به وب سایت مجمع هم اندیشی توسعه استان زنجان خوش آمدید
 
منوی اصلی
آب و هوا
وضعیت آب و هوای زنجان
آمار بازدیدها
بازدید امروز: 3,138
بازدید دیروز: 15,402
بازدید هفته: 34,471
بازدید ماه: 43,257
بازدید کل: 26,404,530
افراد آنلاین: 45
اوقات شرعی

اوقات شرعی به وقت زنجان

اذان صبح:
طلوع خورشید:
اذان ظهر:
غروب خورشید:
اذان مغرب:
تقویم و تاریخ
سه‌شنبه ، ۱۰ تیر ۱٤۰٤
Tuesday , 1 July 2025
الثلاثاء ، ۶ محرّم ۱٤٤۷
تیر 1404
جپچسدیش
654321
13121110987
20191817161514
27262524232221
31302928
آخرین اخبار
خبرِ ، اسلام ستیزان ضد بشر و جنایتکار و .... ۱۴۰۴/۰۳/۳۱
خبرِ ، اسلام ستیزان ضد بشر و جنایتکار و ....
۱۴۰۴/۰۳/۳۱
  

جروزالم پست: حمله اسرائیل، همبستگی ملی ایرانیان و حمایت از جمهوری اسلامی را افزایش داد
روزنامه صهیونیستی جروزالم‌پست تأکید کرد که نظام جمهوری اسلامی ایران با حملات اسرائیل تقویت شده است.
این روزنامه نوشت: هیچ نشانی از سستی وضعیت نظام جمهوری اسلامی دیده نمی‌شود. کاملاً بر عکس! اقتدار و کنترل نظام بر امور، افزایش یافته است. مقامات اسرائیلی اذعان کردند که حملات اخیر به ایران نه تنها باعث بی‌ثباتی یا شکاف در حکومت ایران نشده، بلکه حس همبستگی ملی در ایران را تقویت کرده است. مردم ایران با وجود نارضایتی‌های احتمالی از حکومت، در برابر تهدید خارجی متحد شده‌اند و خشم خود را متوجه اسرائیل کرده‌اند.
سه مقام اسرائیلی به «جروزالم پست» گفتند که با گذشت یک هفته از آغاز حملات اسرائیل به ایران، هیچ نشانه‌ای از شکاف یا بی‌ثباتی در نظام ایران دیده نمی‌شود.
به گفته این مقام‌ها «هیچ نشانه‌ای وجود ندارد که نشان دهد دولت مرکزی در تهران کنترل اوضاع را از دست داده است. بلکه برعکس، به‌نظر می‌رسد نظام ایران کنترل خود را تقویت کرده است».
مدیر برنامه ایران در مؤسسه مطالعات امنیت ملی اسرائیل (INSS)، این موضوع را غیرمنتظره نمی‌داند. او گفت: «تعجبی ندارد که هیچ شکافی دیده نمی‌شود... در حال حاضر حس همبستگی ملی وجود دارد.»
او افزود: «وقتی مردم می‌بینند که حملات اسرائیل منجر به کشته و مجروح شدن افراد و تخریب شده، تهدید فوری را از طرف اسرائیل می‌بینند. به همین دلیل مردم دور پرچم جمع شده‌اند. خشم آن‌ها در حال حاضر بیشتر متوجه اسرائیل است».
اقتصاد رژیم صهیونیستی زیر ضرب موشک‌ها و پهپادهای ایران
ضربات موشکی و پهپادی ایران، خسارات اقتصادی عمیق و چند لایه‌ای را در رژیم صهیونیستی به دنبال داشته است و این در حالی است که ایران هنوز موج اصلی انهدام زیر ساخت‌های اسرائیل را آغاز نکرده است.
شبکه الجزیره در گزارشی با اشاره به ضربات موشکی ایران خاطرنشان کرد: اسرائیل در آستانه بحران مالی بی‌سابقه است. تحلیل‌های کارشناسان نشان می‌دهد، اقتصاد اسرائیل، با وجود ظاهر باثبات، به‌دلیل هزینه‌های سنگین جنگ، رشد فزاینده کسری بودجه و افت فعالیت‌های اقتصادی، در وضعیت شکننده‌ای قرار گرفته و در صورت تداوم جنگ، ممکن است با بحران مالی بی‌سابقه‌ای مواجه شود. طبق داده‌های ارائه‌ شده، تنها در دو روز نخست درگیری مستقیم با ایران، حدود ۵.۵ میلیارد شِکِل (معادل ۱.۴۵ میلیارد دلار) هزینه به اقتصاد اسرائیل تحمیل شده است. اگر جنگ ادامه یابد، هزینه‌های آن در عرض کمتر از دو ماه می‌تواند از مجموع هزینه جنگ ۲۰۲۳ اسرائیل در غزه که ۲۵۰ میلیارد شِکِل (۶۷ میلیارد دلار) بود نیز فراتر رود.
همزمان، غول کشتیرانی دنیا تجارت با بندر حیفا را متوقف کرد. شرکت «مرسک» بزرگ‌ترین شرکت کشتیرانی دنیا، در نتیجه حملات موشکی و پهپادی ایران به بندر حیفا در سرزمین‌های اشغالی، همه تجارت خود با این بندر را متوقف کرد.
بندر حیفا در سرزمین‌های اشغالی که خصوصی‌سازی شده‌، ۷۰ درصد متعلق به شرکت بنادر آدانی هند است و ۳۰ درصد باقی‌مانده آن در اختیار گروه گادوت رژیم صهیونیستی قرار دارد. شرکت بنادر آدانی، بازوی عملیاتی بنادر گروه آدانی به ریاست میلیاردر گواتام آدانی است. این شرکت علاوه‌بر بندر حیفا، چهار بندر دیگر را نیز در خارج از آب‌های هند اداره می‌کند.
