به وب سایت مجمع هم اندیشی توسعه استان زنجان خوش آمدید
 
منوی اصلی
آب و هوا
وضعیت آب و هوای زنجان
آمار بازدیدها
بازدید امروز: 889
بازدید دیروز: 4,946
بازدید هفته: 889
بازدید ماه: 14,898
بازدید کل: 26,613,474
افراد آنلاین: 16
اوقات شرعی

اوقات شرعی به وقت زنجان

اذان صبح:
طلوع خورشید:
اذان ظهر:
غروب خورشید:
اذان مغرب:
تقویم و تاریخ
شنبه ، ۰٤ مرداد ۱٤۰٤
Saturday , 26 July 2025
السبت ، ۱ صفر ۱٤٤۷
مرداد 1404
جپچسدیش
321
10987654
17161514131211
24232221201918
31302928272625
آخرین اخبار
محسنی اژه‌ای: هجمه دشمن به قوه قضائیه پس از برخورد با جاسوسان اسرائیل طبیعی است ۱۴۰۴/۰۵/۰۱
محسنی اژه‌ای:
هجمه دشمن به قوه قضائیه
پس از برخورد با جاسوسان اسرائیل طبیعی است
  ۱۴۰۴/۰۵/۰۱

‫Magiran | روزنامه کیهان (1404/05/02): محسنی اژه ای: هجمه دشمن به قوه قضائیه  پس از برخورد با جاسوسان اسرائیل طبیعی است‬‎

