به وب سایت مجمع هم اندیشی توسعه استان زنجان خوش آمدید
 
منوی اصلی
آب و هوا
وضعیت آب و هوای زنجان
آمار بازدیدها
بازدید امروز: 825
بازدید دیروز: 5,444
بازدید هفته: 23,999
بازدید ماه: 6,269
بازدید کل: 26,604,851
افراد آنلاین: 54
اوقات شرعی

اوقات شرعی به وقت زنجان

اذان صبح:
طلوع خورشید:
اذان ظهر:
غروب خورشید:
اذان مغرب:
تقویم و تاریخ
پنج‌شنبه ، ۰۲ مرداد ۱٤۰٤
Thursday , 24 July 2025
الخميس ، ۲۹ محرّم ۱٤٤۷
مرداد 1404
جپچسدیش
321
10987654
17161514131211
24232221201918
31302928272625
آخرین اخبار
خبرِ ، اسلام ستیزان ضد بشر و جنایتکار و .... ۱۴۰۴/۰۴/۳۱

خبرِ ، اسلام ستیزان ضد بشر و جنایتکار و .... 

۱۴۰۴/۰۴/۳۱

ارتش اسرائیل اگر به زانو درنیامده بود درخواست آتش‌بس نمی‌کرد
رئیس ستاد‌کل ارتش اسرائیل گفت: جنگ با ایران هنوز به پایان نرسیده است.
«ایال زمیر» در نشست ارزیابی استراتژیک ارتش گفت: جنگ علیه ایران هنوز تمام نشده است؛ مراحل بعدی در راه است.
وی افزود: ما در یک نبرد طولانی‌مدت با ایران قرار داریم. اتفاقات هفته‌های آینده می‌تواند تعیین‌کننده باشد. امنیت اسرائیل در گرو مهار تهدید ایران و بازوهای نظامی آن در منطقه است. زمیر گفت: ایران همچنان به دنبال گسترش قدرت موشکی و هسته‌ای خود است، و ما اجازه نخواهیم داد چنین تهدیدی علیه مردم اسرائیل شکل بگیرد. ارتش اسرائیل در آماده‌باش کامل است و اگر لازم باشد، به‌سرعت وارد فازهای عملیاتی گسترده‌تری خواهیم شد.
وی‌، جنگ در نوار غزه را یکی از پیچیده‎‌ترین نبردهایی دانست که اسرائیل تاکنون تجربه کرده، و افزود: «نیروهای منظم و ذخیره هر روز شریک حمله و دفاع هستند، اما در این نبرد بهای سنگینی می‌پردازیم که امروز نیز دوباره شاهد آن بودیم».
اظهارات زمیر در حالی است که به اذعان محافل گوناگون غربی و عبری، اسرائیل در اثر تشدید و تنوع حملات قاطع ایران، در روزهای پایانی جنگ به زانو درآمده بود و از طریق واسطه‌های آمریکا در‌به‌در آتش‌بس برای توقف حملات ایران بود.
در این زمینه پروفسور جان مرشایمر، استاد آمریکایی روابط بین‌الملل گفت: رهبران اسرائیل فاقد درایت راهبردی‌اند و با تصمیمات خود وارد بحران شده‌اند. تهدید اسرائیل کاتز (وزیر جنگ اسرائیل) به حمله مجدد به ایران فاقد منطق نظامی است. بسیاری در ایران معتقدند که پذیرش آتش‌بس اشتباه بود، زیرا توازن به نفع ایران بود. ایران در جنگ فرسایشی موقعیت بهتری داشت و اسرائیل به ‌دلیل ناتوانی در ادامه درگیری‌ها خواستار پایان آن شد. ایرانی‌ها موشک‌های زیادی دارند و این موشک‌ها بسیار ساده از سد دفاعی عبور می‌کنند. اسرائیل اندازه یک تمبر پستی است و برای کشوری مثل ایران، وارد کردن خسارات بسیار‌ زیاد به اسرائیل بسیار آسان است. توان موشکی ایران کارآمد است و آسیب‌پذیری اسرائیل مشهود است.