از سوی دیگر، روزنامه اقتصادی صهیونیستی «گلوبس» گزارش داد: بازسازی خسارات حملات موشکی ایران سال‌ها زمان می‌برد.
این روزنامه نوشت: برآوردها نشان می‌دهد بازسازی ساختمان‌هایی که در شهر «پتاح تیکوا» بر اثر موشک‌های ایرانی آسیب دیده‌اند، حدود ۶۰۰۰ شِکِل به ازای هر متر مربع هزینه خواهد داشت. روند بازسازی ممکن است سال‌ها به طول انجامد، به‌ویژه با توجه به حجم بالای خسارات و فشار اقتصادی ناشی از جنگ اخیر.
دبیر بخش اقتصادی شبکه کان اسرائیل هم گفت: میزان خسارت‌های شش روز درگیری با ایران واقعاً بی‌سابقه است. طی یک‌سال و هشت ماه نبرد، دو میلیارد و پانصد شِکِل، و طی شش روز دو میلیارد شِکِل درخواست جبران خسارت ثبت شده که دیوانه‌وار بودن وضعیت را اثبات می‌کند.
خبرنگار شبکه انگلیسی بی‌بی‌سی هم گزارش داد: نگرانی این‌جا در اسرائیل زیاد هست. من دیروز با یک روزنامه‌نگار صحبت می‌کردم، می‌گفت جنگ در بلندمدت ضربه کاری به جامعه اسرائیل خواهد زد. می‌گفت من هر روز ‌گریه می‌کنم. یعنی خستگی را در جامعه اسرائیل می‌توانیم حس بکنیم. کسب و کار مردم از هفت اکتبر خسارت زیادی دیده و بعضی‌ها ماه‌هاست در خارج از خانه خود زندگی می‌کنند. تجارت هوائی کلاً متوقف شده است. در کل این جنگ هزینه زیادی را به اسرائیل تحمیل کرده است.
گزارش «خط انرژی» هم حاکی است: موشک‌های ایران، رؤیای ترانزیتی صهیونیست‌ها را به کابوس تبدیل کرده‌اند. حملات دقیق موشکی به بندر حیفا، نه‌تنها زیرساخت‌های حیاتی رژیم صهیونیستی را فلج کرد، بلکه پروژه کریدور آیمک (طرح تبدیل اسرائیل به شاهراه ترانزیتی آسیا-اروپا) را متوقف ساخت. قطع برق، تعطیلی بندر حیفا، آتش‌سوزی در نیروگاه‌ها و توقف فعالیت‌های مرسک، اقتصاد خارجی اسرائیل را به‌شدت زمین‌گیر کرده است.
همچنین حمله موشکی ایران به پالایشگاه حیفا، بزرگ‌ترین تأسیسات پالایشگاهی اسرائیل، این رژیم را دچار بحرانی بی‌سابقه در تأمین سوخت کرده است.
S&P Global نوشت؛ همزمانی این حمله با تعمیرات در پالایشگاه اشدود، موجب شد اسرائیل برای نخستین بار در طول درگیری‌ها، بدون هیچ پالایشگاه فعالی باقی بماند. در شرایط فعلی، اسرائیل به واردکننده مطلق فرآورده‌های نفتی تبدیل شده و ناچار است روزانه ده‌ها هزار بشکه بنزین، گازوئیل و سوخت جت وارد کند. زیرساخت‌های بندری و خطوط لوله موجود نیز در برابر این حجم واردات به‌وضوح ناکافی هستند و بنادر حیفا، اشدود و اشکلون درگیر ازدحام و کندی تخلیه محموله‌ها شده‌اند. 
در همین حال، کانال ۱۲ تلویزیون اسرائیل در مورد صندوق غرامت گزارش داد: از زمان شروع جنگ با ایران تعداد درخواست‌های غرامت به بیش از ۳۰ هزار مورد رسیده است که ۲۵ هزار مورد آن مربوط به خسارت به ساختمان‌ها است.
یک اقتصاددان صهیونیست هم اذعان کرد: جنگ با ایران پر هزینه است و در صورت تداوم، اقتصاد اسرائیل را از رونق خواهد افتاد.
«ایتای اتر» اقتصاددان دانشگاه تل‌آویو گفت: جنگ با ایران بسیار پرهزینه است و بلاتکلیفی زیادی در مورد آینده کوتاه مدت و بلندمدت وجود دارد. هزینه‌های ارتش بسیار زیاد است؛ مطمئناً این موضوع بر بودجه، میزان کسری مالی دولت، تولید ناخالص داخلی و میزان بدهی اسرائیل تأثیر منفی می‌گذارد.
او اضافه کرد: طی ۲۰ ماه گذشته بسیاری از اسرائیلی‌ها صدها روز را در حالت ذخیره به سر برده‌اند. بسیاری دیگر از خانه‌های خود آواره شده‌اند. خدمات اجتماعی تحت فشار قرار گرفته. از زمان حملات، افراد بسیاری در اسرائیل سر کار نرفته‌اند؛ به خصوص آن‌هایی که در بخش‌ صنعت، تجارت، تکنولوژی و نظام آموزشی کار می‌کنند. پروازهای تجاری خارجی به اسرائیل و بالعکس متوقف شده است.
به تازگی، موشک‌های ایرانی ساختمان بورس اسرائیل را هدف قرار داد. بر اساس آخرین آمار رسمی، ارزش کل بازار سرمایه اسرائیل حدود ۴۷۵ میلیارد دلار برآورد می‌شود. سقوط ۳ درصدی تنها در یک روز، به معنای کاهش حدود ۱۴ میلیارد دلاری ارزش بازار است.


