پزشکیان در آیین تجلیل از معلمان نمونه: آینده کشور به دست معلمان ساخته میشود ۱۴۰۴/۰۲/۱۴
پزشکیان در آیین تجلیل از معلمان نمونه:
آینده کشور به دست معلمان ساخته میشود
۱۴۰۴/۰۲/۱۴
رئیسجمهور گفت: آنچه معلمان میکارند، آینده کشور است و لذا باید این باور را با گفتار و رفتار خود در کودکان نهادینه کنند.
مسعود پزشکیان، رئیسجمهور در مراسم «تجلیل از معلمان نمونه کشوری»، با بیان اینکه کشور را معلمان میسازند، افزود: آنچه معلمان میکارند، آینده کشور است و لذا باید این باور را با گفتار و رفتار خود در کودکان نهادینه کنند.
وی با تأکید بر اهمیت سرمایه انسانی و نقش بیبدیل معلمان در تربیت فرزندان کشورمان و شکل دادن به آینده ایران اظهار داشت: فرزندان ما سرمایههایی بسیار باارزشتر از کارخانهها هستند و باید برای آموزش و رشد آنها وقت گذاشت و برنامه داشت تا در آینده بتوانند مشکلات کشور را حل کنند؛ سرمایه واقعی کشور فرزندانی هستند که باید با آموزش و مهارتآموزی، به نسلی توانمند، خلاق و مسئولیتپذیر تبدیل شوند.
رئیسجمهور با انتقاد از بیتوجهی به اقشار محروم بهویژه در عرصه آموزش، تأکید کرد: اگر میخواهیم کشور را بسازیم، باید همه کودکان را ببینیم، نه فقط آنهائی را که امکانات و توانایی مالی دارند، چرا که گاهی از دل همین محرومان، انسانهایی برمیخیزند که تحولات بزرگ میآفرینند.
پزشکیان با استناد به تجربیات بشری و آموزههای قرآنی گفت: تنها با تئوری نمیتوان کشور را ساخت. باید به کودکان مهارت آموخت و اخلاق، علم و ایمان را در آنها نهادینه کرد تا بتوانند موانع را کنار بزنند.
وی با اشاره به ضرورت انطباق با تحولات جهانی گفت: باید نسلی تربیت شود که خلاق، عاشق، راستگو، توانا و هماهنگ با تحولات باشد و این ویژگیها باید از کودکی در فرزندان ما شکل بگیرد. کودکان ما تحت آموزههایی که در مدرسه کسب میکنند، میتوانند تبدیل به انسانهایی شوند که مانند عروسک فقط به دنبال نمایش خودشان باشند و یا تبدیل به انسانهایی شوند که میخواهند مهارت و بزرگی و عزتشان را به نمایش بگذارند.
رئیسجمهور افزود: آنچه در نماز جماعت از جمله قبله، امام و طرف و تیم مشخص وجود دارد، مفاهیمی است که باید در آموزش اجتماعی ما هم نمود پیدا کند؛ نباید تنها به فرمها توجه کرد، بلکه باید معنا را فهمید و اجرا کرد.
پزشکیان با تأکید بر اهمیت توجه به آموزههای قرآنی گفت: اگر نادان را بر دانا ترجیح دهیم، مسیر را گم میکنیم. عدالت در گزینش و مدیریت، ریشه در تعالیم دینی ما دارد و باید به آن پایبند باشیم. نباید افراد با تجربه کمتر را در مسئولیتهای مدیریتی منصوب کرد و برای کسانی که تجربه دارند، باید مسئولیتهای مناسبی تعریف شود. انتخابها باید بر اساس شایستگیها و توانمندیهای واقعی افراد باشد، نه رتبه اجتماعی یا وضعیت اقتصادی آنها. در این راستا، عدالت ایجاب میکند که به هر فرد بر اساس قابلیتها و تقوای او فرصت داده شود. در حقیقت، تصمیمگیرندهای که توانایی تصمیمگیری درست را دارد، باید در رأس امور قرار گیرد، نه فردی که صرفاً به دلیل رتبهاش به آن جایگاه دست یافته است.
وی با تعریف تقوا به عنوان حرکت کمهزینه و بر مبنای تصمیم درست، تأکید کرد: کسی که درستتر تصمیم میگیرد، متقیتر است. این مفهوم باید در آموزش و تربیت اجتماعی پررنگ شود.
پزشکیان خاطرنشان کرد: باید رقابت برای حل مشکلات و چالشهای کشور باشد. کارِ تیمی، حل مسئله، مدیریت و ساختارسازی میتواند از مدرسه و آموزش به بچههای مردم شروع شود.
رئیسجمهور با بیان اینکه باید در کودکان این باور را نهادینه کنیم که چیزی از دیگران کم ندارند و میتوانند در رقابت سالم بدرخشند؛ مهارتها باید در چنین فضائی شکوفا شوند، تصریح کرد: باید فرزندانی تربیت کنیم که نگاهشان به خارج نباشد و همه ظرفیت خود را برای آبادانی کشور بهکار گیرند؛ هنر واقعی این است که علم در خدمت مردم باشد.
وی در پایان سخنان خود تأکید کرد: اگر این روحیه در مدیران و نسل جوان شکل گیرد، ایران از هیچ کشوری عقب نخواهد ماند و میتواند الگو و الهامبخش دیگران شود.
در این مراسم و با حضور رئیسجمهور، رئیس دفتر رئیسجمهور و وزیر آموزش و پرورش از 24 معلم نمونه کشوری با اهدای لوح تجلیل و تقدیر شد.
تاریخ خبر: ۱٤۰٤/۰۲/۱۵، ۰۷:۳۸:۲۶ بازدیدها: 3