همچنین در ایام منتهی به آتش‌بس، رسانه‌ها و چهره‌های معروف غربی یا صهیونیستی بسیاری از بیچاره شدن و به زانو درآمدن اسرائیل در اثر حملات ایران خبر دادند. از جمله:
روزنامه گاردین: اصابت موشک‌های هیولایی ایران، در اسرائیل جهنم ساخته است.
روزنامه یدیعوت آحارانوت: مکان‌هایی که موشک‌‌های ایرانی اصابت کرده‌، شبیه میدان جنگ هستند. ویرانی‌هایی که در خیابان‌‌های تل‌‌آویو دیدیم، دیوانه‌‌کننده است.
شبکه آمریکایی ان‌بی‌سی به نقل از یک مقام ارشد اسرائیلی: ایران احتمالاً می‌تواند حجم فعلی شلیک موشک را تا ۵ ماه ادامه دهد.
 روزنامه اسرائیل‌هیوم: گزارش‌ها مبنی بر کاهش موشک‌های پدافندی، حکایت از وجود چالش‌های فزاینده‌ای برای اسرائیل دارد.
روزنامه معاریو: لایه‌های پدافندی اسرائیل، آشکارا فرو‌پاشیده و اوضاع در آینده وخیم‌تر می‌شود.
روزنامه واشنگتن‌پست: اسرائیلی‌ها از رگبار موشک‌های ایران فلج شده‌اند. با اصابت موشک‌ها، آنها در حال از دست دادن حس امنیت همیشگی هستند.
مک‌ گرگور، سرهنگ بازنشسته ارتش آمریکا: وضعیت اسرائیل، بسیار وخیم است؛ یک‌‌سوم تل‌آویو یا به ‌طور کامل تخریب‌شده یا آسیب جدی دیده است. اسرائیل در وضعیتی شکننده‌ قرار دارد و تنها چند روز دیگر می‌‌تواند مقاومت کند.
استیو بنن مشاور سابق ترامپ: دیروز اوضاع خیلی سختی بود. این آتش‌بس بیشتر برای نجات خود اسرائیل بود. این همان بخش پنهان ماجراست. آنها وارد ماجرائی شدند که فراتر از توانشان بود. تا جایی پیش رفتند که دیگه رمقی براشان نمونده بود. دیروز واقعاً روزی وحشتناک برای اسرائیل بود. آنها به این آتش‌بس نیاز داشتند و رئیس‌جمهور ترامپ با کمک قطر وارد ماجرا شد.
اوری گلدبرگ، تحلیلگر سیاسی در تل‌آویو: اسرائیل در حال تمام کردن ذخیره موشک‌های دفاعی بود. فکر نمی‌کنم اسرائیل واقعاً بتواند در یک جنگ فرسایشی موشکی با ایران دوام بیاورد. خسارات در اسرائيل شروع به انباشته‌شدن کرده بود. اسرائیل وضعیت خوبی ندارد. ما توان جنگیدن با ایران را نداریم.
دونالد ترامپ: اسرائیل ضربه خیلی سختی خورد. خصوصاً در روزهای آخر، اسرائیل واقعاً ضربه سختی خورد. وای پسر، اون موشک‌های بالستیک خیلی از ساختمان‌ها رو نابود کردند. 
ایهود اولمرت نخست‌وزیر سابق رژیم صهیونیستی: موشک‌های ایرانی ترس دارد؛ من اگر نخست‌وزیر بودم سعی می‌کردم دستم را به سوی رهبر ایران دراز کنم و از ایرانی‌ها تقاضا کنم که دیگر بس است. 
سرلشکر «گیورا آیلند»، رئیس سابق شورای امنیت اسرائیل: منافع اسرائیل در پایان دادن به جنگ و تن‌دادن به آتش‌بس بود؛ ادامه جنگ به صلاح نبود.