افسر صهیونیست: ویرانی‌های تل‌آویو وحشتناک و دیوانه‌کننده است
محافل صهیونیستی در روز هشتم جنگ با ایران اذعان می‌کنند این جنگ پیچیده‌تر از آنی است که تصورش را می‌کردند و اسرائیل با وضعیت جدید، قادر به تداوم و تحمل پیامدهای کمرشکن جنگ نیست.
روزنامه تايمز انگلیس در این زمینه به نقل از مقامات غربی نوشت: اسرائیل تازه متوجه شده که دارد بیش از توانایی‌اش به جنگ با ایران کشیده می‌شود.
سی‌ان‌بی‌سی از قول اشلومو بن آمی، وزیر خارجه اسبق اسرائیل عنوان کرد: گزینه پیروزی اسرائیل در برابر ایران وجود ندارد.
روزنامه تایمز اسرائیل هم نوشت که با وجود انکارهای ارتش اسرائیل، وال‌استریت ژورنال بار دیگر گزارش داده که اسرائیل با کمبود موشک‌های رهگیر برای سامانه‌های پدافند هوائی خود مواجه است و اگر جنگ برای چند هفته دیگر ادامه یابد، اسرائیل ممکن است ذخایر موشک‌های رهگیر خود را به پایان برساند.
روزنامه وال استریت ژورنال می‌گوید: اسرائیل تحمل بیش از دو هفته جنگ را ندارد. جنگ علیه ایران ماهیانه دست کم ۱۲ میلیارد دلار هزینه دارد. هزینه رهگیری یک فروند از موشک‌های ایرانی توسط سامانه‌های پدافندی رژیم صهیونیستی بین ۷۰۰ هزار دلار تا ۴ میلیون دلار برآورد می‌شود.

