میان مقامات دو کشور در ماه‌های اخیر را مفید و روند روابط میان دو کشور در ابعاد مختلف از جمله سیاسی، تجاری و گردشگری را رو به جلو دانست.
وزیر امور خارجه کشورمان، با اشاره به تحولات حساس جاری در منطقه در فلسطین، لبنان، سوریه، یمن در ماه‌های اخیر، مشورت‌های سیاسی ایران و مصر به عنوان دو بازیگر مهم منطقه‌ای را در راستای کمک به حل بحران‌ها و جلوگیری از افزایش تنش‌ها در منطقه مفید و سازنده خواند. «بدر عبدالعاطی» وزیر امور خارجه مصر نیز با ابراز خرسندی از روند مثبت و رو به جلوی روابط دوجانبه، بر تداوم‌ رایزنی‌های قاهره و تهران درخصوص تحولات جاری منطقه تاکید کرد. طرفین همچنین بر ضرورت همکاری و اقدامات مشترک ایران و مصر برای اجرائی شدن ابتکار خاورمیانه عاری از سلاح‌های هسته‌ای تاکید کردند.
مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با عراقچی دیدار کرد
«رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در جریان سفر سید عباس عراقچی به مصر، با وی و «بدر عبدالعاطی» از وزیر امور خارجه مصر دیدار و گفت‌وگو کرد. گروسی در شبکه فضای مجازی خود درباره این دیدار نوشت: دیداری بموقع در قاهره با بدر عبدالعاطی از وزارت امور خارجه مصر و وزیر امور خارجه ایران. قدردان نقش سازنده مصر در حمایت از راه‌حل‌های صلح‌آمیز و دیپلماتیک برای چالش‌های منطقه‌ای هستیم.
 
 
بقایی: هیچ ایده‌ای نمی‌تواند جایگزین غنی‌سازی در داخل ایران شود
 
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: آنچه مهم است این است که ایده کنسرسیوم به هیچ عنوان نمی‌تواند جایگزین غنی‌سازی در داخل ایران شود.
اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت امور خارجه در نشست خبری روز دوشنبه- ۱۲ خرداد- گفت: خرداد ماه مهمی در تقویم ایرانیان است و با مناسبت‌های مهمی مواجه خواهیم بود، ارتحال امام خمینی برای همه ما یادآور یک واقعه تلخ است و یاد ایشان را گرامی داشته و به روان شهدای ایران درود می‌فرستیم.
گزارش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تحت تأثیر فشار برخی کشورهای مشخص تهیه شده است
وی با تاکید بر اینکه قطعاً این روش‌های غرب و آژانس  به نتیجه نخواهد رسید، گفت: آزمودنِ راهی که پیش‌تر نتیجه نداده، خطاست. مدت‌هاست که برخی کشورهای غربی از سازمان‌های بین‌المللی و سازوکارهای چندجانبه، از جمله آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، برای پیشبرد اهداف سیاسی خود سوء‌استفاده کرده‌اند. این تبدیل به یک سنت ناپسند در دو دهه گذشته شده و البته تنها محدود به آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیست.
سخنگوی وزارت امورخارجه با اشاره به اینکه ما آگاه هستیم که هم شخص مدیرکل و هم مجموعه آژانس، مکرراً تحت فشار قرار گرفته‌اند تا این گزارش را با محتوای خاصی تهیه کنند گفت: البته این موضوع باعث نمی‌شود که آژانس مجاز باشد تحت تأثیر این فشارها، گزارش‌هایی کاملاً جهت‌دار و سیاسی علیه یک کشور عضو منتشر کند. طبیعی است که، همان‌طور که تجربه‌های پیشین نیز نشان داده، جمهوری اسلامی ایران با دقت، اقدامات طرف‌های غربی در حوزه هسته‌ای را رصد کرده و متناسب با آن عمل خواهد کرد.