خشم ملت ایران از اسرائیل و آمریکا نقشه آشوب را نابود کرد
روزنامه نیویورک تایمز می‌گوید حمله آمریکا و اسرائیل به ایران، برنامه آنها برای ایجاد آشوب در تابستان را از بین برد.
نیویورک تایمز نوشت: پیش‌بینی می‌شد ایران در تابستان با آشوب داخلی مواجه شود، اما جنگ و فراخوان ترامپ و نتانیاهو به مردم ایران برای قیام علیه نظامشان، نتیجه عکس داد. برخی تحلیلگران مسائل ایران قبل از حملات اسرائیل، پیش‌بینی می‌کردند که ایران در تابستان شاهد آشوب خواهد بود؛ اما به نظر می‌رسد حمله اخیر، نتیجه‌ای معکوس از خود بر جای گذاشت. درخواست‌های ترامپ و نتانیاهو از ایرانیان بعد از آغاز حملات برای قیام علیه نظام، حتی با واکنش برخی از منتقدان حکومت مواجه شد و آنها گفتند نمی‌توانند چنین اقدامی را تأیید کنند. یک ایرانی در این باره می‌گوید: «مردم نمی‌پذیرند که تغییرات داخلی توسط دولت‌های خارجی هدایت شود. این برخلاف غرور ملی من است که کشوری بیاید، به سرزمین من تجاوز کند و به سایت‌های هسته‌ای من حمله کند در نهایت، همین برنامه هسته‌ای هم بخشی از سرزمین و خاک من است.»
روزنامه آمریکایی با ابراز عصبانیت و ناراحتی از بازنشر سرودهایی با مضمون دفاع از ایران پس از جنگ اخیر نوشت مقامات جمهوری اسلامی در خشمِ مردم ایران ناشی از حملات اسرائیل و آمریکا که به فوران احساسات ملی‌گرایانه منجر شده، یک فرصت می‌بینند این در حالی است که پیش از حملات اسرائیل، برخی از تحلیلگران پیش‌بینی کرده بودند که تابستان امسال، ایران شاهد آشفتگی داخلی خواهد بود.
یادآور می‌شود روزنامه نیویورک تایمز تنها روزنامه‌ای نیست که از به هم ریختن نقشه تفرقه و آشوب‌افکنی آمریکا و اسرائیل در اثر ارتکاب جنگ خبر می‌دهد بلکه محافل غربی و عبری بسیاری درباره اتحاد و همبستگی کم‌نظیر ملت ایران در اثر جنگ تحمیلی اخیر سخن گفته‌اند؛ برخی از این تحلیل‌ها را در ادامه می‌خوانید:
روزنامه فایننشال تایمز: حملات اسرائیل به تأسیسات هسته‌ای که نماد غرور ملی ایرانیان است، نتیجه کاملا معکوس داشت و به جای تضعیف حکومت، وحدت مردمی را تقویت کرد. این عملیات با هماهنگی آمریکا انجام شد، اما نتیجه، برخلاف انتظارات رقم خورد. تشدید تنش‌‌ها توسط اسرائیل، واکنشی قدرتمند را در ایران به همراه داشت. حمله متقابل، نقطه عطفی بود که نشان داد ایران از مقابله واهمه ندارد. ایران، تمدنی تاریخی است که از استقلال خود دفاع می‌‌کند. موج میهن‌‌پرستانه‌، ایران۹۰ میلیونی را فرا گرفته است. نتانیاهو، با دعوت به شورش، دنبال بهره‌برداری بود، اما عواطف میهن‌پرستانه را تقویت کرد. جنگ، حمایت مردم ایران از برنامه موشک‌های بالستیک، سرکوب همدستان اسرائیل، و اشتیاق برای دستیابی به بمب هسته‌‌ای را افزایش داد.
