به وب سایت مجمع هم اندیشی توسعه استان زنجان خوش آمدید
 
منوی اصلی
آب و هوا
وضعیت آب و هوای زنجان
آمار بازدیدها
بازدید امروز: 2,119
بازدید دیروز: 13,043
بازدید هفته: 15,162
بازدید ماه: 122,643
بازدید کل: 25,989,353
افراد آنلاین: 97
اوقات شرعی

اوقات شرعی به وقت زنجان

اذان صبح:
طلوع خورشید:
اذان ظهر:
غروب خورشید:
اذان مغرب:
تقویم و تاریخ
یکشنبه ، ۱٤ اردیبهشت ۱٤۰٤
Sunday , 4 May 2025
الأحد ، ۶ ذو القعدة ۱٤٤۶
اردیبهشت 1404
جپچسدیش
54321
1211109876
19181716151413
26252423222120
3130292827
آخرین اخبار
حجت‌الاسلام صدیقی خطیب جمعه تهران: معیشت معلمان باید در شأن جایگاه واقعی آنها باشد ۱۴۰۴/۰۲/۱۲
حجت‌الاسلام صدیقی خطیب جمعه تهران: 
معیشت معلمان باید در شأن جایگاه واقعی آنها باشد
۱۴۰۴/۰۲/۱۲
‫کاظم صدیقی خطیب این هفته نماز جمعه تهران - ایسنا‬‎