رئیس قوه قضائیه گفت: پرونده‌های مرتبط با متهمین به همکاری با رژیم صهیونیستی، سریع، دقیق و مطابق شرایط جنگی پیش‌بینی شده در آیین دادرسی، مورد بررسی قرار می‌گیرد.
به گزارش خبرگزاری میزان‌، حجت‌الاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژه‌ای در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری سه‌شنبه‌شب، با اشاره به فرآیند رسیدگی به پرونده‌های جواسیس و عناصر دستگیرشده مرتبط با جنگ تحمیلی ۱۲روزه، اظهار داشت: ما باید در این زمینه به این موضوع توجه داشته باشیم که افراد دستگیرشده، چند دسته هستند. کسانی بودند که در شلوغی‌های پس از بمباران‌ها، مشکوک به نظر رسیده و دستگیر شدند؛ در شرایط جنگی، ظنین‌شدن‌ها و دستگیری‌ها به‌خاطر عکسبرداری و فیلمبرداری از محل حادثه، امری طبیعی است، اما چه‌بسا که برخی از این افراد دستگیرشده، اقدامات خود را در همراهی با دشمن انجام نداده باشند.
محسنی اژه‌ای افزود: در جریان جنگ ۱۲روزه تحمیلی و پس از آن، حدود دو هزار نفر دستگیر شدند، اما باید بدانیم که بسیاری از اینها کسانی بودند که در فاصله کوتاهی آزاد شدند، چون نه جاسوس بودند نه با رژیم صهیونیستی همکاری داشتند؛ این افراد بعد از انجام تحقیقات و جمع‌آوری اطلاعات آزاد شدند؛ از سوی دیگر، ممکن بود که رفع شبهه درخصوص برخی از این افراد آزادشده به صورت کامل انجام نشده باشد فلذا این دسته نیز با صدور «قرار» آزاد شدند؛ تعدادی از دستگیرشدگان نیز با رژیم صهیونیستی همکاری می‌کردند که البته سطح و نوع این همکاری‌ها متفاوت بود؛ در قانون ما پیش‌بینی شده که چنانچه فردی در زمان جنگ با کشور متخاصم همکاری داشته باشد باید دستگیر و محاکمه شود؛ بعضاً مجازات‌های برخی از این افراد، سنگین و تا حد سلب حیات است و در مواردی نیز مجازات‌های کمتر در نظر گرفته شده است؛ در میان دستگیرشدگانی که با رژیم صهیونیستی همکاری داشتند، همه نوع از این افراد را داشتیم؛ برخی‌ها که دارای ارتباطات تشکیلاتی با رژیم بودند باید ابتدا تخلیه اطلاعاتی شوند و شرکای جرم آنها شناسایی گردند که این کار ممکن است مقداری زمان ببرد؛ در جلسات شورای عالی قوه قضائیه که در زمان جنگ و پس از جنگ به صورت مرتب و مستمر در روز‌های دوشنبه برگزار می‌شود، دستور داده‌ایم که پرونده‌های مرتبط با متهمین به همکاری با رژیم صهیونیستی، سریع، دقیق و مطابق شرایط جنگی پیش‌بینی شده در آیین دادرسی، مورد بررسی قرار گیرند؛ کیفرخواست تعدادی از این پرونده‌ها صادر شده و به دادگاه رفته و برای رسیدگی در دادگاه نیز تعیین وقت صورت گرفته است؛ البته کیفرخواست تعداد قابل‌توجهی از پرونده‌ها نیز هنوز صادر نشده است.
وی ادامه داد: هجمه دشمن به قوه قضائیه به دلیل برخورد با جواسیس و همکاران رژیم صهیونیستی امری طبیعی است؛ آمریکا و رژیم صهیونیستی به هیچ اصول و قاعده‌ای از جمله حقوق بین‌الملل، عرف بین‌الملل، موازین انسانی، دروغ نگفتن و جعل نکردن، پایبند نیستند.
رئیس عدلیه همچنین متذکر شد: ما موظف هستیم حتی در زمان بحران هم از مرز عدالت و انصاف خارج نشویم؛ من در عین حال که به همکارانم در دادسرا و دادگاه تاکید کرده‌ام پرونده‌های جواسیس و عناصر مرتبط با رژیم صهیونیستی را سریع و قاطع رسیدگی کنند، ولیکن گفته‌ام که در رسیدگی‌هایشان، خدا، قانون، انصاف و عدالت را مدنظر داشته باشند.
روایت اژه‌ای از حمله اسرائیل به جلسه سران قوا
محسنی اژه‌ای در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به حمله رژیم صهیونیستی به جلسه شورای عالی امنیت ملی که در روز بیست‌وششم خردادماه با حضور تعدادی از سران نظام برگزار شد، اظهار داشت: واقعاً دشمنان ما جزو حمقاء هستند. دشمنان ما هنوز هم بعد از گذشت بیش از چهار دهه از انقلاب اسلامی، خیال می‌کنند که با ترور یک یا چند مسئول، کشور ما فلج می‌شود و از هم می‌پاشد. ما هنوز فراموش نکرده‌ایم که در سال ۱۳۶۰ و در حالی که مردم و کشورمان درگیر یک جنگ تمام‌عیار با دشمن خارجی بودند، منافقین ظرف ۶ تا ۷ ماه، بسیاری از مسئولان کشور را به شهادت رساندند؛ منافقین در هفتم تیرماه سال ۱۳۶۰ تعداد ۷۲ نفر از مسئولان عالی قوه قضائیه، تعدادی از نمایندگان مجلس و همچنین برخی افراد مسئول و صاحب‌نفوذ کشور را در یک اقدام تروریستی به شهادت رساند؛ یک روز قبل از آن (۶ تیر ۱۳۶۰) نیز رهبر معظم انقلاب مورد سوءقصد منافقین قرار گرفته بود که بحمدالله و با لطف خدا، این ذخیره برای ایران اسلامی حفظ شد. در همان تابستان سال ۱۳۶۰، رئیس‌جمهور، نخست‌وزیر و تعداد زیادی از معتمدین مردم مانند شهدای محراب و بسیاری از مسئولان و مردم به شهادت رسیدند، آن هم در شرایطی که تنها سه سال از پیروزی انقلاب اسلامی می‌گذشت و نظام ما یک نظام نوپا بود.