نشریه اکونومیست: اسرائیل در جنگ مستقیم با ایران‌ شانسی برای پیروزی ندارد بلکه دچار فرسایش خواهد شد. ایران کشوری با عمق استراتژیک و وسعت جغرافیایی بسیار بالا است و نمی‌توان آن را با چند عملیات محدود، فلج کرد. اگرچه در داخل ایران نارضایتی‌هایی از شرایط اقتصادی و اجتماعی وجود دارد، اما در زمان تهدید خارجی، انسجام و همبستگی ملی حول محور نظام سیاسی شکل می‌گیرد.
روزنامه جروزالم پست: حمله اسرائیل، همبستگی ملی ایرانیان و حمایت از جمهوری اسلامی را افزایش داد. هیچ نشانی از سستی وضعیت دیده نمی‌‌شود؛ کاملاً بر عکس، اقتدار نظام، افزایش یافته است. مقامات اسرائیلی اذعان کردند که حملات نه تنها باعث بی‌‌ثباتی یا شکاف در حکومت ایران نشده، بلکه حس همبستگی ملی را تقویت کرد. مردم ایران با وجود نارضایتی‌های احتمالی، در برابر تهدید خارجی متحد شده‌ و خشم خود را متوجه اسرائیل کرده‌‌اند. مدیر برنامه ایران در مؤسسه مطالعات امنیت ملی اسرائیل (INSS) گفت: تعجبی ندارد که هیچ شکافی دیده نمی‌شود و حس همبستگی ملی وجود دارد؛ مردم می‌‌بینند که حملات اسرائیل، منجر به کشته شدن افراد و تخریب شده است.
پروفسور جان مر‌شایمر نظریه‌پرداز آمریکایی: ترامپ و نتانیاهو دو دروغگوی متخصص فریب توده‌های آمریکایی و اسرائیلی هستند. این‌ دو مردم را فریب داده‌اند که ما در جنگ بر ایران پیروز شدیم. نتانیاهو توان جنگ فرسایشی با ایران را نداشت و ترامپ واقعاً ترسیده بود که ایران تنگه هرمز را ببندد. وضعیت نظام ایران، از قبل جنگ به ‌مراتب بهتر است، و این، شکستی برای اسرائیل است که می‌‌خواست ایران را تجزیه کند و سیاستش «تفرقه‌بینداز و حکومت کن» است.
دکتر رزیمات، رئیس میز ایران و محور شیعه در مؤسسه مطالعات امنیت ملی اسرائیل: ما شاهد یک انسجام و یکپارچگی داخلی هستیم؛ اتحاد ملی در بین ایرانی‌ها وقتی که حمله اسرائیل را دیدند بیشتر و عمیق‌تر شد. در حال حاضر بخش بزرگی از مردم ایران خشم خود را متوجه اسرائیل کرده‌اند.
گزارشگر NBC نیوز از تهران: ما در این‌جا نه پیام شکست می‌بینیم و نه می‌شنویم. در این‌جا مردم ایران در حال عبادت و بزرگداشت یک شهید شیعه [امام حسین علیه‌السلام] هستند که ۱۴۰۰ سال پیش کشته شد. اما امسال، پس از جنگ با اسرائیل، این مراسم باستانی رنگ و بوی دیگری گرفته است و راهی برای ایرانیان است تا نشان دهند که هرگز فراموش نخواهند کرد و هرگز تسلیم نمی‌شوند و اینکه این انقلاب اسلامی ادامه خواهد یافت. ری تکیه، پژوهشگر ارشد شورای روابط خارجی آمریکا: اسرائیل خواسته یا ناخواسته، باعث همبستگی بی‌سابقه ملی- مذهبی در ایران شد.