متأسفیم که در سطح شورای حقوق بشر، طی دو سال گذشته حتی یک نشست ویژه برای بررسی وضعیت غزه برگزار نشده است 
بقایی با اشاره به اینکه انتظار می‌رود که سازمان ملل و نهادهای بین‌المللی، به‌ویژه در این شرایط، کمک کنند تا موضوع فلسطین با دقت و تمرکز بیشتری مورد بررسی قرار گیرد، گفت: ما متأسفیم که در سطح شورای حقوق بشر، طی دو سال گذشته حتی یک نشست ویژه یا اضطراری برای بررسی وضعیت غزه برگزار نشده است. این موضوع را باید در کنار ممنوعیت فعالیت آژانس امداد و کمک‌رسانی به آوارگان فلسطینی (آنروا) و نیز گزارش‌هایی قرار داد که نشان می‌دهد نهادهای حقوق بشردوستانه در فلسطین اشغالی، عملاً با مشکلات اساسی مواجه شده‌اند.
طرف آمریکایی در رابطه با موضوع رفع تحریم‌ها حاضر به شفاف‌سازی نشده است
وی در توضیح خطوط قرمز ایران و موضوع تحریم‌ها در مذاکرات غیرمستقیم با آمریکا گفت: یکی از مهم‌ترین مطالبات ما در هر روند مذاکراتی با غرب، موضوع رفع تحریم‌هاست. به این دلیل که در بحث هسته‌ای، تکلیف کاملاً روشن است و ما بارها گفته‌ایم که اگر مسئله آمریکا، نبود تسلیحات هسته‌ای است، این امر پیشاپیش محقق شده و تحصیل حاصل است. بنابراین، از آنجا که ما به برنامه هسته‌ای خود و به ماهیت صلح‌آمیز آن مطمئن هستیم، و به نیت خودمان نه فقط در کلام بلکه در عمل مطمئن هستیم و این موضوع را اثبات کرده‌ایم که به هیچ عنوان به سمت تسلیحاتی شدن نخواهیم رفت، در این زمینه موضوع برای ما روشن است.
سخنگوی وزارت امورخارجه با اشاره به اینکه ایران آماده اقدامات اعتمادساز و شفاف، با نظارت نهاد ذی‌ربط بین‌المللی، یعنی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، است، گفت: آنچه که در این معادله برای ما اهمیت دارد، اطمینان از خاتمه واقعی تحریم‌هایی است که در چند دهه گذشته علیه ملت ایران اعمال شده است. طرف آمریکایی تاکنون در این زمینه شفاف‌سازی لازم را انجام نداده است. ما باید برای خود کاملاً روشن کنیم که تحریم‌های اعمال‌شده علیه ملت ایران، به چه نحوی و در چه سازوکاری رفع خواهند شد. همچنین باید اطمینان حاصل کنیم که تجربه‌های تلخ گذشته تکرار نخواهد شد و در عمل بتوانیم آثار رفع تحریم‌ها را در حوزه‌های مختلف، از جمله مراودات اقتصادی، بانکی و تجاری خود مشاهده کنیم.
هر بسته تحریمی جدید را نشانه‌ای از عدم جدیت آمریکا برای پیشبرد روند دیپلماتیک تلقی می‌کنیم
بقایی در پاسخ به پرسشی درباره طرح برخی قانونگذاران آمریکایی برای دائمی کردن پاره‌ای از تحریم‌ها علیه ایران گفت:  این تناقض آشکار در رویکرد آمریکا است؛ از یک طرف مدام مدعی رویکرد دیپلماتیک و آمادگی برای تفاهم هستند، اما از طرف دیگر، مهم‌ترین مانع بر سر هرگونه تفاهمی یا ایجاد حداقل اطمینان نسبت به جدیت آمریکا، که همان رفع تحریم‌ها باشد، را جدی نمی‌گیرند. ما نمی‌توانیم این موارد را این‌گونه توجیه کنیم که گویا کنگره مسیر خودش را و دولت مسیر خودش می‌رود. این‌ها را به عنوان یک مجموعه می‌بینیم و هر موج تحریمی یا هر بسته تحریمی جدید را به مثابه نشانه دیگری از عدم جدیت و نبود اراده جدی برای پیشبرد روند دیپلماتیک تلقی می‌کنیم.
