سخنگوی دستگاه قضا تصریح کرد: قوه قضائیه با همکاری سایر دستگاهها حاشیه امنی که افراد احساس میکنند در سایه احتکار و گرانفروشی ممکن است پیدا کنند را بههم خواهد زد.
به گزارش خبرگزاری میزان، اصغر جهانگیر در نشست خبری دیروز با خبرنگاران اظهار داشت: قیمت برخی از کالاهای اساسی بیضابطه افزایش یافته است، رئیس قوه قضائیه در دو جلسه گذشته مسئولان عالی قضائی، دستورات ویژهای را هم به دادستانی کل کشور و هم به سازمان بازرسی کل کشور ارائه کردند، که باید ورود به این موضوع کنند و با همکاری وزارت دادگستری و تعزیرات اجازه ندهند در این شرایط فشار مضاعفی به مردم وارد شود.
جهانگیر افزود: یکی از کالاهای استراتژیکی که مردم روزانه با آن سروکار دارند، برنج است که افزایش قیمت آن قابلقبول نیست و این افزایش قیمتها نصیب دسترنجی که برنجکاران در مناطق خود از طریق کاشت و برداشت برنج به دست آوردند نشده و نصیب دلالان میشود. لذا با دستور و پیگیریهای موکد رئیس دستگاه قضا امیدواریم بخشهای مختلف به وظایف خود عمل کنند و قیمتها به شرایطی برگردد که به مردم فشار نیاید. آن حاشیه امنی که افراد احساس میکنند در سایه احتکار و گرانفروشی ممکن است پیدا کنند را دستگاه قضا به همکاری سایر دستگاهها بههم خواهد زد.
دلیل گرانی قیمت برنج وجود واسطهها و دلالان است
وی درباره مقابله با گرانفروشی گفت: وظیفه دولت و مجموعههای آن است که هم در پیگیری هم نظارت به وظیفهشان عمل کنند، اما مشخصاً قوه قضائیه هم در خصوص مقابله با گرانفروشیها ورود کرده و معاونت دادستانی کل کشور در این زمینه وارد شده و مکاتباتی را در خصوص گرانی بیرویه برنج با فرماندهی انتظامی و وزارت اطلاعات داشته است که با توجه به افزایش بیرویه قیمت برنج پیگیریها نشان میدهد که این مسئله در اثر وجود واسطهها و دلالان عمده است که نسبت به خرید برنج و احتکار آن اقدام کردند و باعث بههم زدن شرایط بازار شدند و امنیت مردم را در زمینه اقتصادی برهم زدند.
سخنگوی قوه قضائیه ادامه داد: دستور لازم توسط دادستانی کل داده شده که بلافاصله نسبت به شناسایی نقش واسطهها و دلالان و احتکارهای احتمالی صورتگرفته و گرانفروشیهای هدفمند یا مواردی که در این خصوص اتفاق افتاده و توضیحی که باید صورت میگرفت یا افزایش هزینههای بیرویه توزیع، به مراجع ضابط اعلام شده که بررسی لازم را انجام دهند و بهسرعت عوامل را شناسایی کنند.
جهانگیر بیان داشت: امیدواریم با پیگیریهایی که ضابطین هم در مجموعه اطلاعات و هم در مجموعه فراجا انجام میدهند بتوانیم با کسانی که در شرایطی مردم در جنگ ظالمانه با رژیم صهیونیستی بودند یک جنگ اقتصادی را راهاندازی کردند تا از این طریق مردم را ناراضی کنند؛ حتماً برخورد قانونی صورت بگیرد.
هشدار درباره اظهارنظر بدون سند و مدرک در تریبونهای رسمی
وی در ادامه این نشست اظهار داشت: در روزهای اخیر افرادی بعضا مسائلی را در تریبونهای رسمی مطرح کردند که بعضاً فاقد سند و مدرک بود و باعث تحلیلهای غلط و نگرانیهایی برای جامعه شد. این مسئله میتواند به عنوان تشویش اذهان عمومی باشد و به نوعی امنیت روانی مردم را با مخاطره روبهرو کند.
سخنگوی قوه قضائیه تأکید کرد: بدون شک دستگاه قضائی به وظیفه خود در این رابطه عمل خواهد کرد و اجازه نمیدهد انسجامی که در سایه وحدت ملی ایجاد شده خدایی ناکرده با حرفهای نسنجیده باعث ناامنی روانی مردم شود و فضاسازی بیجهتی را به نفع دشمنان فراهم کند.