 

طبق گزارش «والا»
نتانیاهو برای نفوذ در سوریه روی تروریست‌ها حساب ویژه‌ای باز کرده است

نشریه عبری‌زبان «والا» گزارش داد که ارتش رژیم صهیونیستی در حال آماده شدن برای سناریوی نفوذ از سوریه توسط شبه‌نظامیان و قبایل است که ممکن است تلاش کنند مراکز جمعیتی نزدیک در ارتفاعات جولان اشغالی را هدف قرار دهند.
از نخستین سال‌های تشکیل رژیم اسرائیل در سال ۱۹۴۸، مرزهای شمالی این موجودیت مصنوعی همواره کانون تنش و درگیری‌های نظامی، اطلاعاتی و ژئوپلیتیکی بوده‌اند. در میان این مرزها، ارتفاعات جولان جایگاه ویژه‌ای دارد، منطقه‌ای استراتژیک که در جنگ شش‌روزه ۱۹۶۷ به اشغال درآمد و از آن زمان تاکنون، تبدیل به صحنه‌ای دائمی برای زورآزمایی‌های خاموش و آشکار میان اسرائیل و محور مقاومت شده است. جولان نه‌‌تنها دارای موقعیتی تسلط‌بخش بر سوریه و لبنان است، بلکه به‌مثابه پل ارتباطی پنهان میان منافع امنیتی اسرائیل و بازیگران فرامنطقه‌ای عمل کرده است. از زمان جنگ داخلی سوریه، این منطقه به محملی برای سناریوهای متعدد امنیتی بدل شد، جایی که بازیگران مختلف، از نیروهای جهادی تا ارتش‌های دولتی، و از سازمان‌های اطلاعاتی غربی تا مزدوران محلی، در آن نقش ایفا کرده‌اند. تجربه تاریخی نشان داده که هرگاه دولت مرکزی سوریه تضعیف یا درگیر بحرانی داخلی بوده، رژیم صهیونیستی کوشیده با بهره‌گیری از شرایط، عمق نفوذ خود را در مرزهای شمالی گسترش دهد، چه با بمباران هوایی، چه با حمایت از گروه‌های نیابتی. اکنون نیز، در امتداد همین روند تاریخی، تکرار الگوهای آزموده‌شده، بازتاب همان سیاست دیرینه‌ای است که طی دهه‌ها امنیت رژیم اشغالگر را بر بی‌ثباتی همسایگان بنا نهاده است.
اسرائیل و باز هم تجاوز!
رژیم آپارتاید اسرائیل برای پیش بردن اهدف خصمانه و تجاوزگرانه خود دلیل نمی‌خواهد، اگر لازم باشد هر از گاهی بهانه‌ای می‌تراشد. حالا که «شب تار» است و تروریست‌ها بر سوریه سایه انداخته‌اند، بهانه‌های مفت هم فراوان است! پایگاه خبری اسرائیلی «والا»، نزدیک به سرویس اطلاعات رژیم صهیونیستی، در گزارشی نوشت: در شرایطی که، با شروع عملیات زمینی در دیرالبلح، همه نگاه‌ها به نوار غزه است، وزارت جنگ رژیم صهیونیستی برای سناریوی نفوذ از طریق مرز سوریه، توسط شبه‌نظامیان و بادیه‌نشینان، مشابه آن‌چه در هفت اکتبر ۲۰۲۳ رخ داد، آماده می‌شود. یک افسر ارشد صهیونیستی گفت: «ما مدت‌هاست که دفاع از خط مرزی را متوقف کرده‌ایم و اکنون دفاع از داخل سوریه است. ما مانعی ساخته‌ایم که مانع عبور وسایل نقلیه می‌شود. همچنین در حال آماده‌شدن برای سناریوی چتر نجات خودکار هستیم.» این گزارش به نگرانی فزاینده در درون تشکیلات نظامی رژیم صهیونیستی در مورد تلاش برای نفوذ به منطقه حائل در ارتفاعات جولان سوریه برای حمله به نیروهای صهیونیستی توسط افراد مسلح در وانت‌ها اشاره می‌کند، مشابه حملاتی که به نهادهای دولتی در زمان نظام سابق در سوریه رخ داد.