به هرگونه توسل طرف مقابل به سازوکارهای غیرسازنده (مکانیسم ماشه) پاسخ متقابل و متناسب خواهیم داد
وی درباره واکنش ایران به احتمال فعال‌سازی «مکانیسم ماشه» از سوی کشورهای اروپایی حاضر در برجام گفت: با توجه به تحرکات طرف‌های مقابل، حتماً ما سناریوهای مختلف را پیش‌بینی کرده‌ایم و در صورتی که هر یک از این اتفاقات رخ دهد، متناسب با شرایط و اقتضای موضوع، اقدامات لازم را اتخاذ خواهیم کرد.
سخنگوی وزارت امور خارجه تاکید کرد: ایران پیش از این اعلام کرده ‌است که در صورت بروز تحرکات نامناسب از سوی طرف‌های مقابل که بخواهند متوسل به سازوکارهای غیرسازنده شوند، قطعاً جمهوری اسلامی ایران نیز از امکانات و گزینه‌های متقابل و متناسب با آن برخوردار است.
شاهد تغییرات واقعی و عملی در رویکرد آمریکا نسبت به تحریم‌ها نبوده‌ایم
بقایی درباره ادعای توقف تحریم‌های جدید آمریکا توضیح داد: موضوع خاتمه تحریم‌ها یک عنصر اساسی و بنیادین در شکل‌گیری هرگونه تفاهم با آمریکا خواهد بود و قطعاً هیچ تفاهمی شکل نخواهد گرفت، مگر آنکه ما به‌صورت شفاف نسبت به پایان یافتن تحریم‌ها که تک‌تک ما را هدف قرار داده و هدف نهائی‌ آن نیز چیزی جز اعمال فشار بر مردم ایران، در حوزه‌های مختلف از جمله دارو و درمان، نبوده است، اطمینان حاصل کنیم. بنابراین، این یک بحث کاملاً اساسی است.
وی با تصریح این مهم که تا این لحظه به‌جز تکرار موج‌های تحریمی در آستانه هر دور از مذاکرات، اقدام معناداری از سوی طرف مقابل صورت نگرفته است، گفت: این موارد نیز به‌روشنی اطلاع‌رسانی شده و چیزی نیست که از چشم کسی پنهان مانده باشد. رفع تحریم‌ها برای ما از اهمیت فوق‌العاده‌ای برخوردار است.
سخنگوی وزارت امور خارجه با بیان اینکه به نظر نمی‌رسد بتوان به گزارش‌های رسانه‌ای یا اظهارات مقامات آگاه یا ناآگاه چندان اعتماد کرد، گفت: آنچه اهمیت دارد، مشاهده تغییرات واقعی و عملی در رویکرد آمریکا نسبت به تحریم‌هاست و تا این لحظه چنین تغییری را شاهد نبوده‌ایم.
ملت ایران ملتی نیستند که در برابر تهدید، ارعاب و فشار به زانو دربیایند
بقایی در ادامه خاطرنشان کرد: آنچه برای ما مهم است، عمل و رفتار سیاستمداران آمریکایی است. ما به خوبی می‌دانیم که در داخل آمریکا صداهای بسیار رسایی وجود دارد، اگرچه متأسفانه جریان غالب رسانه‌ای همیشه سعی دارد صداهای عاقلی که به دنبال جنگ نیستند، به دنبال درگیری، برخورد و تقابل در منطقه ما نیستند را سرکوب کند. در عمل، متأسفانه سیاست‌های آمریکا در این چهار دهه و قبل از آن، همیشه مسیر تقابل و مخاصمه را انتخاب کرده است.
وی ادامه داد: بنابراین، ما همیشه امیدوار بودیم که تعقل و انصاف در تصمیم‌گیری سیاست‌گذاران آمریکایی غالب شود و از این نکته هم درس گرفته باشند که ملت ایران ملتی نیستند که در برابر تهدید، ارعاب و فشار به زانو دربیایند، کوتاه بیایند و حاضر شوند از حقوق، حیثیت و عزت خودشان عدول کنند.