امام جمعه موقت تهران گفت: هم دولت و هم مردم باید به همه معلمان عزیز و زحمتکش ما اکرام کنند و هم نظام در مسائل اقتصادی باید به داد این‌ها برسد و معیشت آنان را در شأن جایگاه واقعی یک معلم سامان دهد. گرچه سرمایه یک معلم حقوقش نیست، عشق و تعهدش است.
حجت‌الاسلام و المسلمین کاظم صدیقی در خطبه های نماز جمعه تهران که در دانشگاه تهران برگزار شد، با اشاره به حادثه دردناک بندر شهید رجایی، گفت: فاجعه‌ای به معنای واقعی کلمه دردناک بود. برای درگذشتگان این فاجعه از خدا طلب مغفرت می‌کنیم و برای مجروحین طلب عافیت می‌کنیم و برای داغدیدگان و آسیب‌دیدگان، طلب صبر و آرزوی تعاون ملی و حکومتی را داریم و برای نظام و حکومت، توفیق جبران این مصیبت‌های وارده را داریم.
وی با اشاره به پیام رهبر انقلاب در پی حادثه بندر شهید رجایی افزود: ایشان در همه حوادث پیش بینی نشده که ملت، مصیبت زده می‌شوند، هم تسلیت می‌گویند و همدردی می‌کنند و هم جهات مثبت را در کنار آن مشکلات برای آنکه مردم دلگرم باشند و در میدان باشند و خود را در صحنه انقلاب ببینند و دچار افسردگی و ناامیدی نشوند، بیان می‌کنند. رهبر انقلاب در این گونه موارد حساسیت دارند که علل وقوع این حوادث کشف بشود و برای مراحل بعدی پیش نیاید و پیشگیری بشود و رخنه‌های موجود پر شود. مسئولین کشور نیز با حساسیت، اوضاع را زیر ذره‌بین دارند.
امام جمعه موقت تهران افزود: آنچه برای ما جای دلگرمی است، این ملت خداجوی معتقد به مرگ و قیامت، ایثارگر و مهربان است. مردم ایران مال روزهای سخت‌اند. هم در انقلاب هم در حوادثی مانند سیل و زلزله و جریاناتی از این دست، آحاد ملت ما خود را به منزله آسیب دیده‌ها می‌بینند، لذا صف‌هایی که برای دادن خون مشاهده کردید که در فرصت کوتاهی نیازها برطرف شد و کمک‌هایی که اقشار مختلف در این‌جور حوادث دارند، انسان به این مردم با این همت والا افتخار می‌کند.
حجت‌الاسلام و المسلمین صدیقی با اشاره به روز معلم عنوان کرد: آموزش و پرورش یک دریاست. مهم‌ترین نهاد حکومتی، مهم‌ترین کانون سرنوشت ساز برای کشور، آموزش و پرورش است. وزیر محترم و انقلابی آموزش و پرورش باید سند تحول را که رهبر عزیز ما آن را برای آموزش و پرورش نسخه نجات معرفی کرده‌اند و درِ رحمت است برای آینده سازان، بتواند اجرایی نماید.
وی خاطرنشان کرد: هم دولت و هم مردم باید به همه معلمان عزیز و زحمتکش ما اکرام کنند و هم نظام در مسائل اقتصادی باید به داد این‌ها برسد و معیشت آنان را در شأن جایگاه واقعی یک معلم سامان دهد. گرچه سرمایه یک معلم حقوقش نیست، عشق و تعهدش است.
امام جمعه موقت تهران افزود: آموزش و پرورش باید از حافظه محور بودن بیرون بیاید. در کتاب‌ها تجدید نظر کنند. این کتاب‌ها در تراز انقلاب نیست و مسائل انقلابی و آموزش انقلاب در این کتاب‌ها دیده نمی‌شود. هم در بعد ایجابی، مسائل حکومتی و مسائل زندگی. آموزش و پرورش چه رمز زندگی را در اختیار بچه‌های شما قرار می‌دهد. دانشگاه‌های ما خروجی‌هایشان برای تحمل، تاب‌آوری، صبر، گذشت، استقامت، زندگی خانوادگی و کاهش طلاق چه کرده‌اند؟
حجت‌الاسلام و المسلمین صدیقی تاکید کرد: اگر یک معلم باعث بشود که یک نفر پایان کارش شهادت باشد یا ولایت باشد یا مدیریت نجات بخش و استقلال کشور و عزت کشور باشد و بتوانند به موقع به میدان بیایند و بتوانند در قراردادهای بین‌المللی فریب نخورند و مرعوب نشوند و انفعالی رفتار نکنند، این یک نفر را احیا نکرده است بلکه جامعه را احیا کرده است. لذا معلمین عزیز ما قدر خودشان را بدانند، کمی حقوق را برای خودشان نقص تلقی نکنند. این وظیفه نظام است؛ معلمین و قضات در نظام علوی حد حقوق ندارند؛ نظام باید همه مشکلاتشان را حل کند. در این جهت ما هم توقع داریم دولت محترم به میدان بیاید و راهی نو دراندازد؛ برای معلمین در حد معلمی کرامت قائل شود تا آینده سازان ما نظیر شهید تهرانی مقدم و شهدای هسته‌ای به وفور در کشور ما دیده شوند.
وی با اشاره به روز کارگر عنوان کرد: کارگر یعنی مولد. کارگر یعنی کسی که گره‌های تولید را او باز می‌کند. کارگر در اسلام یک موقعیت کریمانه دارد و مشهور این است که پیغمبر خدا دست کارگر را بوسیده است. خود پیغمبر و امیرالمومنین کارگری کرده‌اند. کارگرها خودشان در انقلاب شهید دادند در انقلاب جبهه‌ای بودند و امروز هم محل تولید و کار برای این‌ها جبهه است و در این جهادِ موجب استقلال و عزت کشور، باید خودشان را مانند مجاهد در راه خدا ببینند.