ارتش رژیم صهیونیستی این احتمال را رد نمی‌کند که برخی از این عملیات‌ها شامل حمله به مواضع نظامی، کاروان‌ها و گشت‌ها باشد. به همین دلیل سرویس اطلاعات و واحد عملیات۵۰۴ اخیراً فعالیت خود را در منطقه تشدید کرده‌ و تعدادی را در روستاهای سوریه بازداشت کرده‌اند که برخی از آنها در رسانه‌ها گزارش شده است. یک افسر ارشد در بخش شمالی به والا گفت که دستگیری‌های متعدد اخیر به ارتش کمک کرده است تا تصویر روشنی از زیرساخت‌های «تروریستی» ترسیم کند. فرماندهی شمالی، لشکر۲۱۰ را با همکاری وزارت جنگ و واحد مداخله که در طول جنگ تشکیل شده بود، برای سناریویی شامل تلاش برای تصرف شهرک‌های صهیونیستی آموزش داده است. به گفته این افسر، این نیروها در حال تمرین هدایت هواپیماهای نیروی هوائی برای حمله به نفوذکنندگان در داخل اراضی اشغالی هستند. وی ادعا کرد: «نیروهای ذخیره در عقب هستند و ما در ضلع شرقی مانعی ساخته‌ایم که مانع عبور وسایل نقلیه می‌شود. ما همچنین دیوارها، سنگرها و یک خط موشکی ایجاد کرده‌ایم. حتی اگر آنها سعی کنند با چتر نجات خودکار به ما نفوذ کنند، ما آماده‌ایم.»
ترامپ غافلگیر شد!
کاخ‌سفید مدعی شد که بمباران سوریه و حمله هوائی رژیم صهیونیستی به کلیسای کاتولیک در غزه، رئیس‌جمهور آمریکا را «غافلگیر» کرد و همین امر باعث شد تا او از نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی بخواهد به این وضعیت رسیدگی کند! به نظر می‌رسد این ادعا را کسی از طرفدران «دونالد ترامپ» هم باور نکند. البته پایگاه خبری «آکسیوس» نیز، روز یکشنبه، گزارش داده و مدعی شده بود که حملات رژیم صهیونیستی در سوریه منجر به «افزایش بدبینی در داخل دولت ترامپ» نسبت به «بنیامین نتانیاهو» شده و این حس را ایجاد کرده است که سیاست‌های او در منطقه «بیش از حد مخرب» است. در این میان، وزیر امور خارجه انگلیس نیز مدعی شده است، این کشور از بابت افزایش خشونت‌ها در سویدا در سوریه نگران بوده و خواستار پایان درگیری‌ها در این استان است. همچنین پادشاه اردن- که به صورت چراغ‌خاموش از هیچ کمکی به رژیم اسرائیل دریغ نمی‌کند!- در جریان دیدار با نخست‌وزیر کانادا در اتاوا بر حمایت از امنیت، ثبات و یکپارچگی سوریه تأکید کرد، سوریه‌ای که یکی از تهدیدات اصلی برای وحدتش رژیم آپارتاید است.
ترکیه: سوریه تجزیه شود، وارد عمل می‌شویم
آنکارا هم که در این میان، سوریه تحت حکومت تروریست‌های الجولانی را «حیاط‌خلوت» خود می‌داند، با نگرانی ماجرا را دنبال می‌کند. «هاکان فیدان»، وزیر امور خارجه ترکیه، بعدازظهر روز سه‌شنبه، در نشست خبری مشترک با همتای السالوادوری خود در آنکارا، اظهار داشت که ترکیه مصمم به حفظ وحدت و تمامیت اراضی سوریه است. او در ادامه با تأکید بر این‌که «اسرائیل به دنبال تجزیه سوریه است»، افزود: جامعه جهانی خواهان سوریه‌ای خالی از تروریسم است، اما اسرائیل با حملات خود به استان السویداء، روند ثبات را تهدید می‌کند. آن‌طور که «فارس» نوشته است، فیدان که کشورش حامی اصلی دولت شورشیان سوریه است، گفت: «اگر گروه‌ها در سوریه به سمت تجزیه و بی‌ثباتی حرکت کنند، آن را تهدیدی مستقیم برای امنیت ملی ترکیه در نظر خواهیم گرفت و در واکنش وارد عمل خواهیم شد.»