وی افزود: به همه کسانیکه به نوعی ارتباط با مردم دارند، تذکر میدهیم قبل از اینکه مستندات لازم و اطلاعات قابلقبول را جمعآوری کنند، از تحلیلهای ناروا خودداری کنند زیرا شرایط خاصی در کشور وجود دارد و ممکن است یک گفته ناروا شرایطی را برای شایعهپراکنی و ایجاد ناامنی برای مردم ایجاد کند که انصاف نیست و قابلیت تعقیب و پیگیری نیز خواهد داشت.
روند دستگاه قضا در برخورد با مرتبطین رژیم صهیونیستی و عوامل بازداشتی
جهانگیر در پاسخ به این سؤال که با توجه به جنایات اخیر رژیم صهیونیستی روند کار دستگاه قضائی در برخورد با همکاران رژیم صهیونیستی و مرتبطین و عوامل بازداشتی چگونه خواهد بود، گفت: در خصوص کسانی که در این جریان دستگیر شدند یا پروندهای برای آنها تشکیل شده است باید این افراد را به چند دسته تقسیم کنیم. اگر کسانی مرتبط با جریانات دشمن بودند و برابر اطلاعیهای که شورای عالی امنیت ملی صادر کردند قبل از دستگیری خود را به عوامل انتظامی، اطلاعاتی و قضائی معرفی کرده باشند در چهارچوب قوانین و مقررات با آنها رفتار میشود و از تخفیفات لازم بهرهمند خواهند شد.
جهانگیر ادامه داد: دسته دیگر کسانی هستند که مشمول ماده ۵۰۷ قانون مجازات اسلامی یا سایر قوانین مرتبط میشوند. طبق ماده ۵۰۷ قانون مجازات اسلامی اگر کسی علیه امنیت داخلی یا خارجی کشور اقدام کند و قبل از تعقیب یا اصل جنایت اسامی اشخاصی را که در فتنه و فساد دخیل بودند به مأموران دولتی اطلاع دهد و یا پس از شروع تعقیب با مأمورین همکاری مؤثری را به عمل بیاورد از مجازات معاف میشود و در صورتی که شخصاً مرتکب جرم دیگری شده باشد فقط به مجازات همان جرم رسیدگی خواهد شد.
وی بیان داشت: در خصوص سایر افرادی که دستگیر شدند و به توصیههای مراجع انتظامی، اطلاعاتی و قضائی توجه نکردند یعنی در حقیقت در صف دشمن حرکت و به نفع آنها اقدام کردند مطمئناً با این افراد برابر مواضع قانونی و در چارچوب قوانین مقررات با رعایت عدالت اسلامی با اشد مجازات برخورد میشود و انشاءالله بهزودی احکام بازدارنده صادر خواهد شد و اطلاعرسانی لازم صورت خواهد گرفت.
آخرین وضعیت پرونده کواکبیان و ظهرهوند
سخنگوی قوه قضائیه در رابطه با پرونده آقای کواکبیان و تشکیل پرونده برای آقای ظهرهوند نیز گفت: درباره اظهارات آقای کواکبیان پروندهای در دادسرای تهران به اتهام تشویش اذهان عمومی تشکیل شده که پس از انجام تحقیقات و بررسی، پرونده به دلیل عدم ارائه مستندات لازم توسط مدعی با قرار جلب به دادسری، کیفرخواست صادر شد و پرونده در تاریخ ۲۸ تیرماه برای رسیدگی به دادگاه ارسال شده است. در مورد آقای ظهرهوند نیز در دادسرای تهران پروندهای به اتهام تشویش اذهان عمومی تشکیل شده است و این پرونده در مرحله انجام تحقیقات مقدماتی است و استعلام لازم از مجلس اخذ شده که به محض اینکه پاسخ لازم از مجلس گرفته شود، اقدامات کافی و تکمیل پرونده انجام خواهد شد.
پیگیری حقوقی جنایات آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه ایران
جهانگیر در پاسخ به این سؤال که باتوجه به تأکید رهبر معظم انقلاب که قوه قضائیه باید جنایاتی که رژیم صهیونیستی و دولت آمریکا علیه کشور ایران مرتکب شدند را پیگیری حقوقی کند، قوه قضائیه چه اقداماتی را در حوزه مسئولیت خود انجام داده است و چه برنامهریزیهایی برای آینده دارد، گفت: قوه قضائیه مصمم است تا با مستندسازی تمام زوایای جنایت رژیم صهیونیستی در محاکم داخلی و محاکم بینالمللی اقدامات لازم را با همکاری وزارت امورخارجه، معاونت حقوقی ریاستجمهوری و سایر دستگاههای ذیربط به عمل بیاورد.