وی بیان داشت: دشمن با حمله روز ۲۶ خرداد به جلسه شورای عالی امنیت ملی خیال می‌کرد که ایران فلج می‌شود و نظام و انقلاب دچار لطمه بسیار بزرگی می‌شود. مطمئن باشید چنانچه در جریان این حمله، تیر صهیونیست‌ها به هدف می‌خورد و سران قوا و جمعی از مسئولان در جریان بمباران جلسه شورای عالی امنیت ملی جان‌شان را از دست می‌دادند، باز هم کشور فلج نمی‌شد.
رئیس قوه قضائیه در ادامه با ذکر خاطره‌ای از بمباران جلسه شعام در تاریخ ۲۶ خرداد، گفت: وقتی که بمباران صورت گرفت، برق محل جلسه قطع شد و تاریکی حکمفرما گشت؛ صدا‌های فرود بمب‌های متوالی نیز غالب بود؛ با این وجود ذره‌ای ترس، هراس و نگرانی بر اعضای حاضر در جلسه عارض نشد و همه در آرامش و طمأنینه بودند.
محسنی اژه‌ای افزود: تنها به فاصله یک ساعت بعد از این اقدام دشمن، مسئولانی که در جلسه حاضر بودند و بعد از بمباران، مکان را ترک کرده بودند، جلسات کاری خود را در مکان‌های دیگر بدون وقفه برگزار کردند و با روحیه و انگیزه‌ای قوی‌تر و بیشتر نسبت به گذشته، کار‌ها و مسئولیت‌های خود را انجام دادند. اینچنین نبود که بعد از آن حمله، مسئولان حاضر در جلسه به پناهگاه یا خانه خود بروند؛ هیچ وقفه‌ای در انجام امور بعدیِ مسئولانِ حاضر در جلسه ایجاد نشد. پس از آن روز نیز چندین‌بار جلسه شورای عالی امنیت ملی با حضور سران قوا برگزار گردید.
وی خاطرنشان کرد: ما مسئولان به توصیه‌های حفاظتی گوش می‌دهیم، اما این بدان معنا نیست که کار‌ها و امور خود را رها کنیم؛ باید با رعایت مسائل حفاظتی کار کشور و مردم را انجام دهیم.
رئیس عدلیه گفت: طبیعی است که در شرایط جنگی کشور، تغییراتی در نحوه، شیوه و روش ارتباطات مسئولان و فرماندهان نظامی کشور به وجود بیاید. جانشینان فرماندهان شهید ما، کار خود را در کمترین زمان ممکن آغاز کرده بودند؛ در جنگ ۱۲روزه، ارتباط سران قوا و نیرو‌های مسلح و حمایت‌هایی که باید در این شرایط صورت می‌گرفت کاملاً برقرار بود؛ البته در این دوران، بنا به اقتضائات پیش‌آمده، اولویت‌های کاری تغییر کرد، اما این تغییر اولویت‌ها بدین معنا نبود که کار نظام و مردم روی زمین بماند.
محسنی اژه‌ای عنوان کرد: ما اعتقاد داریم که از دست دادن فرماندهان بزرگ و عزیز ما در جریان جنگ تحمیلی ۱۲روزه یک خسارت بود، اما دیدیم که فرمانده معظم کل قوا، بلادرنگ افراد جانشین این فرماندهان شهید را معرفی کردند و هیچ وقفه‌ای در انجام امور صورت نگرفت و به سرعت، پاسخ تجاوز رژیم صهیونیستی و آمریکا داده شد.
ثمرات هدایت و راهبری رهبر انقلاب در طول جنگ ۱۲روزه
وی در بخش دیگری از این مصاحبه، با اشاره به هدایت و راهبری رهبر معظم انقلاب در طول جنگ ۱۲روزه، گفت: امروز می‌توانیم اذعان کنیم که نقش پررنگ، کلیدی و اساسی «رهبری نظام» در همه مقاطع ۴۶ سال گذشته به ویژه در شرایط و مواقع بحرانی، برای مردم عیان شده است. نقش رهبر معظم انقلاب در اداره شرایط طی جنگ ۱۲روزه یک نقش بی‌بدیل بود؛ به‌خصوص آنکه ممکن بود فرماندهان جدید و تازه منصوب شده از برخی قوانین، مقررات و دستورات قبلی اطلاع کافی نداشته باشند. طبیعی است که فرماندهان نظامی بدون نظر نهائی فرمانده معظم کل قوا، نمی‌توانند دست به اقدامی بزنند. نقش، دستورات و مدیریت فرمانده معظم کل قوا در حوزه‌ نظامی جنگ ۱۲روزه، بسیار پررنگ و برجسته بود؛ اساساً اعتقاد من این است که دو عامل اصلی «تدبیر، مدیریت و فرماندهی ولی‌فقیه» و همچنین «انسجام و وحدت ملی مردم» دشمن را در جنگ ۱۲روزه ناکام گذاشت.


 

 

تاریخ خبر: ۱٤۰٤/۰۵/۰۲، ۰۵:۲۰:۳۰       بازدیدها: 63