 

با اشاره به سیاست‌های احمقانه ترامپ
فارن‌افرز: آمریکا در آینده تنها خواهدماند

نشریه آمریکایی در گزارشی رویکرد ترامپ در متفرق‌کردن متحدان سنتی و قدیمی واشنگتن از اطراف خود را برای آینده این کشور خطرناک توصیف و تاکید کرد که این رفتارها، آمریکا را دوباره تنها می‌کند. 
طی 6 ماهی که از ریاست‌جمهوری ترامپ می‌گذرد سیاست‌های وی در داخل و خارج آمریکا موجب شده است که به گفته کارشناسان دوستان و متحدان سنتی واشنگتن در اروپا و آسیا از این کشور فاصله گرفته و به چین نزدیک شوند. دور جدید جنگ تجاری ترامپ نیز قرار است از روز 10 مردادماه علیه بسیاری از کشورها و از جمله اتحادیه اروپا شروع شود. ترامپ تهدید کرده است که اگر اتحادیه اروپا در مقابل قلدری وی کوتاه نیاید این اتحادیه را با تعرفه‌های 30درصدی مجازات خواهد کرد. در مقابل اروپا نیز هشدار داده است که بسته‌ای تعرفه‌ای را آماده کرده و قرار است در صورت شکست مذاکرات که کارشناسان آن را محتمل می‌دانند این بسته را علیه آمریکا اعمال کند. «فارن افرز» هم در گزارشی با اشاره به این سیاست‌های قلدرمآبانه و جنگ تعرفه‌ای هشدار می‌دهد که این سیاست آمریکا را تنهاتر از همیشه خواهد کرد. این رسانه آمریکایی می‌نویسد: به نظر می‌رسد ترامپ این بینش که حتی کابوی‌ها نیز به دوست نیاز دارند را کنار گذاشته است. ترامپ از زمان بازگشت به قدرت در ژانویه(دی)، نزدیک‌ترین متحدان آمریکا را متقلب و مفت‌خور خوانده است. او اصرار دارد که ژاپن و دیگر شرکای تجاری آسیایی «بسیار لوس» هستند؛ همسایگان نزدیک آمریکای شمالی متهم به صادرات موادمخدر و جنایتکار هستند. او آزادانه و علنی رهبران برخی از مهم‌ترین شرکای دموکراتیک آمریکا را افرادی قدیمی، ضعیف یا نادرست می‌خواند، در حالی که برخی دیگر که تعامل با آنها را آسان‌تر می‌داند، تمجید می‌کند، مانند ویکتور اوربان، رئیس‌جمهور مجارستان (رهبری بسیار بزرگ)، نایب بوکله، مرد قدرتمند السالوادور (دوستی عالی)، کیم جونگ اون، رهبر کره‌شمالی (مردی باهوش) و- حداقل تا همین اواخر- ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، که او او را «نابغه» و «بسیار زیرک» در حمله به اوکراین نامیده است.
سیاست گیج‌کننده
در ادامه این گزارش آمده است: شاید گیج‌کننده‌ترین نکته این باشد در شرایطی که واشنگتن برای مهار چین تلاش می‌کند و باید دفاع آمریکا را در هند و اقیانوس آرام تقویت کند، دولت در حال آماده‌سازی تعرفه‌های تنبیهی برای کره‌جنوبی و ژاپن، نزدیک‌ترین متحدان آسیایی آمریکا و همچنین فهرست گسترده‌ای از شرکای اروپایی است که آمریکا سعی در دور نگه‌داشتن آنها از پکن دارد. 
متحدان آمریکا در سراسر جهان نیز از تفکرات ترامپ و اعضای کابینه‌اش مبنی بر اینکه «چتر هسته‌ای که بازدارندگی هسته‌ای آمریکا تحت آن تضمینی برای دفاع آنها بود، دیگر چیز مطمئنی نیست» نگران هستند. 
 به گزارش ایسنا نشریه آمریکایی در ادامه آورده است: تاریخ، نمونه‌های فراوانی از اختلاف قدرت‌های جهانی با شرکای خود را نشان می‌دهد اما به سختی می‌توان موردی را تصور کرد که رهبر یک اتحاد بزرگ، متحدانی را که عمدتاً قابل اعتماد بوده و فرمان او را پذیرفته‌اند، به این راحتی و بی‌رحمانه کنار گذاشته باشد. اگر آمریکا منابع کانادا یا‌ گرینلند را می‌خواهد، این منابع همیشه در دسترس بوده‌اند اما تهدید به الحاق نتیجه معکوس دارد و همان‌طور که قبلاً هم اتفاق افتاده، احساسات ضدآمریکایی را برمی‌انگیزد.