بنا به تحولات و به فراخور اتفاقاتی که ممکن است رخ دهد گزینه‌های بسیار جدی و کارآمدی داریم 
سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به این پرسش که اگر ایران تنها میان دو گزینه قرار بگیرد؛ پذیرش توافقی که خواسته‌های کلیدی ایران، از جمله رفع مؤثر تحریم‌ها و ادامه غنی‌سازی را در بر نمی‌گیرد، یا ورود به تقابل نظامی، انتخاب جمهوری اسلامی چه خواهد بود؟ گفت: ما حتماً چنین معادله‌ای را هرگز نپذیرفته و نخواهیم پذیرفت. اینکه بین دوگانه‌ای که اشاره کردید مخیر بمانیم، برای ما پذیرفتنی نیست.
وی ادامه داد: ما به عنوان یک کشور مستقل، کشوری که در نیم قرن گذشته با اتکا به تجربیات دو تا سه قرن اخیر آموخته است چگونه از منافع و عزت خود دفاع کند و چگونه در برابر زیاده‌خواهی و تهدید دیگران مقاومت نماید، قطعاً راه‌های حفاظت از منافع و حقوق ملت ایران را به خوبی می‌دانیم. بنابراین، بنا به تحولات و به فراخور اتفاقاتی که ممکن است رخ دهد، گزینه‌های بسیار جدی و کارآمدی داریم و از آن‌ها استفاده خواهیم کرد.
سخنگوی وزارت امور خارجه درباره امکان اجرائی شدن ایده کنسرسیوم گفت: کنسرسیوم ایده جدیدی نیست و از چند دهه قبل مطرح بوده و در چند هفته اخیر هم در رسانه‌ها مطرح شده است. بنابراین از این حیث، شنیدن آن از سوی طرف‌های مذاکراتی هم عجیب نیست. آنچه مهم است این است که ایده کنسرسیوم به هیچ عنوان نمی‌تواند جایگزین غنی‌سازی در داخل ایران شود و اگر طرف‌هایی با نیت ایجاد یک روند اشتراکی جهت تهیه سوخت مورد نیاز راکتورهای این ایده را مطرح کنند، ایران هم استقبال خواهد کرد. 
وی تصریح کرد: بسیاری از کشورهای منطقه به دنبال توسعه نیروگاه‌های تولید برق با استفاده از انرژی هسته‌ای هستند که ایران استقبال کرده و مشارکت هم می‌کند اما تاکید ایران این است که چنین ابتکاری نمی‌تواند جایگزین غنی‌سازی در داخل ایران باشد.
بقایی درباره تاثیر گزارش مدیرکل آژانس بر روند مذاکراتی گفت: این بستگی به نیت طرف‌های مقابل دارد. گزارش آژانس براساس نوعی دستور و فشار طرف‌های اروپایی و برخی دیگر از طرف‌های عضو در شورای حکام است. نفس تولید این گزارش اقدامی سیاسی و غیرسارنده بوده اما اینکه در ادامه مسیر هم از این گزارش سوءاستفاده سیاسی شود؛ بستگی به تصمیم طرف‌های مقابل داشته و با واکنش ایران مواجه خواهد شد.
وی درباره نشست وزرای دفاع اروپا و اتهامات وارد شده علیه ایران در آن گفت: این اتهامات موضوع جدیدی نیست و مداخله ایران در منازعه اوکراین چند ماه پس از شروع این منازعه مطرح بوده است. ایران این اتهامات را صراحتا رد کرده و هیچ سند و مدرکی مبنی بر مشارکت ایران در این منازعه وجود ندارد و اگر مبنای این اتهامات این است که ایران با روسیه روابط خوبی دارد، اساسا منطقی نیست. ایران با بسیاری از کشورها رابطه خوب دارد و با روسیه هم پس از انعقاد معاهده راهبردی به سطح بالای رسیده است.
سخنگوی وزارت امور خارجه تاکید کرد: این رابطه بدون اینکه علیه هیچ طرفی ثالثی باشد در راستای منافع دو ملت تنظیم شده و ادامه خواهد یافت.