در حالی که سخنگوی ارتش اسرائیل با اشاره به قدرت نظامی ایران گفته «جنگ با ایران بسیار پیچیده است»، نشریه آمریکایی نیوزویک گزارش داد: «ابهام در مورد تعداد و نوع موشک‌های ایران، آینده نبرد را مبهم کرده است. ایران موشک‌های زیادی را آزمایش کرده و برخی از سیستم‌های پیشرفته پدافندی اسرائیل را عمدتاً از کار انداخته است. ایران برای حفظ قابلیت‌های عملیاتی خود، پرتابگرها را جابه‌جا کرده و ذخایر را پنهان می‌کند».
گزارش رسانه‌های غربی و منطقه‌ای حاکی است که ایران یک ساختمان امنیتی را زده است. ساختمانی که مورد هدف ایران قرار گرفت، در منطقه میدان استروما در مرکز هولون، نزدیک خیابان موسوم به گلدا مایر واقع شده است. ساختمان مورد هدف، یک ساختمان امنیتی است.
روزنامه نیویورک‌تایمز نوشت در حمله اخیر ایران به شهر حیفا بخشی از یک ساختمان که وزارت داخلی رژیم اسرائیل در آن مستقر است دچار آسیب شده است.
وبسایت شبکه سی‌ان‌ان به نقل از یک مقام ایرانی گزارش داد: ایران سیاست موشکی خود را تغییر داده و کیفیت را جایگزین کمیت کرده است. ما به جای شلیک تعداد زیادی موشک، از موشک‌های پیشرفته و دقیق علیه اماکن حساس استفاده می‌کنیم.
سی‌ان‌ان می‌افزاید: مشاهده شد که ایران یک موشک شلیک کرد و آن موشک به‌راحتی از میان سامانه‌های آمریکایی THAAD، پاتریوت، آرو ۳، آرو ۲، داوودس‌لینگ و مجموعه گنبد آهنین عبور کرد و به هدف از پیش تعیین ‌شده اصابت کرد.
سی‌ان‌ان به نقل از یک تحلیلگر امنیتی نوشت: ایران به‌سادگی کوتاه نخواهد آمد و ممکن است بخواهد درگیری با اسرائیل را طولانی کند تا آسیب بیشتری به دشمن دیرینه‌اش وارد کند.
در همین حال، مرشایمر نظریه‌پرداز آمریکایی گفت: اخیراً شنیدم که رئیس‌جمهور ترامپ گفته اسرائیل در حال پیروزی است و این حرف در رسانه‌های جریان اصلی تکرار می‌شود، اما سؤالم این است که پیروزی به چه معناست؟ این ادعا به خودی خود بی‌معناست. فرودگاه‌های اسرائیل تعطیل، بنادر قفل، موشک‌های پدافند ته کشیده؛ این است پیروزی؟
روزنامه صهیونیستی‌ هاآرتص گزارش داد: ارتش اسرائیل برآورد اولیه خود مبنی بر پایان جنگ علیه ایران ظرف یک هفته را پس گرفته است. این منابع معتقدند که تعیین یک جدول زمانی برای جنگ غیرممکن است.
یدیعوت آحارانوت هم به نقل از یک افسر اسرائیلی که در جنگ غزه شرکت داشت، نوشت: برخی از مکان‌هایی که موشک‌های ایرانی در آنها سقوط کرده‌اند، شبیه میدان جنگ هستند. ویرانی که در خیابان‌های تل‌آویو در اثر موشک‌های ايران دیدیم، وحشتناک به نظر می‌رسد. در رمات‌گان پس از اصابت موشک، احساس کردم که در خان‌یونس یا بیت‌حانون هستم. ویرانی که در خیابان‌های تل‌آویو در اثر موشک‌های إيران دیدیم، دیوانه‌‌کننده است.
یدیعوت آحارونوت به نقل از یک مقام نظامی اسرائیل نوشت: ایران دارای سامانه‌های شناسایی و رصد بسیار قدرتمندی است. ایران مجدداً اقدام به شلیک موشک‌های پدافند هوائی کرده است. ایران ترمیم پدافند هوائی خود را آغاز کرده و ما شاهد اقداماتی از سوی آنها برای بازسازی قابلیت‌های دفاعی‌شان هستیم.
سرهنگ سرگئی خاتیلوف فرمانده سابق نیروی موشکی روسیه درباره عملیات وعده صادق 3 ایران گفت:‌ اسرائیل در حال از دست دادن برتری و توان دفاعی خود است، در حالی که ایران به نمایش قابلیت‌های نظامی پیشرفته خود ادامه می‌دهد؛ این تحولات می‌تواند نشان‌دهنده تغییری اساسی در توازن قدرت منطقه باشد.