فارن افرز با بیان اینکه «یافتن توضیحی قابل قبول برای سیاست‌های دولت دوم ترامپ دشوار است»، نوشت: اگر ترامپ دیگر تحمل اتحادهای موجود را ندارد، جایگزین‌های کمی را فراتر از دلبستگی آشکار به مفهوم قدیمی حوزه‌های نفوذ ارائه داده است. چنین جهانی در آینده تهدیدات بیشتری را برای ایالات‌متحده ایجاد می‌کند، زیرا سایر حوزه‌ها- احتمالاً شامل آسیای تحت سلطه چین و شاید منطقه روسیه در اروپای‌شرقی و آسیای‌مرکزی- در برابر آن قرار می‌گیرند و قدرت‌های کوچک‌تر در هر منطقه، یا سرنوشت خود را اغلب با نارضایتی می‌پذیرند یا به دنبال هژمون‌های جدید هستند.
رسانه آمریکایی تاکید کرد که آمریکا با از بین بردن اتحادهایی که به خوبی به آن خدمت کرده‌اند، در معرض خطر فروپاشی کلی ثبات و نظم قرار می‌گیرد که در درازمدت، چه از نظر هزینه‌های نظامی و چه از نظر جنگ‌های تجاری بی‌پایان برای آن بسیار پرهزینه خواهد بود، چراکه هر قدرت بزرگی به دنبال امتیاز و منفعت خود است.
دنیایی که در آن اعتماد و احترام جایی ندارد
نشریه فارن افرز در ادامه گزارش تحلیلی خود خاطرنشان می‌کند در دنیای ترامپ، اعتماد و احترام متقابل که ایجاد آن بسیار دشوار و از بین بردن آن بسیار آسان است، اهمیتی ندارد. طرفین در صورتی که منافع‌شان ایجاب کند و تنها تا زمانی که پیشنهاد بهتری ارائه شود، با هم همکاری خواهند کرد. برآورد اعتماد بین افراد یا ملت‌ها دشوار است اما روابط پایدار و سازنده بدون آن نمی‌تواند، وجود داشته باشد. اگر خصومت فعلی ترامپ با اتحادها ادامه یابد و دولت به توهین، تحقیر و حتی آسیب اقتصادی به شرکای دیرینه خود ادامه دهد، ایالات‌متحده جهان را مکانی به‌طور روزافزون غیردوستانه خواهد یافت.
خیز جی‌ دی ونس برای 2028
از سوی دیگر و همزمان همزمان با مطرح‌شدن برخی پرونده‌ها علیه «دونالد ترامپ» به خصوص پرونده فساد «آپستین» معاون وی «جی‌دی ونس» تلاش می‌کند با کاستن از تنش‌ها، رئیس‌جمهور و افکار عمومی آمریکا را تحریک نکند تا شانسی برای نامزدی ریاست‌جمهوری در سال ۲۰۲۸ داشته باشد. 
روزنامه انگلیسی «دیلی‌میل» در گزارش خود با این مقدمه نوشته است: ترامپ دیگر در هیچ انتخاباتی در آینده قادر به نامزدشدن نیست و به همین دلیل نگرانی چندانی در مورد برخی پرونده‌ها همچون موضوع آپستین ندارد. طبق محاسبات وی، پیروزی‌های بزرگ در سیاست و قانون‌گذاری می‌تواند نظر حامیان ناراضی را جلب کند. به نظر می‌رسد که اکنون ونس خود را با رئیس‌جمهوری همسو می‌کند که وفاداری را از همه‌چیز مهم‌تر می‌داند. اما بسیاری از ناظران در فضای مجازی مشغول بازنشر توئیت‌ها و اظهارات قدیمی ونس از هفته‌ها و حتی سال‌ها پیش هستند که او در آنها درباره‌ پرونده‌های آپستین سؤال کرده و خواستار انتشار اسناد آن‌ شده بود. در شرایط کنونی، اگرچه ونس اظهارنظری را در مورد بیانیه وزارت دادگستری درباره‌ آپستین در انظار عمومی نداشته است، اما در پشت صحنه بی‌سروصدا تلاش می‌کرد تا تنش‌ها برای دولت و در افکارعمومی را کاهش دهد.
بر اساس این گزارش ونس در رسانه‌های اجتماعی، روزنامه «وال‌استریت ژورنال» را به خاطر نحوه انتشار جزئیات پرونده و گزارش‌های قضائی به باد انتقاد گرفته است. همزمان وی از درخواست ترامپ از دادستان کل مبنی بر اینکه «تمامی شهادت‌های مرتبط با هیئت‌منصفه» این پرونده را منتشر کند، تمجید کرد و پستی را از دونالد ترامپ جونیور که در آن از این تصمیم استقبال شده بود، بازنشر داد. این دقیقاً همان نقش وفادار و مهاجم است که از یک معاون رئیس‌جمهور انتظار می‌رود، اما او مراقب بود که به حامیان ترامپ حمله نکند، حتی زمانی که برخی از آنها پاسخ‌های تندی به وی می‌دهند. دیلی‌میل تاکید می‌کند: سخت است که وی بتواند بدون خشمگین کردن ترامپ کاری را انجام دهد اما اگر جی‌دی ونس برای انتخابات ۲۰۲۸ امیدواری‌هایی را داشته باشد، باید خودش را از ماجرای آپستین جدا کند. یعنی باید الان حقیقت را بگوید.


 

 

 

 

 

 

تاریخ خبر: ۱٤۰٤/۰٤/۳۱، ۰۶:۱۵:۵۹       بازدیدها: 45