آخرین وضعیت پرونده چای دبش
سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به سؤالی درباره آخرین وضعیت پرونده چای دبش گفت: این پرونده به صورت ویژه در حال اجرای احکام است و تعدادی از محکومان در حال تحمل حبس هستند، درباره ردمال نیز بخشی از اموال در همان مرحله بازپرسی شناسایی و توقیف شد. باتوجه به اینکه پرونده حجم زیادی داشت و فرآیندهای شناسایی و انتقال اموال نیز زمانبر بود، لذا دستورات لازم برای صدور نیابت به شهرهای مختلف صادر شد که بهسرعت این اموال شناسایی و توقیف شود تا امکان پیگیریهای بعدی فراهم شود.
جهانگیر خاطرنشان کرد: این پرونده در مرحله اجراست و امیدواریم در خصوص نتایج تکمیلی آن بهسرعت اطلاعرسانی شود. برخی مطرح کردند چرا درباره برخی افراد حکم اجرا نشده است، باید بگوییم که برای آنها نیز در مرحله اجراست و اطلاعرسانی لازم در این خصوص نیز صورت خواهد گرفت.
پرونده فرزندان حجتالاسلام صدیقی در مرحله دادسرا است
وی در پاسخ به سؤالی درباره اینکه حجتالاسلام مصدق به دلیل ماجرائی مشابه پرونده فرزندان حجتالاسلام صدیقی از مسئولیت خود استعفا دادند آیا عدم استعفا و حضور فعال حجتالاسلام صدیقی به عنوان مسئول قضائی ممکن است باعث ایجاد ابهام در ذهن افراد شود یا خیر درباره آخرین وضعیت پرونده فرزندان حجتالاسلام صدیقی گفت: حجتالاسلام مصدق که معاوناول وقت قوه قضائیه بودند در جایگاه معاوناول به طبع دارای اختیارات مهم قضائی و اداری بودند لذا از این باب که ماندن این شخص در آن کسوت شائبه ایجاد میکرد استعفا دادند ولی از قوه قضائیه نرفتند و در جای دیگری مشغول خدمترسانی هستند.
سخنگوی دستگاه قضا افزود: اما حجتالاسلام صدیقی در حال حاضر هیچگونه مسئولیت قضائی و اداری در قوه قضائیه ندارند و صرفاً از سال ۹۲ تاکنون به عنوان مشاور رئیس قوه قضائیه انجام وظیفه میکند لذا از این بابت شائبهای در پرونده مربوط به خانواده این شخص ایجاد نخواهد شد چراکه مسئولیت قضائی و اداری متوجه وی نیست و این دو موضوع با یکدیگر متفاوت هستند.
جهانگیر گفت: پرونده در مرحله دادسرا در حال رسیدگی است، افرادی بازداشت شدند و تحقیقات از آنها به عمل آمده است. افراد دیگری که بازداشت نشده بودند احضار شدند و پس از تکمیل تحقیقات مقدماتی اطلاعرسانی لازم صورت خواهد گرفت.
پس از حمله به زندان اوین ۷۵ زندانی خارج و تاکنون ۴۸ نفر بازگشته یا بازداشت شدند
وی در پاسخ به این سؤال که آیا زندانیانی که پس از حمله رژیم صهیونیستی از این زندان فرار کردند، شناسایی و دستگیر شدند، گفت: بعد از این حمله وحشیانه که مغایر با همه پروتکلهای بینالمللی بود و در زمان هیچ جنگی شاهد نبودیم که به زندانها حمله شود، تعدادی از زندانیانی که در محوطه عمومی زندان بودند، بهخاطر شرایط ویژهای که متوجه حفظ جانشان شد، از زندان خارج شدند. این خارج شدن از زندان را به عنوان فرار مستدل، نمیتوانیم به حساب بیاوریم، تعدادی از کسانی که از زندان رفته بودند، خودشان برگشتند. بدون اینکه تحت تعقیب قرار بگیرند بعد از اینکه شرایط عادی شد به زندان برگشتند. کسانی هم که برنگشته بودند شناسایی و دستگیر شدند و در حال دستگیری هستند کلاً تعداد زندانیانی که در این شرایط از زندان خارج شدند عمدتاً زندانیان رأی باز بودند و جرایم سبک و کماهمیتی داشتند.
سخنگوی دستگاه قضا افزود: در جریان حمله ۷۵ نفر از زندانیان از زندان خارج شده بودند و اطلاعی از ایشان نبود، تاکنون ۴۸ نفر یا خودشان بازگشتند و یا دستگیر شدند و ۲۷ نفر که باقیماندند در صورتی که حاضر نشوند و خودشان را معرفی نکنند، حتماً طی روزهای آتی دستگیر خواهند شد. در بین این زندانیان هیچکدام از جواسیس یا زندانیان یا جرایم امنیتی و یا جرایم مهم دیده نمیشود. منظور همان ۲۷ نفری که در زندان نیستند.