وی در گفت‌و‌گو با پایگاه خبری News.RU افزود: سیستم دفاع موشکی اسرائیل معروف به «گنبد آهنین» که تاکنون غیرقابل نفوذ بود، اکنون آسیب‌پذیر شده است. برای ایران غلبه بر سیستم دفاع موشکی اسرائیل چندان دشوار نیست. همان‌طور که اعلام شده، ایران از موشک‌های‌ هایپرسونیک استفاده می‌کند. سرعت فوق‌العاده بالای این موشک‌های ایران، آنها را به اهدافی بسیار سخت برای سیستم‌های پدافند تبدیل می‌کند. سیستم‌های پدافند موشکی اسرائیل قادر به انهدام مطمئن موشک‌های‌ هایپرسونیک نیستند. ثانیاًً، تهران حملات را به صورت موج‌های پی‌در‌پی انجام می‌دهد. حجم زیاد این حملات با ویژگی‌های متفاوت، سیستم دفاعی اسرائیل را تحت فشار قرار می‌دهد.
تحلیلگر برجسته اسرائیلی:  در این میان، دورون متسا، تحلیلگر صهیونیست هشدار داد: بدترین سناریو برای اسرائیل، جنگ فرسایشی با ایران است؛ چرا که ایران دقیقاً همین مدل جنگ را پیش گرفته است. پرتاب‌های پراکنده، طولانی ‌مدت، و فشار مستمر. اسرائیل به جنگی کشانده شده که برایش طراحی نکرده است. اسرائیل برای این نوع نبرد طراحی نشده است.
مئیر جاودانفر، تحلیلگر صهیونیست ساکن سرزمین‌های اشغالی اظهار کرد: حملات ایران دردناک است؛ این خسارت‌هایی که آدم می‌بیند واقعاً ناراحت‌کننده است.
عمرو ادیب، مجری معروف مصری و مجری شبکه سعودی «MBC مصر» هم گفت: از اینکه در جنگ ایران و اسرائیل توازن بین دو طرف تا حدی برقرار است شگفت زده شده و اسطوره گنبد آهنین اسرائیل فرو ریخته است.
روزنامه واشنگتن پست در ارزیابی خود از روند جنگ نوشت: در ادامه تنش بین ایران و اسرائیل، استحکامات و قابلیت‌های نظامی زیرزمینی ایران به یک کابوس برای اسرائیل تبدیل شده است.
فشار ایران بر رژیم صهیونیستی به قدری بالا و پرحجم است که شهردار حیفا گفت: دیگر نمی‌توانیم منتظر ترامپ بمانیم؛ تنها درخواست من صلح با ایران است. در این مدت فقط ویرانی و ناامنی ادامه داشته است؛ وقت آن رسیده که مذاکره‌ای واقعی آغاز شود. تنها چیزی که می‌خواهم، صلح است. ما نمی‌توانیم دو هفته دیگر صبر کنیم تا ترامپ تصمیمش را بگیرد. ایرانی‌ها در هدف‌گیری خوب هستند و موشک‌هایشان را به سمت شهری نشانه می‌گیرند که مورد توجه سرویس‌های امنیتی اسرائیل قرار نگرفته است و به همین دلیل متأسفانه بسیاری از مکان‌های استراتژیک در این شهر مورد اصابت قرار می‌گیرند.
در این میان دن بلیزریان سلبریتی آمریکایی تأکید کرد: من از اینکه اسرائیل داره نابود میشه لذت می‌برم. مثل تماشای یک فیلم طولانیه که قلدر داستان بالاخره به سزای اعمالش می‌رسه. از دیدن شکست اسرائیل لذت می‌برم.
لوئیس آل دی، تاریخ‌نگار و نویسنده مشهور انگلیسی هم گفته است: ایران در حال جنگیدن در جنگی است که آینده جهان را تعیین خواهد کرد. این کشور با غرب شرور و جمعی رو‌به‌روست که کاملاً متعهد به نسل‌کشی و توسعه‌زدایی از هر کشوری است که جرأت مخالفت با هژمونی آن را داشته باشد. هر‌کسی که ذره‌ای اخلاق و انسانیت دارد، باید از آن حمایت کرد.

 

 

 

 

تاریخ خبر: ۱٤۰٤/۰۳/۳۱، ۰۶:۳٤:۲۵       بازدیدها: 54