به گزارش مهر، حجت‌الاسلام و المسلمین صدیقی در خصوص مذاکرات غیر مستقیم با آمریکا نیز خاطرنشان کرد: این تعبیر آیت الله جوادی آملی را عرض می‌کنم که فرمودند وقتی با آمریکایی‌ها دست می‌دهید، بعدش نگاه به دستتان کنید که انگشتی از دستتان کم نشده باشد. برجام عبرت است و این تیم مذاکره کننده ما از برجام عبرت گرفتند و تحت نظارت مقامات بالا و رهبر حکیم و هوشیارمان هستند. باید تیمی قوی متناسب با ترفندهایی که آنها در طول ده‌ها و بلکه صدها سال شیطنتشان برای زمین زدن رقیبشان فراهم کرده‌اند، با قدرت ایمان و حسابگر پیش بروند. امروز مسئله هسته‌ای برای ما یک مسئله سرنوشت‌ساز است و انرژی هسته‌ای در همه ابعاد زندگی، در کشاورزی، پزشکی و انواع فناوری جزو سرمایه‌های ماست و این سرمایه هرگز قابل مذاکره نخواهد بود.
کاظمی: تلاش ما است که ضمن تقویت هویت علمی عشق دانش‌آموزان به کشور و فرهنگ اسلامی - ایرانی را نیز پرورش دهیم
علیرضا کاظمی، وزیر آموزش ‌و پرورش به مناسبت روز معلم در سخنرانی پیش از خطبه‌های نماز جمعه تهران ضمن تبریک روز معلم به فرهنگیان و معلمان سراسر کشور، از تلاش‌ها و زحمات آنان در عرصه تعلیم‌وتربیت قدردانی کرد.
وزیر آموزش‌وپرورش همچنین با گرامیداشت یاد و خاطره استاد شهید مرتضی مطهری، خاطرنشان کرد: روز معلم به‌پاس مقام علمی و معنوی این علامه بزرگ نام‌گذاری شده است. همچنین یاد و نام ۴۰ هزار معلم و دانش‌آموز شهید که در مسیر تعلیم‌وتربیت جان خود را فدا کردند، گرامی می‌داریم و امیدواریم رهروان شایسته‌ای برای این عزیزان باشیم.
وی با اشاره به گستردگی و اهمیت نظام تعلیم‌وتربیت در کشور، اعلام کرد: آموزش‌وپرورش ایران با یک میلیون معلم و ۱۲۰ هزار مدرسه، مسئولیت آموزش و تربیت ۱۶ میلیون و ۵۰۰ هزار دانش‌آموز را بر عهده دارد و پرچم نظام تعلیم‌وتربیت در اقصی‌نقاط کشور به‌عنوان نماد جمهوری اسلامی برافراشته است.
کاظمی افزود: آموزش‌وپرورش، پهن‌پیکرترین دستگاه اجرایی و مهم‌ترین نهاد در ساخت آینده کشور و فرهنگ است. رشد، تعالی، سلامت و سعادت یک جامعه از مسیر تعلیم‌وتربیت می‌گذرد و وزارت آموزش‌وپرورش به‌عنوان متولی این مسیر، وظیفه‌ای سنگین در برابر تهاجمات فرهنگی و فرهنگ‌سازی دارد.
وزیر آموزش‌وپرورش با تأکید بر جایگاه والای معلمی، تصریح کرد: مأموریت نظام تعلیم‌وتربیت در قرآن مشخص است و افتخار جامعه معلمی، انتساب به شغل انبیاست. انتقال باورها، فرهنگ‌ها و آداب ‌و رسوم از مهم‌ترین وظایف ما نسبت به نسل آینده است و در مسیر رشد و پیشرفت کشور، برنامه‌ریزی‌های اساسی در دستور کار قرار گرفته است.
وی در ادامه از رفع یکی از اساسی‌ترین چالش‌های معلمان ابراز خرسندی کرد و گفت: برای نخستین‌بار در ۴۵ سال پس از انقلاب، آموزش‌وپرورش به‌عنوان اولویت اول دولت و ریاست‌جمهوری قرار گرفته است. در این راستا چندین جلسه به ریاست رئیس‌جمهور برگزار شد و از تلاش‌های آقای پزشکیان برای توجه به چالش‌های این حوزه قدردانی می‌کنم.
وزیر آموزش‌وپرورش با اشاره به رویکردهای کلیدی وزارتخانه، توسعه عدالت آموزشی و استانداردسازی تجهیزات در سراسر کشور را از اولویت‌های مهم این نهاد عنوان کرد و گفت: کیفیت‌بخشی به مدارس دولتی و ارتقای سطح علمی و تربیتی دانش‌آموزان با حمایت ریاست‌جمهوری با جدیت دنبال می‌شود.
کاظمی افزود: خوشحالیم در مدت کوتاهی که در خدمت مردم بودیم، تمام تلاش خود را برای بهبود منزلت و معیشت معلمان انجام داده‌ایم و آثار این تلاش‌ها در سال گذشته مشهود بوده است.
به گزارش فارس، وزیر آموزش‌وپرورش با اشاره به موفقیت‌های چشمگیر دانش‌آموزان در عرصه‌های بین‌المللی، گفت: در المپیادهای علمی جهانی، دانش‌آموزان ایران موفق به کسب ۱۰ مدال طلا و ۱۰ مدال نقره شدند و جایگاه سوم علمی دنیا را از آن خود کردند. همچنین در المپیک دانش‌آموزان زیر ۱۸ سال که در بحرین برگزار شد، ایران با کسب ۴۶ مدال رنگارنگ، رتبه پنجم را کسب کرد و در رقابت‌های جهانی زیر ۱۵ سال نیز با ۸۶ مدال، جایگاه پنجم دنیا را به دست آورد.
وی تقویت حوزه‌های نخبگانی را از سیاست‌های مهم وزارتخانه دانست و تأکید کرد: باید توانمندی‌های علمی نسل نوجوان را به نمایش بگذاریم تا در مسیر پیشرفت کشور مؤثر واقع شوند.
