حضور جهادی طلاب، بسیجیان و دانشجویان
برای رسیدگی به خانههای آسیبدیده
۱۴۰۴/۰۴/۲۱
در پی حملات وحشیانه رژیم صهیونیستی به مناطق مسکونی، گروههایی متشکل از طلاب، نخبگان و بسیجیان با روحیهای جهادی و انقلابی برای کمکرسانی و رسیدگی به خانههای آسیبدیده به میدان آمدند.
طلاب، نخبگان متعهد، دانشجویان و بسیجیان جهادگر با حضور میدانی و داوطلبانه، آمادگی خود را برای کمک به بازسازی خانهها اعلام کرده و در مناطق آسیبدیده حضور یافتند. این حرکت جهادی، نمادی از روح همبستگی مردمی برای التیام زخمهای بهجامانده از تجاوزات دشمن و بازگرداندن امید به زندگی در دل خانوادههای مظلوم است. به گزارش فارس، ما از حضرت امام و حضرت آقا یاد گرفتهایم که طلبه نقشش در حوادث اجتماعی، امامت است؛ باید جلودار و جریانساز باشد، شرایط را بشناسد و بموقع و بهنگام وارد اقدام درست شود. همین نگاه، باعث شده طلبههای خوشفکر و خستگیناپذیر خانه طلاب جوان قم، همیشه زودتر از همه، در صف اول خدمترسانی در بحرانها حاضر باشند؛ از سیل و زلزله گرفته تا کرونا و حتی ریزش ساختمان متروپل. با چنین روحیهای، دور از انتظار نبود این جمع همیشه پای کار، در جنگ تحمیلی ۱۲ روزه هم ایده جدیدی برای خدمت به هموطنان ارائه کنند. با این حال، آنها با حضور در تهران در دهه محرم و زدن به دل خانههای آسیبدیده از موشکبارانهای رژیم صهیونیستی، باز هم همه را غافلگیر کردند... از طرفی دانشجویانی که قلم سلاحشان است امروز بیل و کلنگ به دست گرفتهاند تا بگویند «میسازمت وطن». دانشجویان جهادی دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی با روحیهای انقلابی و تلاش بیوقفه در حال بازسازی و احیای این سرزمیناند تا پیام ایستادگی و امید را به همه جهان برسانند؛ پیام زندگی که از دل ویرانیها جوانه میزند و نشان میدهد هیچ چیزی نمیتواند اراده مردم ایران را بشکند.
روایت مسئول بسیج خواجه نصیر از لحظات خدمت
مسئول بسیج دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی، نیز درباره آغاز فعالیتهای جهادی این دانشگاه در پی جنگ ۱۲ روزه توضیح داد: تقریباً از اوایل محرم، گروهی محدود از دانشجویان جهادی دانشگاه، بهویژه در شهر تهران، شروع به شناسایی و سرکشی به مناطق آسیبدیده کردند. پس از این مرحله، مناطق نیازمندتر شناسایی شد و تمرکز ما بر روی محلههای نارمک و فرجام قرار گرفت. در چند روز اخیر، حدود ۳۵ نفر از دانشجویان در قالب تیمهای جهادی به خدمترسانی مشغول بودهاند.
وی افزود: کارهای انجام شده عمدتاً شامل آواربرداری، خارج کردن وسایل با ارزش و مدارک از زیر آوار، و اساسکشی خانهها بود. در برخی موارد، مهندسان شهرداری دستور تخریب صادر کرده بودند و ما با دقت و حوصله وسایل یخچال، ماشین لباسشویی و دیگر لوازم ضروری زندگی را از زیر آوار بیرون میآوردیم. پس از جمعآوری، با پیگیری از شهرداری و بنیاد مسکن، وسایل جمعآوری شده در انبارهایی در همان منطقه نگهداری میشد تا در صورت تأمین مسکن جدید، به ساکنان تحویل داده شود. وی درباره ترمیم خانهها گفت: برخی منازل فقط دچار آسیبهای جزئی مانند شکستن شیشه یا ریزش اندک آوار بودند که دانشجویان در جمعآوری نخالهها و حتی تعویض شیشهها کمک میکردند. در این پروژهها، حضور و همکاری خانوادههای آسیبدیده نیز ملموس بود؛ هرچند برخی به دلیل درگیری با مراسم یا فقدان عزیزان کمتر حضور داشتند، اما اکثر خانوادهها با ما همراه بودند.
مسئول بسیج دانشگاه خواجه نصیر درباره فضای میان دانشجویان و خانوادههای آسیبدیده توضیح داد: در روزهای اولیه حضور، فضای غم و اندوه غالب بود، زیرا بسیاری خانوادهها شهید داده یا خسارت جدی دیده بودند. با گذشت زمان و همراهی دانشجویان جهادی، ارتباط شکل گرفت و خانوادهها خاطرات و لحظات سخت آن شبها را با ما به اشتراک گذاشتند. آنها قدردان تلاش دانشجویان بودند و حتی در پروژههای بزرگتر، انجام کارهای سخت آواربرداری را به عنوان نشانهای از همبستگی و ایثار میدیدند.