کاظمی از برگزاری بزرگ‌ترین محفل انس با قرآن با حضور ۳۰ هزار مدرسه و هزاران دانش‌آموز در یک شب خبر داد و گفت: بیش از دو میلیون دانش‌آموز در فعالیت‌های قرآنی و حفظ قرآن مشارکت داشتند. همچنین بیش از ۶۰۰ هزار دانش‌آموز در مراسم اعتکاف شرکت کردند که نشان از گرایش گسترده نوجوانان به معنویت و ارزش‌های دینی دارد.
وی بیان داشت: تلاش ما بر این است که ضمن تقویت هویت علمی، عشق، علاقه و دلدادگی دانش‌آموزان به کشور و فرهنگ اسلامی - ایرانی را نیز پرورش دهیم.
حجت‌الاسلام نواب: اگر درس‌های حج به جامعه سرایت کند، جامعه اسلامی شکل دیگری پیدا می‌کند
حجت‌الاسلام سید عبدالفتاح نواب، نماینده ولی‌فقیه در امور حج و زیارت نیز در سخنرانی پیش از خطبه‌های نماز جمعه تهران، درباره شعار امسال حج تمتع گفت: هرساله برای برگزاری حج، یک شعار انتخاب می‌شود و شعار حج امسال، «سلوک قرآنی، همگرایی اسلامی و حمایت از فلسطین مظلوم» انتخاب شده است.
وی خاطرنشان کرد: اگر «همگرایی اسلامی» درست انجام می‌شد، دیگر جایی برای نفوذ دشمنان اسلام در صفوف جامعه اسلامی باقی نمی‌ماند.
حجت‌الاسلام نواب با بیان اینکه حج درس‌هایی دارد که اگر این درس‌ها به جامعه سرایت کند، جامعه اسلامی نیز شکل دیگری پیدا می‌کند، اظهار داشت: همزیستی، یکی از درس‌های حج است. گاهی اوقات شما در مسجدالحرام نشسته‌اید و در یک طرف شما مسلمانانی از کشورهای شرق آسیا حضور دارند و در سوی دیگر، مسلمانانی از کشورهای غرب آسیا و آفریقا مثل مراکش نشسته‌اند. از همه جای جهان در آنجا با رنگ‌های مختلف هستند، ولی همه یک هدف دارند و با وجود زبان و رنگ متفاوت، یک همزیستی مسالمت‌آمیز دارند و همه با یک لباس ساده احرام، در حال عبادت هستند.
وی اجتناب از گناهان را از دیگر تمرین ها و دستاوردهای حج دانست و گفت: همان‌طور که در قرآن آمده است، در حج فسوق نیست (فَلَا رَفَثَ وَلَا فُسُوقَ وَلَا جِدَالَ فِی الْحَجِّ). اگر همین امر در جامعه نیز پیاده شود و درست انجام گیرد، جامعه شکل دیگری پیدا می‌کند. استواری جامعه در درس گرفتن از حج است.
سرپرست حجاج ایرانی ادامه داد: برخی از دوستان سؤال می‌کنند، ما که به دلایل مختلف، از جمله هزینه‌های سنگین، نمی‌توانیم به حج مشرف شویم، آیا اقدامی هست که جایگزین ثواب حج باشد؟ امام سجاد علیه‌السلام در این زمینه می‌فرمایند که اگر کسی به خانواده یک حاجی خدمت کند و یا از اموال و دارایی‌های او محافظت کند، اجری که خداوند به حاجی می‌دهد، به این فرد هم عنایت می‌کند؛ طوری که انگار این فرد نیز به حجرالاسود دست کشیده است.
حجت‌الاسلام نواب همچنین به حدیثی از امام صادق علیه‌السلام اشاره کرد و گفت: در روایت از امام صادق علیه‌السلام گفته شده است که سه نفر ثواب حج را می‌برند: حاجی، عمره‌گزار و مجاهد فی سبیل‌الله. پس شما ببینید چطور می‌توانید به خانواده این افراد کمک و خدمت کنید تا اجری که آن‌ها می‌برند، نصیب شما نیز بشود. «ملاقات با حاجی» اقدام دیگری است که فرد را به ثواب حج می‌رساند؛ وقتی حاجیان از حج برمی‌گردند، اگر با آن‌ها برای تکریم ملاقات کنید، خداوند ثواب حج‌گزار را عنایت می‌کند.
وی همچنین تأکید کرد که طبق روایات، برطرف کردن مشکلات مردم و سرپرستی افراد آسیب‌پذیر، مثل کاری که کمیته امداد و بهزیستی در جامعه انجام می‌دهند، نیز ثواب حج دارد و افزود: گروه پنجم از کسانی که ثواب حج می‌برند هم کسانی هستند که در نماز جمعه شرکت می‌کنند و طبق روایات، ثواب حج به این نمازگزاران داده می‌شود. آخرین مورد هم کسانی هستند که در ده روز اول ذی‌الحجه، نماز نافله این شب‌ها را می‌خوانند و از ثواب حج بهره‌مند می‌شوند.
به گزارش تسنیم، نماینده ولی‌فقیه در امور حج و زیارت ادامه داد: امام خمینی (ره) در بیانات خود فرموده بودند که مهم آن است که حاجی بداند کجا می‌رود، دعوت چه کسی را اجابت می‌کند، میهمان چه کسی است، آداب این مهمانی چیست؟ همچنین باید بداند خودخواهی و خودبینی با خداخواهی منافات دارد و موجب نقص معنویت حج می‌شود. رهبر معظم انقلاب نیز فرموده‌اند که این سفر باید با قصد تقرب انجام شود و از لحظه‌لحظه سفر استفاده شود.

 

 

 

 

تاریخ خبر: ۱٤۰٤/۰۲/۱۳، ۰۶:٤٤:۲۵       بازدیدها: 46